Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - startx

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18
21
Windows 10:ssä IKEv2 VPN yhteys muodostuu helposti, kun vain osoitteen ja käyttäjätunnuksen syöttää. Kubuntu 20.04:ssä on vaihtoehtoina Openswan, jolle ei löydy pluginia? ja Strongswan, joka ei nuo samat tiedot syöttämällä avaa yhteyttä.

Kokeilin exportata oletettavasti oikean sertifikaatinkin windowsin puolelta tuohon Strongswan yhteyteen, mutta ei ollut apuja.


22
Tahtoo nuo isot foorumit olla todella ärsyttäviä paikkoja hakea apua. Viestejä tulee sitä tahtia, että jo tunnin päästä on oma kysymys kadonnut monen sivun päähän mistä sitä saa nostella, josko joku huomaisi.

23
Yleistä keskustelua / Vs: EU-rajoitukset nettiselailuun
« : 06.04.22 - klo:16.44 »
Kommarikiinan sensuurikoneistostahan nuo valtaapitävät unelmoi. Aika helpolla näitä sensurointipäätöksiä voidaan nykyään tehdä, kun google ym. it jätitkin on touhussa täysillä mukana.

Elon Musk sentään sananvapautta arvostaa ja on sanonut, ettei Starlinkit ala sensurointihommiin ja nyt alkoi ottamaan Twitteriäkin hallintaan, jossa sananvapaus on väärinajattelijoilta ollut mennyttä jo vuosia sitten.

25
Yleistä keskustelua / Vs: uhkapeliyhtiö veikkaus
« : 02.03.22 - klo:22.58 »
Ei minulla ole tuon kansaa ollut mitään ongelmia.

Jos et ole aikoihin kirjautunut ja siellähän oli se sivustopäivityskin joskus vuosi sitten, niin varmaan vaatii sen uuden pankkitunnuksilla kirjautumisen.

26
Yksi vaihtoehto on käyttää Scrcpyä, jolla saa Androidin näytön peilattua koneelle ja voi kirjoitella tekstarit näppiksellä.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=55609.msg424388#msg424388

27
Ubuntu mobiililaitteissa / CutiePi tabletti
« : 27.01.22 - klo:12.07 »
https://cutiepi.io

Hyvä vaihtoehto Android tabletille, joskaan ei spekseiltään mikään mahtava. Hinta noin 300€. Toistaiseksi loppuunmyyty.

Vakiona tulee Raspberry Pi OS:lla, jonka voi vaihtaa vaikka Ubuntu touchiin jossain vaiheessa. Ei taida vielä olla valmista pakettia saatavilla.

https://www.youtube.com/watch?v=FDMYBrYk-aY

28
Kubuntussa on oma salasanaohjelma Lompakko (kwallet). On ollut joskus käytössä.

Ne on siitä huonoja, että ovat paikallisia.

29

Poistin molemmat ja asensin apt reinstallilla chromium-browser:in uudelleen. Äänet eivät palenneet vielä. Ihan vähällä en purgella poista Chromiumia. Kirjanmerkit saa kyllä helposti tallennettua ja ladattua uudelleen, mutta salasanat ja keksit menettää.

Salasanoja varten kannattaa asentaa erillinen manageri, kuten Bitwarden tai Lastpass. Saa salasanat kätevästi kaikkiin selaimiin ja puhelimeen.

https://www.pcmag.com/picks/the-best-password-managers

30
Yleensä moinen toiminto löytyy läppärin FN näppäimen toimintojen takaa, eikä tarvitse mitään ylimääräisiä ohjelmia.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Asukseen
« : 12.01.22 - klo:21.30 »
Tuossa ilmaisessa kaikki perusjutut esim ne fontit?

Kyllä kai, erot on kerrottu tuolla sivulla.

Tarvitsetko fontteja käyttiksen ulkonäköön vaiko tekstinkäsittelyyn? Fonttejahan saa lisättyä mihin tahansa jakeluun käytettäväksi ja taitaa saada ulkoasuteemaankin vaihdettua halauamansa, jos haluaa vähän säätää.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Asukseen
« : 12.01.22 - klo:20.58 »
Toimiiko tuo WindowsFX minun koneen tehoilla? Onko se Ubuntu?

Saattaahan se toimia. On se luultavasti kaikkine efekteineen raskaampi. Ubuntu sen taustalla on.

Ei ole omakohtaisia kokemuksia. Tuostahan on ilmainen ja maksullinen versio, jolla saa lisäominaisuuksia.

Tuolla voit sitä testata hitaalla virtuaalikoneella.

https://distrotest.net/Windowsfx

33
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Asukseen
« : 12.01.22 - klo:20.22 »
Missä on sellaiset fontit mitkä on lähinnä Windowsia?

WindowsFX Linuxissa?  :o

https://www.windowsfx.org


Windowsmaisempana Linuxina kannattaa myös Linux Mint Matea tai Xfce:tä kokeilla.

https://www.linuxmint.com

34
Aiheen vierestä. Sattui Techmoanillekin tuoreella videolla vastaavanlainen tilanne, eikä vanha sonyn hifilaite soinut oikein, kun wifiverkko aiheutti häiriöitä. Ei varmaan ihen heti tulisi mieleen, vaan luulisi laitetta rikkinäiseksi.

https://youtu.be/22-HsrdqR_o?t=652

36
Oletko telkun asetuksista katsonut, josko siellä olisi formatointi, niin menee ainakin telkun ymmärtämään muotoon.

Telkussa voi myös olla joku typerä kokorajoitus, eikä se ymmärrä noin isoa osiota.

37
Kannattaa avata se purkki ja putsata pölyt, jos vaikka käy liian kuumana. Jos ongelma on yllättäen alkanut, niin eipä siinä muuta oi, kuin päivittää ja resetoida purkki, ja jos ei auta, niin hommata uusi.

38
Päätösjakso. Ei tullut LTT:n pojista Linux käyttäjiä, kun ei kaikki pelit toiminut  :'(

https://youtu.be/Rlg4K16ujFw

39
Yleistä keskustelua / Vs: Turvattomat salasanat
« : 31.12.21 - klo:14.08 »
Työpaikalla on 3kk välein vaihtuva salasana ja minimipituus on 15 merkkiä, jonka pitää sisältää numero, iso ja pieni kirjain sekä erikoismerkki. Joku mystinen algortimi on myös, joka estää oman nimen ja 12345 jne. täytteen, eikä saa olla liian lähellä entisiä salasanoja. Lopputuloksena uutta salasanaa saa kokeilla kymmenen kertaa, kunnes järjestelmä sen hyväksyy. Hetken päästä, kun se pitää kirjoittaa uudestaan, niin sitä ei enää muistakaan, mikä oli lopulta hyväksytty, ja pitää suorittaa salasanan resetointi uudestaan. Suurella osalla salasana on kirjoitettu johonkin lapulle työpöydälle ja minä lähetän sen itselle whatsappiin, niin löytyy se sitten sieltä.

Salasanaakin saa kokeilla jotain 10 kertaa, kunnes kirjautuminen menee 15minuutin ajaksi lukkoon, joten en näe mitään perustetta moista hirvitystä pitää käytössä. Ennen oli vain 8 merkin minimi ja piti kirjain, numero ja erikoimerkki löytyä.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Google/youtube
« : 11.12.21 - klo:21.01 »
En minä ole mitään asetuksia muutellut ja punainen raita näkyy tilaukset sivulla. Koti sivulla ei näy. Aika erikoista jos tuolle asialle erikseen asetus jostain löytyy.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18