Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nm

Sivuja: [1] 2 3 ... 652
1
Kyllä se haittaohjelmalta vaikutti. Ensimmäinen viesti tuli eilen illalla ja kolme heti kun tänään käynnistin Chromen. Olin siis aloitussivulla ja viestit olivat kubuntun ilmoitusalueella. Ne näyttivät ikään kuin ilmoitukselta sähköpostista, mutta niissä oli Chromen logo.

Tuo kaikki on täysin normaalia, kun olet itse sallinut ilmoitukset jollekin sivustolle. Sivun ei silloin tarvitse olla auki, vaan riittää että selain on käynnissä ja sivuston service worker on asennettu. Se tapahtuu, kun sallit ilmoitukset. Lisää tietoja tästä löytyy esimerkiksi googlaamalla "web push notifications".


Lisäksi haittaohjelma fres-news.com löytyi netistä.

Se on vain huijaussivusto, joka yrittää saada käyttäjän sallimaan ilmoitukset: https://malwaretips.com/blogs/remove-fres-news-com/

Kyseessä ei ole virus, troijalainen tai muu varsinainen haittaohjelma, vaan tuo hyödyntää normaaleja selaimen (ja työpöytäjärjestelmän) rajapintoja.
Poistamiseksi pitäisi riittää ilmoitusten blokkaaminen kyseiseltä sivulta, mutta voit lisäksi tarkistaa, että sivuston service worker on poistunut selaimesta: https://www.codementor.io/himank/how-to-unregister-service-workers-n8mzf5jce

2
Google Chrome alkoi esittää viestejä Kubuntun ilmoitusalueella. Viesteissä oli Chromen logo ja osoitteena fres-news.com.  Chromeen on siis iskenyt haittaohjelma. Olen ilmeisesti sallinut ilmoitukset väärällä sivulla. Jos oikein muistan olin etsimässä tietoa CAELinuxista, englanninkielisillä sivuilla.

Tuskin on haittaohjelma kyseessä. Olet vain päätynyt tuolle sivustolle jonkun mainoksen tai edelleenohjatun sivun kautta ja erehdyksessä sallinut ilmoitukset, kun sivusto on pyytänyt lupaa. Siinä ponnahdusikkunassa painaa hyvin helposti väärää vaihtoehtoa.

Ilmoitukset saa kytkettyä pois päältä sivustokohtaisesti selaimen asetuksissa: https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=fi

Ilmoitusasetuksissa voi myös estää sivustojen ilmoituspyynnöt kokonaan, jolloin samanlaisia vahinkoja ei enää jatkossa tule.

3
Ainakaan 18 versiossa ei löydä kotiosoitetta takojantie 2 vaan
näyttää kuvaa viereisestä ristiinan paloasemasta!!!

Kuva on lähin katunäkymä (tai joissain tapauksissa muu Googlen käyttöön annettu kuva) osoitteen suuntaan. Street View -kuvausauto ei ole ajanut Takojantietä pitkin, joten tuon parempaa kuvaa ei ole saatavilla. Voit halutessasi ilmoittaa ongelmasta kuvan alla olevan linkin kautta, mutta enpä tiedä maksaako vaivaa. Ehkä seuraavalla kierroksella kuvausauto vierailee myös kotikadullasi.


s-market ristiina on luultavasti mäkitie 2...
Miten saan reitin....puuttuuko jotain vai pitääkö tallentaa
kuukkeliin jotain ???

Sinänsä Google löytää osoitteen Takojantie 2 Ristiina, ja sijaintimerkki näyttäisi asettuvan oikeaan kohtaan kartalla, joten reittihaku toimii kyllä ongelmitta. Paina vain Reittiohjeet -kuvaketta, niin pääset asettamaan kohdeosoitteen.

Tässä linkki valmiiseen reittihakuun:
https://www.google.com/maps/dir/Takojantie+2,+52300+Ristiina/Mäkitie+2,+52300+Ristiina

4
Hmm. Yleensä tuollainen letterbox-esitystapa on toivottavaa silloin, kun toistettavan videon kuvasuhde on eri kuin näytön kuvasuhde. Haluaisitko sen sijaan skaalata videota isommaksi niin, että vasemmasta ja oikeasta reunasta jää kaistaleet pois, vai kenties tehdä jonkin muun muunnoksen? Joka tapauksessa croppaus tai muunnos on videosoittimen tehtävä, eikä niinkään työpöytä- tai ikkunointijärjestelmän asia. Eli mikä videokatseluohjelma on käytössä?

5
PulseAudiota olen vältellyt kun sitä ei tarvita mediakoneessa jonka päätarkoitus on lykätä bitit av-vahvistimeen ilman muutoksia.

Eipä se PulseAudio tuossa mitään haittaa. Se varaa äänilaitteen vain silloin, kun joku ohjelma toistaa ääntä sen kautta. Silloin kun Pulsen kautta ei toisteta mitään, voit käyttää ääniulostuloa suoraan Alsan hw-rajapinnan kautta kuten ennenkin.

Toki Pulse ei toimi samanaikaisesti sen bittitarkan soitto-ohjelman kanssa, mutta ethän pelkällä Alsallakaan pysty toistamaan ääntä samanaikaisesti useasta ohjelmasta ilman resamplaavaa dmixiä. Jos taas haluat kuunnella selaimen kautta musiikkia laadukkaasti, täytyy huomioida, että lähes kaikki nettilähteet ovat joka tapauksessa häviöllisesti pakattuja. Hyvällä resamplauksella vaikutus laatuun on sitäpaitsi niin mitätön, ettei sitä käytännössä kukaan kuule.

6
Taitaa olla ihan normaalin puitteissa. Se on vain iso ja hitaasti kääntyvä möhkäle: https://lobste.rs/s/iri1te/chromium_has_compilation_time_problem

Asenna siihen PulseAudio, niin Firefox toimii kivasti. :)

7
Pitäisikö levylle tehdä jokin pieni osio tuon grubin takia?
Nyt ko levyllä on vain "perinteiset" kolme osiota.

Kyllä, legacy BIOS & GPT -yhdistelmällä tarvitset erillisen pienen osion Grubille. Archin wikissä on selkeä ohje: https://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB#GUID_Partition_Table_(GPT)_specific_instructions

8
Yleistä keskustelua / Vs: mikä paikka kartalla
« : 12.11.19 - klo:17.45 »
64.8929581,26.0218001 noilla pitäs löytyy mapsista, kopsasin osoiteriviltä ja hain

tääkin kyllä menee muualle kuin liperiin

Aloitusviestin linkki ei enää toimi, koska aikaraja on umpeutunut. Sen sijaan Google Maps avaa jonkun muun sijainnin, joka riippuu käyttäjän omasta profiilista tai sijainnista. Siksi se näyttää kaikilla eri paikkaa.

9
Voisiko kyseessä kenties olla tällainenkin tilanne? Yhdessä vastauksessa systemctl enable -komentoon on lisätty koneen wlan-kortin tunniste tjs.
https://superuser.com/questions/700367/arch-linux-install-cannot-enable-dhcpd

Tuossa tapauksessa alkuperäinen ongelma johtui osittain siitä, että kysyjä yritti käynnistää dhcpd:tä, eikä dhcpcd:tä.

Epiphonelta selvästi puuttuu dhcpcd kokonaan.

Asia kuitti.

Onko tuo dhcpcd siis tarpeellinen wifi -asennuksissa?

Se tai joku muu DHCP-client on tarpeellinen sekä ethernet- että wifi-yhteyksissä, ellei vaihtoehtoisesti konfiguroi staattista IP-osoitetta koneelle. DHCP:llä pääsee tavallisesti helpommalla, ja koneen voi kytkeä muihinkin reitittimiin ja verkkoihin ilman lisäsäätöjä.

10
No nyt näkyy

Kuvan perusteella olet nyt kopioinut iso-tiedoston tikulle. Asennustikkua ei luoda niin, vaan levykuva pitää kirjoittaa tikulle Levyt-ohjelmalla, Etcherillä, dd:llä tai vastaavalla työkalulla.

Tee tämän ohjeen mukaan: https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_USB-tikulle#Ubuntu.2C_eri_versio

Lisäys: Ubuntu 18.04:n Levyt-ohjelmassa "Palauta levykuva" sijaitsee hieman eri paikassa kuin vanhemmissa versioissa. Katso liitteenä oleva kuvakaappaus.

11
Voisiko kyseessä kenties olla tällainenkin tilanne? Yhdessä vastauksessa systemctl enable -komentoon on lisätty koneen wlan-kortin tunniste tjs.
https://superuser.com/questions/700367/arch-linux-install-cannot-enable-dhcpd

Tuossa tapauksessa alkuperäinen ongelma johtui osittain siitä, että kysyjä yritti käynnistää dhcpd:tä, eikä dhcpcd:tä.

Epiphonelta selvästi puuttuu dhcpcd kokonaan.

12
Koodia: [Valitse]
Failed to enable unit: Unit file dhcpcd.service does not exist
Tarkoittaako tämä sitä, että dhcpcd ei ole asennettu ja koska ei ole nettiyhteyttä sitä ei voi asentaa. Vähän tällainen muna/kana tilanne.  >:(

Olet unohtanut asentaa sen asennuksen aikana, kun nettiyhteys oli käytettävissä. Korjaa boottaamalla asennustikulla, chroottaa asennetulle juuriosiolle ja asenna dhcpcd pacmanilla:

https://www.reddit.com/r/archlinux/comments/dkmxac/help_cannot_access_ethernet_after_installation/
Lainaus
Boot back to your arch usb, u used for installation. There u can mount all needed partitions, do a quick arch-chroot /mnt and pacman -S dhcpcd and reboot back into your system

13
Yli tunnin uudelleen latauksella sain vihdoin kansiolistauksen
Koodia: [Valitse]
[img]http://file:///home/paavo/Kuvat/Valinta_02.jpg[/img]

Kuva ei näy tuolla tavalla. Lisää se liitteeksi painamalla Liitteet ja muut asetukset viestinkirjoituskentän alapuolella, ja lisää sitten tiedosto painikkeella Valitse tiedosto

14
No kyllä tikulle sen saa mutta siihen se tyssää

Millä ohjelmalla kirjoitit levykuvan tikulle? Tämän ohjeen mukaan vai jotenkin muuten: https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_USB-tikulle

Mitä kone siis tekee, kun yrität käynnistää tikulta? Saatko silloin sen "ei löydy sovellusta" -virheen?


On monia jotka tarvitsevat jostain syystä vanhempia versioita miksi niitä ei ole saatavilla.

Ovat saatavilla. Jopa Ubuntu 6.06:n asennuslevykuvat ovat vielä saatavilla, jos joku sellaista haluaisi vielä käyttää vaikkapa koneessa, jota ei ole kytketty nettiin.


Miksi kaikkien pitäisi käyttää uusimpia versioita siis pakotetaan vaikka toimisi muutenkin.

Kehitys kehittyy. Ubuntun LTS-versiot ovat jo nykyisellään kompromissi, jossa versiot jäädytetään viiden vuoden ajaksi, ja keskeisiin ohjelmiin tarjotaan tietoturvapäivityksiä. Sellaista työtä ei kuitenkaan voida tehdä ikuisesti, koska kustannukset olisivat valtavat.

18.04 -> 16.04 -vaihdolla hankit kyllä itsellesi vain lisää töitä puolentoista vuoden päähän, kun 16.04:n tuki loppuu. Toki jos konetta ei kytketä verkkoon, voit käyttää sellaisiakin versioita, joihin ei enää saa tietoturvapaikkauksia.


Uudemmista versioista putoaa aina pois joitain sovelluksia joita on tottunut käyttämään

Mitä käyttämiäsi sovelluksia 18.04:stä on pudonnut pois?

15
Toisessa läppärissäni on myös double boot, eikä siinä ole ongelmia. Onko Digikam mahdollisesti piilottanut joitakin asennustietoja, jotka sitten sotkevat uuden asenuksenkin jälkeen, vai onko minulla vain sen asetuksissa jotain väärin.

Kuten melkein aina, Digikamin asetustiedostot sijaitsevat kotihakemistossasi, eikä ohjelman poistaminen ja uudelleenasentaminen vaikuta niihin mitenkään. Tässä lista Digikam 5.x:n käyttämistä asetustiedostoista:

~/.config/digikamrc
~/.config/digikam_tagsmanagerrc
~/.config/kipipluginsrc
~/.config/kipirc
~/.config/showfotorc
~/.local/share/apps/digikam/*

Lähde: http://digikam.1695700.n4.nabble.com/configuration-location-tp4687832p4687838.html

16
Koodia: [Valitse]
            "extradata": "\n00000000: 0900                                     ..\n"

Sivu on 100, kun tuon 0x0900:n dekoodaa ETSI EN 300 468:n mukaan. Eli luku on kaksi tavua heksadesimaalimuodossa, joista ekat 5 bittiä teletext_type, sitten 3 bittiä teletext_magazine_number (sivunumeron sadat), 4 bittiä sivun kymmenet ja viimeiset 4 bittiä sivun viimeinen numero.

0x900 = 00001 001 0000 0000

teletext_type = 1 (initial page)
teletext_magazine_number = 1
teletext_page_tens = 0
teletext_page_units = 0

17
Lähettää se, FFMPEG:in mukaan siinä on:

Koodia: [Valitse]
Input #0, mpegts, from 'Viimeinen Samurai.m2t':
  Duration: 03:15:59.13, start: 23236.129178, bitrate: 2670 kb/s
  Program 155
    Stream #0:0[0x20e]: Video: mpeg2video (Main) ([2][0][0][0] / 0x0002), yuv420p(tv, top first), 720x576 [SAR 64:45 DAR 16:9], 25 fps, 25 tbr, 90k tbn, 50 tbc
    Stream #0:1[0x2d6](fin): Audio: mp2 ([4][0][0][0] / 0x0004), 48000 Hz, stereo, s16p, 224 kb/s
    Stream #0:2[0x424](fin): Subtitle: dvb_subtitle ([6][0][0][0] / 0x0006)
    Stream #0:3[0x1392](fin): Subtitle: dvb_teletext ([6][0][0][0] / 0x0006), 492x250

Okei, taitaa siellä sitten jokin teletext-tekstitys olla. Sivunumero on varmaankin selvitettävissä ffprobella:

Koodia: [Valitse]
ffprobe -print_format json -show_data -show_streams -select_streams s "Viimeinen Samurai.m2t" | python -m json.tool
Listauksen extradata-kohdassa on käsittääkseni sivunumero viimeisenä kenttänä.


Millä Linuxissa toimivalla videoeditorilla saa poistettua mainoskanavien mainoskatkot leffoista niin, että dvb-tekstitys (#0:2) säilyy ehjänä?

VDR:llä, mutta jollain toisella ohjelmalla tehdyn tallenteen siirtäminen VDR:n tallenteeksi on hankalaa, vaikka TS-muotoinen tallenne olisi sinänsä yhteensopiva.

18
Kyllä GPT-osiotaulun pitäisi kelvata ihan hyvin, vaikka käytätkin legacy-boottausta.

19
Veikkaan, ettei AVA lähetä tekstitystä teksti-tv:n kautta.

Jos nyt oikein muistan, Ylen kanavillakin teletext-tekstitys on tarkoitettu satelliittivastaanottoon, ja siksi tekstityksessä on myös parin sekunnin aikaero kuvaan ja ääneen verrattuna.

20
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntu 16.04 lts
« : 05.11.19 - klo:14.31 »
32-bittisen 18.04:n asentaminen onnistuu mini.iso-levykuvalla: https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

Se tarjoaa tosin vain perinteisen tekstitilassa toimivan asennusohjelman, jossa taitaa olla muutama vaihe enemmän graafiseen asennukseen verrattuna.

Sivuja: [1] 2 3 ... 652