Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - startx

Sivuja: [1] 2
1
Netissä olevista verkkansioista siis kyse. Videotiedostot voi vedellä yksi kerrallaan vlc:n, ja saa siten soittolistan aikaiseksi, mutta siinä menisi ikuisuus. Koko kansion vetämällä ei onnistu.

Onko jotain kikkaa, millä tuon saisi tehtyä?


Esimerkkinä vaikka tämä hakemisto.

http://fina.dyndns.tv/Cartoons/

2
Näköjään tuommoinenkin julkaistu. Turvapäivityksiä 10v ajan LTS versioille ja yksityiskäyttäjille ilmainen. 23 000 lisäpakettiakin universe repossa.

https://ubuntu.com/pro


Lainaus
Canonical has announced the general availability of Ubuntu Pro, its subscription-based service that offers ten years of extended security updates for Ubuntu’s ‘main’ package set, plus an extra 23,000 packages available in in the ‘universe’ repo.

Ubuntu Pro launched in beta back in October but, as of January 26, it enters ‘general availability’. It is available for Ubuntu 14.04 LTS, 16.04 LTS, 18.04 LTS, 20.04 LTS, and 22.04 LTS.

Canonical say tens of thousands of Ubuntu users signed up for the service while it was in beta, and that it is already in production “for large-scale customers offering global services”.

As part of Ubuntu Pro, Canonical manage critical, high, and selected medium CVEs for “thousands of applications and toolchains” including Ansible, Apache Tomcat, Docker, Nagios, Node.js, phpMyAdmin, Puppet, Python, Redis, Rust, WordPress, and more — all while remaining compliant with regimes like FedRAMP, HIPAA, and PCI-DSS.

Ubuntu Pro also includes Livepatch. Livepatch allows critical and high-severity kernel vulnerabilities to be patched “live”, without the need to reboot.

Ubuntu Pro is free for personal use on up to 5 PCs. Ubuntu members can use it for free on up to 50 PCs. For business, a standard Ubuntu Pro subscription costs $25/year for workstation or $500/year for server. A 30-day free trial is available.

https://www.omgubuntu.co.uk/2023/01/ubuntu-pro-general-availability


Oman tilanteen voi tarkistaa päätteessä komennolla: pro security-status


3
Yleistä keskustelua / Keskustelua avustusjärjestöistä
« : 11.12.22 - klo:20.15 »
Useimmiten näissä keräyksissä rahat menee järjestäjien taskuihin ja itse asiaan ei käytännössä mitään, ...
Varsin törkeä väite.
Erilaiset avustusjärjestöt tekevät tärkeää työtä.
Salaliittojen kannattajat jääköön omaan arvoonsa.

Ihan faktajuttuja. Monista nimekkäistä keräyksistäkin on aina silloin tällöin selvityksiä tehty ja pahimmillaan ei itse asialle mene yhtään rahaa, kun käytetään kaikki rahat hallintokuluihin eli omaan taskuun ja homma on täysin laillista.

4
Joku päivitys ilmeisesti pilasi touchpadin toiminnan ja osoitin liikkuu nyt huomattavalla viiveellä.

Onkohan tuohon jotain korjausta olemassa? Kubuntun asetuksissa on vain nopeuden säätö. Ei muita asetuksia.

5
Tuli asennettua Kubuntu 22.04 intelin Nuciin. Uefit ja secureboot oli asentaessa pois päältä. Jotain asennusohjelma urputti osiointia tehdessä uefi osioiden puuttumista, mutta ohitin viestit sen kummemmin niitä lukematta.

Nyt joka kerta käynnistys katkeaa siihen, ettei bootattavaa osiota muka löydy. Bios boot menusta manuaalisesti valitsemalla kyseisen kovon Kubuntu kuitenkin käynnistyy normaalisti.

Onko 22.04:ssä joku bugi vai mikähän meni vikaan? Aiemmin oli Kubuntu 20.04, jossa ei mielestäni mitään ylimääträisiä uefi osioita myöskään ollut. Biosinkin jo päivitin, mutta ei ollut vaikutusta. Hommasta tekee ikävämmän, että kyseinen laite on etäohjauksessa, enkä pääse kovin usein paikanpäälle boottailemaan, jos ongelmia tulee. Ei nyt ole aikaa alkaa koko käyttistä alkaa uusiksi asentamaankaan, kun kerkesin siihen kaikki softat asentamaan, kunnes tajusin ongelman.

6
Windows 10:ssä IKEv2 VPN yhteys muodostuu helposti, kun vain osoitteen ja käyttäjätunnuksen syöttää. Kubuntu 20.04:ssä on vaihtoehtoina Openswan, jolle ei löydy pluginia? ja Strongswan, joka ei nuo samat tiedot syöttämällä avaa yhteyttä.

Kokeilin exportata oletettavasti oikean sertifikaatinkin windowsin puolelta tuohon Strongswan yhteyteen, mutta ei ollut apuja.


7
Ubuntu mobiililaitteissa / CutiePi tabletti
« : 27.01.22 - klo:12.07 »
https://cutiepi.io

Hyvä vaihtoehto Android tabletille, joskaan ei spekseiltään mikään mahtava. Hinta noin 300€. Toistaiseksi loppuunmyyty.

Vakiona tulee Raspberry Pi OS:lla, jonka voi vaihtaa vaikka Ubuntu touchiin jossain vaiheessa. Ei taida vielä olla valmista pakettia saatavilla.





https://www.youtube.com/watch?v=FDMYBrYk-aY

8
Tuommoinen pikkunäppärä ohjelmapätkä, joka tekee monenlaisia virityksiä, että pelit pyörisi paremmin ilman turhaa säätämistä. Ominaisuuksia tulenee kokoajan lisää.

https://www.youtube.com/watch?v=vYjTxM9K05s

Lainaus
What is it?
Gamebuntu is an app that helps to set up a complete environment for gaming on Ubuntu without any other tweaks (other than enabling Proton ;) ). It is intended for new users coming from Windows who want to game on Ubuntu.

Why?
Many users coming from Windows check articles like this one 36 (the first result on DuckDuckGo), where Ubuntu is listed as the last favourable option for gaming, with the only con being that ‘Getting set up for gaming can be a hassle’ on Ubuntu, while we all know how using Manjaro put Linus from LTT at a disadvantage. This project aims to make it easier for new gamers coming from Windows (like Linus) to get started with gaming on Ubuntu.

What it does
Switches the kernel to the xanmod kernel

Adds a PPA for the latest MESA version (until an official PPA is provided by Canonical)

Installs Lutris, Steam and Wine from universe

Installs the OBS snap and PulseEffects

Installs the Heroic Launcher for playing games in the Epic store

Installs NoiseTorch from GitHub (based on feedback in this thread)

Installs these packages: mesa-utils vulkan-tools libegl1:i386 (again, based on feedback in this thread)

Installs mangohud from Wimpy’s PPA, as well as VLC

Installs Kodi for people using Gamebuntu on bigger screens

Enables click-to-minimize in GNOME

Download
You can download the AppImage and Snap here 168. It’s recommended that you use the AppImage until the snap is published in the Snap Store (since it’s a classic snap, it would take a bit of time to get approval from the Snapcraft team; @ogra any suggestions?).

Contribute
Here’s the GitLab repo: https://gitlab.com/rswat09/gamebuntu 255. MRs/PRs are accepted. Do report any bugs you find or suggestions for improvement on this thread or on our Twitter account 6 or the Issue Tracker 5.

It is recommended to use Ubuntu 20.04, since there are some bugs with games on 21.10.

https://discourse.ubuntu.com/t/gamebuntu/25544


9
Ubuntu tietokoneissa / Youtube-dl lataa todella hitaasti
« : 07.10.21 - klo:18.37 »
Onko Youtubesta pantu jotain jarruja päälle, kun nyt pitkästä aikaa rupesin videoita lataamaan, niin nopeus on aika tasaisesti vain 65KB/s. Muutoin netti kyllä yli megan latailee, ettei siitä pitäisi kiinni olla.

Toimiiko muilla yhtään paremmin?

Versio on: 2021.06.06

10
Vastalauseena microsoftin win11 touhuille haastoivat itsensä kokeilemaan vaihtoa Linuxiin. Seuraavina viikkoina varmaan ihan mielenkiintoisia videoita tulossa.

https://youtu.be/PvTCc0iXGcQ

13minuutin kohdalla puhuvat tuosta.

Toivottavasti haaste onnistuu. Kanavalla on reilut kymmenen miljoonaa seuraajaa, niin voi monta vaihtajaa seurata mukana.

https://www.youtube.com/c/LinusTechTips

11
Ubuntu 14.04 tuki jatkuu huhtikuuhun 2024
Ubuntu 16.04 tuki jatkuu huhtikuuhun 2026

Ei ole siis kiirettä päivitellä, jos joku viela noita käyttelee. Täytyy vain liittyä ESM (Extended Security Maintenance) päivitysohjelmaan, joten automaattisesti ei päivitykset koneelle tule.

Pakettienhallinnan kautta löytyvät ohjelmat ei sitten ole ajantasalla, eikä kaikki uudemmat ohjelmat asennu, joten välttämättä ei kannata pysyä vanhassa versiossa ilman hyvää syytä.


https://www.omgubuntu.co.uk/2021/09/canonical-extends-support-of-ubuntu-14-04-and-16-04-to-10-years

https://www.omgubuntu.co.uk/2021/09/ubuntu-16-04-security-updates-esm-for-free

12
Tulipa tuommoiseen törmättyä ja uskomattoman simppeli ja hyvin näyttää langattomasti puhelmeen toimivan todella pienellä viiveellä. Viive on niin pieni, että pystyy jopa tietokonetta käyttämään puhelimen ruudulta toisin, kuin esim chromecastin kanssa.

https://deskreen.com/lang-en

Appimagella pitäisi toimia asentamatta, kunhan antaa tiedostolle suoritusoikeudet. Sen jälkeen vain samassa sisäverkossa olevan laitteen selaimeen syöttää tuon ohjelman antaman osoitteen tai lukee QR koodin. Sitten voi valita, että jakaako koko näytön, vaiko vain jonkun yksittäisen sovelluksen. Jos kakkosnäyttönä haluaa käyttää, niin pitää hankkia dummy näyttö adapteri tai pitää jotain muuta näyttölaitetta kytkettynä.

https://www.amazon.de/s?k=dummy+display&i=computers&dc&language=en&qid=1632040697&ref=sr_nr_i_21




13
Jos uutta läppäriä on vailla, niin kannattaa Frameworkin laitteeseen tutustua. Siinä on vaihdettvat IO palikat ja muutenkin pitäisi olla raudan hyvin Linux yhteensopivaa. Kaikki komponentit on tietysti myös vaihdettavissa. Tällä hetkellä ainoastaan US asettelulla näppiksen saa, mutta muita kieliä on tulossa lähiaikoina.

https://frame.work



LTT:n revikka läppäristä
https://youtu.be/0rkTgPt3M4k

On kyllä semmoinen projekti, jonka mielellään hankin, kunhan FI asettelu tulee saataville.

14
Erään ohjelman vaatima lisenssidongle alkaa jonkun ajan kuluttua herjaamaan, ettei usb ole paikallaan. Ohjelma kuitenkin yleensä toimii, mutta jos menee sen sammuttamaan, niin se ei enää käynnisty. Tikku näkyy kaiken aikaa virtualboxin listoilla, mutta ei enää tunnistu. Yleensä ei edes virtuaalikoneen käynnistys auta, vaan pitää koko kone bootata, niin alkaa toimimaan, joten vika on Ubuntun puolella.

Ubuntu Server 20.04 kyseessä.

15
Näyttää huomattavasti enemmän asioita, kuin vakiona tuleva järjestelmän valvonta.

https://itsfoss.com/sysmontask/





Lainaus
Installation
To install the binary for Ubuntu and its family members (only for: 16.04, 18.04, 20.04 and 20.10 and equivalent), run:

[Need help for packaging for other distros]

Note: The process tab works well only for the systems using the Gnome desktop environment as of now (support for Mate, Xfce, and Cinnamon will be added soon)

sudo add-apt-repository ppa:camel-neeraj/sysmontask

sudo apt update

sudo apt install sysmontask

sysmontask   // optional to run via terminal but recommended for the first time
If you get the warning about psutil module version(require >=5.7.3) then install the newest one(system-wide) by running:

sudo pip3 install -U psutil

[for Ubuntu<=20.04, the python3-psutil comes with <=5.5.1, hence it is highly recommended to install to the newest one (system-wide)]

Note: For Nvidia GPUs, nvidia-smi needs to be installed. Check if nvidia-smi is installed by running:

nvidia-smi

Prosessilistaus on kyllä ala arvoinen, eikä näy kuin osa prosesseista, joten siihen kannattaa käyttää toistaiseksi jotain muuta.

16
https://distrotest.net/index.php

Tuolta saa näppärästi eri distroja avattua selainikkunaan. Ei paljon muuta tietoa ole tuosta antaneet, kuin että Qemua ja debiania käyttävät. En nyt mitään ohjetta tuommoisen tekemiseen löytänyt.

17
Todella vastenmielistä kehitystä ollut viimepäivinä. Eipä tarvitse firefoxia enää käytellä  >:( Vivaldi on hyvä vastine.

https://blog.mozilla.org/blog/2021/01/08/we-need-more-than-deplatforming/

18
Löytyykös äänikirjojen kuunteluun mitään näppärää ohjelmaa?

Voihan niitä tietysti kuunnella melkein millä tahansa ääntä toistavalla ohjelmalla, mutta ongelma tietysti on siinä, että äänikirjat on helposti yli 10 tunnin pituisia, niin pitäisi ohjelman muistaa ilman ylimääräistä säätöä mihin kohtaan jäi, kun ohjelman sammutti.

Cozy löytyy ohjelmakirjastosta, mutta se ei osaa MP4/AAC pakattuja näköjään soittaa.

Voisihan nuo kirjat tietysti muuntaa, jos ei sopivaa ohjelmaa löydy. Onko joku näppärä ohjelma, joka muuntaisi audiotiedostot muutamalla klikillä MP3:ksi?

19
Pelit / DuckStation - PS1 emulaattori
« : 17.12.20 - klo:21.54 »
Tuli tuommoinen vastaan, niin jaetaan vinkki muillekin. En ole vieä itse kokeillut.

Kyseinen emulaattori löytyy Linuxille, Androidille ja joillekin muillekin käyttiksille. Emulaattorilla saa parannettua skaalattua kuvanlaatua huomattavasti paremmaksi, ja pelit on isoltakin ruudulta siedettävän näköisiä.

Oheisella videolla emulaattoria esitellään ja näytetään käyttöönotto.

https://www.youtube.com/watch?v=xdrKCfVohk4

Githubista löytyy Appimaget Linuxille. Suositellaan silti lähdekoodista kääntämään parhaan tuloksen saamiseksi.

https://github.com/stenzek/duckstation


20
Kävi niin köpösti, että uudelleenkäynnistin etäkäytössä olevan koneen, mutta en pääsekään x2go ohjelmalla työpöydälle, kun siihen ei ole kirjauduttu. Erillisen mate työpöytäistunnon saa avattua, mutta sen toimivuus on ala-arvoista, eikä sen kautta päässyt siihen graafiseen valintaan käsiksi.

SSH yhteyden terminaalin kautta kuitenkin saa, niin onkohan tuolle automaattikirjautumiselle jotain helppoa asetustiedostoa?

Tämöinen vanha ohje löytyy ja pari muutakin polkua, mutta kyseiset tiedostot on tyhjiä. Pitäisikö olla? Kyseessä on Ubuntu server 20.04 Mate työpöydällä.

Lainaus
MATE users can achieve the same by adding the following text to the “/usr/share/lightdm/lightdm.conf.d/60-lightdm-gtk-greeter.conf” file. You need root privileges to do this.

[SeatDefaults]
greeter-session=lightdm-gtk-greeter
autologin-user=username

Sivuja: [1] 2