Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 813
61
Linux Mintin repoissa on OCRmyPDF-ohjelma.
Kuvaus kertoo: OCRmyPDF generates a searchable PDF/A file from a regular PDF containing only images, allowing it to be searched.

Tämä taitaa olla haluttu toiminto. Toivottavasti löytyy myös Ubuntusta testattavaksi.

Joo, on Ubuntun universe-lähteessä (ja siksi myös Mintissä).

62
Ubuntuversioni on 23.10 ja löysin tällaisen osoitteen:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=18728

Tuossa osoitteessa on ohjelma pdf24, mutta se on verkossa. Ilmeisesti Ubuntussa ei voi käyttää ohjelmasta muuta kuin sen verkkoversiota.

Voit käyttää Ubuntussa Windows-versiota Winellä, kuten monia muitakin Windows-ohjelmia. Asenna Wine ja lataa sovelluksen Windows-asennustiedosto käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla exeä tiedostoselaimessa.

63
Shadow login toolista en löytänyt haulla mitään tietoa ..

Shadow on keskeinen salasanojen hashien säilytykseen liittyvä mekanismi joka on kuulunut Linux-jakeluihin jo 90-luvulta lähtien.

Päivitys liittynee tähän haavoittuvuuteen:
https://ubuntu.com/security/notices/USN-6640-1


onko se ihan järjestelmän sisäinen login työkalu mutta canonical julkaisija ? ..

Canonical on julkaisija lähes kaikille paketeille, joiden varaan Mint on rakennettu, koska jakelu käyttää suoraan Ubuntun ohjelmalähteitä ja paketointia. Ubuntuun verrattuna joukosta on vain karsittu ominaisuuksia, joita Mintin kehittäjät eivät ole halunneet mukaan, ja lisätty tilalle omia työkaluja ja graafisen käyttöliittymän komponentteja.

Jos et halua Canonicalia, kannattaa siirtyä Debianiin tai muihin jakeluihin, jotka eivät pohjaudu Ubuntuun.

64
Löytyisiköhän "pdf24 ohjelmasta" ubuntuversiota?

Ei ole saatavilla, mutta Windows-versio voi toimia melko hyvin Winellä:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=18728

65
Mielestäni libarchivea ei tarvitse kääntää itse, ellet meinaa käyttää sitä Windowsissa. Linux-jakeluissa se on valmiiksi paketoituna ja sisältyy Ubuntussakin perusjakeluun ja kuuluu tietoturvapäivitysten piiriin.

Jos kuitenkin joka tapauksessa haluat rakentaa itse, kirjasto käännetään C-kääntäjällä, koska se on puhdasta C-koodia. Voit liittää sen omaan C++-projektiisi linkittämällä joko staattisen tai dynaamisen kirjaston lopulliseen binääriin.


Siis itselleni riittäisi, että pystyisin käyttämään g++:lla archive-kirjastoa kirjastona, mutta en osaa sitäkään.  :'(

Tee mahdollisimman yksinkertainen koeohjelma ja laita se tänne näytille, niin voidaan pohtia ja iteroida, miten se käännetään libarchivea vasten.

66
Sama Mediatekin piiri näyttää olevan myös joissain Asus Vivobookeissa. Hankala tapaus, ja kannattaa melkeinpä palauttaa kone, jos on tulossa Linux-käyttöön.

67
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Wifiä ei löydy
« : 13.02.24 - klo:18.20 »
0000:2a:00.0 Network controller [0280]: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7902]

Kyseessä on Mediatek  MT7902. Sille ei ole tiettävästi saatavilla Linux-ajuria.

https://linux-hardware.org/?id=pci:14c3-7902-1a3b-5520
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-signed-hwe-6.2/+bug/2038859

68
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Wifiä ei löydy
« : 13.02.24 - klo:18.04 »
Koneessa on jokin Mediatekin wifi-piiri, jolle ei ole ajuria suoraan kernelissä. Katso laitteen tarkemmat tunnistetiedot lspcillä:

Koodia: [Valitse]
lspci -nnn

69
Tässä eräs lista galleriasovelluksista (ja sivugeneraattoreista), joita voi itse hostata:

https://thehomelab.wiki/books/helpful-tools-resources/page/awesome-selfhosted-photo-and-video-galleries

70
Kun yritän avata windows-osion tulee seuraava ilmoitus tiedostoselaimeen (Dolphin):

"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Basic data partition. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/nvme0n1p3 at /media/jotaarkka/02649A50649A45F7: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/nvme0n1p3, missing codepage or helper program, or other error"

Windows on lukinnut tuon tiedostojärjestelmän.

71
libarchive on pätevä ja tukee zipin lisäksi monia muitakin pakkausformaatteja. Tosin siihen ei taida olla hyvin ylläpidettyä C++-wrapperia, mutta C-rajapinta on muistaakseni aika suoraviivainen.

Microsoft käyttää libarchivea nykyisin Windows 11:ssä, joten ehkä tietoturvakorjauksia valuu sieltä myös avoimen koodin projektiin. https://www.techspot.com/news/100663-windows-11-extends-support-archive-formats-thanks-open.html

72
Vielä yksi kysymys. Onko Ubuntu voinut sulkea windowsosiolla olevat levyt?

Ei, jos ne toimivat Windowsissa normaalisti.

73
Käynnistä uudelleen Windowsin uudelleenkäynnistysvalinnan kautta. Jos ei auta ensimmäisellä kerralla, kokeile vielä uudelleen.

74
Yleistä keskustelua / Vs: miten tappaa prosessi
« : 06.02.24 - klo:22.05 »
Kokeile bootata vielä uudelleen ja katso, ilmaantuuko prosessi edelleen koneelle. Jos käynnistyy, se on asetettu käynnistymään todennäköisesti cronilla tai Systemd:n kautta. Tarkista crontab ja muistele mihin muualle olisit sen voinut itse laittaa.

75
Kiitän. Ongelman vain nyt muodostaa taas sitten puolestaan Ubuntun versio, 18.04, jota en nyt heti taas lähde päivittämään, kun vasta toipumassa edellisestä päivityksestä. Jos tähän menisi uudempi sitten jostakin PPA:sta, niin olisi sitten hyvä.

OpenShotin virallisesta PPA:sta saa uusimman 3.11-version myös Ubuntu 18.04:lle:
https://launchpad.net/~openshot.developers/+archive/ubuntu/ppa


En ole videoexpertti, mutta kuorollekin tehnyt nettivideoita. Jonkin konserttivideon muistan olleen kooltaan 3,4 gigatavua ja jos koko kasvaa kymmenkertaiseksi, niin se on näillä resusseilla mahdoton saada esille ja nettiliikennekin pieneltä saitilta kasvaa kohtuuttomuuksiin. Eli siis vaihtuva bittivirta on välttämätön.

Vaihtoehtona CRF:lle voit käyttää valmista laatuvalintaa (Low - Medium - High) tai tarkempien asetusten puolella manuaalista bittivirran valintaa. "Medium"-tasoisella 5 Mbps bittivirralla tunnin video vie tilaa 2,25 Gt + ääniraita.

76
OpenShot 2.4.1 on sekin jo aika vanha versio vuodelta 2017. OpenShot 2.4.4:ssä ja uudemmissa olisi tuki x264:n CRF-enkoodaukselle, jolloin voit valita videon pakkauslaadun numeerisella CRF-arvolla väliltä 1 - 63. Yleensä sopiva laatu löytyy väliltä 20 - 30, missä 20 on korkea ja 30 heikko laatu. Samalla CRF-arvolla yksinkertainen staattinen video voi pakkautua hyvinkin pieneen tilaan matalalla bittinopeudella, kun taas paljon liikkuvia elementtejä tai kohinaa sisältävä video vaatii moninkertaisesti tilaa.

77
Yleistä keskustelua / Vs: miten tappaa prosessi
« : 06.02.24 - klo:19.34 »
Olen käyttänyt tuota porttia 9999 aiemmin juuri komennolla "nc -l 9999"
Koittanut tappaa:
- Kone resetoitu

Oletko varma, että järjestelmä käynnistyi uudelleen? Mitä uptime kertoo? Uudelleenkäynnistyksen myötä ainakin prosessin PID muuttuu, vaikka jokin mekanismi käynnistäisi sen automaattisesti uudelleen.

- fuser -k 9999/tcp
- kill -9 390093

Ajoitko killin pääkäyttäjänä/sudolla? Meneekö komento läpi, eli ei listaa virheitä päätteeseen?

78
Whatsie on avoimen koodin sovellus, joka tarjoaa lisäominaisuuksia WhatsAppin web-sovellukselle. Lähdekoodia voi lukea GitHubissa: https://github.com/keshavbhatt/whatsie

Voit myös käyttää WhatsApp Webiä suoraan selaimella: https://web.whatsapp.com/

79
Kyseisellä ohjelmistolla on aika pitkä historia, ja se on suosittu ainakin kotimaassaan Saksassa.
Wikipediassa on artikkeli englanniksi: https://en.wikipedia.org/wiki/PDF24_Creator
ja saksaksi: https://de.wikipedia.org/wiki/PDF24_Creator

Online-versiossa on tietysti omat riskinsä, kun käsiteltävä dokumentti tallennetaan tarjoajan palvelimelle. Pitäisin tuota kohtalaisen luotettavana, mutta en lataisi sinne salassa pidettäviä tai erityisen arvokkaita tietoja. PDF24 Creatorin perinteinen offline-sovellus toimii Windowsissa.

80
Ongelma liittyy uuteen 6.5-sarjan kerneliin, joka vaatii muutoksia Nvidian ajurin kääntämiseen. Kun uusi kerneli on asennettuna, ajuria ei nähtävästi voida kääntää myöskään vanhemmille kernelin versioille, koska paketin asennus keskeytyy uusimman kernelin kohdalla.

Vika on korjattu muissa Nvidian suljetun ajurin paketeissa, paitsi tässä kyseisessä versiossa 390: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers-390/+bug/2028165

Korjatun paketin saa tästä PPA:sta https://launchpad.net/~dtl131/+archive/ubuntu/nvidiaexp

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:dtl131/nvidiaexp
Koodia: [Valitse]
sudo apt update
Koodia: [Valitse]
sudo apt install nvidia-driver-390

Vaihtoehtoisesti voit poistaa Nvidian suljetun ajurin kokonaan, jolloin järjestelmä käyttää sen sijaan avointa Nouveau-ajuria. Poistaminen onnistuu esimerkiksi komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt purge "^nvidia-.*"

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 813