Nostan hattua ohjelman tekijöille, ohjelma oli kaikkiaan hyvä. Tottakai siinä olisi voinut käsitellä monta asiaa tarkemmin, mutta kun ottaa huomioon ohjelmalle annetun ajan, niin ei siinä kovin syvälle voi mennä.
Toivotaan, että tämä oli eräänlainen pään avaus Yleltä, ja jatkossa tulisi lisää, esimerkiksi jonkin muun ohjelman (Atalk, MOT....) illan aiheena, jossa olisi aikaa keskittyä tarkemmin aiheeseen mm:
1.Miksi lama-aikana maksamme MS:lle ulkomaille?
2.Mitä tietoja Microsoftin käyttöjärjestelmät ja ohjelmat keräävät käyttäjistään, ja minne niitä tietoja luovutetaan?
3.Miksi uusiessa koneeseen ”rautaa,” pitää ostaa uusi käyttöjärjestelmä, vaikka on kerran maksettu?
4.Miksi dementiaoireista kärsivä pääministerimme lähti lobbaamaan Microsoftia? Mitä taloudellista hyötyä hän sai itselleen? Ei hän varmasti ilmaiseksi toiminut.
5.Miksi Ruotsissa on käytössä MS:n perhepaketti, Suomessa ei? Liittyykö jotenkin edelliseen kohtaan?
6.Avoimet ohjelmat
7.Tietoturvallisuus
Linux-yhteisö, miten katsot peiliin, ja mitä näet?1.Onko sinusta linux-maailma sekava? Jos on, niin miltä se näyttää sellaisen silmin, joka ei tunne ollenkaan linuxia? On ubuntu, kubuntu , xbuntu, fedora, opensuse, debian, centOS, red hat....... jne
2.on paketteja: rpm, deb, tar.gz, tar.bz2
3.On gnome, kde.. kumpi parempi....
4.Mikä on suomennettu, mikä ei...
5.Mihin saa hyvin tukea, mihin ei...
6.Mikä on helppo käyttää, mikä ei.....jne
Uskon, että yksi suurin syy siihen, miksi linux ei yleisty, on linux-maailman sekavuus. Silloin, kun itse kiinnostuin linuxista, ja aloin kyseilemään niiden käyttäjiltä mielipiteitä eri distroista, niin vastaukset olivat sellaisia, etten yhtään ihmettele, miksi suurin enemistö mielummin maksaa ja valitsee...
t.matti