Lenovo Tab 4 on tullut markkinoille loka-marraskuussa 2017, ja Android 7 oli oikeastaan vanha versio jo tuolloin, koska 8 oli julkaistu aiemmin saman vuoden elokuussa.
Käsittämätön tämä nykymaailma. 4v vanha tietokone alkaa olemaan käyttökelvoton!
Ei oikeastaan, koska tämä on ollut tiedossa. Tässä on kaksi asiaa:
a) Älä hanki tällaisia klooni-Androideja. Käytä alkuperäistä Androidia.
No minusta tuollainen pitäisi lailla kieltää. 10v vaatimus tietoturvapäivityksille, jos EU:ssa myydään!
Ei kai tässä tuo Android ole ongelma, vaan se selain. En ole tutkinut, mutta eiköhän sen voi vaihtaa tai päivittää uudempaan ihan manuaalisesti.
Eivät yksittäiset kiellot tehoa. Sen sijaan järjestelmäkohtaiset vaatimukset voisivat tehota, mutta mitään sellaisiahan ei tietotekniikassa sinänsä tunneta - myydä saa miten bugisia järjestelmiä hyvänsä ... tämä näin lyhyesti, ilman esimerkkejä.
Ongelma on tietysti siinä, että viranomaiset eivät näissä asioissa ymmärrä mistään mitään - eihän valtioneuvostolta löytynyt viisautta edes valokuituasiassa vaan toteutettiin täydellinen bordello grosso. No, mopoautot ovat aika paljon yksinkertaisempi asia, mutta sekin ryssittiin perusteellisesti - mitenköhän monta sataa miljoona sekin maksoi yhteiskunnalle ja yksityiselle liike-elämälle? Pitää muistaa, että ei poliittisilla päättäjillä ole minkäänlaisia pätevyysvaatimuksia - riittää puolueen suosio ja suosio puolueen sisällä, nämä riittävät kaikkeen.
Yksittäinen ohjelma on aina riippuvainen käyttöjärjestelmästä (tarkemmin sanottuna ohjelmistojärjestelmästä, mutta käytän tätä yleistä terminologiaa). Ei kenenkään kannata myydä ohjelmistoa, joka tukisi kaikkia vanhoja käyttöjärjestelmiä - tästä tulisi moninkertainen kehitystarve - itse jakelu ja dokumentointikin maksaa vaikka kehitys olisi triviaalia.
Sinänsä - on olemassa konsepti back-porttaus. Tämä tarkoittaa sitä, että uusien versioiden ominaisuudet toteutetaan myös vanhoissa versioissa. Tällöinkin pitää vetää raja sille miten vanhaan versioon back-porttaus ulotetaan. Uudet ominaisuudet voivat myös olla sellaisia, jotka vaatisivat koodiin tehtäviä muutoksia, joiden aiheuttamat muut asiat ovat niin arvaamattomia, että tällaista uutta piirrettä ei voi mitenkään toteuttaa - vaikka kuinka haluttaisiin - tämä tarkoittaa sitä, että maksaisi älyttömästi varmistaa, että kaikki toimii vielä muutoksen jälkeen.
Tämä siis yksinkertaisessa tapauksessa - ainoastaan kehittäjät voivat tietää tarkemmin ja jos taustalla on pahoja systeemisuunnitteluvirheitä vanhoissa versioissa, niin oikean selityksen saaminen voi olla vaikeampaa kuin hampaan vetäminen kehittäjän suusta.
Joten - älä käytä klooni-Androideja. Ne vanhentuvat nopeammin kuin aidot Androidit ja ovat jo ostaessa vanhentuneita. Muuten hyvä periaate, mutta en tiedä kuka tekisi tabletteja aidolla Androilla tällä hetkellä? Puhelimissa ongelmaa ei ole, vastaus on Nokia, jossa esim. Nokia 8 malliin tuli uuden Androidin päivitys ensimmäisenä laitteena maailmassa (siis silloin kun tämä malli oli vielä myynnissä).