Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 19
21
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu-10.04 Finnish Remix
« : 29.07.10 - klo:20.31 »
Finnish Remixiin ei tarkoituksella ole tehty mitään muita muutoksia kuin lisätty kielipaketit suoraan CD-levylle. Asennuksen jälkeen käyttäjällä on edessään täsmälleen sama työpöytä kuin mihin päätyisi asentamalla tavallisen Ubuntun suomeksi jos verkkoyhteys on käytössä asennuksen aikana.

22
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 25.07.10 - klo:22.46 »
Voinks mä tuoda mun pehmopingviinit kans ständille?
Toki!

23
Yleistä keskustelua / Vs: Opinnäytetyöstä...
« : 23.07.10 - klo:17.22 »
Itse kirjoittelen juuri kandiani LaTeXilla, ja voin kyllä sanoa että LaTeX on ylivertainen jos on tehtävä jotain painokelpoista. Ensimmäistä dokumenttia tehdessään joutuu asioita vielä opettelemaan kantapään kautta. Mutta kun sen logiikan sisäistää ja näkee lopputuloksen laadun, ei halua enää koskea tekstinkäsittelyohjelmiin pitkällä tikullakaan.   

LaTeX-materiaalia:

24
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 23.07.10 - klo:17.08 »
Assyihin on aikaa alle kaksi viikkoa, nyt on aika järkätä ständi huippukuntoon!

Miniläppäri olisi loistava esittelykäyttöön, kunhan se ei ole liian huonossa kunnossa. Ubuntu Netbook Remix on minusta paras vaihtoehto käyttikseksi.

Olisiko kenelläkään ideoita mistä Jounin mainitsemia näyttöjä voitaisiin saada?

Viime vuosina on ollut käytössä tikettijärjestelmä, jonne on voinut jättää selaimella tukipyyntöjä. Halutaanko tämä käyttöön tänä vuonna? Viime vuosina sen kautta on tullut vain muutamia tukipyyntöjä ja suuri osa niistäkin on ollut aiheettomia (kyseistä henkilöä ei ole löytynyt tms.). Minusta tälle ei ehkä ole tarvetta.

Päivystyspuhelinta ständille on myös kokeiltu joskus. Voin toimittaa vanhan Nokialaisen ja prepaid-liittymän jos tällainen halutaan käyttöön. Kokemuksesta voin sanoa kuitenkin, että se ei ole ollut kovin suosittu.

Ständille kaivataan mahdollisesti myös jotain toimintaa. Irkissä on ollut puhetta esim. pelikilpailusta (Nethack tai joku markkinointiin paremmin sopiva) tms. Miltä kuulostaa, onko ideoita ja mitä palkinnoksi?

25
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 11.07.10 - klo:22.14 »
Palvelimien esittely on kokemuksesta aika hankalaa. Viime vuonnakin meillä taisi olla joku palvelinkone hyrräämässä nurkassa mutta aika turhaan se siellä oli lähinnä tilaa viemässä. Eli kannattaa ainakin etukäteen tarkkaan miettiä miten ja mitä siinä esittelisi ottaen huomioon todella pienen tilan. Pari pöytäkonetta ja CD-levyt ja muu markkinointimateriaali vievät kaiken näkyvän tilan.

Ständille tarvitaan tosiaan pöydät, tuolit, verkkopiuha ja kytkin. Olen laittanut asiasta viestiä Tepolle, mutta en ole saanut vielä vastausta.

Edit. Tepolta tuli vastaus, nämä ovat hoidossa.

26
Akademyn yhteydessä järjestettiin Suomalaisten vapaiden ohjelmien ympärillä toimivien yhteisöjen ja yhdistysten tapaaminen. Yksi tapaamisen anti oli ajatus ison mittakaavan mainoskampanjasta, jolla tehtäisiin tunnetuksi Linuxia ja vapaita ohjelmia.

COSS:in edustajat lupautuivat auttamaan rahoituksen hankkimisessa (esim. graafikon palkkaamiseen yms.), jos tekijät löytyvät yhteisöstä. Ubuntu Suomi on suurin suomalainen Linux-yhteisö, joten olisi tärkeää löytää täältä markkinointi-ihmisiä, jotka lähtisivät mukaan projektiin.

Kampanjan sisältöä ei vielä tarkemmin suunniteltu. Siinä haluttaisiin kuitenkin tuoda esille vapaiden ohjelmien ajatusta, eli että ihmiset vähintäänkin ajattelisivat, että ohjelmien/sisältöjen vapaus on hyvä asia. Lisäksi konkreettisina vaihtoehtoina käyttöjärjestelmistä mainostettaisiin esimerkiksi Ubuntua.

Itse olen enemmänkin kiinnostunut tekniikasta eikä markkinointi ole omaa alaani. Siksi toivonkin, että yhteisöstä löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjaa. Nyt olisi ainutkertainen tilaisuus toteuttaa jotain suurempaa.

Jotain pitäisi olla valmiina 26.9., jolloin Tampereella järjestetään Finhack, jonka yhteydessä järjestetään seuraava Linux-yhteisöjen tapaaminen.

27
Itse olen paikalla lauantaina iltapäivästä enteenpäin ja sunnuntaina ohjelman loppumiseen asti. Tuolloin kaikki ajat käyvät jos vaan samaan aikaan ei ole mitään erityisen mielenkiintoista ohjelmaa. Lauantai-ilta esimerkiksi sopii.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Canonical ei kehitä Linuxia
« : 03.06.10 - klo:20.18 »
Ongelma on että Canonical ei toimi yhteistyössä upstreamin kanssa vaan tekee asioita joista ei muu yhteisö hyödy. Esimerkkinä vaikka lokalisointi. Jos ubuntu heebot lokalisoi softat Ubuntulle vain. Ne jää sinne eikä muiden distrojen käyttäjät hyödy niistä. Jos sen sijaan ubuntu heebot lokalisoi softat upstreamiin, ne tulee kaikkiin distroihin, mukaanlukein Ubuntuun.
Ubuntun suomentajaryhmä kääntää pääasiassa vain Ubuntun omia ohjeita ja ohjelmia - esimerkkinä vaikka järjestelmän ohjeet (sininen kysymysmerkkinappi yläpalkissa) ja asennusohjelma. Lisäksi julkaisun lähestyessä viimeistellään tarvittaessa upstreamista tulleita käännöksiä, jotta kääntämättömiä merkkijonoja ei jää lopulliseen julkaisuun (käännösten kierrättäminen upstreamin kautta johtaisi siihen, etteivät korjaukset ehtisi julkaisuun mukaan).

Toki joskus on tehty virheitä ja käännetty ohjelmia Launchpadissa ilman, että käännökset on lähetetty upstreamiin. Nykyään uskoisin kaikkien suomentajaryhmän jäsenien ymmärtävän tilanteen kuitenkin riittävän hyvin, eikä näitä ongelmia toivottavasti enää esiinny.

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 14.05.10 - klo:18.10 »
Tilannetietoja:
  • Päivystäjäksi halukkaat voivat laittaa nimensä wikisivun listaan
  • OpenSuse Suomi pyydetty mukaan, sieltä (Novellilta) saadaan ainakin Susen levyjä ja mahdollisesti muutakin markkinointimateriaalia
  • Esittelykoneita saadaan ainakin Tepolta, mahdollisesti myös Datajyrältä. Mistä saataisiin vaikka miniläppäri?

Mitä muuta? Yritetäänkö hommata Novellin ja Canonicalin lisäksi myös muualta markkinointimateriaalia? Mitä muuta pitäisi suunnitella? Keskustelua aiheesta sunnuntain yhteisön kokouksessa.

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 04.05.10 - klo:13.11 »
Olin yhteydessä Flugiin ja saadaan ständi sitä kautta.

32
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 28.04.10 - klo:22.15 »
Asia on esillä seuraavassa yhteisön kokouksessa su 2.5. Jos kokouksessa ei tule esille mitään erityistä niin olen sen jälkeen yhteydessä Flugiin.

33
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 20.04.10 - klo:23.18 »
Aikataulua: 5.-9.8. http://www.assembly.org/winter10/asm/summer-summary

Itse pääsen mahdollisesti paikalle vasta perjantaina.

34
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04 Beta2
« : 17.04.10 - klo:22.12 »
Ubuntun ohjeista katso Tietokoneen mukauttaminen - "How can I move the window buttons to the top right of the window?" (tai vastaava suomeksi seuraavan käännöspäivityksen jälkeen).

35
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 12.04.10 - klo:19.36 »
Ehdottomasti yritetään osallistua tänäkin vuonna!

Organisointia varten on käytössä wikisivu: http://linux.fi/wiki/Assembly_Summer_2010

Voin taas olla yhteydessä Flugin suuntaan ständin hommaamiseksi jahka suunnitelmat tässä ensin vähän hahmottuvat.

36
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2009?
« : 07.03.10 - klo:18.57 »
nyt maaliskuussa voisi kai alkaa haudutella tämän vuotista tempausta, tokkopa hyvällä alulla olevaa perinnettä sentään ruvetaan katkaisemaan?
Ehdottomasti jatketaan perinteisellä linjalla ja yritetään saada aikaan entistä hienompi ständi. Jatketaan suunnittelua omassa ketjussa.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Winen jämät pois koneelta??
« : 20.02.10 - klo:12.18 »
Napsauta Sovellukset-valikkoa hiirien oikealla painikkeella ja valitse Muokkaa valikoita. Aukeavalla muokkaimella voit poistaa Winen valikosta poistamalla rastin Näytä-kohdasta kaikista Winen alta löytyvistä kohteista.

38
Tätä mietitään seuraavan kerran sunnuntain yhteisön kokouksessa. Olisi hyvä saada vähän enemmän kiinnostuneiden kommentteja jotta tiedetään kannattaako tähän panostaa.

39
Eilisessä yhteisön kokouksessa keskusteltiin Ubuntu Suomen oman Avoimen viikon järjestämisestä kansainvälisen Ubuntu Open Weekin ja Ubuntu Developer Weekin jalanjäljissä.

Tähän liittyen kyselisinkin mielipiteitä siitä, olisiko tällaiselle tapahtumalle kiinnostusta. Tällöin järjestettäisiin esimerkiksi viikon aikana iltaisin 1-2h mittaisia esityksiä Ubuntu Suomen IRC-kanavalla, joissa käytäisiin läpi erilaisia aiheita esimerkiksi suomentamiseen, bugien korjaamiseen tai Ubuntu Suomen toimintaan liittyen. Jokaisen session vetäjä kertoo jostain aihealueesta ja mm. vastailee käyttäjien kysymyksiin.

Eli miltä tällainen Ubuntu Suomen oma suomenkielinen vastine kuulostaisi? Osallistuisitko ja haluaisitko jopa pitää jonkin esityksen? Millaisista aiheista toivottaisiin esityksiä?

Jotain esimerkkiaiheita, joita voitaisiin harkita jos kiinnostusta ja pitäjä löytyy:
  • Ubuntun suomentaminen
  • Virheraporttien tekeminen ja seuranta
  • Ohjelmien paketoiminen
  • Ubuntun julkaisutapahtuma
  • Ubuntun markkinointi Suomessa
  • Jne.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Kubuntu - not much progress???
« : 11.11.09 - klo:18.22 »
Jos törmää merkkijonoihin joiden kääntäminen ei ole mahdollista olisi hyvä tehdä asiasta bugiraportti. Jos kyseessä on Kubuntun vika oikea paikka bugiraportille on Launchpad. Asiasta on kerrottu mm. tässä sähköpostiviestissä: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-fin/2009-October/000123.html

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 19