Lol, tähän on pakko osallistua.
Käyttelin Linuxia joskus 90 luvun alkupuolella ja puoenvälin paikkeilla, silloin tosin pelkästään komentoriviltä. Toisaalta, silloin monissa koneissa oli myös käytössä vielä puhdas DOS Winblowssin rinnalla. Sitä ennen oli tietysti ollut käytössä rankemmat unixit, aixit tms isommissa jaetuissa järjestelmissä. Joten shelli, screeni ja muut perustyökalut oli varsin tuttuja.
Miten sitten palasin Linuxin pariin? No XP joka lienee yksi parhaita (?) Microsoftin käyttiksiä ajoi siihen älyttömällä lisenssivalidoinnillaan. Totesin lyhyesti että tollasta mä en jaksa katsella ja on ihan pakko olla parempia vaihtoehtoja. Aluksi asensin dualbootin koneeseen Ubuntun ja XP:n välille. Mutta about 3 kk jälkeen totesin ettei ole mitään syytä enää bootata Windowssin ja jyräsin tuon Windows levyn sileäksi ja heitin ext3:n tilalle.
Mainitsin tuon ext3:n tarkoituksella, koska inode datarakenne johti siihen, että isojen tiedostojen tuhoaminen oli huomattavan hidasta ja tuon muistan olleen yksi niistä hetkistä kun totesin, että duuh. Miten tää tallennusratkaisu voi olla näin antiikkinen verrattuna NTFS:n. Että ei se kaikki ruusuja ollut. Myös tuossa mitä olen kavereiden Ubuntun käyttöönottoja seuraillut, niin moni asia on kyllä aika kivikaudella, varsinkin Media puolella. Perus selainkäyttö, maili ja sovelluskehitystyökalut (Python, Tietokannan, GCC jne) kuitenkin toimii vallan mainiosti, enkä ole kotona Windowssia pätkän vertaa kaipaillut.