Kirjoittaja Aihe: LED-lamppu, kusetustako?  (Luettu 73879 kertaa)

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
LED-lamppu, kusetustako?
« : 08.02.12 - klo:19.45 »
Ystävät hyvät 0letteko kokeilleet näitä E-kantaan sopivia LED-lamppuja?
Minulla kokemukset näistä ovat olleet musertavan huonot.
Kokeilin ensin niitä paristoilla toimivia, teipillä tai magneetin avulla seinään ripustettavia ymmyrkäisiä, 3 - 6 ledin laitteita. Joku puolen kymmentä eri valmistajan tekelettä tuli kokeiltua. Kestivät vain ehkä 10 kytkentää on / off, eli ajassa 2 viikkoa - 2 kk. Paristoja ei tarvinnut vaihtaa yhteenkään, vaikka viimeisimpään sitäkin kokeilin. Siinä viimeisimmässä oli 1 paristo täysin tyhjä, muut n 70%. Ei herännyt henkiin uusilla paristoilla.
Sitten tulivat nämä E-14 ja E-27 kannoilla olevat 12 + ledin lamput. Niitäkin tuli kokeiltua eri merkkisinä kymmenkuntaa kappaletta. Hyviä kohteita olivat vaatehuone, pannuhuoneen portaat, ulkovalo ja kylppäri. Käyttöikää näissä kertyi 2 viikkoa - 6 kk.teen. Tuo n. 6 kk tuli täyteen eilen kun veskissä ollut led-lamppu tuli elinkaarensa päähän. Enpä tullut painaneeksi mieleen valmistajia, mutta tämä viimeisin on 7W E-27 ja valmistaja onPhilips. Samassa paikassa on 25 tai 40 W hehkulamppu kestänyt yli vuoden.

Mitä kokemuksia teillä muilla on näistä led-lampuista?
Poistuu taka vasemmalle - - -

japfin

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 226
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #1 : 09.02.12 - klo:09.31 »
Eikös noiden ledien paketeissa luvata kymmenien tuhansien tuntien käyttöikää  ;)

Ei ole kokemuksia, enkä varmaan niitä vielä vähään aikaan haekaan. Samaa kiinaroskaa näyttävät olevan kuin kaikki muukin nykyromu. Kynttilät sentään kestävät sen minkä lupaavat  ;D

raimo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3743
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #2 : 09.02.12 - klo:11.33 »
Mulla on ollut olohuoneen katossa LED-lamppu jo kaksi vuotta, ei ole vielä hajonnut.
LED on tosi herkkä ylijännitepiikeille, eli esim. ukkonen tai muu sähköhäiriö tuhoaa niitä helposti.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/309165.html
« Viimeksi muokattu: 09.02.12 - klo:12.33 kirjoittanut raimo »
So long and thanks for all the fish!

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #3 : 09.02.12 - klo:11.42 »
Käyttämissäni spottityyppisissä valaisimissani, hehkulamppujen kestoaika 1-3 kk. Toisen tyyppisissä n. 6 kk ja näiden pienikantaisten hehkulamppujen kanssa noin joka kymmenes kerta vei sulakkeen ja muutenkin aina välillä mossahti. Hehkulamput myös tummenivat käytössä eikä valoteho ollut ollenkaan samaa 1kk:n käytön jälkeen.

Ledien kestävyyttä en tiedä, koska ovat vasta palaneet, kirkkaana, n. 2.5v ja toisessa paikassa vasta vähän yli vuoden.

Hehkulamput heitin roskikseen jo pitkän aikaa sitten edellä mainituista teknisistä syistä.

Ns. energiansäästölampuissa laatu vaihtelee. Esim. on/off:n myymät lamput kestivät alle 2 päivää. Tuolta samasta paikasta missä myytiin LEDejä jo yli 2 vuotta sitten, ostin Samsungin energiansäästölamppuja. Yksikään ei ole hajonnut ja palavat kirkkaasti - vähän aikaa kestää että palavat täydellä teholla.

Ai niin tulihan noista LEDeistä sekin haitta, että noin 1/2 kW lähti lämmitystehoa pois oleskelutiloista. Tämä täytyy nyt korvata keskuslämmityspattereila, joita ei ennen tarvinnut pitää päällä niin paljoa. Tosin sähkön joutui itse maksamaan, lämpöä ei suoraan.
« Viimeksi muokattu: 09.02.12 - klo:11.45 kirjoittanut Ganymedes »

SuperOscar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3863
 • Tänään täällä, huomenna poissa
  • Profiili
  • Legisign.org
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #4 : 09.02.12 - klo:18.49 »
Ledilamppuja en ole kokeillut, kun niin monessa paikassa on mainittu niiden olevan vasta tuloillaan olevaa tekniikkaa.

Ns. energiansäästölamppuihin on ollut pakko siirtyä, kun hehkulamppuja ei enää mistään saa. Ne kestävät yleensä saman tai vähän alle kuin hehkulamputkin, mutta valoteho on murto-osa hehkulampuista aivan riippumatta wattimääristä ja täyden valotehon saavuttaminen kestää minuuttikaupalla. Olenkin jo tottunut siihen, että jos pitää mennä vessaan hammaspyykille, valot kannattaa sytyttää jo elokuvan viimeisellä mainoskatkolla :)
Debian GNU/Linux 11 (pöytäkone 1 & kannettavat 1 & 3), openSUSE Tumbleweed (pöytäkone 2), openSUSE Leap 15.4 (kannettava 2), Ubuntu 20.04 LTS (RPi 2 B), LibreELEC 10 (RPi 4 B)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5354
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #5 : 09.02.12 - klo:18.54 »
En ole vielä nähnyt yhtäkään oikein laadukasta energiansäästölamppua. Tuuppaavat olemaan kestävyydeltään samaa kuin hehkulamput tai osa jopa huomattavasti heikompia.

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #6 : 09.02.12 - klo:19.26 »
Tilanne on aivan sama kuin kaikessa muussakin uudessa tekniikassa: kunnollisia tuotteita pitää osata ostaa ja mikään pakko ei ole ostaa surkeita. Kaikenmaailman lidlit ja onoffit ovat tietysti vihonviimeisiä paikkoja joista kannattaa etsiä laadukkaita tuotteita, itse tein tuon virheen kerran.

Paikka josta löytyy erittäin edullisesti sekä ledejä ja energiansäästölamppuja - löytynyt jo n. 2.5 vuotta on Deltaco (ruotsalainen firma). En tiedä kuka näitä kaikkia jälleenmyy ja mihin hintaan (riippuu ihan siitä miten paljon katetta mikäkin kauppa haluaa ottaa - uusissa tuotteissa toki yleensä aika paljon).

Energiansäästölampuissa en näe mitään ideaa pitkällä tähtäimellä, vaikka Samsungin lamput ovatkin erittäin hyviä ja niillä saa jonkin verran enemmän valotehoa kuin keskivertoledeillä toistaiseksi.

Asia ei ole nappikauppaa, koska 3W:n LED vastaa n. 45 W:n hehkulamppua, ihan käytännössäkin. Tällainen 15-kertainen ero - olen huomannut että tämä yleensä ylittää normaalin maalaisjärjen käsityskyvyn. Sortumatta sen enempää viherpipertelyyn - tämä on erittäin suuri ero.

Asiaa ennakoitiin tiedepalstoilla jo n. 5 vuotta sitten. LEDit mahdollistavat aivan uudenlaiset valaistustekniikat ja sikäli sisustus menee kokonaan uusiksi - jos haluaa. Ihan vain esimerkkinä - joku aika sitten, ehkä 10 vuotta sitten, maisemakonttorin sisustusta hallitsi armoton armeija kuvaruutunäyttöjä. Nyt sitä hallitsee vastaavasti riippuvat ja muuten vain erottuvat loisteputket. Nämä tulevat korvaantumaan esimerkiksi kattopaneeleilla, jotka toimivat samalla valaisimina. Tai tulee valoseiniä - eli uusien toimistojen yleisilme muuttuu aivan erilaiseksi. Itse haluaisin olohuoneesta kaikki riippuvat valaisimet pois ja käyttää ainoastaan valopaneeleita tai valonauhoja, mutta valitettavasti ei onnistu vielä - ei ainakaan halvalla, koska järkevänoloiset LEDit ovat Bauhausissa vieläkin n. 3 kertaisesti ylihinnoiteltuja ja sisustustarvikkeissa on dekadi liikaa ... mutta pikkuhiljaa.

idioottiaasi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 99
 • En osaa, eikä kiinnosta.
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #7 : 09.02.12 - klo:19.56 »
Mulla on testissä yhdessä kiinteistössä muutamia erilaisia led-lamppuja poistumistievaloissa eli paistavat siellä 24/7. Nyt on mittarissa noin 2000h. Mikään malli ei ole vielä sammunut. Katsotaan tuleeko luvattu 20 000h täyteen.
Allekirjoitus sijaitsee varsinaisen tekstin alla.

kimpelix

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #8 : 09.02.12 - klo:20.16 »
liiterissä palanut 3v ledilamppu 247. ja talossa 2v käytössä ei mitään vikaa ollut.ledinauhat ei toimi ne irtoaa lopulta.muuten en sanoisi että ovat huonoja.

Sami Lehtinen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 752
 • Techie
  • Profiili
  • Sami Lehtinen
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #9 : 09.02.12 - klo:21.08 »
Omakohtaiset kokemukset:
Halogeenilamput, Osram, kesto yli 10v(!) vain yksi yhdeksästä palanut.
Hyvät loisteputket, kesto yli 10v(!).
Huonot energiansäästölamput muutama kuukausi. (Ikea)
Tavalliset hehkulamput, vuoden päivät.
Hyvät energiansäästölamput, useita vuosia.

Ledit: Nyt keittiöön on hankittuna ledi-lamppu, joka on todella loistava e-kantainen valaisin. Yhtään lediä ei ole kärähtänyt vuoden käytössä. Sitä mukaan kun muut energiansäästölamput kärähtelee, niin korvaan ne samanlaisilla ledi-valaisimilla. Hinta ~8€ / kpl, vie 7W sähköä ja vastaa noin 60W hehkulamppua. Eli on myös selvästi virtapihimpi kuin useimmat energiansäästölamput.

Kesto jää nähtäväksi, mutta jo nyt voin sanoa että ei se ainakaan aivan surkeimmasta päästä ole.

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #10 : 09.02.12 - klo:21.09 »
Itse haluaisin olohuoneesta kaikki riippuvat valaisimet pois ja käyttää ainoastaan valopaneeleita tai valonauhoja, mutta valitettavasti ei onnistu vielä - ei ainakaan halvalla, koska järkevänoloiset LEDit ovat Bauhausissa vieläkin n. 3 kertaisesti ylihinnoiteltuja ja sisustustarvikkeissa on dekadi liikaa ... mutta pikkuhiljaa.


Kommenttini osuu ohi ledien, mutt tohon 'narun päässä' roikkuviin valaisimiin se kyll osuukin jo sitt paremmin.
Minä kun rakennutin vaimolleni ok-talon kolmisenkymmentä vuotta sitten enkä myöskään halunnut ko roikkulamppuja mihinkään. No silloin ei ollut ledejä ainakaan yleisessä tiedossa - saatika käytössä, mutt kyll valon sai ilman roikkuvalojakin.

Meillä kaikki valaistus on ns epäsuoraa - siis heijastetaan aina jonkun pinnan kautta. Yhtään valaisinta ei ole näkyvissä ...no jaa wc:n ja pesuhuoneen peilien päällä on seinään kiinnitettynä loisteputket, juu - mutt muualla ei näy.

Kaikki valaistus on toteutettu loisteputkin, joita onneksi saa eri värisinä eli 'lämpöisinä'.
Aikanaan ne oli ns hehkulampun värisiä, lämpimän valkoisia, mutt nykyään ns luonnonvärisiä valkoisia eli valkoisempia kuin kellertävät hehkulampun väriset.

No sähkönsäästöähän ei tollasella valaistuksella saa, mutt todella mukavaa ja varjotonta pehmeävarjoista valoa kylläkin.

Eli ei ne leditkään yksin valaistusta hyväksi tee, vaan niiden käyttötapa...

On meillä kyll jokunen noita energiansäästölamppujakin ulkona, taloa ja sen vierustaa valaisemassa. Aikas vähäisillä wateilla valaisee kummasti ok-talon seinää muuten. Ei tarvi mitään suurtehopainevalonheittimiä siinäkään hommassa.
« Viimeksi muokattu: 09.02.12 - klo:21.24 kirjoittanut jake »
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

Illu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 959
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #11 : 09.02.12 - klo:21.11 »
Erään suurehkon kaupungin joulukuusessa (se maamme ykköskuusi) käytetään nykyisin E27 2 wattisia lamppuja. Tyystin vääriä suojaamattomina (luvattu toimivan) ulkovaloihin. Imaisevat vettä sisäänsä ja poks. Useita joka joulunaika.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3396
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #12 : 09.02.12 - klo:21.58 »
En ole ledejä testannut toistaiseksi, noita 15 w kiinalaisia energiansäästäjiä tavalliseen E27 kantaan on käytössäni paljon ja toimineet ok. Ostin niitä hintaa 1 € / kpl riittävän määrän eikä ole harmittanut jokunen harva susi noiden joukossa joka on tullut esiin pian.   Kestävin ja tehokkain näistä "ei-ledikauden" lampuista on vielä ollut tavallinen loisteputki ja valon sävykin niissä on valittavissa.  Halogeeneistä en ole pitänyt  lähinnä jatkuvan korjaustarpeen takia, nuo G10 kantaiset hajoavat yhtenään tuolta peilin vierestä ja ne toiset "johdon pätkä" kantaiset erilaisissa pesuhuonekalusteissa ovat olleet kaikista vihoviimeisimpiä, olen väistänyt kaukaa.  Yksi halogeeni on toiminut ja kestänyt hyvin, tuo on ns. pienellä vakiokannalla (E14).     
Tuon ledilampunhan pitäisi teoriassa olla erittäin pitkäikäinen jos toteutus/valmistus on onnistunut mutta saisi hinnat vielä laskea.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5354
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #13 : 09.02.12 - klo:23.34 »
Noinhan se on että ei olisi mitenkään hankalaa tehdä kestäviä valaisimia. Paras esimerkki on tietysti yli satavuotinen Centennial hehkulamppu.
http://www.centennialbulb.org/facts.htm

JaniAlander

 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 3153
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #14 : 10.02.12 - klo:01.55 »
Itse VIHAAN energiansäästölamppuja ainakin loisteputkiversioita. Omasta kaupasta onneksi löytyy vielä vanhoja kunnon 60w hehkulamppuja. Joskus kun ei ole löytynyt olen hommannut hehkulamppukannan halogeenejä. Kirkkaita ja ajavat asiansa. Nää energiansäätö putket kestää lämmetä ja siltikin antavat aneemisen surkean valon.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 22.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #15 : 10.02.12 - klo:21.06 »
Monen laista kokemusta näyttää porukalla olevan lampuista. Ensimmäiset l.putkivalaisimet hankin verhovalaisimiksi 1960-luvulla. Säästölamppuja aloin käyttää heti niiden tultua markkinoille ja niihin olen pääsääntöisesti ollut tyytyväinen. Ensimmäiset E-kantaiset led-lamput hankin muistaakseni v. 2003. Maksoivat silloin lähelle 30 €/kpl.
Halogeeneistä en pidä koska särkyvät helposti ja kuumenevat älyttömästi.
Ihmettelen ilmoittamienne lamppujen hintoja. Toki säästölamppuja voi saada tarjouksissa halvalla, mutta led-lamput, mitä itse olen nähnyt, ovat edelleen lähempänä 20 kuin 10 €/kpl. eli kalliita käyttötunteja on noista led-lampuista kertynyt.
Tavallisia hehkulamppuja ei talossa ole kuin parissa kohteessa, joissa käyttö jää harvinaiseksi ja aina lyhyt aikaiseksi.
Poistuu taka vasemmalle - - -

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #16 : 10.02.12 - klo:21.27 »
...
Toki säästölamppuja voi saada tarjouksissa halvalla, mutta led-lamput, mitä itse olen nähnyt, ovat edelleen lähempänä 20 kuin 10 €/kpl. eli kalliita käyttötunteja on noista led-lampuista kertynyt.
...

No, joo, LEDit maksavat n. 5-6 eur/kpl +alv - verrattavissa 45-55 W hehkulamppuun. Hehkulamppujen käyttöikä valaisimissani on 2-4 kk ja aina välillä vievät sulakkeen mossahtaessaan. LEDit kestävät selvästi vuosia ... pitempää ajanjaksoa ei vielä ole ehtinyt kertyä, mutta lupauksien mukaan vähintäin 10-15 v. Tästä voi helposti laskea, että LEDien hinnalla ei ole minkäänlaista merkitystä eivätkä ne ainakaan tule kalliimmaksi. Sähkönkulutushan oli n. 15-kertaa isompi hehkulampuilla.

Samsung energiansäästölamput ovat jonkin verran halvempia - ovat palaneet kirkkaana 1-2 vuotta eikä niistäkään ole yksikään hajonnut. Niiden sähköteho on 9W joten vievät suhteessa huomattavasti enemmän sähköä kuin LEDit ja kestävät syttyä - mutta niitä saa suuremmalla valoteholla kuin LEDejä, toistaiseksi.

Edelliset hinnat eivät ole tarjoushintoja, mutta ostospaikka on hivenen erikoinen. Käyttöajat ovat käyttöaikoja normaalissa kotikäytössä, jossa valoja ei illan aikana sammutella.

Ryppy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 837
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #17 : 10.02.12 - klo:21.59 »
...
Toki säästölamppuja voi saada tarjouksissa halvalla, mutta led-lamput, mitä itse olen nähnyt, ovat edelleen lähempänä 20 kuin 10 €/kpl. eli kalliita käyttötunteja on noista led-lampuista kertynyt.
...

No, joo, LEDit maksavat n. 5-6 eur/kpl +alv - verrattavissa 45-55 W hehkulamppuun. Hehkulamppujen käyttöikä valaisimissani on 2-4 kk ja aina välillä vievät sulakkeen mossahtaessaan. LEDit kestävät selvästi vuosia ... pitempää ajanjaksoa ei vielä ole ehtinyt kertyä, mutta lupauksien mukaan vähintäin 10-15 v. Tästä voi helposti laskea, että LEDien hinnalla ei ole minkäänlaista merkitystä eivätkä ne ainakaan tule kalliimmaksi. Sähkönkulutushan oli n. 15-kertaa isompi hehkulampuilla.

Samsung energiansäästölamput ovat jonkin verran halvempia - ovat palaneet kirkkaana 1-2 vuotta eikä niistäkään ole yksikään hajonnut. Niiden sähköteho on 9W joten vievät suhteessa huomattavasti enemmän sähköä kuin LEDit ja kestävät syttyä - mutta niitä saa suuremmalla valoteholla kuin LEDejä, toistaiseksi.

Edelliset hinnat eivät ole tarjoushintoja, mutta ostospaikka on hivenen erikoinen. Käyttöajat ovat käyttöaikoja normaalissa kotikäytössä, jossa valoja ei illan aikana sammutella.

No, halvalla olet saanut nuo lamppusi. Kyllähän niille luvataan melkein ikuista toimintaa, mutta minulla eivät vaan tunnu kestävän ihan normaali käytössäkään. Veikkaisin että sarjavastukset niissä possahtaa, ainakin tässä viimeisessä Philipsissä on sellaisesta juoruava savujälki kuvun sisällä.
Kertoisitko minkä merkkisiä ja tyyppisiä led-lamppuja käytät, voisin vielä koettaa jos vaikka löytyisi kestäväkin lopulta.
Poistuu taka vasemmalle - - -

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #18 : 10.02.12 - klo:22.39 »
Jep, nuo ovat Deltaco merkkisiä. Tuohon alkuperäiseen otsikkoon palatakseni ... taloudelliset asiat ovat oma lukunsa ...

... nimittäin tuolla Deltacossa eivät sellaiset asiat, joissa on aitoa kilpailu tai vakiintuneet hinnat, mikään ole sen halvempaa kuin esim. Jimms PC:ssä, esim. prosessorit ja kovalevyt. Mutta sellaiset tuotteet joissa kilpailu ei toimi ollenkaan (kaapelit) tai ei toimi vielä (LEDit), hinnat voivat olla aivan jotain muuta. Veikkaisin, tuntematta asiaa tarkemmin, LED lamppuja myydään huikeilla katteilla tällä hetkellä ja siksi hinnat ovat mitä ovat tavarataloissa. Deltaco myy periaatteessa vain firmoille.

Itse asiaan, hieman tehokkaampi Deltaco LED 3.5 W maksaa tällä hetkellä 5 eur (hinnat verottomia). Näköjään on tullut uusikin vaihtoehto, hieman vähemmän valoa antava Samsung LED, joka maksaa hieman yli 9 eur, en tiedä sen kestävyydestä. Sinänsä en ihmettele jos tästä Samsungista pyydetään esim. 19 eur kaupassa  ::) Nämä ovat siis E27 kantaisia. Käyttämäni E14 kantaiset ovat olleet samanmerkkisiä, siis Deltaco, hinnat suhteessa valovoimaan vähän kallimpia, mutta niinhän se on näissä yleensäkin, näkyy olevan 4+ euroa nyt.

Aiemmassa kertomuksessani en muistanut sanoa keittiön uppo-halogeeneistä (G4-kanta), joita on yhteensä n. 10+ kpl. Niitä ei saanut pidettyä milloinkaan hengissä yhtäaikaa näin montaa, koska ne rivahtelivat jatkuvasti. Varmaan itse valaisintyyppi oli huonolaatuinen, joka päästi nämä kuumentumaan liikaa. Vaihdoin ne kaikki LEDeihin ja nyt ovat palaneet joitakin kuukausia, ehkä alle vuoden pisimmillään - kaikki yhtäaikaa. Valotehoahan niissä ei ole (lähellekään) halogeenin vertaa, mutta sekin on parempi kuin pimeä halogeeni.

... toisaalta ei noilla hinnoillakaan oikeasti ole mitään merkitystä, jos lamput kestävät 10 vuotta keskimääräisen 3 kk:n sijasta ja kuluttavat sähköä alle kymmenesosan ...
« Viimeksi muokattu: 10.02.12 - klo:22.42 kirjoittanut Ganymedes »

Timo Virtanen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2083
  • Profiili
Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« Vastaus #19 : 10.02.12 - klo:23.10 »
Hieman off topic mutta sivuaa aihetta. http://ohjelmat.yle.fi/ykkosdokumentti/hehkulamppuhuijaus
Oli mielestäni katsomisen arvoinen pätkä. terveisin Timo
"Linux, made in Finland"