Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
X-Plore on ihan näppärä tiedostonhallintaohjelma Androidiin, jos ovat samassa verkossa ja koneelta löytyy jaettu kansio, niin tuolla on helppo siirrellä puhelimelta käsin tiedostoja koneelle.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonelycatgames.Xplore&hl=en_US&gl=US

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: F-secure ID PROTECTION
« : 27.06.22 - klo:19.33 »
Jos pelkkää salasanan hallintaa varten on tuo hankittu, niin pyytäkää rahat takaisin ja asentakaa ilmainen Lastpass tai Bitwarden. Lastpassia olen yli 5v käyttänyt ja on toiminut mainiosti. Joskus vuosi sitten alkoivat vaatimaan rahaa, jos haluaa käyttää tietokoneen lisäksi muissakin laitteissa. Bitwardeniin on pitänyt siirtyä jo kauan sitten, mutta on jäänyt tekemättä.

https://bitwarden.com

https://www.lastpass.com

3
Toimiiko Ventoy nykyään? Viimeksi kun kokeilin ei toiminut. Ei huvita kokeilla keskeneräisiä ohjelmia enää.

Olen tuota nyt vuosia käyttänyt usealla tikulla, eikä ole koskaan ollut ongelmia. Ehkä olet jonkun epäonnistuneen julkaisun hetkellä koettanut.

4
Tässä voisi taas muistuttaa Ventoyn olemassaolosta. Tuon kun asentaa riittävän isolle tikulle, niin jatkossa riittää, kun kopioi haluamansa ISO tiedostot tikulle ja käynnistyksessä voi valita käytettävän imagen.

https://github.com/ventoy/Ventoy/releases

https://www.ventoy.net/en/index.html

Lataa ventoy-1.0.77-linux.tar.gz paketti. Pura se ja käynnistä asennusohjelma päätteessä ./VentoyGUI.x86_64

5
Jep. Pohjassa oli tietoja:
HUAWEI  Model: B525s-23a
SSID:4G jne tiedot, jotka jo annoin

Wi - Fi KEY: BN8RETGH353
IP: 192.168.8.1
Käyttäjä: admin ja salasana admin

Resetointinappia en kuitenkaan löytänyt. Kokeilin kuitenkin yhdistää siihen ja kun se kysyi salasanaa, kirjoitin admin. Ei kelvannut ja palasin takaisin hotspotiin.Tuonne reikään jonkun klemmarin pään työnnät n.10s ajaksi, ja odotat noin minuutin, kunnes boksin valot lopettaa vilkkumisen, niin pitäisi olla tehdasasetuksilla ja kelvata tarrassa mainitut tunnarit.

Se admin tunnus ei käy, kun yhdistät tukiasemaan wifillä. Se on sinne hallintapaneeliin. Minun huaweissa on takana mainittu oletus wifi salasanakin, jos et ole sitä mennyt muuttamaan.

6
Modeemista löytyy varmaan reset nappula, jota pitämällä pohjassa 10s palauttaa tehdasasetukset ja voit määritellä salasanat uudestaan.

Puhelimissakin on eroja. Työpuhelimena on joku uudempi samsung ja siinä wifitukiasema ei kuluta akkua nimeksikään ja olen sen jättänyt siinä pysyvästi päälle. Päivän aikana akkua kuluu ehkä 30% ja lataan sen joka yö. Aiemmista puhelimista akku on tyhjentynyt silmissä, kun on jakoa käyttänyt.

7
Laitealue / Vs: Intel i9, emolevyt ja PS/2 ?
« : 29.05.22 - klo:16.38 »
HP:n koneissa on liitäntöjä lisälaitteille. Rinnakkaisportin muutama vuosi sitten uuteen koneeseen lisäsin ja sillä lähti laite toimimaan, joka ei usb adaptereilla toiminut.

https://store.teknavi.fi/fi/33510/1vd82aa/hp-1vd82aa-liitantakortti-sovitin-ps2-sarja-sisainen

8
Jotain asennusohjelma urputti osiointia tehdessä uefi osioiden puuttumista, mutta ohitin viestit sen kummemmin niitä lukematta.
Noita urputuksia virallisesti kirjataan virheilmoituksiksi - ja usein hyödylliseksi informaatioksi ongelmien ratkaisemiseksi?

Jos secure boot ja uefi ei ole käytössä, niin ei pitäisi uefi osiotakaan tarvita? Virheilmo tuli ohitettua, kun arvelin sen olevan bugi asennussoftassa.

9
Suurin ongelma somepalstojen moderoinnissa on, että vasemmistoaktivistit ja muut SJW:t on ne vallannut. Tähän tuli hyvät varmistukset, kun Elon Musk Twitteriä on nyt yrittänyt ostaa ja tietoja on alkanut vuotamaan ja Project veritaskin on saanut henkilöitä salakuvauksissa asian myöntämään.

Valeuutisista on hauskaa, että vasemmisto saa valheita levittää mielin määrin ilman seuraamuksia, mutta oikealle kallellaan olevia bannitaan mielivaltaisesti, vaikka levittäisi tosiuutisiakin, jos ne on kyseisten moderaattorien ideologian vastaisia.

10
Tuli asennettua Kubuntu 22.04 intelin Nuciin. Uefit ja secureboot oli asentaessa pois päältä. Jotain asennusohjelma urputti osiointia tehdessä uefi osioiden puuttumista, mutta ohitin viestit sen kummemmin niitä lukematta.

Nyt joka kerta käynnistys katkeaa siihen, ettei bootattavaa osiota muka löydy. Bios boot menusta manuaalisesti valitsemalla kyseisen kovon Kubuntu kuitenkin käynnistyy normaalisti.

Onko 22.04:ssä joku bugi vai mikähän meni vikaan? Aiemmin oli Kubuntu 20.04, jossa ei mielestäni mitään ylimääträisiä uefi osioita myöskään ollut. Biosinkin jo päivitin, mutta ei ollut vaikutusta. Hommasta tekee ikävämmän, että kyseinen laite on etäohjauksessa, enkä pääse kovin usein paikanpäälle boottailemaan, jos ongelmia tulee. Ei nyt ole aikaa alkaa koko käyttistä alkaa uusiksi asentamaankaan, kun kerkesin siihen kaikki softat asentamaan, kunnes tajusin ongelman.

11
Tuosta oli jotain kritiikkiä aiemmin, että tuo sotkee järjestelmän asetustiedostoja monella tavalla, joka saattaa aiheuttaa ongelmia. Olen tuon itsekin pariin koneeseen asentanut, eikä ongelmia koitunut.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox versio 100 ongelmat
« : 16.04.22 - klo:13.01 »
Typerintä tässä oli Googlen aloittama keulinta versionumeroilla, joka toi ongelman esille ennen aikojaan. Jos olisivat versionumeroissa olleet maltillisempia, niin ei varmaan olisi tuokaan ongelma kerennyt koskaan toteutua.

Tämä "ei varmaan olisi" -asenne on juuri se syy, miksi samantyyppiset ongelmat toistuvat kerta toisensa jälkeen.

Harvalla koodarilla on selvännäkijän kykyjä.

13
Yleistä keskustelua / Vs: Firefox versio 100 ongelmat
« : 15.04.22 - klo:23.45 »
Typerintä tässä oli Googlen aloittama keulinta versionumeroilla, joka toi ongelman esille ennen aikojaan. Jos olisivat versionumeroissa olleet maltillisempia, niin ei varmaan olisi tuokaan ongelma kerennyt koskaan toteutua.

14
Windows 10:ssä IKEv2 VPN yhteys muodostuu helposti, kun vain osoitteen ja käyttäjätunnuksen syöttää. Kubuntu 20.04:ssä on vaihtoehtoina Openswan, jolle ei löydy pluginia? ja Strongswan, joka ei nuo samat tiedot syöttämällä avaa yhteyttä.

Kokeilin exportata oletettavasti oikean sertifikaatinkin windowsin puolelta tuohon Strongswan yhteyteen, mutta ei ollut apuja.


15
Tahtoo nuo isot foorumit olla todella ärsyttäviä paikkoja hakea apua. Viestejä tulee sitä tahtia, että jo tunnin päästä on oma kysymys kadonnut monen sivun päähän mistä sitä saa nostella, josko joku huomaisi.

16
Yleistä keskustelua / Vs: EU-rajoitukset nettiselailuun
« : 06.04.22 - klo:16.44 »
Kommarikiinan sensuurikoneistostahan nuo valtaapitävät unelmoi. Aika helpolla näitä sensurointipäätöksiä voidaan nykyään tehdä, kun google ym. it jätitkin on touhussa täysillä mukana.

Elon Musk sentään sananvapautta arvostaa ja on sanonut, ettei Starlinkit ala sensurointihommiin ja nyt alkoi ottamaan Twitteriäkin hallintaan, jossa sananvapaus on väärinajattelijoilta ollut mennyttä jo vuosia sitten.

18
Yleistä keskustelua / Vs: uhkapeliyhtiö veikkaus
« : 02.03.22 - klo:22.58 »
Ei minulla ole tuon kansaa ollut mitään ongelmia.

Jos et ole aikoihin kirjautunut ja siellähän oli se sivustopäivityskin joskus vuosi sitten, niin varmaan vaatii sen uuden pankkitunnuksilla kirjautumisen.

19
Yksi vaihtoehto on käyttää Scrcpyä, jolla saa Androidin näytön peilattua koneelle ja voi kirjoitella tekstarit näppiksellä.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=55609.msg424388#msg424388

20
Ubuntu mobiililaitteissa / CutiePi tabletti
« : 27.01.22 - klo:12.07 »
https://cutiepi.io

Hyvä vaihtoehto Android tabletille, joskaan ei spekseiltään mikään mahtava. Hinta noin 300€. Toistaiseksi loppuunmyyty.

Vakiona tulee Raspberry Pi OS:lla, jonka voi vaihtaa vaikka Ubuntu touchiin jossain vaiheessa. Ei taida vielä olla valmista pakettia saatavilla.

https://www.youtube.com/watch?v=FDMYBrYk-aY

Sivuja: [1] 2 3 ... 18