Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Hajakenttä

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Jonkin aikaa jo Xubuntun paneeliin liitettävä sääpäivitys (xfce4-weather-plugin) on näyttänyt "No Data". Ensin oli ajoittain rikki ja nyt on ollut jo viikkoja. Onkohan se kokonaan mennyttä kalua, vai voiko sen korjata?

22
Kaikki muu kyllä toimii, mutta Firefox ei lähde käyntiin, antaa virheilmoituksen.

Kun käynnistää päätteestä ei lähde siitäkään, mutta antaa sentään tällaista tekstiä:

Koodia: [Valitse]
ExceptionHandler:: GenerateDump cloned child 3367

ExceptionHandler:: SendContinueSignal ToChild sent continue......

ExceptionHandler:: WaitForContinueSignal for continue signal.....

(Kopioitu näppäolemällä ruudulta toiseen koneeseen, joten voi olla kirotusvire jossain.)

Vanhanpuoleinen pöytäkone. 2GB RAM. Toimi hyvin 14.04 Xubuntulla. Puhdas asennus, joka tehtiin jo kolme kertaa, ja kahdella eri .iso:lla ja kahdella eri DVD:llä. Päivitetty ja Firefoxilkin poistettu ja asennettu uudelleen. Siis päivityskin toimii verkon yli ja sovellusvarastostakin tuli hyvin sovelluksia.

Mitä vielä voisi tehdä?


EDIT: Chromium ei myöskään käynnisty.  :(

EDIT2: Muistu  vielä mieleen, että Firefox kyllä toimi kokeilutilassa kokeiltaessa ennen viimeistä asennusta. Ja asennuksessa laitettiin täppä siihen kohtaan "asenna kolmannen osapuolen lisäjutut, tjsp..."

23
Onko kukaan  saanut Winen avulla toimimaan TomTom navigaattorin hallintaohjelmaa, joka on Windowsille tehty MyDriweConnect? Se lienee aika luotettavaa softaa, koska on TomTomin sivulta ladattu.

Ohjelma asentuu Xubuntuun Winen avulla lähes valmiiksi, tekee käynnistimenkin työpöydälle, mutta ei käynnisty vaan ilmoittaa kohdanneensa vakavan virheen. Ilmoittaa virheen olevan Winessä tai sovelluksessa. Antaa myös linkin Winen tukisivuille, josta kovasti etsin vastaavaa tapausta ja menettelyä sille, mutta en löytänyt mitään selventävää.

Wine itse kyllä toimii hyvin muutamalla muulla Windows sovelluksella.

Onkohan jotain yleistä keinoa, jolla tämän tapaisia olisi kikkailtu? Vaikuttaakohan tähän se, että kyseinen sovellus on nettiyhteyttä käyttävä?

Olisi hyvä jos ei tarvitsisi TomTomin takia asentaa Windowsia.

24
Joskus, aika kauan sitten, oli mahdollista käyttää komentoa "gksudo", jolla aukesi graafinen salasanan syöttölaatikko. Se oli joissakin tapauksissa visuaalisesti nätimpää. Viläkö tuo gksudo on olemassa ja mistä sen löytäisi?

25
Pari vuotta on taas vierähtänyt, mutta Conky on seikkailu edelleen.  ;D Conky keskusteluun ei näköjään enää voi lisätä...  ???

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=23091.msg366185#msg366185

Voiko Ubuntuun oletus Unity työpöytään tehdä omia käynnistimiä, sivupalkin alustalle tai ihan työpöydälle? Ja miten se tehdään?

Jos on jokin verkkosivu, voi raahaamalla sirtää sen käynnistimen työpöydälle, mutta nyt en tarkoita sitä, vaan ihan uuden käynnistimen rakentamista, kuten Xubuntussa.

Olisi varmaan hyvä muussakin yhteydessä, mutta tässä tapauksessa olisi tarpeen Conky saada käyntiin vasta kun tarvitaan. Jos sen laittaa bootissa käynnistyviin ohjelmiin, se usein käynnistyy väärin ja jää työpöydän alle näkymättömiin, tai tekee taustakuvaan kehyksensä kokoisen aukon, josta näkyy musta tausta. Joskus se "jäätyy" niin että päivittyessä entinen ei poistu vaan jää uuden alle ja näin kaikki muuttuva teksti kasaantuu suttuviivaksi.

Käynnistysviiveeksi olen laittanut 15 sek ja se hiukan auttaa, mutta silti toisinaan tuo ilmiö tulee kauneusvirheeksi. Silloin on tapettava Conky:

Koodia: [Valitse]
killall conky
ja käynnistettävä jälleen heti perään:

Koodia: [Valitse]
conky
ja silloin se käynnistyy aivan oikein. Jos siis olisi käynnistinnappi, kuten minulla on toisessa koneessa Xubuntussa, niin se hienosti poistaisi tuon kauneusvirheen.

Ja... olisihan se muutenkin hyvä tietää, jos jokin "sallittujen" ohjelmavaraston ulkopuolinen vieras skripti tai ohjelma pitäisi ajaa usein. (Kuten minulla on moottoripyörän moottorinohjauksen diagnostiikka ja editointiohjelmat. Luotetusta lähteestä tietysti nekin.) Ei tarvitsisi aina muistaa päätekomentoa ulkoa jos olisi käynnistinkuvake työpöydällä.  ;)

26
Säästäväisyys on kai hyve. En ole hennonut heittää pois vanhaa hyvin toimivaa Asus eee-901 miniläppäriä, vaikka se on kovin vaatimaton ominaisuuksiltaan. Muistia 1 GB ja prosessori 32bit Intel Atom. Siksi kai uuden Xubuntun pyöritys on niin nihkeää asennusvaiheessa ja jouduin tekemään homman neljä kertaa ennen kuin onnistui. Kun kuitenkin 14.04 oli toiminut moitteetta jo pari vuotta, päätin rohkeasti asentaa uuden. Päivitäminen ei tullut kysymykseen ahtaan SSD:n takia. Siinä on 20 GB tilaa ja kahdessa osassa ikävästi 4 + 16 GB. Osiointi oli siten, että levytila ei riittäisi päivitykseen. Osittain siksikin päätin tehdä uuden asennuksen ja osioida SSD:n järkevämmin.

Ensimmäinen asennus eteni siihen asti, että osiointia tehtiin uusiksi ja osioiden kokoja muutettiin. Laitoin / osiolle koko 4 GB levyn osan ja toisesta 16 GB levystä 5 GB /usr osioksi ja loput pienelle swapille ja /home osiolle. Asennus jäi jauhamaan /usr osion luomista kun menin nukkumaan ja aamulla se jauhoi sitä edelleen. Keskeytin asennuksen ja kaivoin esille Boot-Repair levyn ja tein hienot osiot sillä.

Toinen yritys eteni hyvin osioinnin läpi kun ei tarvinnut muuttaa niiden kokoja ja olin jo kovin toiveikas, mutta sitten asennus jäi odottamaan aika-asetus palvelinta. Mikään Helsinki asetus ei tuntunut kelpaavan kun lähdin kauppaan. Takaisin tullessani ohjelma jauhoi edelleen kellonaikapalvelinta. Keskeytin asennuksen. Ohjelma antoi jostain syystä ilmoituksen "asennus on valmis, tee uudelleenkäynnistys" tai jotain sinne päin. Uudelleenkäynnistys painike oli kuitenkin himmeänä.

Kolmannella kerralla asennus vaihtoehdoissa oli myös olemassa oleva 16.04, joka olisi mahdollista asentaa uudelleen, ensimmäisenä vaihtoehtona. Valitsin sen. Asennus meni loppuun asti aivan hyvin. Kellokin sai oikean ajan ja osiot olivat aivan oikein. Tyytyväisenä tulokseen tein päivityksen, joka olikin aika iso, niin iso, että vanhasta muistista tein sen osissa. Kernelpäivitys ensin ja sitten parissa osassa muut. Vastoinkäymiset alkoivat kun aloin asentaa kaipaamiani sovelluksia. Uusi sovellusten asennus työkalu ei tuntenut kaikkia tarvittavia. Keepassx on salasanapankki, jota ilman en pärjää. Synaptic puuttui myös. Asensin kokeeksi VLC:n ja se oli virhe. Ohjelma käytti prosessoria sadalla prosentilla ja 70°C lämmöllä vähän aikaa ja sitten koko laite jumittui. Ei ottanut mitään komentoa. Näin jatkui kunnes kyllästyin odottamaan ja keskeytin homman virtanapilla. Uusi käynnistys toi pettymyksen. Resoluutio oli aivan väärä ja sitä ei ollut mahdollisuutta muuttaa asetuksista. Lisäksi minkäänlaisia verkkoyhteyslaitteita ei saanut toimintaan. Kaivoin asennusmedian uudelleen esille. Se on SD-kortti kun tämä on miniläppäri.

Neljäs asennus oli aivan perus juttu, paitsi omalla osioinnilla "jokin muu". Kun osioiden kokoja ei tarvinnut uusia kaikki meni hyvin. Kellonaikakin löytyi asetuksella Helsinki. Uudet päivitykset taas osissa ja sitten työpöydän asettelun ja sovellusten asennuksen pariin. Päätteessä sain asennettua synapticin ja sillä sen Keepassx sovelluksen ja huokaisin helpotuksesta. Huomasin täällä keskustelun siitä "sovellukset" ohjelmasta ja asensin Synapticilla Software centerin. Se toimii hyvin ja on vanha tuttu. Sillä sain asennetuksi kaikki tarvittavat ja poistetuksi tarpeettomat. Tuota "sovellukset" asennusohjelmaa en uskalla käyttää. Asensi myös Päävalikko nimisen sovelluksen, jolla voi muokata valikoita kätevämmin kuin epäselvällä Valikkomuokkain sovelluksella.

Melkein kaksi päivää meni askartelussa, mutta en syytä Xubuntua yksinään. Syytä lienee omassa saituudessa kun vanhoja vehkeitä pitää vaan tekohengittää. Lopputulos on kuitenkin aivan mainio.  :D

Edit: Typo otsikosta.

27
Kun ajan Puppy-Linuxilla kannettavaa tietokonetta, josta pitäisi muuttaa osioiden kokoa GPartEd sovelluksella saan kyllä kaikki muut osiot suostumaan koon muuttamiseen, mutta Ubuntun /home:n sisältävä (ext4) osio pysyy itsepintaisesti mountattuna eikä sitä voi muuttaa mitenkään. Kun sitä yrittää unmountata tulee virheilmoitus: "can't unmount /initrd/mnt/dev_save: Devisce or resource busy" Puppy myös näyttää kyseisen osion punaisella pallukalla varustettuna, ikään kuin sillä olisi jotain töitä menossa, vaikka koko Ubuntu ei ole käynnissäkään.

Mitenkähän tuon voisi saada hallintaan?

Jaa, että miksikö pitää muuttaa osiointia? No, kun tuo Windows on oltava jossain koneen nurkassa siitä naurettavasta syystä, että TomTom navigaattorin päivitykset on pakko tehdä Windowsilla tai Mäkillä ja Windows tahtoo muuttaa itsensä 7:sta10:ksi ja siihen tarvitaan hiukan lisää tilaa. Tuli aikoinaan Ubuntua asentaessa jätettyä Windovsille hiukan ahdas pala.

28
Reilu viikko sitten asensin Manjaron yhteen vanhaan (Celeron) kannettavaan. Samassa laitteessa on rinnalla ennestään Lubuntu. Manjato toimii muuten hyvin, mutta siinä ilmeni kiusallinen vika, joka tekee siitä lähes käyttökelvottoman. Se hyytyy kolmeksi sekunniksi joka yhdeksän sekunnin välein. Siis pysähtyy kaikilta näkyviltä ja kuuluvilta toiminnoiltaan, näyttö ja ääni, eikä mikään hiiren tai näppäimistön komento tee mitään. Kaikki komennot, hiiren ohjaukset ja näppäilyt, kyllä menevät perille muistiin ja toteutuvat sitten sen kolmen sekunnin keskeytyksen jälkeen ryppäänä. Rinnakkaisella Lubuntulla ei mitään tällaista ole esiintynyt. Ei myöskään kokeilussa olleilla Xubuntulla ja Ubuntulla ole tuota kiusaa ollut.

Yritin etsiä keskeytyksen tekevää prosessia tappamalla tehtäviä yksitellen niin paljon kuin vain pystyi työpöydän katoamatta, mutta sillä metodilla ei vikaa löytynyt. Parhaiten sen näkee seuraamalla ohjauspaneelista kelloa, johon on asetettu sekunnitkin näkyville. Sekunnit pysähtyvät yhdeksän sekunnin välein ja samat numerot pysyvät kolme sekuntia ja sitten kellon käynti taas jatkuu, ollen kyllä ajassa.

Jos laittaa jonkin YouTuben videon käyntiin HTML5:llä, Flashilla ei jaksa tämä laite näyttä videota myöskään Lubuntulla, niin yhdeksän sekunnin välein kuva ja ääni pysähtyvät kolmeksi sekunniksi ja sitten taas jatkavat siitä seuraavat yhdeksän sekuntia virheettömästi.

En ole vielä asiasta kirjoittanut Manjaron keskusteluun. Haulla ei tällaista aihetta sieltä äkkiä etsien löytynyt. Keskustelu näyttää siellä olevan aika verkkaista muutenkin.

Manjaron asennuksessa on kolme asennusohjelmaa, joista se testausvaiheessa oleva ei tehnyt toimivaa asennusta. Päivitys ei toiminut vaan väitti avainnipussa olevan jotain ristiriitaa. Virallinen vakaa asennusohjelma teki toimivan asennuksen.

Käyttötuntuma XFCE ympäristössä vaikutti nopealta ja tuttu työpöytä oli helppo säätää itselle sopivaksi kaikkine pikanappeineen.

Sovelluksia oli sopivasti ensiasennuksessa ja Broadcomin WLAN-ajuritkin tulivat asennuksessa ilman eri asennusta. Uusien sovellusten asennus ei ole aivan helppoa sovellusvalikoiman takia. Se on kovin Arch tyyppinen. Pitää tietää mitä etsii, eikä aina voi paketin nimestä, eikä edes lyhyestä esittelystä päätellä, onko tämä nyt se sovellus, jota olen etsimässä.

"Epätieteellisin" keinoin arvioitu prosessorin käyttö ja RAMmin käyttö ovat jopa pienemmät kuin Lubuntulla. Myös nopeus, ilman tuota mainittua vikaa, vaikutti vallan erinomaiselta. Myös käynnistys ja sammutus ovat todella nopeat tällä vanhalla laitteella, johon Manjaro näyttäisi olevan Ubuntu-variantteja kevyempänä sopiva, jos tuon kiusallisen häikän saisi korjatuksi.

EDIT: Koska vika ei ole Manjaron, eikä XFCE4 työpöutäympäristön, vaan tämän 2006 ostetun Asus A6R kannettavan vanhentuneesta tekniikasta, etenkin näytönohjauksen, ratkaisin asian valitsemalla LXDE työpöytäympäristön, joka toimii Manjarollakin mainiosti.

EDIT 2: Ratkaisu 2: Toiminta asettuu vakaaksi myös XFCE4 työpöytää käyttäen kunhan säätää siitä komposointiasetuksen pois päältä, kuten jäljempänä on esitetty. Pienet kosmeettiset hienoudet vain jäävät silloin pois.

29
Laitealue / Onko kiintolevy rikki? [RATKAISTU]
« : 20.09.15 - klo:16.33 »
Tuttava toi miniläppärinsä, johon olen hänelle vuosia sitten asentanut Xubuntu 14.04 LTS:n (32 bit Asus eee 1001).

Laite oli jäänyt jauhamaan jotain päivitystä saamatta sitä valmiiksi, ei osannut sanoa, mitä päivitystä. Kone sammutettiin ja käynnistettiin. Ei käynnistynyt vaan tuli seuraava teksti:

Gave up weiting for root devise. Common problems:
– Boot args (cat /proc/cmdline)
   – Check rootdelay= (did the system wait long enough?)
   – Check root= (did the system wait for the right devise?)
– Missing modules (cat /proc/modules; ls/dev)
ALERT: /dev/disk/by–uuid/8104196f-4355-4746-9d9a-1a2a25f5570d does not exist.
Dropping to a shell!


BusyBox v1.21.1 (Ubuntu 1:1.21.0–1ubuntu1) built–in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built–in commands.

(initframfs) help
...paljon komentoesimerkkejä...

Onko huono idea koittaa ajaa muistikortilta Linuxia livenä ja katsoa GPartEdillä, onko levyn (/) osio tullut vaan täyteen, tai onko koko kiintolevyä olemassakaan enää?

Vai olisiko muita ehdotuksia, mitä voisi koittaa?

Jos (/) on tullut täyteen, millä saan siihen vapautettua tilaa ulkoiselta medialta (muistikortilta) livenä ajaessa? Voiko Synaptic silloin koskea kiintolevyyn?

30
Olisi tarpeellista saada käyttöön moottorin diagnostiikkaohjelma. Sen lähdettä on pidetty luotettavana, ja kehittäjät sanovat sovelluksen olevan toimiva. Vastaavaa Windows versiota käytetään menestyksellä. Niistä on paljon keskustelua alan palstoilla, mutta kukaan ei osaa vastata Linuxia koskeviin kysymyksiin. Latasin Linux x86 mallisen version tältä sivulta:

http://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/

Tarkistussumma on oikein. Purin pakkauksen ja yritin käynnistää. Ohjelma yrittää käynnistyä, mutta vain kerran väläyttää työpöytäänsä sekunniksi ja sammuu heti. Sama tapahtuu kun yrittää käynnistää sitä päätekomennolla, kuten kehittäjä on neuvonut.

Koodia: [Valitse]
sudo ./GuzziDiag_V0.46
Onko tällaiselle käytökselle mitään selitystä? Kehittäjä kertoo kokeilleensa Ubuntu 11.10 jakelulla onnistuneesti. Voisiko syy olla tämä sukupolvien välinen kuilu kun tämä on 14.04 ja vieläpä Xubuntu? Onko mitään tehtävissä, vai päästänkö kaapista jonkun vanhan Windows koneen?

31
Päivitin 12.04 LTS Xubuntun uuteen 14.04.1 LTS jakeluun kohtalaisella menestyksellä ihan siitä päivitysten hallinnan painikkeesta. Joitakin paketteja jäi asentamatta, mutta systeemi osasi neuvoa asentamaan ne jälkikäteen. Lopputulos on ihan hyvä, vaikka Nautilus onkin mennyt takapakkia ja otin sitten oletus tiedostoselaimen Thunarin käyttöön. Kaikki muut tiedostot ja asetukset pysyivät tallessa, mutta KeePass salasanasovelluksen tietokanta ei periytynyt uuteen jakeluun. Ehkä se on tarkoituksella tehty sellaiseksi. Varmuuskopioista ei sitten muuta tarvittukaan.

Viimeiseksi harmiksi jäi, että keskeytystilasta herääminen ei enää toimi, vaan kone jää mustaan ruutuun käyntiin. Vain ruutu on pimeä, muuten kone toimii. Tiedän sen siitä, että painoin sokkona pikanapista päätteen auki ja kirjoitin sokkona pimeään ruutuun "sudo shutdown -r now" ja enterin jälkeen pääkäyttäjän salasanan ja niin vaan kone teki uuden käynnistyksen. Joskus sokeakin kana jyvän löytää. ;)

Vanha ohje löytyi omista muistiinpanoista: Kirjoitin päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
sudo pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restoreJa enterin jälkeen kone meni keskeytystilaan ja heräsi kiltisti heti kun näppäimiin koski.

Loput vanhasta ohjeesta onkin sitten jo menneen talven lunta:

[vanhentunutta]Mene roottina geditillä seuraavaan tiedostoon muokkausta varten kirjoittamalla päätteessä:
sudo gedit /usr/lib/hal/scripts/linux/hal-system-power-suspend-linux
Etsi kohta, jossa lukee:
/usr/sbin/pm-suspend $QUIRKS
Muuta se muotoon:
/usr/sbin/pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restore
Talleta, >tiedosto >talleta, ja sulje gedit teksturi. Nyt pitäisi keskeytystilankin toimia oikein, ainakin seuraavaan bootin jälkeen.[/vanhentunutta]

Tuollaista tiedostoa ei enää ole. Sattuisiko joku tietämään: mistä tiedostosta puukotetaan ja mitä?

32
Kun uusi kerneli 3.13.0-36 tuli Lubuntuun 14.04 32bit lakkasi hyvin toiminut WLAN Broadcom yhteys toimimasta. Käynnistyksessä tuli virhelmoitus puuttuvista b43 paketeista. Googleen sen sitten kirjoitin kun ethernet kaapeli sentään yhteyden muodosti, ja valitsin tarjonnasta jonkun Ubuntuforumin solved sivuston. Sieltä kopsasin päätteeseen:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install firmware-b43-installer
Kovasti teki töitä ja koodia vilisti, mutta se meni läpi kuitenkin. Sitten vaan tein uuden käynnistyksen:

Koodia: [Valitse]
sudo shutdown -r now
Ja nyt toimii. Kerroin tämän siksi, että muillekin saattaa tulla sama juttu.  ;D

33
Olenko ymmärtänyt asian oikein? Alias on lyhennetty kutsumanimi komentojonolle, joka muuten olisi turhan pitkä ulkoa muistettavaksi ja jota usein kuitenkin tarvitaan.

Se tehdään editoimalla vaikkapa Gedit tekstimuokkaimella tiedostoa .bash_aliases esim. kirjoittamalla päätteeseen näin:

Koodia: [Valitse]
gedit ~/.bash_aliases
ja luomalla sinne rivi jokaiselle aliakselle tällaiseen muotoon:

alias kutsumanimi="komento"

Esim. näin:

Lainaus
alias nollaaswap="sudo swapoff -a && sudo swapon -a"
alias siivoalevy="sudo apt-get autoremove --purge && sudo apt-get autoclean"
alias uusiylelaturi="wget --no-cache -r -O./asenna_autodl homelinuxpc.com/download/asenna_autodl && chmod +x asenna_autodl && ./asenna_autodl"
alias lotto="echo $(shuf -n 7 -i 1-39 | sort -n)"
alias vlotto="echo $(shuf -n 6 -i 1-48 | sort -n)"
alias keno="echo $(shuf -n 10 -i 1-70 | sort -n)"

Lopuksi talletetaan Gedit ja suljetaan se. Sitten viimeistellään asia komentamalla päätteessä:

Koodia: [Valitse]
source ~/.bash_aliases
Nyt pelkkä kutsumanimi antaen voidaan päätteessä ajaa pitkäkin komento.

Mutta, mutta. Miksi noista tekemistäni kolme ensimmäistä toimivat hienosti, mutta kolme viimeistä, lotto, vlotto ja keno eivä toimi? Tulee vain ilmoitus "komentoa ei löydy". Mikä kumma niissä on vikana, kun ne kuitenkin toimivat päätteessä sellaisinaan annettuina?

34
Yleistä keskustelua / Avoimen WLAN-verkon tietoturva.
« : 12.08.14 - klo:17.22 »
Tiedotusvälineissä on varoiteltu käyttämästä julkisia, avaimettomia WLAN-verkkoja lentoasemilla, matkakeskuksissa, junissa ja missä nyt onkin sellaisia saatavilla yleisölle. Kysyisin asian vakavuudesta: mihin tietoturvan uhat oikein perustuvat ja onko tosiaan vakavasti otettavia uhkia olemassa? Koskevatko mahdolliset uhat myös Linuxia? Kohdistuvatko uhat verkossa oleviin käyttäjiin muiden käyttäjien suunnalta vai verkon ylläpitäjän suunnalta? Kohdistuuko uhka verkon ylläpitäjään käyttäjien suunnalta? Onko uhkakuvalle jotain tehtävissä?

Joskus taannoin oli koulukunta, jonka ajatuksena oli ylläpitää kaikkien mahdollisten WLAN-verkon omistajien yksityisiä verkkoja avoimena kaikille kuuluvuusalueella oleville, ja näin tehdä kaupunkiympäristö tuhansien avoimien verkkojen avulla suureksi WLAN yhteisalueeksi. Onko tuo ajatus jo kuollut ja kuopattu mahdottomana?

35
Vielä n. kuukausi sitten rhytmbox sovelluksen napista UbuntuOne avautui kauppa, josta sai ostaa laajasta vailkoimasta äänilevyjen tiedostoja. Nyt äskettäin huomasin koko kaupan sulkeutunen ja vain virheilmoitus tulee kun sitä yrittää avata:

Lainaus
We couldn't find that page

Muuten kyllä koko UbuntuOne tili toimii mainiosti ja tiedostot synkronoituvat kaikkiin koneisiin ja puhelimiin kuten pitääkin.

Mielestäni teen kaiken kuten ennekin, mutta teekö nyt jotain väärin? Siis avaan rytmilaatikko sovelluksen ja klikkaan sen vasemmassa sarakkeessa ylinnä kaupat kohdassa olevaa UbuntuOne kuvaketta.

Tämä on Xubuntu 12.04 LTS 32bit.

36
Tuttavan Xubuntu jumittelee yhtenään. Kaatumisraportteja ei tule, joten epäilen kysymyksessä olevan jotain raudoista johtuvaa.

Vai onko niin, että Ubuntun kaikista kaatumisista, niin systeemin kuin sovellustenkin, aina tulee kaatumisraportti?

Jos lokeihin jotain on tallettunut niin mitä lokia kannattaisi tutkia. (Kun on täyttä hepreaa koko loki filosofia.) Ja millä työkalulla kannattaisi niitä avata, kun näyttävät kaikki siihen tehdyt sovellukset olevan muuta kuin xfce softaa. Jos osaisi komentopäätteessä katsoa mitä koneessa oikeasti on tapahtunut niin olisi se hienoa. Ja vielä kun voisi määritellä siitä pitkästä lokilistasta tarpeelliset viimeiset tapahtumat.

37
Kokeilin vaihteeksi xubuntun asemasta xfce-istuntoa kirjautumisikkunasta valitsemalla niistä kahdesta vaihtoehdosta xubuntu ja xfce jälkimmäisen. Ihan hyvä sekin on vaikka askeettisempi. Toimii jotenkin nopeammin ja pienemmällä muistinkäytöllä kuin xubuntu-istunto.

Kun sitten haluaisin palata seuraavalla käynnistyksellä "normaali" xubuntu-istuntoon se ei enää käykään päinsä. xfce-istunto aukeaa sinnikkäästi joka kerta. Kauneusvirhe tämäkin vain on ja lienee jokin bugi.

Onkohan joku konsti, vaikkapa päätekometo, jolla istunnon voisi vaihtaa, kun tuo graafinen komento ei mene jakeluun?

38
Latasin boot repair disk levyä varten tiedoston täältä: http://sourceforge.net/projects/boot-repair-cd/files/
Valmistin siitä levyn ystävälle lahjaksi ja tietysti kokeilin, että se varmasti toimii. Yllättäen se löysi korjattavaa myös tästä toimivasta koneesta, joten annoin tehdä ehdotetut toimet. Raportissa näkyi korjausoimia grub 2:een liittyen. Kaikki kyllä toimii edelleen, mutta nyt se grub 2 valikko tulee tarpeettomasti näkyviin joka käynnistyksellä, vaikka on vain yhden käyttöjärjestelmän kone. Kauneusvikahan se on, mutta jos olisi ehdotuksia niin laittaisin sen samoin kuin ennenkin. Siis siten, että tulee näkyviin halutessa pitämällä startissa vaihto-näppäintä alhaalla. Muuten olisi piilossa.

39
Xubuntu 12.04 ei taida olla mikään finnishremix enkä täyttä suomenkielisyyttä odota muutenkaan kaikilta sovelluksilta, mutta kun jotkin sovellukset ovat espanjankielisiä niin menee hiukan haasteelliseksi. Espanjan kielipaketteja ei ole koskaan olut tässä koneessa, pelkät suomi ja englanti. Kieliasetuksien tekeminen vaikka järjestelmänlaajuisesti ei auta. Onko jotain tehtävissä vai pitääkö asennus tehdä kokonaan uudestaan?

Paneelissa olevat kello ja muistinkäytön ilmaisin ovat asetusvalikoiltaan espanjaksi. Mail-notification on asetuksiltaan ja ilmoituksiltaan espanjaksi. Muu paneelien toiminta on suomeksi.

Sovelluksista Parole pääosin espanjaksi ja muutama nappi suomeksi. Ritretto on kolmikielinen, pääosin espanjaksi mutta osin myös englanniksi ja suomeksi. Pääosa sovelluksistakin on suomeksi sentään, muutama suomentamaton englanniksi.

Äsken latasin sovellusvalikosta Ardour äänityöaseman, jonka opettelu on haasteellista jo muutenkin, ja se on kokonaan espanjankielinen. (Kehittäjän sivuston valokuvissa se on englanniksi.) Nuo edelliset voi pitää kauneusvirheinä ja niiden kanssa pärjään mutta tässä tuo espanjan opettelu tuo vaikeusastetta vähän liikaa, vaikka onkin suuri maailmankieli ja kuuluisi kai yleissivistykseen osata siinä missä englantikin.

Jossain on kuitenkin jotain vialla. Uusi Xubuntun asennus vaikka samalla uuteen jakeluun kummittelee mielessä, mutta se olisi ehkä liian helppoa ja periksi antamista. Olen kahlannut aina joutessani erilaisia asetustiedostoja, mutta ei tämä summamutikassa tunnu onnistuvan. Onko siis jotain neuvoa tähän?

40
Naapurini Windows 7 meni jonkinlaiseen "suojaustilaan" tai niin luulen. Osaisiko kukaan kertoa: mitä tuo kumma käytös meinaa, ja mistä sellainen johtuu? En itse ollut paikalla, mutta käyttäjä kertoi:

Kun koneeseen (Fujitsu Lifebook) kytkettiin virta normaalisti, alkoi näytössä vilistää näytön täydeltä valkoista tekstiä niin kovaa kyytiä, että ei sitä voinut lukea. Ulkomaan kieltä vähintään se oli. Sitten tuli ihan kumma työpöytänäkymä, tai ei lainkaan kumma, vaan sellainen kuin se on juuri kaupasta tuotuna. Siis ei mitään käyttäjän työpöydälle laittamia käynnistimiä tai taustakuvaa. Tyypillinen oletusnäkymä. Ohjelmat kyllä, kuten Microsoft Security Essentialas ja Firefox, olivat olemassa, mutta ei käyttäjän kirjanmerkkejä. Mikään tallenne, kuten valokuvat, ei ollut saatavilla vaan tyhjät kirjastot.

Käyttäjä ei sammuttanut konetta vaan tuli kysymään neuvoa. Sillä aikaa kone oli mennyt valmiustilaansa. Kun herätin sen, tuli hetkeksi näkyviin valkoinen ilmoituslappu, jossa punaista tekstiä. siinä pari ensimmäistä riviä kertoi: Olet tilapäisellä käyttäjätilillä. Et voi käyttää koneen resursseja... ja teksti jatkui, mutta en ehtinyt enempää lukea.

Ajoin heti virustarkistuksen, joka oli taustalla edelleen käynnissä. MS security essentials ei löytänyt mitään poikkeuksellista.

Sammutin koneen ja käynnistin uudelleen. Se halusi, että käyttäjätili asennetaan. Tein sitten sen ja annoin vahvan salasanan (pääkäyttäjätili). Kun tili käynnistyi se oli kuin uusi tili aina. Käyttäjä vaihtoi kaikki tärkeimmät salasanat muutamaan palveluun. Ajoin uudelleen virustarkastuksen ja tällä kertaa pitkällä kaavalla, kesti toista tuntia. Kirjastot olivat edelleen tyhjät.

Katsoin Puppyllä koneen levyjä, eikä yhtään valokuvaa löytynyt. Asiakirjatiedostot löytyivät. >:(

Kun uudelleen käynnistin W7:n se teki kummia. Käyttäjän vanha työpöydän asettelu ilmaantui (sillä uudella salasanalla). Myös foxin kirjanmerkit olivat palanneet ja kirjastoista asiakirjadokumentit, mutta ei taustakuvaa, eikä yhtään valokuvaa, joita oli kymmeniä.

Kävikö joku varastamassa kuvat? Onko levy hajoamassa?

MS security essentials on ollut käytössä siitä asti kun pari vuotta sitten "Sonera tietoturva" vanheni. Olen varmistanut, että se paimentaa taustalla.

Koneessa olisi jo Linux, mutta koneen sisäinen 3g moduuli ei suostu edelleenkään Linuxilla toimimaan Sierran ajurin puutteen vuoksi. (Qantal on jo tikussa odottamassa, mutta en ole ehtinyt kokeilla.)


Kyllä Windows on vaikea.  ???

Sivuja: 1 [2] 3 4