Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:17.59 »


 :o

2
Yleistä keskustelua / Vs: kuukkelin valta (asia haku)
« : 03.03.23 - klo:22.11 »
Hain ilmaisia selaimia, niin tarjottiin kaikkea virustorjuntaa haittaohjelmien poistoa ym
halavala ...puuttuu ennää nakit ja muusi  :-[
Mahtaisko niitä enää olla missään ???...

En täysin ymmärrä kysymystä?
Selain, Brave:
https://brave.com/download/

DuckDuckGo-haku ei vakoile kuten Google tekee.
https://duckduckgo.com/

Minulla on käytössä Vivaldi -selain, se on ilmainen ja hyvä.

https://vivaldi.com/fi/

Varsin hyvä viahtoehto. :)

Sorsahakukaan ei aivan niin anonyymi ole ja ovat alkaneet sensuroimaan hakutuloksista vääriä mielipiteitä, kuten googlekin.

https://www.komando.com/security-privacy/duckduckgo-is-tracking-you/839860/
https://www.komando.com/technology/duckduckgo-fighting-russian-disinformation/829782/

Kannattaa sitä Brave saleinta ja Brave hakua käytellä, niin saanee aisoimmat hakutulokset vähimmällä seurannalla.

https://brave.com/learn/no-tracking-search-engine/

https://search.brave.com/

3
Kyllä ne kaikki kuljetusfirmat ovelle tuo. Jos ei asukas ole päivällä pakettia vastaanottamassa, niin voi joutua noutamaan terminaalista itse. Tuo toimituspolitiikka selviää, kun paikalliselle terminaalille kilautat.

Oman 140cm leveän sähköpöydän ostin parilla sataa jyskistä pari vuotta sitten. Hyvin on toiminut, mutta en tosin ole tätä ylätasolta paljoa mihinkään muuttanutkaan, jos on tarve päivittäin säätää tasoa ja on paljon painoa pöydällä, niin sitten ehkä kannattaa ammattilaispöytään sijoittaa, vaikka luultavasti on samat nostomekaniikat niissäkin käytössä.

Pelkkiä runkoja saa alle parin sadan ja sihen voi sitten vaikka k-raudasta sahauttaa haluamansa värisen keittiöpöytätason tai ottaa jostain vanhasta työpöydästä.

Näköjään 160cm pöytä tarjouksessa 150€

https://jysk.fi/tyohuone/tyopoydat/saadettava-tyopoyta-stavanger-80x160-valkoinen

4
Asennat yhdelle tikulle Ventoyn, niin ei tarvitse, kuin kiopsata haluamasi isot jatkossa sinne tiedostoselaimella.

https://www.ventoy.net/en/doc_linux_gui.html

Lataa ja pura tämä paketti.

https://github.com/ventoy/Ventoy/releases/download/v1.0.88/ventoy-1.0.88-linux.tar.gz

Avaa terminaali tuohon kansioon ja suorita asennusohjelma.
 
./VentoyGUI.x86_64


5
Yleistä keskustelua / Vs: Pankkitunnuksia...
« : 27.02.23 - klo:16.49 »
Tuli puhelimeen pankin ID sovellukseen kirjautumis salasana kysely mutta kun en ole ollut (netti)pankissa pariin päivään niin suljin sovelluksen enkä laittanu salasanaani siihen, pankille lähetetty kyselystä ilmoitus. Danskebank

Minullekin on tullut noita, mutta sähköpostitse. Ovat epäuskottavia, koska ei ole tiliä Danskebankissa...

Tuossa tapauksesa jollain on ollut käyttäjätunnarit jo tiedossa, kun on alkanut itse sovellus lupia kyselemään. Tai sitten vikaa dansken järjestelmissä.

Dansken sovellus on vähän ärsyttävän tarkka tietoturvasta, kun ei salli Teamviewerin tai Anydeskin olla yhtä aikaa puhelimessa. Antaisi nyt vaikka vain varoituksen asiasta, joka käynnistyskerralla.

6
Netissä olevista verkkansioista siis kyse. Videotiedostot voi vedellä yksi kerrallaan vlc:n, ja saa siten soittolistan aikaiseksi, mutta siinä menisi ikuisuus. Koko kansion vetämällä ei onnistu.

Onko jotain kikkaa, millä tuon saisi tehtyä?


Esimerkkinä vaikka tämä hakemisto.

http://fina.dyndns.tv/Cartoons/

7
Laitealue / Vs: Uusi kiinalainen NUC
« : 19.02.23 - klo:11.00 »
Kannattanee ensitöikseen vaihtaa sen mukana tullut SSD johonkin laadukkaampaan. Se on varmasti halvinta kiinakuraa mitä markkinoilta löytyy.

Noniin, tuli sitten testattua NUC:in mukana tulleen kiinalaisen 256 GB:n SSD:n nopeus dd:llä. Nopeus on 500 MB/s, luku on hieman yli ja kirjoitus hieman alle tuon. Kyllä se minulle kelpaa - onhan se sentään kuusi kertaa nopeampi kuin pöytäkoneeni 4 TB kiekko.

En kyllä silti luottaisi siihen, että olisi pitkäikäinen. Luultavasti on jotain kakkoslaadun piirejä käytetty niihin. Olikohan LTT tai joku muu tubekanava, missä noita kiinalevyjä joskus testasivat ja nuo kiinalevyt romahti nopeuksissa, kun alkavat täyttymään, jos alkuun hyvältä näyttikin.

8
Jos ei uusinta asennuksella lähde toimimaan, niin kannattaa varmistaa, että on uusin bios sisässä. Aikamoinen lista bugeja on korjattu vuosien varrella.

https://support.hp.com/fi-fi/drivers/selfservice/swdetails/hp-elitedesk-800-g2-small-form-factor-pc/7633277/swItemId/vc-300429-1

En nyt tiedä miten hyvin levyt ohjelmaankaan voi luottaa, jos on kovolla joku piirin juotos irronnut. Minulla läppäristä hajosi M.2 kovo siten, että se toimi viitisen minuuttia, kunnes lämpesi ja sitten tipahti linjoilta. Jäähdyttyään toimi taas viitisen minuuttia normaalisti.

9
Muuta koneen bios asetuksista boot järjestystä, että kovalevy on ensin.

10
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 10.02.23 - klo:22.07 »
Prosessori on AMD Ryzen 5 1600 Six-Core Processor

Minulla oli sama prossu ja emolevy. Kaatuili myös satunnaisesti. Komponentit oli ostettu silloisesta Kompletista, joka vetäytyi pois suomesta ja sain rahat takaisin prossuista ja ostin tilalle Ryzen 2600, jonka kanssa ei ole ongelmia esiintynyt.

Jos ei noilla aiemmin mainituilla kikoilla korjaannu, niin ei varmaan montaa kymppiä enää maksa käytetty 2000 sarjalainen prossukaan.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Wifin avulla näytön peilaus
« : 10.02.23 - klo:17.18 »
Käytössä Ubuntu 22.04 LTS. Nyt olisi tarkoitus saada pöytäkoneen näyttö älyTV:lle, äppejä ei ole kuin areena ja netflix mutta kun pitäisi saa selain näkyviin. HDMI kaapelillahan se onnistuu mutta yli 10 metrin veto varmaan tuottaa ongelmia. Elikkä mitenkähän se onnistuu langattomasti. Puhelimen peilaus kyllä onnistuu miracastilla.

Oletko sitä Miracastia kokeillut?

Chromecast on toinen toimiva ratkaisu, kute tuossa edellä mainittu. Nvidia Shield android tv on myös pätevä ratkaisu, jolla saa telkkariin lisäominaisuuksia ja sisältää Chromecastin.

https://www.gigantti.fi/product/tv-aani-ja-alykoti/televisiot-ja-tarvikkeet/tv-tarvikkeet/suoratoisto-ja-mediasoittimet/nvidia-shield-tv-mediatoistin-8-gb/71139


12
Jos uusinta haluaa, niin varmaan on parempi Neoniin siirtyä, niin toimii varmemmin.

13
Asia voi olla paljon vakavampi. Todennäköisesti se laite on rikollisten botnetin osana, päätellen siitä, että se työskentelee hämäräperäisesti puolen tunnin välein.

Ongelmaa ei ole enää! Kiinalainen Android TV-boksi on nyt poistettu käytöstä ja korvattu kiinalaisella mini-PC:llä, jonka mukana tullut kiinalainen Windows 11 Pro on korvattu Ubuntu 22.04:llä. Joko rupeaa tietoturvamielessä kelpaamaan?

Koskaan ei voi olla varma, kun kiinalaisten kanssa touhuaa. Paras ratkaisuhan on piilottaa aukko jo rautatasolle tai biosiin, jolloin käyttiksellä ei niin väliä. Käyttääkö kyseinen laite jotain kiinalaista biosia vai onko joku intelin valmistama emolevy?

14
Näköjään tuommoinenkin julkaistu. Turvapäivityksiä 10v ajan LTS versioille ja yksityiskäyttäjille ilmainen. 23 000 lisäpakettiakin universe repossa.

https://ubuntu.com/pro


Lainaus
Canonical has announced the general availability of Ubuntu Pro, its subscription-based service that offers ten years of extended security updates for Ubuntu’s ‘main’ package set, plus an extra 23,000 packages available in in the ‘universe’ repo.

Ubuntu Pro launched in beta back in October but, as of January 26, it enters ‘general availability’. It is available for Ubuntu 14.04 LTS, 16.04 LTS, 18.04 LTS, 20.04 LTS, and 22.04 LTS.

Canonical say tens of thousands of Ubuntu users signed up for the service while it was in beta, and that it is already in production “for large-scale customers offering global services”.

As part of Ubuntu Pro, Canonical manage critical, high, and selected medium CVEs for “thousands of applications and toolchains” including Ansible, Apache Tomcat, Docker, Nagios, Node.js, phpMyAdmin, Puppet, Python, Redis, Rust, WordPress, and more — all while remaining compliant with regimes like FedRAMP, HIPAA, and PCI-DSS.

Ubuntu Pro also includes Livepatch. Livepatch allows critical and high-severity kernel vulnerabilities to be patched “live”, without the need to reboot.

Ubuntu Pro is free for personal use on up to 5 PCs. Ubuntu members can use it for free on up to 50 PCs. For business, a standard Ubuntu Pro subscription costs $25/year for workstation or $500/year for server. A 30-day free trial is available.

https://www.omgubuntu.co.uk/2023/01/ubuntu-pro-general-availability


Oman tilanteen voi tarkistaa päätteessä komennolla: pro security-status


15
Brave selaimessa tulee myös tor mukana.

https://brave.com/download/

Koodia: [Valitse]
Debian, Ubuntu, Mint

sudo apt install curl

sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg

echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list

sudo apt update

sudo apt install brave-browser


Snappinäkin löytyy, mikä ei kuulemma toimi vielä aivan 100%

https://snapcraft.io/brave

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näppiksen kirjaimet
« : 28.01.23 - klo:16.08 »
Veikkaan, että on jotain vikaa koneessa. Olisikohan kaatunut jotain juomaa joskus päälle?

Olisikohan bios asetuksissa jotain tekstikenttää mihin voisi yrittää jotain syöttää, jos siellä toimii samalla lailla, niin vika on selvä. Saattaa toki siellä jokin mystinen näppäinasetuskin olla käytössä, mutta en usko.

17
Kaikissa kiinalaisvalmisteisissa verkkolaitteissa on oletusarvoisesti takaovi kiinan kommaripuoletta varten.

Applen puhelimetkin valmistetaan Kiinassa... Kai nekin voidaan verkkolaitteiksi laskea? Ja Nokia kun ei valmista Android TV-bokseja, mutta jos valmistaisi, niin nekin olisivat varmaankin kiinalaista alkuperää.

Applella ja muilla laitevalmistajilla taitaa olla kiinan markkinoille eri softat sisässä, jossa nuo takaovet on kommaripuolueelle asennettu. Kaikissa vientiin menevissä sitä ei ole, jos laitetta valmistetaan jollekin kiinan ulkopuoliselle merkille.

18
Laita sen tikun perään jatkojohto, niin saat sen pois siitä koneen kupeesta vähän korkeammalle.

19
Laitealue / Vs: Uusi kiinalainen NUC
« : 27.01.23 - klo:21.02 »
Kannattanee ensitöikseen vaihtaa sen mukana tullut SSD johonkin laadukkaampaan. Se on varmasti halvinta kiinakuraa mitä markkinoilta löytyy.

20
Kannattaisi kyllä perehtyä siihen, että mittä hittoa se boxi keskellä yötä alkaa touhuamaan? Onko vain päivityksen haku kyseessä vai käytetäänkö sitä johonkin hakkerointiin tai seurantaan.

Kaikissa kiinalaisvalmisteisissa verkkolaitteissa on oletusarvoisesti takaovi kiinan kommaripuoletta varten.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21