Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Hajakenttä

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Ubuntu tietokoneissa / Kuinka haetaan uudet päivitykset?
« : 30.05.11 - klo:16.01 »
Uusia päivityksiä olisi ollut tulossa, mutta ei ollut aikaa ottaa niitä vastaa, joten asia ohitettiin. Siinä olisi ollut peräti kernelin uudistuksia 32-31 > 32-32, joten ei aivan turhia. Kun myöhemmin sitten oli aikaa ottaa ne ja normaalilla tavalla >järjestelmä >ylläpito >päivitysten hallinta käynnistetään, se vain tyytyy toteamaan, että 6 tuntia sitten viimeksi päivitetty ja järjestelmä on ajan tasalla, vaikka ei varmasti ole 6 tuntia sitten mitään päivitetty ja edelleen on se entinen kernel.
Koodia: [Valitse]
:~$ uname -r
2.6.32-31-generic-pae

Toiseen koneeseen ihan samanlaiseen 10.04 Lucidiin tuli kiltisti päivitykset ja uusi kernelin numero nimenomaan tulla päivitysten hallinnalla hakemalla.

Pitääkö vaan kiltisti odottaa? Ja on tämä ennen toiminut!  :o

62
Laitealue / Kuluuko kosketushiiri? [Kuluu]
« : 22.03.11 - klo:15.28 »
Asus A6R aika vanha kannettava sisältää kosketushiiren. Uutena sen oikeassa reunassa oleva vieritysalue oli ihan sen siihen piirretyn parsinneulan näköisen viirun päällä. Vähitellen vieritysalue on alkanut levetä hiiren ohjausalueelle. Nyt vieritys toimii jo kahden sentin levyisellä alueella ja hiiren ohjausalue on vastaavasti pienempi. Ei se suuri haitta ole kun sen tietää, mutta kiusallinen. "Oikea" hiiri toimii kyllä mainiosti, eikä kosketushiirtä käytetäkään muuten kun sohvalla rönöttäessä. Tuli vaan mieleen, että onko se jotenkin kuluvaa tavaraa? Ei luulisi, koska se on aika passiivinen, ilman liikkuvia osia.

63
Pitäisi taas asentaa tuttavalle Ubuntu. Eihän siinä mitään, asennetaan vaan kun kerran kansa tahtoo, mutta miten määrittelisin sen jakelun parhaiten?

1. Jos koneessa on ennestään Windows 7 ja alle vuoden ikäinen kone, meinaako se silloin, että pitäisi 64 bittinen laittaa?

2. Näkeekö sen jostain: onko 32 vai 64 bittinen parempi?

3. Paljonko RAM:ia tulisi olla 64 bittistä varten vähintään, jotta kaikki kunnolla toimisi? Tuolla Ubuntu-Suomen latauslinkissä ehdotetaan, että koneille, joilla on yli 4 GiB RAM. Tässä asiakkaassa näkyy olevan 2 GiB.

4. Voiko joka tapauksessa laittaa 32 bittisen jakelun, vaikka 64 mahtuisi myös, ja menettääkö siinä paljon jotain? Vai onko peräti parempi?

5. Pitäisikö laittaa 10.04 LTS, koska sitä Ubuntu-Suomen lataussivulta hanakaimmin tarjotaan. (Tietysti osaan naapuria parhaiten opettaa jakeluun, joka on itselläkin.) Vai millaiset uudet jutut on 10.10 lyhyen ylläpidon jakelussa? En ole sitä elävänä nähnyt, eikä kuviakaan tahdo löytyä. Tässä asiakkaassa on sisäänrakennettu 3G mobiili nettiyhteys ja siihen Soneran liittymä. Onko 10.10 siihen valmiimpi kuin 10.04?

6. Asennuksen aikainen nettiyhteys on vain tuo mobiiliyhteys. Pitäisikö kone kantaa ADSL yhteyden saataville asennusta varten. Vaikuttako tähän (asennuksen viimeistelyn onnistumiseen mobiiliyhteyden varassa) jos on 10.04 tai 10.10?

7. Mitä ovat nuo kolmannet numerot: 10.04.1 ja 10.04.2 ja 10.04.nn jne? Pitäisikö ne jotenkin ottaa huomioon jakelua valitessa? Niitä täällä joskus vilahtelee, mutta lataussivulla en kyllä huomaa.


64
Mitä mahdoin rikkoa ja miten saisi korjatuksi?

Asensin taas kerran huolimattomasti sovelluksen, joka olikin KDE ympäristölle tarkoitettu  ::) ja joka sitten veti perässään suuren määrän tarpeetonta tavaraa tähän GNOMEen. Sitä poistaessa varmaankin poistin jotain tarpeellistakin. Poistin suunnilleen kaiken missä luki kde ::) (koska ei tähän pikkukoneeseen eee 901 paljon turhuuksia mahdu) ja kaikki toimi hyvin kunnes piti asentaa taas lisää/poista  sovelluksella ohjelmia. Jokaisen asennuksen, sekä poistamisen, päätteeksi tulee nyt ilmoitus: "asennus tai poistaminen epäonnistui" ja punainen kielletty ajosuunta merkki ja OK painike, jota painaen homma kuitenkin jatkuu. Asennettu ohjelma kuitenkin toimii aina. Lisäksi aina asennuksen jälkeen jää backend niminen ohjelma käyntiin ja vie 48% atomin suorituskyvystä. Se sammuu vasta seuraavassa koneen sammutuksessa.

Rikoinko itse APTin? Se ei taida osata itseään asentaa uudestaan, kuten fakiiri, joka nosti itse itsensä tukasta ilmaan.

Onko mitään tehtävissä?

65
Muuten hyvin toimiva Asus A6R läppäri ja siinä Ubuntu 10.04. Harvakseltaan sammuu näyttö mustaksi ruuduksi kesken milloin minkäkin käytön, yleensä jonkin aika raskaan. Kone on muuten täysin käynnissä, mutta näyttö mustana, eikä millään saa siitä heräämään. Pakkosammutus ja käynnistys vain auttaa. Myös 3d ajoa vaativat ohjelmat harvoin toimivat, mutta joskus kuitenkin.

Tätä on täällä porukalla joskus yritetty tutkia, mutta ilman tuloksia, lähinnä tuon 3d ajon takia. Haulla ei löydy mitään mitä ymmärtäisin.

Tuli mieleen, että jospa sillä on liian vähän muistia. Kuinka sen määrä katsotaan? Koneessa on rammia niin paljon kun siihen mahtuu, eli 2 Gt. Joten kyllä siitä joutaisi varata näytönohjaimelle hiukan, jos sellainen on edes mahdollista. ATI Radeon XPRESS 200N lukee tuossa koneen kannessa. Onko niillä muistit itsellään ja sen kokoisena kuin on, vai voiko sitä keskusmuistista pihistää lisää?

Onko ihan tuulesta temmattu ajatus?

66
On jo pitkään pitänyt kysyä foorumilla sellaista Ubuntun perusfilosofiaan kuuluvaa asiaa kuin nämä erilaisten verkon yli asennettavien ohjelmien asennus ja etenkin niiden asennusoikeudet.

Olen ymmärtänyt, että Ubuntun, kuten kaikkien Linuxien turvallisuus ja palomuuri perustuu paljolti siihen, että mitään ei tule sisään ilman vankkaa aikomusta käyttäjän taholta.

Kun Ubuntun omasta pakettivarastosta ladataan ja asennetaan äärimmäisen luotettuja paketteja, tarvitaan aina pääkäyttäjän oikeudet. Siis kuka tahansa käyttäjä, joka silloin puikoissa on, ottaa pääkäyttäjän oikeudet antamalla oman tunnussanansa ihan sitä varten aukeavaan kyselyyn. Tämähän on Ubuntun perus toimintatapa ja ihan oikein.

Kuitenkin ladattaessa ja asennettaessa verkon yli web selaimella jotain ihan muiden osapuolien ohjelmia, joista ei aina voi sanoa luotettavuudesta mitään, voi kuka tahansa nappuloita painelemaan kykenevä asentaa ohjelmapaketteja ilman pääkäyttäjän oikeuksia, siis salasanakyselyä ja vastausta.

Siis se kysymys: Miksi luotetuilta vaaditaan rootin oikeudet, mutta epäluotetuilta ei vaadita?

Vai olenko aivan väärässä ja:
1. Koneessani on jotain asetuksia aivan väärin.
2. Teen jotain väärällä tavalla.
3. Rootin oikeudet periytyvät jostain aikaisemmasta toimenpiteestä, jota en vaan muista tehdyn.
4. Asia vaan on näin ja käyttöä on valvottava, että lapset ja muut ymmärtämättömät eivät tunaroi.

Juuri äskettäin tuttava lähetti tunnetun valmistajan joulukalenteriohjelman latauslinkin lahjaksi. Linkistä klikkaamalla tuli kehoitus asentaa ensin Adobe Air. Se asennettiin Adoben sivulta latauslinkistä ilman salasanakyselyä. Sitten latautui joulukalenteri ja taas ilman salasanakyselyä. Ja ihan hyvin toimii kaunis kalenteri, joka on aika iso ohjelma ja teki koneelle paljon asetteluja, mm itsensä bootissa käynnistyväksi.

Olisin tietysti voinut olla ottamatta sitä vastaan. Oma syy jos pilaa käyttöjärjestelmänsä. Mutta kuinka estetään lasten ymmärtämätön epäluotettavien ohjelmalinkkien availu?

Niiin... ja se Adobe Air oli Synapticin mielestä huutomerkin arvoinen. Kun se päivitettiin Synapticilla se tietenkin tehtiin roottina. Totta puhuen en edes tiedä mikä on Adobe Air.  :o

67
Parin vuoden käyttökokemuksella ei ole ennen Ubuntu kaatunut, mutta tänään se sen teki.  :(

Täällä keskustelussa tietysti kerrotaan vastaavasta, mutta kun ei ole vertailuna hyvin toimivien määrää, ei voi arvata kaatuilun yleisyyttä. Luulisin sen olevan tuiki tavatonta.

Nyt se kävi niin, että tuli päivityksiä ja kaksi eri konetta, Asus eee 901 ja Asus A6R, molemmat aivan samalla Lucidilla, ja nimenomaan desktopilla, ei netbookilla, kaatuivat päällisin puolin samasta syystä.

Toiseen, eee 901, tuli päivitykset tänä aamuna ja restart ei bootannut kunnolla vaan jäi mustaan ruutuun kesken bootin. En osannut muuta kuin virtanapista sammuttaa, joka ei kai ole oikein tehty bootin ollessa kesken, mutta sittenkään bootti ei mennyt oikealla tavalla , vaan vaati valitsemaan käynnistysmedian. Sitten kyllä toimi oikein, paitsi wlan-radion se onnistui kytkemään pimeäksi. Sekin kyllä omasta napistaan käynnistyi ja yhdistyi. Perin outoa.

Toiseen, A6R, tuli päivitykset jo eilen ja restarttia ei tehty. Kone käynnistettiin seuraavan kerran tänä aamuna ja hetken se toimi moitteetta, mutta kesken www selailun Foxilla ruutu pimeni ja itsestään Ubuntu vaati kirjautumisen.

Lokeja sitten selailin ja kummemmin ymmärtämättä maallikkojärjellä poimin seuraavanlaisia otteita. Jos tietäisi, tai joku neuvoisi: Mitä lokeja tällaisessa tapauksessa kannattaa oikeasti katsoa? Olisi vastaisuudessa parempi diagnostiikka.

Lainaus
(EDIT: Hajakenttä: Asus eee 901. Ubuntu 10.04 desktop. dpkg.log tulosteesta, muutama rivi poimittuna juuri tulleista päivityksistä, joita oli neljä, luullakseni nämä, ainakin ovat viimeiset.)
=================
2010-10-09 10:51:32 upgrade libssl0.9.8 0.9.8k-7ubuntu8.2 0.9.8k-7ubuntu8.3
2010-10-09 10:51:42 upgrade libgutenprint2 5.2.5-0ubuntu1 5.2.5-0ubuntu1.1
2010-10-09 10:51:51 upgrade cups-driver-gutenprint 5.2.5-0ubuntu1 5.2.5-0ubuntu1.1
2010-10-09 10:51:56 upgrade openssl 0.9.8k-7ubuntu8.2 0.9.8k-7ubuntu8.3

=============================================================================
(EDIT: Hajakenttä: boot.log näyttää tältä:)
============
fsck kohteesta util-linux-ng 2.17.2
/dev/sda1: puhdas, 125961/246512 tiedostoa, 657942/984576 lohkoa
fsck kohteesta util-linux-ng 2.17.2
/dev/sdb5: Superblock last mount time (Sat Oct  9 10:36:12 2010,
    now = Tue Jan  1 02:02:12 2002) is in the future.


/dev/sdb5: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
    (i.e., without -a or -p options)
mountall: fsck /home [380] päättyi tilakoodilla 4
mountall: Tiedostojärjestelmässä on virheitä: /home
Jätetään virheet huomiotta (/home) käyttäjän pyynnöstä
 * Starting AppArmor profiles        Skipping profile in /etc/apparmor.d/disable: usr.bin.firefox

[ OK ]
=========================
(EDIT: Hajakenttä: Yritin ensin katsoa virheitä annetulla vaihtoehdolla f, mutta se ei johtanut mihinkään tulokseen, joten valitsin vaihtoehdon i = jätetään huomiotta, jolloin Ubuntu käynnistyi normaalisti.)
=========================================================================


=========================================================================
(EDIT: Hajakenttä: Nämä seuraavat ovat toisen koneen, Asus A6R, Ubuntu 10.04, lokitietoja, Xorg.faisafe.log. Päivitykset tulivat aivan samoin kuin edellä, mutta ei tehty restarttia vaan jatkettiin käyttöä. Seuraavan normaalikäynnistyksen jälkeen kone toimi hyvin vähän aikaa, mutta sitten tuli musta ruutu www selaimen aikana ja saman tien Ubuntu pyysi uuden sisäänkirjautumisen. Ei tehnyt uutta boottia, kirjautumisen vaan. Tämän jälkeen toimii moitteettomasti.)
================
(--) PCI:*(0:1:5:0) 1002:5a62:1043:1182 ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M] rev 0, Mem @ 0xc0000000/268435456, 0xfe1f0000/65536, I/O @ 0x00009800/256, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) LoadModule: "extmod"
(WW) Warning, couldn't open module extmod
(II) UnloadModule: "extmod"
(EE) Failed to load module "extmod" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "dbe"
(WW) Warning, couldn't open module dbe
(II) UnloadModule: "dbe"
(EE) Failed to load module "dbe" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "glx"
(WW) Warning, couldn't open module glx
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "record"
(WW) Warning, couldn't open module record
(II) UnloadModule: "record"
(EE) Failed to load module "record" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "dri"
(WW) Warning, couldn't open module dri
(II) UnloadModule: "dri"
(EE) Failed to load module "dri" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "dri2"
(WW) Warning, couldn't open module dri2
(II) UnloadModule: "dri2"
(EE) Failed to load module "dri2" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "fbdev"
(WW) Warning, couldn't open module fbdev
(II) UnloadModule: "fbdev"
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support
     at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.failsafe.log" for additional information.

 ddxSigGiveUp: Closing log
===================================================================

Ymmärtääkö kukaan noiden avulla: mitä oikein tapahtui? Ainakin ne päivitettävät paketit olivat aivan samat molemmilla koneilla. Koneiden ikäluokka ja varustelu ovat aivan erilaiset. ATI on vain tuossa isommassa A6R koneessa.

Onko Ubuntun kaataminen niin suuri urotyö, että kannattaisi perustaa kerho? Kuppi Nurin Ubuntu Kerho. ;D

68
Olisi mielenkiintoa asentaa levyn nurkkaan kokeeksi JoliCloud. Se vaan ei näy olevan saatavana muuten kuin verkon yli asennettavana. Onhan sekin tietysti kätevä, mutta jos haluaa itse partitioida levynsä, eikä antaa sitä vieraille tehtäväksi, niin sitä varten on siellä lataussivuilla .iso tiedoston (jotain 600 Gt) latauslinkki. Siitä vaan ei tule .iso tiedostoa, vaan se siementiedosto (jotain 70 Gt) verkkoasennukseen. Osaako joku neuvoa, mitä teen väärin?

Osaako joku myös kertoa: onko JoliCloudin käyttö lainkaan vapaata? Näyttäisi vaativan rekisteröitymisen ja tilin avaamisen. Sellaisiin en halua ryhtyä, olen vapaana syntynyt.

Laitoin näitä kysymyksiä heidän ylläpidon palautepostiin ja sain vastauksen, että täytyy antaa sähköpostin osoite ja salasana heille. Eivät kuitenkaan pankkitunnusta pyytäneet.

Vähän huonosti alkaa tämä JoliCloudin opettelu. Pitääkö vaan pysyä Ubuntussa? Se ainakin on vapaa!

Edit:
Se latautunut tiedosto on 27,6 kt bittorrent siementiedosto jonka pitäisi ohjata se varsinainen .iso siihen tarkoitetulla siirto-ohjelmalla. Kuten jäljempänä selviää, siihen kannattaa käyttää kunnon ohjelmaa, esim. Transmission. Jollain epävapaalla ohjelmalla voi lataus jäädä kesken ja siitä tämä erehdyskin tuli sen latauksen osalta.

69
Hieno ohjelma tuo Stellarium planetaario. Se toimi hienosti vielä viime talvena 9.10 :llä, mutta nyt kun asensin sen 10.04:lle normaali pakettilataamosta, eipäs toimikaan. Muuten kyllä kaikki tykötarpeet ovat läsnä, mutta hirveän hidas toiminta. Edes hiirtä ei pysty liikuttamaan kun parin sekunnin nykäyksinä n. kymmenen sekunnin välein. Ei tule käytöstä mitään. En löydä sellaista asetusta, joka voisi asiaan vaikuttaa. Koneen rautojen luulisi sitä pystyvän käyttämään kun on tosiaan ennen toiminut jo aivan loistavasti Karmicilla ja Jautyllä.

Onko kukaan saanut sitä pelaamaan Lucidilla?

70
Asetukset>pikanäppäimet>oma näppäin>lisää ja siihen syötin nimen, näppäinyhdistelmän ja komennoksi:

gnome-terminal cat /proc/acpi/battery/BAT0/state

Mutta vain pääte aukeaa ja tuota cat... rimpsua se ei suorita. Ei niin vakava puute, mutta olisi kätevä akun valvontaan, ettei tarvitsisi aina käsin kirjoittaa pitkää loitsua.

Onko tuo edes mahdollinen toiminta?

71
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ei sammu [HOIDETTU]
« : 13.07.10 - klo:21.15 »
Semmosen tempun teki Firefox ihan poikkeuksellisesti ja vain kerran pitkään toimittuaan, että ei suostunut sammumaan sammutusruksistaan, eikä hiiren kakkosnapilla avatusta pudotusvalikostakaan, eikä edes päätteellä:

Koodia: [Valitse]
killall firefox
Kun sammutin koneen normaalilla sammutuprosessillaan foxin auki ollessa kone sammui ilman valituksia. Kun avasin koneen uudelleen se aukaisi foxin ja vieläpä samalle sivulle, jossa oli ollut sammutettaessa ja toimii ihan oikein.

Jotain mätää siis on,eikä vikaa ole siis ratkaistu, mutta hoidettu nyt tällä kertaa.  ::)

72
Taas pyydän nöyrästi toisten apua.  ::) Hakua käyttämällä en saanut vastausta.

Onkohan tämmöinen taas peruskäytön taitamattomuutta? Jos Firefoxin auki ollessa menee koskemaan kerrankin ikkunan suurennukseen tai pienennykseen, joko -näytä- valikon kautta tai ctrl+ tai ctrl- nappien kautta ja sitten vaihtaa uuteen ikkunaan, se aukeaa aina minimikoossa. Siis suurentaa ja pienentää ihan oikein, mutta uusi ikkuna samassa selaimessa aukeaa aina kuin oletuksena minimikoossa, siis siinä koossa, johon ikkuna pienimmilleen asettuu ctrl- napilla. Kysymyksessä 10.04 ja Firefox 3.6.6. Tuo ilmiö ei koske muita sovelluksia, selainta vain.

Ennenhän jopa asetettu suurennus jäi muistiin sammutettaessa kone ja uudelleen avattaessa entinen suurennus oli jo valmiina. Tämä ominaisuus ei ole ollut olemassa Lucidin asennuksen jälkeen. Pitäisikö sen olla?

Tuo suurennuksen "pompsahdus" pienennykseksi tuli yllättäen. Sitä ei ollut pariin kuukauteen Lucidin asennuksen jälkeen, joten lienee uusi vika tai taitamattomuutta. En millään löydä sellaista asiaa koskevaa asetusta.

Voisiko kysymyksessä olla jokin häiriö Gnomen asetuksissa? Tämä juttu, nimittäin alkoi välittömästi sen jälkeen kun pasianssia avatessa jostain syystä tuli pyytämättä esiin "lisää tämä paneeliin" ikkuna. Siis sama ikkuna, joka tulee kun hiiren oikealla klikkaa sitä sovelluksen nimeä. Nyt se vaan ei lähtenyt pois tyhjää kenttää klikkaamalla vaan jäi jumiin. Koko työpöytä oli jumissa, eikä mitään saanut hiirellä tapahtumaan. Päätteen sai auki, koska sille olen laittanut pikanäppäimen, ja siitä varmaan olisi saanut jumin poistumaan, jos olisi tiennyt loitsun. Nyt sammutin koneen virtanapilla  :-[ ja heti kun käynnistin uudelleen oli tuo vika olemassa. Hesarin sivu oli nimittäin auki selaimella silloin kun sen pakkosammutuksen tein.

Onko nyt vaan asennettava Firefox uusiksi? Eihän se iso vaiva ole, mutta jääkö vika silti entiselleen? Ja kuuluisiko tuon sivukoon tosiaan jäädä muistiin kylmäänkin koneeseen kuten ennen oli?

Lisäys:
Kun valitsen Näytä>sivun suurennus>muuta vain tekstin koko>ruksi ruutuun. Teksti tosiaan muuttuu aivan oikein ja sivu kuvineen pysyy samana, mutta jos klikkaan jotain otsikkoa ja uusi ikkuna aukeaa se teksti on minimikokoista ja kuvat ja itse ikkuna ennallaan. Tässäkin tapauksessa kaikki normalisoituu näppäimellä ctrl+0.

On se kyllä jokin vika ja kiusallinen. Firefoxin poistaminen ja uudelleen asennus ei muuttanut tilannetta. En kylläkään sammuttanut konetta ennen uudelleenasennusta. Lienee tullut käyttäjäasetukset takaisin entisistä, ainakin kirjanmerkit tuli.

2. Lisäys:
Ei se auttanut, vaikka poistin ff.n ja sammutin koneen ja käynnistin ja asensin ff.n uudelleen.



73
Onko toisilla suomenkielen oikoluku kunnossa 10.04:llä Firefoxia käytettäessä? Ainakaan haku ei kerro kenenkään kysyneen mitään tuosta. Jos vaikka gmailiin kirjoittaa kirjettä tulee kaikki sanat merkityksi virheellisiksi. Ei auta muu kuin kytkeä pois koko oikoluku foxin asetuksista.

Lisäosissa kielen kohdalla firefox (fi) 3.6 ja voikko 1.0 laajennus

Kyllähän nuo ovat ennen toimineet 9.04 ja 9,10 jakeluissa.  :o Tuntuu kuin olisin vain unohtanut jotain... mutta mitä?

E: Tein pientä oikolukua.

74
Latasin tuon .iso tiedoston, mutta kun se lataus keskeytyi pari kertaa tahtoisin tarkastaa lopulta onnistunen tiedoston eheyden ennen varsinaista levynpolttoa (sd-kortin tekoa). Se on aina ennen onnistunut komennolla md5sum tiedostonnimi.iso, mutta nyt se keljuilee näin:

Koodia: [Valitse]
:~$ md5sum ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix(2).iso
bash: syntax error near unexpected token `('

Miten se nyt oikein pitäisi tehdä? Anteeksi vain tyhmä kysymys jo etukäteen, mutta luin kyllä wikiä ja ennen se tosiaan on onnistunut.  :o

75
Aivan kuin äänitaso olisi lähtökohtaisesti liian korkea. Särkyy pahasti kaiuttimissa ja kuulokkeissa aivan riippumatta alsamixerin säätöjen asennoista. Ääni kuuluu vain, jos on ääniasetuksissa laitteena  on sisäinen äänentoisto ja Analog Surround 4.1 Output + Analog Stereo Input. Muilla asetuksilla ei tule mitään ääntä. Ääni särkyy yhtälailla CD-levyä toistettaessa, DVD elokuvaa toistettaessa tai nettiradiota kuunnellessa. Vain hyvin hiljaiset äänet kuuluvat oikein, kuten lumen narske askelissa jne... Joten dynamiikkajutulta vaikuttaisi.

ATI Technologies inc. IXP SB 400 AC'97 on tuo Audio device lspci:n mukaan. Ja Ubuntu 9.10 ihan uutena asennettu.

Olen asentanut useampia lisäosia, joita tuo ohjekeskus kehottaa ääniä ja videoita varten laittamaan, mutta ei parane ääni. (Videotoisto kyllä lähti pelaamaan DVD levyltä, ja nettivideopätkät ovat toimineet alusta asti, särkyvällä äänellä siis.)
Onko kukaan tämmöseen törmännyt? Mitä neuvoksi? En löytänyt millään haulla ainakaan suomeksi mitään vastaavaa.

76
Laitealue / Ubuntu ja Epson Perfection 1670 (RATKAISTU)
« : 12.10.09 - klo:18.00 »
Terve vaan kaikille.
Olen uusi jäsen tällä keskustelualueella, kuten myös Ubuntun käyttäjänä. Olen kyllä opetellut tätä jo vuoden verran ja saanut hyvää tukea Linux keskustelusta, jossa myös olen tällä samalla nimimerkillä.

Eka yhteydenottoni koskee tuota skanneria Epson Perfection 1670. Se on ihan hyvä tasoskanneri ja keljuttaisi heittää roskiin pelkän Linux epäyteensopivuuden vuoksi.

Luin täältä haun antamasta keskustelusta, että joku on saanut tuon laitteen toimimaan:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=26911

Tämmönen koodi sillä olisi tarjolla:

Koodia: [Valitse]
$ wget http://www.commercialventvac.com/~jeffs/ESFW30.BIN
$ sudo cp ESFW30.BIN /etc/sane.d

Kysyisinkin kokemuksia, onko joku kokeillut, ja uskaltaako tuon ladata, ja vieläkö toimii JJ jakelussa kun sentään jo muutama vuosi on tuosta howto-ajankohdasta vierinyt?

Sivuja: 1 2 3 [4]