Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - plo

Sivuja: [1] 2 3
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 12.04 ja Nvidia
« : 25.06.12 - klo:19.17 »
Tää "Out of range" ongelma ratkesi itsellä käyttämällä DVI johtoa vanhan analogisen sijasta jolla on siis ennen toiminut hyvin. Vanhempi NVIDIA ja suljettu ajuri kyseessä.

2
Muuten tietysti kiinnostaa, jos jollakin on heittää linkki näistä perusprossujen keskinäisistä suorituskykyeroista - varmaan riippuu siitä millä asialla ovat testanneet?

http://www.anandtech.com/bench/CPU/2

3
Pelit / Vs: Harrastepeli(moottori)projekti linuxille
« : 21.07.11 - klo:16.14 »
http://www.blendswap.com/ Tuolta vois löytyä jotain käyttökelposta?

4
Oletteko muuten kukaan pohtineet sitä, mitä tapahtuu vaikka kauppiaalle, joka jakaa loputtomiin ilmaiseksi tavaraa?

Todennäkösesti sitä pidettäisiin jonkinlaisena Jeesuksena tai vastaavana, joka tapauksessa tyyppi hyötyisi siitä älyttömästi julkisuuden ansiosta.
Jos pidetään kiinni siitä, että yhden tavaran luominen tyhjästä / kopioiminen, säilytys ja asiakkaalle jakaminen maksaisi saman verran kun yhden mp3:n internetissä. Tai jos asiakas voisi hiiren painalluksella tilata maidon joka ilmestyy "tyhjästä" jääkaappiin minuutin sisällä, vieläpä niin ettei kukaan menetä tässä tapahtumassa mitään. Muutenhan tossa vertauksessa ei oikein ole mitään järkeä.
Internet on täynnä palveluja jotka jakaa erilaisia tiedostoja ilmaiseksi, ei kai kauppiaalle sen kummemmin kävisi?

Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään Spotifyta tai sen maksullisuutta vastaan. Käytän kuitenkin mielummin palveluja joissa musiikkia voi kuunnella ilmaiseksi. Esim. Grooveshark joka ei mun ymmärtääkseni ole sen laittomampi kuin vaikkapa Youtube.

5
Ja jos ei erillinen wlan-tikkukaan riitä niin siihen sitten macgyveroimaan tämmönen http://www.oreillynet.com/cs/weblog/view/wlg/448 Varmaan tulee viereisistä pöydistä kateellisia katseita  ;D

6
Yleistä keskustelua / Vs: Outo valoilmiö - katso itse
« : 28.01.11 - klo:19.29 »
Stellariumista on kätevä kattoa tämmöset, ja Kuuhan se siellä on hillunu noilla hoodeilla ko. ajankohtana  :) Venus tuli vähän jäljessä.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install stellarium

7
Barnacle-nimisellä softalla (löytyy marketista) sain puhelimen toimimaan wifi-spottina. 10.04 Kubuntu ei suostunut yhdistämään mutta 10.10 Ubuntu näköjään toimii heittämällä. Tää operaatio tosin vaatii puhelimen roottauksen, mut eipähän tarvitse ainakaan tän WLANin takia asentaa 2.2:sta vielä.

8
Jouluna jouduin kuuntelemaan pätkän Mikko Alatalon biisiä, mitenköhän tästä vois hakea hyvitysmaksua?

2000-luvulla oon ostanu yhden Bodomin levyn (sitäkään en kopioinut) enkä yhtään elokuvaa, joten on ihan luonnollista että Anssi Kelalle maksetaan kun ostan kovalevyn. Ihan pelkästään sen takia, että sille on mahdollista kopioida  ???. On se reilua.

Miksei hyvitysmaksua makseta sen musiikin/elokuvan oston yhteydessä? Koska ne menis vielä entistä huonommin kaupaksi?

9
Android 2.2 on ZTE Blade HowTo
Mutta eihän tätä pääse vielä testaamaan moneen viikkoon :|

10
Yleistä keskustelua / Vs: Tietoturvaratkaisu(ko)?
« : 08.12.10 - klo:17.48 »
Truecrypti vaan käyttöön jos on jotain salattavaa, on niin helppo että lapsikin vanhuksetkin osaa. /homen pitäminen erillään (vaikka tikulla) ei ole kyllä mitenkään ajateltuna järkevä ratkasu tähän. Paitsi jos jätät sen tikun himaan ku lähet reissuun. Ja eiköhän FBI, NSA, CSI ja Obamakin osaa käynnistää koneen vaikka Ubuntun live-cd:llä jos ei muuten käynnisty :)

11
Ihme kommentteja täällä. Jos ostaa 8 vuoden välein uuden prosessorin niin onko sillä muka oikeesti jotain merkitystä maksaako se kaks vai kolmesataa. 100e 8:lle vuodelle, pieni on ero koyhän ja rikkaan välillä ei voi muuta sanoa.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Hyviä vaatimuksia
« : 12.11.10 - klo:14.04 »
Ihan hyvä. Rikollisjärjestöjä/firmoja noi hyökkäysten kohteet on, ei ehkä paperilla mutta käytännössä kuitenkin. Jos ne ajais moottoripyörillä liivit niskassa noiden ihmisten oville tuomaan kirjeen (joka nyt menee postin kautta) jolla kiristetään rahaa, loputkin ihmisistä saattais tajuta. Ei niitä vastaan äänestämällä tapella  ;D

Tapaus ACS:Law... loppuhuipennukseksi tää lafka vuoti kaikkien saataville mm. listan josta selviää kuka on ladannut mitäkin hiihtoa, sisältäen IP:n, nimen ja kotiosotteen.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Videoasetukset sekaisin...
« : 08.11.10 - klo:21.55 »
Viitsisitkö Plo laittaa ohjeet, joilla pääsisin kokeilemaan tuota samaa. Käytin Kaffeinen versiota 0.8.8:aa silloin, kun dvb-tikku toimi. Edelleen se on asennettuna, mutta vailla käyttöä, koska dvb-osasto mystisesti (omat säädöt!!!) katosi.
Tarvitaanko mediaplayerconnectivity:ä? Mitä muuta?

Muutkin saavat ehdotella omia toimivia juttujaan. Kokeilen kaikkea, kunhan joku tärppää...
Kubuntuihin oon aina laittanut nää netti-tv:t (flashiä käyttävät sivut + katsomo) toimimaan asentamalla ensin kubuntu-restricted-extras paketin ja ton kaffeine-mozillan. Ihan noilla ne on lähteny toimimaan. Eikä mitään säätöjä tarvitse tehdä sen enempää. Niin ja se vanhempi kaffeine.

Tohon DVB tapaukseen en osaa sanoa, olisko siellä vaan kaffeinen omissa asetuksissa menny jotain solmuun? Kaffeinen asetuskansion poistamalla ne saa nollattua.

Jahas, ilmeisesti käytät kuitenkin Gnomea kun Totemia poistelit? No luulis sen toimivan ihan yhtä hyvin.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Videoasetukset sekaisin...
« : 08.11.10 - klo:17.01 »
Toimiiko nämä kenelläkään, eli onko edes mahdollista saada asetuksia siten, että voisi katsoa kaikkien tv-kanavien nettivideoita + youtube:a + Dvb-lähetyksiä usb-digiboksi-tikulta?
Ja jos jollakin toimii, miksi ei kaikilla?
Kyllä. Käytän kaffeine-mozilla pakettia joka avaa katsomon videot kaffeineen. Kaffen versio 0.8.8. En tiedä toimiiko uudemmalla versiolla.

15
Tuli vähän epäselvästi ilmaistua...eli kovalevy siellä varmasti naksuu, mutta virtalähde saattaa olla siihen syypää. Tai sitten se kovalevy on oikeasti lahoamassa. Mut jos on ylimääränen poweri jossain niin kannattaa kokeilla. Tai kokeilee sitä kovalevyä toisessa koneessa, jos vaan mahdollista.

16
Voi johtua viallisesta virtalähteestäkin, tai kovalevyn virtaliittimessä olla jotain häiriötä.

17
Ubuntun sivuilla kyllä selvennetään ihan hyvin Ubuntun rakennetta ja open-sourcen merkitystä, sieltä välilehdiltä löytyy esimerkiks tämmönen:

Ubuntu and Debian are closely related.

Ubuntu builds on the foundations of Debian's architecture and infrastructure, but has a different community and release process.

 
About Debian

Debian is 'the rock upon which Ubuntu is built'.

Debian is a volunteer project that works on developing a GNU/Linux operating system. The Debian project began more than a decade ago and has since grown to comprise more than 1,000 members with official developer status, and many more volunteers and contributors. It has expanded to encompass over 20,000 'packages' of free and open-source applications and documentation.

 
About Ubuntu

Ubuntu provides a system based on Debian with frequent, regular releases and a consistent desktop interface. It is backed by Canonical's commercial services and support on both the desktop and the server. It releases critical bug fixes and is never more than six months away from the latest version of anything in the open-source world.Katotaas muiden distrojen etusivuja.

Fedoran etusivun "mainoslause":

Fedora is a fast, stable, and powerful operating system for everyday use built by a worldwide community of friends. It's completely free to use, study, and share.

Mandrivan vastaava:

A Better Operating System
More than 3 million people in the world enjoy our Mandriva Linux platform on their computer.
At home or at work, on their desktop or in their server-room.
To learn, think, share, discuss, create, work, play, teach. To get things done. Differently.


Voishan Linuxin mainita Ubuntun etusivulla edes kohteliaisuudesta, mutta ei toi nyt kovin merkittävä asia ole. Eiköhän kaikki Ubuntun käyttäjät tiedä että Linux se siellä konepellin alla hurisee. Vai meinaatko Fri13 ihan tosissas, että Canonical ja Ubuntu yhteisö pitää tätä jonkinlaisena salaisuutena? :D

18
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 14.10.10 - klo:19.08 »
Ubuntu on järjestelmä, jolla sitä kaupasta ostettua rautaa käytetään:)

19
Yleistä keskustelua / Sintel "open movie"
« : 30.09.10 - klo:23.09 »
Sintel-niminen n. viidentoista minuutin pituinen animaatioelokuva on nyt vihdoinkin julkaistu. Pätkä on käsittääkseni tehty pelkästään avoimia / ilmaisia ohjelmia käyttäen, pääosin Blenderillä, työasemat Linuxeja jne.

Download

On kyllä todella hienon näkönen.

20
Mitähän tässä on ongelmana?
Koodia: [Valitse]
webvi
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/webvi", line 21, in <module>
    from webvicli import client
ImportError: No module named webvicli

Onko python-all ja python-all-dev paketit asennettu? Laitas uudestaan
Koodia: [Valitse]
make libwebvija siitä tulostus tänne. Sitten vielä
Koodia: [Valitse]
sudo make install-webvi

Sivuja: [1] 2 3