Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Laitealue / Vs: Mikä vika tulostimessa?
« : 27.03.21 - klo:16.32 »
Jos tekee samaa androidista ja windowsista tulostaessa, niin eiköhän se ole ser kamaa.

2
Mikä ois kubuntulle hyvä sopiva ohjelma, jolla suunnitella tulostettavia palikoita? Windowssin puolella olen kuullut hyvää Sketchupista. Onko vastaavaa Kubuntulle?

Eikö se Sketchup sitten kelpaa?

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Headsettiä
« : 24.03.21 - klo:18.15 »
Osta JBL:n bluetooth kuulokkeet, niin ei tarvitse kaapelia pyöritellä.

4
En ole missään sen erikoisemmassa yhdistelmässä tuota käyttänyt, etten osaa sanoa. Oudolle selitykset kyllä kuulostaa.

Saahan tuon ainakin reitittimiin asennettua, että jos pysyväisempää vpn ratkaisua kaipaa eri laitteille, niin purkkiinhan tuo on järkevä asetella.

https://support.nordvpn.com/Connectivity/Router/1047409322/Setting-up-a-router-with-NordVPN.htm

5
NordVPN on ihan kohtuuhyvin toiminut, en tosin sitä jatkuvasti käytä ja yleensä ainoasaan selaimen lisäosana.

https://www.youtube.com/watch?v=Tz-cXpkeLZU

6
Lastpass oli hyvä, mutta nyt siihen tulee rajoituksia, ja maksullisen version hinta pomppaa reilusti, joten siirryn itse käyttämään Bitwardenia.

https://bitwarden.com/

7
Yleistä keskustelua / Vs: Lopettaako Google seurannan?
« : 07.03.21 - klo:20.11 »
Twitteri oli alkuun ihan hyvä ajatus, että sai nopeasti tiedotuksen maailmalle, mutta mihinkään keskusteluun se ei sovellu ja siitä on tullut yksi pahimmista trollaus ja kiusanteko alustoista. On aivan uskomatonta, kun jotkut aktivistit ottaa jonkun kohteekseen ja masinoi kampanjan henkilöä vastaan vain, kun joku twiittasi jotain jonkun mielestä epäsopivaa tai asia ymmärrettiin tahallaan väärin tai kyseistä asiaa ei edes tapahtunut kunhan joku vain keksi panna kampanjan alulle.


Gabissa touhu on paljon sivistyneempää ja sieltä löytyy monta asiallista Linux ryhmääkin.

https://gab.com/groups/1501

8
Virtualboxia olen käytelly kymmenisen vuotta, eikä ole isommin ongelmia ollut, ja on hyvin simppeli käyttää. Saisivat tuon repohomman panna kuntoon, kun se aiheuttaa aina turhaa säätämistä, jos haluaa uusimmassa versiossa pysytellä.

Virtualbox ei toimi jos KVM on asennettuna.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Lopettaako Google seurannan?
« : 06.03.21 - klo:13.47 »
Pönttöjä ihmisiä on aina ollut. Nykyisin vähemmän kuin ennen - tosin nykytrendit niitä saavat aikaiseksi milloin minkäkin asian ympärille. On tietysti kulttuureja, joissa iltapäivälehtiä oikeasti luetaan. Olen huomannut, että jotkut jopa uskovat niiden uutisia ja jakavat niitä muille - mielestäni liki typerintä mitä Suomessa voi uutisten kanssa tehdä.

Jos puhutaan tiukasti uutisista, niin niitä ei ole kuin yhdenkaltaisia. Sellaisia voi seurata Suomen pääkanavista ja vaikkapa brittimediasta, kuten BBC, Independent ja Guardian. Jos haluaa saada asioista hyvän kuvan, niin mielestäni 2 suomalaista mediaa ja 2 brittimediaa antavat kuvan siitä mitä tapahtui.

KOSKAAN ei ole ollut yhtä helppoa lukea oikeita uutisia kuin nyt on. YLE oli 70-luvulla selkeästi rähmällään ja Hesari joissakin asioissa vielä 90-luvulla. Voivat tietysti olla sokeita vieläkin joillekin asioille, mutta siksi tarjosinkin 4 eri mediaa peruslähtökohdaksi.

Jos puhutaan USAn uutisista, niin niitä ei ole. Kaikki ovat puolueellisia viihdeohjelmia, niistä pitää poimia vain tapahtumien faktat. Toisaalta KOSKAAN ei se ole ollut yhtä helppoa koska videot on keksitty, joista voi varmentaa mitä oikeasti sanottiin. NPR:n ohjelmat ovat kuitenkin laadukkaita, mutta en ole varma miten laajaa heidän uutistarjontansa on ... yllätys, yllätys, propagandistit yrittävät NPR:ää joka toimii julkisella rahoituksella, vaimentaa.

Enää ei oikeita uutisia tehdä juuri missään perinteisissä medioissa. Kaikki on ideologialla sävytettyjä ja tutkivaa journalismia ei juurikaan ole, varsinkin mitä politiikkaan tulee. Isot mediatalot on kaikukammioita, jotka toistelee toistensa uutisia faktoja tarkistelematta ja samalla saadaan vahvistus valheellekin, kun tarpeeksi moni samasta asiasta uutisoi.

Trump toimi oikein hyvänä herättäjänä miten mädättynyttä uutistarjonta onkaan. Varmasti vähintään 90% orange man bad uutisista, oli valheellisia tai täysin sepitettyjä. Videotkaan ei kerro totuutta, sillä niistä esitetään vain agendaan sopivat leikatut versiot, kuten Trumpin kohdallakin tehtiin lukemattomia kertoja. Puhumattakaan George Floyd tapausta, josta oikea leikkaamaton video saatiin nähtäväksi vasta kuukausien kuluttua, joka käänsi asian aivan päälaelleen.

Bidenin ja demokraatittien touhut nyt mediat kaunistelee kaikki parhain päin ja jättää skandaalit uutisoimatta, mikä on aivan naurettavaa.

Oikeat uutiset löytyy nykyään pienten ja itsenäisten tahojen sivuilta, jotka usein aiheetta mustamaalataan valemedioiksi, vaikka asia on täysin päinvastoin.

Suuri ongelma on, että aniharvalla on aikaa ja kiinnostusta tv uutisia ja (iltapäivä)lehtiä kauempaa lähteä tutkimaan, ja asiat uskotaan semmoisenaan.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Lopettaako Google seurannan?
« : 05.03.21 - klo:21.58 »
Facebook pisti jo australiankin kuriin ja niiden pitää nyt totella zuckerbergin komentoa, jos mielivät facebookkia käytellä.
Tarkoitat varmaan, että yritti laittaa kuriin. Ovat kiertäneet päätöksensä kuten Googlekin.

En tiedä mitä tarkoitat, mutta tekivät sopimuksen, jossa zuckerberg päättää, mitä uutisia aussit facebookin kautta lukee ja kenelle maksetaan. Tekniikkajätit päättää nykyään hyvin pitkälti yleisen mielipiteen, ja hiljentävät jopa valtion johtajia, jos se heidän agendaansa sopii.

Valitettavan harva viitsii uutisia lukea valtavirran ulkopuolelta, jotta saisivat kokonaisvaltaisen kuvan maailman tapahtumista.

Pool tuoreella videollaan pohtii somejättien ylisuurta vaikutusta yhteiskuntaan.

https://www.youtube.com/watch?v=qmbCJUcLDUc

11
Yleistä keskustelua / Vs: Lopettaako Google seurannan?
« : 05.03.21 - klo:18.28 »
google kyllä tietää asiakkaidensa mielenkiinnon kohteet ilman ylimääräistä seurantaakin.

Internetjättien voima on kyllä pelottavaa, Facebook pisti jo australiankin kuriin ja niiden pitää nyt totella zuckerbergin komentoa, jos mielivät facebookkia käytellä.

12
Näyttää huomattavasti enemmän asioita, kuin vakiona tuleva järjestelmän valvonta.

https://itsfoss.com/sysmontask/

Lainaus
Installation
To install the binary for Ubuntu and its family members (only for: 16.04, 18.04, 20.04 and 20.10 and equivalent), run:

[Need help for packaging for other distros]

Note: The process tab works well only for the systems using the Gnome desktop environment as of now (support for Mate, Xfce, and Cinnamon will be added soon)

sudo add-apt-repository ppa:camel-neeraj/sysmontask

sudo apt update

sudo apt install sysmontask

sysmontask   // optional to run via terminal but recommended for the first time
If you get the warning about psutil module version(require >=5.7.3) then install the newest one(system-wide) by running:

sudo pip3 install -U psutil

[for Ubuntu<=20.04, the python3-psutil comes with <=5.5.1, hence it is highly recommended to install to the newest one (system-wide)]

Note: For Nvidia GPUs, nvidia-smi needs to be installed. Check if nvidia-smi is installed by running:

nvidia-smi

Prosessilistaus on kyllä ala arvoinen, eikä näy kuin osa prosesseista, joten siihen kannattaa käyttää toistaiseksi jotain muuta.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostimen ajurit
« : 05.03.21 - klo:15.30 »
Ajurilistalta löytyy ajuri ML 1660 tulostimelle, mikä melko varmasti toimii tuonkin kanssa, eikä tarvita mitään ylimääräisiä ajureita.

Oletko varma, ettei se ajuri asentunut automaattisesti, kun tyrkkäsit usb kaapelin kiinni?

14
https://distrotest.net/index.php

Tuolta saa näppärästi eri distroja avattua selainikkunaan. Ei paljon muuta tietoa ole tuosta antaneet, kuin että Qemua ja debiania käyttävät. En nyt mitään ohjetta tuommoisen tekemiseen löytänyt.

15
Bios päivitys kannattaa kyllä tehdä, jos ei ole jo tehty. Saattaa johtua bios bugista.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pdf lomakkeiden editointi
« : 23.02.21 - klo:21.47 »
Kannattaa kokeilla avata Chromessa. Sillä on usein tulityölupien täyttö onnistunut, kun muilla on ollut ongelmia.

18
Menee pilalle. Niitä nappiparistoja saa valmiiksi johdolla varustettuna tai sitten juotospinneillä varustettuna, jolloin voit sen olemassaolevan johdon hydyntää ja kutistesukkaa ympärille. Kannattaa tosin tuossakin olla tarkkana, kun juottaa, ettei pääse liikaa kuumenemaan.

19
Laitealue / Vs: UPS
« : 13.02.21 - klo:21.55 »
Eatonin halpis upsi tunnistui ainakin ilman mitään, näytti latausprosentit ja virranhallinnassa pystyi määrittelemään mitä tehdään, kun akku on vähissä.

Sammutuksen toimivuus on jäänyt vielä testaamatta.

20
On tämäkin alkanut jo pikkuhiljaa parantumaan ja pystyy jo monenlaisia vanhempia ohjelmia ajamaan. Näinköhän alkaa projekti kohta microsoftiakin kiinnostamaan?

https://twitter.com/hashtag/ReactOS?src=hashtag_click

Sivuja: [1] 2 3 ... 11