Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Echramath

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Onkos Linux-systeemeissä mikä tilanne sen systeemin kanssa, jota Windows kutsuu Secure Desktopiksi, eli se kun Vista tai seiska vetää näytön tummaksi kun oikeuksia korotetaan? Sen nimittäin käsittääkseni pitäisi huolehtia siitä, että näppäimistöä ei voi lukea kuin järjestelmä itse. Sen sijaan ainakin uusimmassa Xubuntussa näemmä ihan sama millä optioilla esim. gksudoa ajaa, omalla käyttäjätunnuksella oleva screenkey pystyy näkemään salasanan.

42
Yleistä keskustelua / E-book -laitteet
« : 25.07.12 - klo:00.56 »
E-kirja-lukuohjelmista on ollut vähäsen puhetta, mutta entä vehkeet? E-paperi-vehkeet kiinnostavat potentiaalisesti, mutta kun näin tällä foorumilla ollaan: ainakaan tämä kuluttaja ei osta megatavuakaan DRM-suojattua mediaa (Spotifyn tilausta ei lasketa) ennen kuin se on ainoa tapa maailmassa, joten tarpeet ovat ehkä erilaiset kuin muilla.

Miten yleensä Kindle, Bookeen, Nook vai jokin muu?
Miten yhteiselo Linux PC:n kanssa, jos sellaisesta pitäisi tunkea lukijaan indie-verkkokaupasta ostettua scifiä tai vaihtoehtoisesti Gutenbergin arkistoa?
Toimiiko OpenInkpot, onko se tarpeen?

43
Käytän terminaalissa aika usein gnome-openia. Jos sille antaa hakemiston, se avaa tiedostomanagerin, jos tiedoston, se avaa sen mikä nyt järkevä softa ko. tiedostotyypille onkaan määritelty.

44
Multimedia ja grafiikka / Vs: Virkistystaajuus 50 Hz:iin
« : 29.02.12 - klo:22.55 »
Mihin tällä muuten pyrit?

45
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ADSL ensin, käyttis sitten
« : 04.12.11 - klo:04.21 »
Sinällään kummallista kyllä, jos kaikkia ethernettökkeleitä ei polkaista bootista käyntiin, oli niissä jotain eloa juuri silloin eli ei. Eihän niistä mitään haittaakaan pitäisi olla?

46
Vähän sitäkin ihmettelen, että ikkunoiden siirtely sujuu nykäyksittäin ja välillä ikkuna jäätyy. Ohjelma ei kaadu, mutta esimerkiksi "hissi" ei liiku eikä pysty selaamaan. Mitenkään tämä Lubuntu ei vaikuta erityisen nopealta. Pitäisikö sittenkin asentaa Xubuntu? Tai joku muu jakelu LXDE-ympäristöllä, vaikka Mageia?

Onhan siinä nyt joku sellainen näytönohjain, jolle on oikeasti vapaa ajuri? Vähän epätodennäköistä tietysti nykyään, mutta VESA-ajurilla ei mikään GUI-toiminta ole reipasta ja nopeaa.

XFCE on oikein mainio. Lubuntua testasin virtuaalikoneessa ja se vaikutti vielä kaikin puolin raakileelta sillä pohjalla.

47
Laitealue / Vs: Laitteistoapuja
« : 20.10.11 - klo:20.56 »
Radeonilta vaikuttaa. Kyllä se R300-pohjaisena avoimella ajurilla toimii jotenkin, mutta ongelmaksi muodostuu se, että se on 3D-nopeus on nykypäivän mittapuulla abysmaalinen, mutta silti siinä on se kamalan kuuloinen propelli. Jos se toimisi liimaamalla siihen joku megasiili, se nyt voisi johonkin käyttöön kelvatakin.

Ikävä totuus on se, että suurin osa normaaleista pöytäkoneista on meluavaa roskaa, johon ei enää tuossa vaiheessa ole kannattavaa panostaa uutta jäähdytystä.

48
Eikö tuo "linuxin palomuuri" voisi "mukaälyllä" tulkita "Synapticin asennuslähteiden" mukaan annetaanko jollekin ohjelmalle lupa datan lähettämiseen "ilman käyttäjän lupaa" vai ei?
Ilmeisesti palomuurin olisi syytä näiltä osin olla oletuksena "stealth modessa" ja ilman "lähetysoikeuksia". Tämä koskee siis lähinnä "tuntemattomia pelureita", eli ohjelmia yms.

Eikö tuossa jää oikeasti vihamieliselle koodille kuitenkin aika monta tapaa komentaa käyttöjärjestelmän omia ohjelmia, palveluita ja rajapintoja ottamaan verkkoyhteyksiä mihin halutaan, jonkun telnetin komentamisesta lähtien?

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkon perustaminen
« : 02.09.11 - klo:04.36 »
Nimipalvelun hankaluutta ei tarvitse liikaa pelästyä, kyllä viiden koneen kokonaisuuden vielä hoitaa säätämällä hosts-tiedostoa käsin.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Sarjakuva albumeita ?
« : 14.08.11 - klo:17.54 »
Helsingissähän on ensi kuussa (16.-18.9.) Sarjakuvafestivaalit. Pääsymaksua ei ole ja jokaisella kynnelle kykenevällä julkaisijalla on myyntipöytä, mahdollisesti jollain divarillakin, ja usein tarjoushintojakin. Ohjelmaakin festareilla tietysti on.

51
Sarjakuvakirjojakin myydään kirjakaupoissa ja niiden nettikaupoissa, siis sellaisissa kuin Akateeminen, Suomalainen, Adlibris, Booky ja LevykauppaX. Vertaile niistä. Noita perus-francobelgialaisia nimikkeitä on kyllä Huuto.net ja fyysiset divaritkin täynnään.

Jos suomalainen (ja käännettykin) pienkustantamo-, underground- ja taidesarjakuva kiinnostaa, Turun Sarjakuvakauppa auttaa. Jos taas tahtoo ulkomaalaista tilata (älkää yllättykö, jos selviää, että mannereurooppalaisia sarjoja onkin käännetty ja liikkeellä paremmin suomeksi kuin englanniksi), Amazonin ja Playn ohella suosittu on Book Depository. Toisin kuin Play (ja samoin co.uk-Amazon) se sijaitsee ihan oikean Iso-Britannian alueella eikä tulli pysäyttele EU:n sisäisiä lähetyksiä.

52
Hmm. Pikaisella googlauksella tulin siihen tulokseen, että HT:n kanssa voipi kuitenkin olla parempi:

Googletuksesi on sitäpaitsi vuodelta 2003 ja käsittelee mm. Linuxin 2.4-sarjaa.

53
Laitealue / Vs: Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 08.06.11 - klo:16.47 »
SSD:ssä kiinnostaa tietysti eniten se, ettei siinä ole liikkuvia osia. Nykyajan kiintolevyt on lievä murheenkryyni, kun ne pitää aina jotekin eristää kotelosta ja sitten kumminkin huolehtia niiden jäähdytyksestä. Siinä sitten kotelot onnistuvat paremmin tai huonommin. Josko perus käyttökone kohta puoliin kävisi oikeasti muutamalla kymmenellä watilla ja jäähtyisi vain isolla siilellä.

54
Laitealue / Vs: tulostin/monit,muste vai laser?
« : 08.06.11 - klo:16.19 »
Näyttäisi vaativan uudemman version hplipistä kuin 10.04:ssä on. 11.04:ssähän sellainen tietysti olisi. Mahtaisivatko ne Nattyn asennuspaketit mitenkään asentua vielä Lucidiin? (tietty jos rullautat pari kertää päivityssyklin ympäri sinulla on uusin versio. Siitä on varmaan jo karmeimmat bugit kadonneet)

55
Entä jos laitat rootin croniin (vaikka miten usein, tunnin, vartin, minuutin välein?)

Koodia: [Valitse]
ping -c 1 osoite &> /dev/null || /etc/init.d/networking restart
OR-operaattori (eli ||) testaa, onko edes jompi kumpi sen puolista tosi. Se on myös sen verran optimoiva, ettei se turhaan suorita ensimmäistä, jos ensimmäinen ehto on jo tosi. Ohjelmien tapauksessa paluuarvo 0 on katsotaan (vähän epäloogisesti) todeksi, muut epätodeksi. Tässä ping palauttaa nollan, jos pingaus onnistuu. Jos ei onnistu, tulee jotakin muuta, ja jälkimmäinen puolisko suoritetaan. (itse OR-operaattorin lopullisella arvollahan tässä ei tehdä mitään).

Osoite voinee tässä olla vaikka modeemin osoite tai sitten jonkin internetissä oleva, kuten ping.funet.fi.56
Laitealue / Vs: MSI Näytönohjaimen tuulettimen vaihto.
« : 29.05.11 - klo:09.57 »
Jos tuota kiinnityssysteemiä tamperoisi sopivilla työkaluissa, saisiko noiden tilalle yhden 12cm puhaltimen? Yksi iso pitää perinteisesti vähemmän ja miellyttävämpää ääntä kuin kaksi pientä.

57
Emoksi joku intel Z68-piirisarjalla jos vain saatavuutta löytyy. Fractalin kotelo siitä hyvä siinä äänieristeet mutta tarvittaessa ilmastointia saa parannettua, lähinnä tilanteisiin kun kopassa on 200W näytönohjain hehkumassa

Onko tuossakin ideana, että se horii ilmaa sisään pohjasta? Juuri kun (omaa antiikkista Nexus Breezeäni tässä kiroillessa ja teippimenetelmin tunkkaillessa) mietin, että minkä ihmeen takia kukaan ei haluaisi ilman tulevan sisään nimenomaan siten, että se kulkee kovalevyjen ohi (ja suodattimen läpi, varsinkin jos ette ole kaikkein ahkerimpia siivoajia). Tässä suhteessa Antec P150/Solosta meikäläisellä ei ollut pahaa sanottavaa (jos ei lasketa sitä kun rahapulassa myin sen koneen...), kunhan vain ne onnettomat kiinnityskumit korvasi pyörän sisäkumilla. Ilmeisesti Antec on myös korvannut myöhemmin.

58
Laitealue / Vs: Tilttaa lämmittyään,...
« : 18.05.11 - klo:22.25 »
Koneen tuuletuksen säätö ei selvästikään toimi? Suosittelen luovaa googlausta koneen mallilla ja lisähakusanoilla "linux" tms.

59
Hetkinen? Tahdotko sanoa, että olet verkkomanagerilla onnistunut kytkemään koneen yhtä aikaa kahteen eri verkkoon, joissa on sama osoiteavaruus? Itse nimittäin olen vakaassa uskossa, että noin ei vaan voi tehdä, vaan reititystaulun pitää olla yksiselitteinen. (eli varmasti pääset helpoimmalla jos jompaa kumpaa boksia voi säätää)

60
Kysyisinkin ihan mielenkiinnosta, mitä mieltä tuosta jutusta foorumin vähän teknisesti tietävämmät olevat, ja onko asiassa laajemmin aihetta huoleen?

Kyllähän tuossa selvä järki on. Periaatteessahan, kuten keskustelussa tuolla sivulla taisi joku mainitakin, käyttäjän pitäisi kai joka tapauksessa käyttää vain "sellaisia ohjelmia, joihin voi luottaa", mutta oikeasti se ei ole mahdollista, koska mm. veppiselaimet ovat monimutkaisia, mahdollisesti virheellisiä ohjelmia, jotka jo määritelmän mukaan toimivat vihamielisessä ympäristössä. Jos haluaa olla varma, esim. kaikki salasanat pitäisi syöttää toiseen virtuaalkonsoliin. Gksudon salasanasyöte tosin ei myöskään näy tuossa xtestissä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13