Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 834
41
Mihin tietoon kahden vuoden poistoaika perustuu? Ohjeen mukaan Facebook-tilin poiston peruutusaika on 30 päivää, ja kaikki käyttäjän julkaisema sisältö poistuu 90 päivän kuluessa.

https://facebook.com/help/224562897555674
Lainaus
Facebook-tilin poiston peruuttaminen

Jos poiston pyytämisestä on kulunut alle 30 päivää, voit peruuttaa tilisi poistamisen. Tilisi ja kaikki tietosi poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua, etkä pysty enää palauttamaan tietojasi.

Kaiken julkaisemasi sisällön poistamisessa voi mennä jopa 90 päivää poistamisen alkamisesta. Tiedot eivät ole muiden Facebook-käyttäjien nähtävissä sillä välin, kun niitä poistetaan.

Tietojesi kopioit saattavat pysyä 90 päivän jälkeen varmuuskopiosäilössä, jota käytämme palautukseen katastrofin, ohjelmistovirheen tai muun tietojen menettämisen tapahtuessa. Saatamme myös säilyttää tietosi esimerkiksi oikeuskäsittelyjä, ehtojen rikkomuksia tai vahingon estämistä varten. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme.

42
Olisi tietysti ollut kiva tietää, millaisia koodekkeja käyttämällä saisin kaapatut mp4-videot näkymään vielä televisiossakin.

Voit vielä kokeilla enkoodata videot uudelleen HandBrake-ohjelmalla. Siinä on valmiita profiileja nirsommille toistolaitteille. Sama onnistuu kyllä myös ffmpegillä, mutta oikeiden asetusten selvittäminen ja kokeileminen vaatii enemmän vaivaa. HandBrake on asennettavissa suoraan Ubuntun apt-lähteistä:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install handbrake
Television mallin perusteella voisi myös löytyä tietoa sen tukemista video- ja äänikodekeista.

43
Suosittelen kaappaamaan alkuperäisen videon suoraan ilman uudelleenpakkausta. Silloin se toimii  nykimättä ja toistuu todennäköisesti myös televisiossa, joka voi olla tarkka videokodekin asetuksista tai jostain muusta yksityiskohdasta.

Jos et halua tai pysty käyttämään lataamiseen Video DownloadHelperiä, voit kuitenkin selvittää videon linkin sen avulla ja ladata sitten jollain muulla ohjelmalla. Formaatista riippuen wget tai ffmpeg toiminee. Laita linkki vaikka yksityisviestillä, niin voin kokeilla.

44
Mustetyynyn vaihto:
https://www.youtube.com/watch?v=yfQe5eDhaAk

Voit joko pestä mustetyynyt tai vaihtaa tilalle uuden huoltorasian (maintenance box). Oikea malli on nähtävästi tämä 1611102:
https://www.bioprinter.es/b2c/producto/MTOBOX1611102/2/
Löytyy muistakin nettikaupoista.

Laskurin resetointi WIC Reset -sovelluksella, vaatii maksullisen avaimen (9 $):
https://resetkey.net/epson-xp-750-waste-ink-pads-counter-reset-key.html

Resetointi avoimella sovelluksella:
https://github.com/Zedeldi/epson-printer-snmp
Tässä on tuki mallille XP-700, mutta XP-750 voi vaatia hieman erilaiset asetukset. Niiden selvittäminen on ohjeistettu dokumentaatiossa.

45
Kokeile näin:

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -video_size 1920x1080 -framerate 25 -f x11grab -i :0.0 -f pulse -i alsa_output.pci-0000_11_01.0.analog-stereo.monitor -c:v libx264 -crf 23 -preset fast -c:a aac -b:a 160k kaappaus.mp4
Tässä ääni pakataan FFmpegin AAC-LC-enkooderilla (-c:a aac -b:a 160k), jonka laatu riittänee tarkoitukseen. Toinen suoraan tuettu vaihtoehto on MP3 (-c:a libmp3lame -qscale:a 4).

Vaihdoin tuossa x264:n esiasetukseksi "mediumin" sijaan "fast", joka toimii reaaliaikasessa kaappauksessa varmemmin. Jos tuntuu, että kaapattu video nykii edelleen, voit vielä kokeilla veryfast-esiasetusta. Asiaan vaikuttaa myös kuvanopeus (framerate). Jos alkuperäisen videon kuvanopeus on 30 fps tai 60 fps, tässä asetettu 25 fps kuvanopeus on väärä ja aiheuttaa jatkuvaa nykimistä.

46
Olisi pitänyt painaa hyväksymisnappia, mutta en sitä tehnyt, koska arvelin hyväksymisen olevan jotenkin yhteydessä edelliseen tiedusteluun. Ymmärrykseni mukaan hyväksyminen tarvitaan vain teknisistä syistä, joten sen painaminen ei pitäisi aiheuttaa mitään haittaa.

Video DownloadHelper vaatii tuon erillisen natiivisovelluksen, jonka olet jo asentanutkin edellisen viestin perusteella. Jos selaimessa toimiva osa vaatii vielä vahvistusta natiivisovelluksen käyttämiseen, sen voi kyllä antaa ilman yllättäviä seuraamuksia.

Tietääkseni Video DownloadHelperissä ja sen natiivisovelluksessa ei ole sinänsä vaaroja, mutta jos videota ei saada ladattua sellaisenaan vaan se pitää uudelleenpakata, sovellus lisää videoon vasempaan yläkulmaan QR-koodin, joka kannustaa ostamaan maksullisen version. Tällä katetaan kehitystyötä ja videoenkooderin lisenssimaksuja. Voi olla, että Linux-versiossa tätä ei tule vastaan, jos sovellus pystyy käyttämään jakelun tarjoamaa ffmpeg-pakettia.


Kaappauskomento pitäisi ilmeisesti muokata sellaiseksi, että kaappauksessa käytettäisiin oletusarvoisesti pulseaudio ääntä. Jos näin meneteltäisiin, niin silloin äänen kanssa ei kai olisi ongelmia.

Näytä listaus PulseAudion (tai Pipewiren PulseAudio-rajapinnan) äänilaitteista komennolla:

Koodia: [Valitse]
pactl list short sources

47
Kun yritin sen jälkeen kaappausta, niin sitten olisi vielä pitänyt hyväksyä vaikka mitä vaatimuksia. Jätin homman kesken kysyäkseni viisaammilta sitä, mitä uhkauksia voi hyväksyä ja mitä ei. Tiedustelenkin nyt viisailta UBUNTU-miehiltä uskaltaako vanha mies hyväksyä kaikkia kysymyksiä. Ilmeisesti hyväksymisnapin painamisen jälkeen kaappaus onnistuisi hyvin, mutta seuraako siitä jotain muita haittoja.

Millaisen uhkavaatimuksen se esitti?

48
Konvertointiyrityksen tarkoituksena oli vain testata sitä, että osaavatko soittoohjelmat soittaa paremmin yleisempää MP4-formaattia. En päässyt sitä testaamaan, koska konvertointi ei onnistunut. Nyt kysyn viisailta UBUNTU-miehiltä sitä, yritänkö löytää ääntä oikealta suunnalta?

Kaappaamasi videon ääniraita on todennäköisesti pelkkää hiljaisuutta, koska olet kaapannut ääntä ALSA:n oletussisääntulosta. Oikea lähde on PulseAudion ulostulon monitorointi: https://trac.ffmpeg.org/wiki/Capture/PulseAudio


Suosittelisin edelleen kokeilemaan ensisijaisesti Video DownloadHelperiä. Sillä saat kaapattua alkuperäisen videon sellaisenaan ilman ylimääräisiä muunnoksia ja uudelleenenkoodaamista. Kokeilin, että ainakin Aamulehden ilmaisjuttujen videot tallentuvat ongelmitta.

49
Kyseessä on Aamulehden sivustolla oleva videotallenne 2.-3.5.2025 pidetystä lasten laulukilpailusta. Haluaisin saada videokaappauksen sukulaisteni lasten esityksistä.

Video DownloadHelper tai vastaava selaimen lisäosa voisi auttaa. Yleensä tällaiset videot ovat kyllä kaapattavissa sellaisenaan, ellei videota ole suojattu Widevinellä tai vastaavalla DRM:llä.

50
Millainen video täsmälleen on kyseessä? Onko sinulla se jo ladattuna videotiedostona, vai pitäisikö se saada tallennettua netistä? Mistä videopalvelusta? Linkki videoon voisi myös selventää, jos pystyt sellaisen jakamaan julkisesti.

51
Se tarkoittaa, että lähiverkon DNS ei toimi. Oletko ottanut DNS-palvelun käyttöön modeemissa ja asettanut sinne koneille nimet?

Tietenkin. Tai siiis olen tarkistanut että reititin on automaattisesti hakenut DNS-palvelimen ja toisenkin varalle. https://whois.domaintools.com/ vahvistaa että ne ovat kumpikin Telian palvelimia; taloyhtiössä on Telian valokuitu. (Telian tukisivuilla ei enää kerrota pavelimien IP-osoitteita; ne saa soittamalla maksulliseen numeroon.)

Mutta jos käytät itse keksittyjä koneiden nimiä lähiverkossa, ne pitäisi erikseen konfiguroida DNS:ään. Vai mitä nimeä yritit selvittää nslookupilla?

52
Edit: nslookupin tulostus päättyy Windows-koneella ilmoitukseen "Non-existent domain" ja Ubuntu-koneella vastaavasti "NXDOMAIN".

Se tarkoittaa, että lähiverkon DNS ei toimi. Oletko ottanut DNS-palvelun käyttöön modeemissa ja asettanut sinne koneille nimet?

53
Sinulla on Kubuntun backports-PPA käytössä. Siellä on uudempi versio tuosta kirjastopaketista, joka ei riippuvuusongelman vuoksi asennu vanhan rinnalle. Oikea suunta bugiraportille on siis Kubuntu, mutta eiköhän tuo korjata muutenkin jossain vaiheessa.

https://invent.kde.org/teams/distribution-kubuntu/docs/-/wikis/Bug-Triage-Story

54
Eli /dev/sda1:n sisältö pitäisi saada siirretyksi /dev/sdb1:lle niin, että se buuttaa uudesta sijainnistaan. Ajattelin umountata /home:n ja sen jälkeen kopata kaiken juuresta:

Koodia: [Valitse]
cp -arv /* /media/ari/100GB

Mutta miten se hanskaa tuon /media -alihakemiston, koska sehän on myös mountattu juureen? Miten estän /media -hakemiston kopioitumisen itseensä? Miten tämä pitäisi oikein tehdä?

Vivulla -x onnistuu niin että cp ei kopioi muista kuin juuriosion tiedostojärjestelmästä, eli mm. /dev, /media ja /proc -hakemistoihin liitetyt tiedostojärjestelmät eivät siirry:
Koodia: [Valitse]
cp -ax / /media/ari/100GB/
Tuossa on sitten vielä oma virittelynsä saada GRUB käynnistymään uudelta osiolta.

55
Ajurit ovat kunnossa ja firmiksiä ei nähtävästi tarvita. Kernelin lokin mukaan toinen frontend (/dev/dvb/adapter0/frontend1) on DVB-T2-yhteensopiva, eli se pitää olla valittuna ohjelmissa. Jos tälle ei ole valintaa, tai sovellus ei osaa automaattisesti valita DVB-T2-frontendia, voit kokeilla pakottaa oikean laitteen käyttöön siirtämällä frontend1:n laitetiedoston frontend0:n päälle. Tämä saattaa auttaa Kodin ongelmiin.

Koodia: [Valitse]
sudo mv /dev/dvb/adapter0/frontend1 /dev/dvb/adapter0/frontend0
Muutos ei ole pysyvä, vaan se nollautuu seuraavassa ajurin uudelleenlatauksessa.


56
DVB-Realtek-RTL2832U ajuria joka löytyi Gitistä:
git clone https://github.com/jaredquinn/DVB-Realtek-RTL2832U.git

Joo ei tuota tarvita. Vanha versio 12 vuoden takaa. RTL2832U:n ajuri on kernelissä.

57
Kernelin lokissa näkyy virheitä DVB-ajurimoduulin jumiutumisesta laitteen irrotuksen yhteydessä. Se ei varmaankaan tykännyt tikun nappaamisesta pois kesken kaiken. Kokeile niin että käynnistät koneen uudelleen ilman että tikku on kytkettynä. Laita se sitten USB-porttiin ja katso sen jälkeen kernelin loki.


Löysin ja on pakko ajaa /tmp hakemistossa  suo make, muuten tulee miljoona denied  se ja se.
Tässä palute käänöksen virheeseen 32bit, joku muukin virhe siinä on olevinaan?

Mitä ajuria yrität tässä kääntää?

6.11-sarjan kernelissä on käsittääkseni tarvittavat ajurit tuon tikun piireille, mutta pitää katsoa että tarvittavat firmwaret ovat saatavilla.

58
Tuosta "Astrometa DVB-T2"-tikusta on olemassa ulkoisesti suunnilleen saman näköisiä ja samalla USB-tunnisteella varustettuja, mutta hyvin erilaisilla piirisarjoilla varustettuja versioita. Katso: https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Astrometa_DVB-T2

w_scanin listaama Sony CXD2837ER viittaa uudempaan malliin. Minullakin on jossain nurkissa myös toimiva Panasonicin demodulaattoriin perustuva versio, johon muistaakseni löytyy firmware normaaliin tapaan linux-firmware-paketista.


Mitä firmware-tiedostoa ajuri kaipaa täsmälleen? Laita tänne esille tikkuun liittyvä kernelin loki kokonaisuudessaan. Eli tikku irti koneesta ja takaisin kiinni, ja katso dmesgillä loki n. 5 sekunnin kuluttua, että kerneli ehtii ladata ajurin:

Koodia: [Valitse]
sudo dmesg
Tikun ajurin viestit ovat lokin lopussa.

59
AtostekID:n asennusohje yms. ohjeita löytyy sivulta
https://dvv.fi/kortinlukijaohjelmisto
Asennusohje kertoo riippuvuudet.

Asennusohjeessa ei ole tarkkoja versioita, ja sen perusteella voisi luulla, että paketti on yhteensopiva myös Ubuntu 22.04:n kanssa.

rmv:n näyttämässä dpkg:n listauksessa näkyy vaaditut riippuvuuksien versiot. Niiden perusteella tarvitaan Ubuntu 24.04 tai uudempi.

60
Virheitä näyttää olevan. Miten ne on korjattavissa?

Sinulla näyttää olevan Ubuntu 20.04, jonka vuoksi apt-komento ei osannut asentaa deb-pakettia. AtostekID vaatii riippuvuuksien perusteella Ubuntu 24.04:n tai uudemman jakeluversion.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 834