Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Echramath

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13
61
Yleistä keskustelua / Vs: LXDE:n taruko lopussa??
« : 17.05.11 - klo:02.06 »
Sattuu sitä joskus paremmissakin piireissä, että domain pääsee vahingossa vanhenemaan.

62
Toisella koneella olevan screenin saa auki näppärästi näin:

ssh -t ech@kapsi.fi screen -DR

(minulla ainakin meni hetki tajuta, että se tarvitsee tuon -t -valitsimen SSH:lle, tai screen kieltäytyy yhteistyöstä)

63
Sen verran voisi tietysti lisätä (ilmiselvän huomion?), että perustelujakin voisin kaivata.

Nopeuskaan ei kai nykypäivänä (foorumit tekevät kuitenkin samaa kuin kymmenisen vuotta sitten) ole niin olennainen kriteeri – kohtuus tietysti kaikessa – vaan tärkeimpänä pitäisi täydellistä luotettavuutta. Tällä hetkellä on liikaakin kokemusta eräästäkin Wordpress-foorumista, joka tekee koko ajan kaikkea merkillistä ja vähemmän hauskaa. SMF:kin taisi jotain kummaa kieltämättä tehdä, jos foorumilla on joku todella pitkä ketju, mutta se taisi toisaalta olla melko monta versiota sitten...

64
Eräs harrastajayhteisö tarvitsisi foorumin. Tekniseltä kannalta, kannattaisiko SMF, phpBB vai joku muu? Suurin osa suomalaisista foorumeista tuntuu pyörivän jommalla kummalla ja käyttäjäkokemuksena oli jotenkin aina pitänyt enemmän SMF:stä, mutta pellin alle en ole kurkkinut. Mitä eroja käytännössä?

65
Lainaan itseäni, Natty tähän asti. Alla muinaisrauta, mm. integroitu " Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller".

Päivitys oli kaatunut yön aikana, kone ei reagoinut mihinkään, sain sen kuitenkin käyntiin rescuemoodissa ja korjauskomennot ajettuani päivityksen loppuun.

Lopputuloksena kone ei käynnisty suorilta, vaan jää root-promptiin, jolle on todettava "mountall", jolloin bootti jatkuu. Tämä on toistaiseksi mysteeri, en tajua mitä vikaa fstabissa ainakaan olisi.

Chromium ei käynnisty, koska ilmeisesti /dev/shm puuttuu jonkun konffausvirheen takia.

Grafiikkabugeja siellä täällä ihan jumalattomasti, epäilen Intelin ajureita, mutta edelliset toimivat hienosti, kiitos vaan. Lisäksi Xorg kaatuilee satunnaisesti, enkä ole keksinyt muuta keinoa saada sitä pois supakewlistä tilasta kuin bootata kone verkon yli.

(tämä menoa asennan kohta Debianin)

66
Yleistä keskustelua / Vs: Polkupyöräsi
« : 16.04.11 - klo:09.23 »
Rynnäkkötöpseli kiinnostaa itseänikin jossain määrin, ehkäpä vielä juuri "baby bluena", kun On-One Pompinoakaan ei pitkään aikaan ole moisessa perinnevärissä saanut.

Tällä hetkellä alla on joku 70/80-luvun taitteesta peräisin oleva Crescent – tai siis siihen on kyllä vaihtunut joko minun tai pyöräliikkeen toimesta kaikki voimansiirto-osat (vieläpä ketjuvaihteesta napavaihteiseen), molemmat kiekot, valaistusjärjestelmä ja satula - jätän Theseuksen laivan lukijoille, onhan siinä toki vielä alkuperäinen runko, haarukka, ohjauslaakeri, kannatin+tanko, satulatolppa, lokasuojat, tavarateline ja jarruosat. Runkoonkin tuli "tehtyä" keventävä muutos, kun keskiön alle hitsattu jalka otti ja putosi irti. Ei näemmä hitsauskaan kestä vuosikausien vemputusta edestakaisin.

67
Yleistä keskustelua / Vs: Firefoxin raju kehitystahti
« : 16.04.11 - klo:09.14 »
Lueskelin juuri jostain bugiraportista, että 2001 olis joku huomauttanut, että on aika tyhmää jos loppumattomalla alert-boxeja generoivalla luupilla saa selaimen jumiin. Nyt sekin on vissiin korjattu. Pidän tällaista vauhtia aika hurjana.

68
On siitä "ilmaisestakin" versiosta joku tähänkin asti maksanut, nimittäin mainostajat. Sinällään yllättävää, ettei musiikin soittaminen mainoksia myymällä kannata, jos kerran esim. televisiossa tv-sarjojen ja elokuvien näyttö mainosrahalla onnistuu ihan normaalisti vuodesta toiseen – ja musiikin soittaminen radiossa, se tosin on vähän eri juttu.

69
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun tiedostojärjestelmät
« : 05.04.11 - klo:16.45 »
Miksi ei? Olen btrfs:ää käyttänyt siitä asti kun se Ubuntulle tuli mahdolliseksi.

En kiistä, etteikö se toimisi, mutta ei se vakaa tuote vielä ole. Se, että sinä olet renkannut sitä miten sattuu päälle ja pois, ei tarkoita, etteikö journaloinnista huolimatta voisi jotain tapahtua. En asentaisi sitä tuotantoon – ainakaan pyörivälle levylle, ilmeisesti SSD:n kanssa voisi jotain itua ollakin? – ja tuotantoa on tässä kaikki, mistä seuraa paha mieli, jos se osio ei toimi. Wikin mukaan siinä on edelleen sekä bugeja, että "ominaisuuksia". Tietysti vain käytössä bugit löydetään, mutta hyötyähän siitä ei ole, jos ei raportoi niitä.

Katson ainakin itse asiaa uudelleen sitten kun Ubuntu-kehittäjät ovat katsonut järjestelmän vakaaksi.

70
Multimedia ja grafiikka / Vs: Wine ja no sound
« : 05.04.11 - klo:04.03 »
Löytyykö Winen mukaan edes äänikorttia?

Itselläni homma toimii, mikäli Windows-ohjelman käynnistyessä soi jokin ääni jossain Linux-softassa. Hämmentävää, mutta totta. Laitoin Spotifyn käynnistyskuvakkeeseenkin skriptin, joka ensin laittaa hieman ääntä tulemaan.

71
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun tiedostojärjestelmät
« : 05.04.11 - klo:02.18 »
Kunkin jakelun "tiedostojärjestelmät" voidaan määritellä ainakin neljällä eri tavalla.

  • Mikä on sen oletustiedostojärjestelmä
  • Mitä kaikkia tiedostojärjestelmiä sen asennusohjelma suostuu tekemään
  • Mitä kaikkia tiedostojärjestelmiä sen oletuskernel tukee (ja mille kaikille tulee työkaluohjelmia mukana, olisi
    kummaa jos näissä olisi suurta eroa)
  • Miltä järjestelmiltä sen mukana tuleva GRUB osaa käynnistyä
Sinällään kolmen viimeisen suhteen (jotka määreet voivat olla usealla järjestelmällä yhtäaikaa) Btrfs-tuki Ubuntusta jo löytyy, mutta jos ei erikseen aio harrastaa tiedostojärjestelmiä, sitä tuskin vielä kannattaa asentaa.

72
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun tiedostojärjestelmät
« : 04.04.11 - klo:03.55 »
Haen: jos osioi EXT4 tai btrfs niin mitä käytännön eroja on odotettavissa? Joku nykyään "paras" jne

EXT4 vs JFX vs XFS on käsittääkseni aika pitkälle vain väittelyä siitä, mikä järjestelmä on milloinkin nopein, ja minkälaisessa käytössä. Btrfs tulee sitten olemaan "jotain ihan muuta" jo käyttäjänkin näkökulmasta – siinä on uusia ominaisuuksia ja toisaalta "omituisuuksiakin": esimerkiksi vapaan tilaan määritelmä on dokumentaation mukaan aika hämärä verrattuna muihin järjestelmiin. Mutta kuten mainittua, juuri tällä hetkellä se ei ole kypsä tuotantokäyttöön ja tietysti ajan määreisiin voi suhtautua vähän skeptisesti, netistä löytyy kovasti uutisia siitä, miten sen piti olla 10.10:n(!) oletusjärjestelmä.

73
Laitealue / Vs: Ubuntu ei löydä kovalevyä
« : 02.04.11 - klo:20.45 »
Tuo 160 GB levy on /dev/sda, jolla on (kummallinen) SFS-tyyppinen tiedostojärjestelmä. Kuuluuko sen olla SFS? (ja mikä SFS?) Vai onko jossakin kohti mokattu? Pystytkö liittämään sen?
http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_File_System
http://en.wikipedia.org/wiki/Self-certifying_File_System

Pikaisen googlauksen perusteella tuo on Windowsin dynaamisen levyn (eikä suinkaan minkään Amiga-osion(!)) tunnus. Sen sijaan ihan yhtä nopeasti en löytänyt, mitä sille olisi tarkoitus tehdä, jotta se toimisi. Mikäli kyseistä dynaamista levyä ei ole levitetty useammalle fyysiselle levylle, ensimmäisenä kai kokeilisin liittää sen ihan normaalina ntfs-osiona, readonlyna varmuuden vuoksi.


74
Pöytäkonelähtöistä prossujen pyörittäminen yötä päivää ei kyllä enää napostele, mutta jokin hyvin vähävirtainen kapine kyllä voisi kiinnostaakin. Sitä mietin, että onko esimerkiksi järjellistä asentaa perussysteemi jopa usb-tikulle (/tmp ja datat sitten toisaalle), jotta laite voi normaalisti pysyä väijyssä ja silti pitää varsinaisen datalevynsä nukkumassa silloin, kun sitä ei tarvita. Oikea SSD-kovalevy olisi voittajan valinta, mutta jonkin verran hintaa niilläkin on.

75
mitä ne juuttaan memtestit oikein on?

Memtest86:han on tavallaan oma "käyttöjärjestelmä" – joka ei osaa tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa ja lukea muistia ja testata sen eheyttä, mutta sen se pystyy tekemään kokonaisvaltaisesti, kun alla ei ole mitään oikeaa käyttöjärjestelmää häiritsemässä. Ihan näppärää, että se on jokaisessa asennuksessa mukana. Tilaa se ei vie kuin satoja kilotavuja Linuxin boot-osiolta, eikä sitä varten tarvitse etsiä tai luoda mitään fyysistä mediaa.

Tapaan ajaa sitä yön yli aina kun esimerkiksi lisään muistia. Virheitä saa ei tulla ensimmäistäkään. (lisähuomio: virheet muistitestissä eivät kuitenkaan välttämättä tarkoita, että virhe olisi nimenomaan muistikammoissa)

76
En tiedä teistä, mutta minä olen aika varma mihin suuntaan aion paeta Gnome kolmosta. XFCE kutsuu.

77
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf:n avaus?
« : 24.03.11 - klo:00.57 »
Edit... Ennen riitti pelkkä oikian korvan klikkaus ja pdf aukes. Nyt sen saa auki vaan niin, että tallentaa ensin työpöydälle ja sitten avaa Firefoxista työkalut----lataukset.... Miksi näin vaikeesti?

Eikös Firefoxin Preferences -> Applications -valikko anna säätää tuota?

78
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CPU% 50 kieppeillä koko ajan
« : 16.03.11 - klo:19.32 »
Swapin >=2xRAM-sääntö tulee torkku/lepotilojen tarvitsemasta tilasta. Itse olen roiskinut swappiosioihin vähän kasvuvaraam, mutta silti swapin käyttö on nytkin 0 tällä pöytäkoneella(2GiB RAM).

Tämä on sikäli hassua, että eikö hibernaatioon tarvittaisi fyysisen muistin verran sille omistettua tilaa, swapin lisäksi? Muutoinhan jos ohjelmien tarvitsema muistin määrä on suurempi kuin pelkän swapin määrä, hibernaatio ei onnistu?

79
Ja root on tosiaan myös käyttäjä, jolla on oma crontab, käytä sitä (sudo crontab -e), älä editoi /etc/crontabia.

Erikoiskuoppa, johon pudota, viimeisenkin rivin loppuun tulee laittaa rivinvaihto.

80
Kaunista vaalipuhetta, jota tuskin kukaan ottaa eduskunnassa agendalleen.

Pitää tietysti muistaa, että asia pitäisi mieluusti saada hallitusohjelmaankin, ja Vasemmiston hallitukseen pääsy näyttää näillä eväillä melko heikolta - vaikea kuvitella Perussuomalaisia ja Paavo Arhinmäen edustamaa nuorta vasemmistoa samaan valtioneuvostoon. Kokoomuskin olisi vähän erikoinen petikaveri, tosin seuraavat vaalit ovat joka tapauksessa "jotain ihan muuta".

Se ei tietenkään tarkoita, etteikö (esimerkiksi) Vasemmistoa kannattaisi äänestää, jos kokee puolueen omakseen.

Tampereen yliopiston Vaalimaatti-palveluun on koottu puolueiden vaali- ja puolueohjelmia. Niillä on enemmän painoarvoa kuin yksittäisten ehdokkaiden lausahduksilla.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13