Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - plo

Sivuja: 1 [2] 3
22
Joo toi windows asennus oli tiedossa mutta haluasin välttää sitä. Onko kenelläkään tiedossa ratkaisua missä ei  tarvitse asentaa windowsia?

Amarokilla vois toimia.

23
Ruutu.fi-ongelmat on korjattu versiossa 0.3.2 (http://users.tkk.fi/~aajanki/vdr/webvideo/). Vaatii lisäksi uudehkon version rtmpdumpista tai rtmpdump-ylestä.

Ei toimi. Ilmoittaa virhettä
:
Koodia: [Valitse]
~$ webvi
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/webvi", line 21, in <module>
    from webvicli import client
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvicli/client.py", line 30, in <module>
    import webvi.api
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/api.py", line 56, in <module>
    import request
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/request.py", line 23, in <module>
    import download
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/download.py", line 28, in <module>
    import utils
  File "/usr/local/lib/python2.6/dist-packages/webvi/utils.py", line 21, in <module>
    import libxslt
ImportError: No module named libxslt
Tajuaako joku mitä mokasin. Taisin sössiä kääntämisen.

python-libxslt1 taitaa puuttua sulta. Kääntäminen varmaan meni ok, tota tarvii ohjelman ajamiseen jos oon oikein ymmärtänyt.

24
Sama ongelma oli täälläkin.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/555571

Eli deletoimalla tiedosto /var/lib/NetworkManager/NetworkManager.state ja sen jälkeen boottia.

Tai sitten editoimalla sieltä false -> true ja sit sudo service network-manager restart


25
Laitealue / Vs: USB-hiiri pysähtyy
« : 06.08.10 - klo:16.06 »
Vaihda hiiri toiseen USB porttiin, auttaa. Bugi emossa.

edit. Siis puhe tosta M4N78 emolevystä.

26
Ruutu.fi tallentaminen näköjään onnistuu tolla rtmpdump:lla. Se videon rtmp-url pitää vaan kaivaa...jotenkin :) ite onnistuin löytämään sen operan cache-viidakosta yhdestä .tmp filusta aikaleiman perusteella suht nopeasti(tähän on varmaan joku järkevämpikin tapa?). Se on muotoa rtmp://stream1.nelonen.fi/vod/mp4:185237.mp4 Videota ei tarvitse laittaa pyörimään selaimessa.

Sitten rtmpdump töihin: rtmpdump -r rtmp://stream1.nelonen.fi/vod/mp4:185237.mp4 -o /home/plo/Videot/ilmailunmaailma.mp4

Oli muuten n.130 meganen tiedosto 23min videolle.

Tosta rtmpdumpista löytyy deb-paketti: http://debian-multimedia.org/pool/main/r/rtmpdump/

27
https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

Tuolla on juttua tästä. Omalla kohdalla auttoi (sen jälkeen kun 96-ajuri on asennettu)
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-xconfigUudempi kortti kyllä mutta taitaa käyttää samaa ajuria, ja ongelma tuli nimenomaan Lucidissa. Ton sivun mukaan Vantalle on tuki suljetussa ajurissa.

28
No nyt se on sit flässiä. Jostain syystä vielä raskaampi kun Areena. Kehitystä  ;D

29
Yleistä keskustelua / Vs: Uppikaista tukkoon ?
« : 16.06.10 - klo:17.46 »
"Panu Lehti muistuttaa, että tiedostojenjako-ohjelmien kielto on ollut mobiililiittymien käyttöehdoissa jo pitkään. Tavoitteena on hänen mukaansa se, että edullinen kiinteähintainen palvelu voidaan säilyttää."

ja

"Elisa aikoo kuristaa tiedostonjakosovellusten kaistaa vain silloin, kun se häiritsee muuta liikennettä. Eikä tiedostonjako-ohjrlmia haluta kieltää kokonaan, koska niille on myös laillista käyttöä".

En oo Elisan käyttöehtoja lukenut kun en ole asiakas, mutta tietääköhän ne nyt itsekään siellä mikä on kiellettyä ja mikä ei. Onko ne nyt osittain kielletty ja puoliks sallittu vai miten. Luulisi että on poliisin tehtävä selivittää jos jotain laittomuuksia tapahtuu.

Kuulostaa muutenkin vähän omituiselta, että kielletään jonkun tietyn tyyppisten ohjelmien käyttö. Onko operaattorilla oikeus kieltää vaikka jonkun tietyn yksittäisen pelin pelaaminen jos se niin haluaa?

30
Superkoneitahan rankataan FLOPSien mukaan.
Core i7 920 pystyy n. 50-80 GFLOPS vauhtiin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercomputer tuolta alempaa löytyvästä taulukosta voi vähän katella superkoneiden kehitystä.
Ton mukaan i7 920 sijoittuis johonkin 1993 paikkeille. Jos otetaan näytönohjain mukaan, vaikka uus ATI, päästään jo johonkin 1996 - 1997 vuoden supertietokoneen tasolle. Vähän vaikee tietysti vertailla kun on alunperin niin eri tarkotuksiin kehitetty, mutta kai tää laskutapa jotain suuntaa antaa.

31
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu vai Kubuntu?
« : 22.04.10 - klo:23.05 »
Toi KDE:n raskaus ei ole ihan ykselitteinen juttu, nimittäin 1,6GHz Prossulla (1 ydin) ja ATI kortin avoimilla ajureilla en huomaa oikeestaan ollenkaan nopeuseroa Gnomeen, työpöytätehosteetkin toimii molemmissa hyvin.
Kun taas P4 ja vanhalla Nvidian kortilla KDE on tuskasen hidas. Periaatteessa noi koneet on kuitenkin aika tasaväkisiä kaikkien benchmarkkien mukaan (prossu vs prossu ja näyttikset keskenään). Ymmärtääkseni just Nvidian korteilla on ongelmia KDE 4:n kanssa, ellei tilanne ole jossain vaiheessa parantunut.

http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=17&t=6971 tota voi lukea jos kiinnostaa :)
Jotkut raportoi että ongelmia ei ole ja toisilla taas on...tuntuu olevan aika arpomista.

Noissa uusissa koneissa on niin paljon vääntöä, että suorituskykyongelmia ei välttämättä huomaa vaikka niitä oliskin?

32bit vs 64bit eroa et huomaa, paitsi jos teet jotain raskasta laskentaa (3d renderöinti yms.)

32
Yleistä keskustelua / Vs: Asiallista kitara rockia
« : 01.04.10 - klo:20.33 »
Matt Roehr - All Along The Watchtower
http://www.youtube.com/watch?v=DXyOUFXonrQ

33
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 25.03.10 - klo:15.31 »
Sepäs on hyvä juttu. Saako operassa mistään pois toimintoa kun painaa hiiren rullaa niin menee sivun taaksepäin? Firefoxissa voi rullalla klikkaamalla vierittää sivua nopeasti. Ite kun oon niin laiska etten jaksa rullaa vieritellä :D

Työkalut -> Asetukset -> Lisäasetukset -> Pikanäppäimet -> Keskimmäisen napin asetukset ja sinne ruksi kohtaan "aloita panorointi".

On helpompikin tapa blokata mainokset: Fanboyn urlfilter.ini tiedosto joka kopioidaan ~/.opera/ hakemistoon. Ei tarvi ihan käsin poistaa niitä joka sivulta erikseen :)
http://fanboy.co.nz/adblock/opera/urlfilter.ini

Kannattaa muuten ottaa vielä se valikkopalkki pois näkyvistä niin tulee vähän lisää tilaa eli, Tiedosto -> Näytä valikkopalkki

34
joo mutta Kubuntusta löytyy ihan oma "synaptic", ei kahta kannata asentaa rinnakkain. En muista mikä se on Kubuntussa nimeltään...

KPackageKit? se ei tosin muistuta pätkääkään Synapticia, vaikka sama käyttötarkotus niillä kai onkin. Jaaria tossa aikasemmin yritti asentaa wicdiä, ilmeisesti just tolla KPackageKitillä, mutta ei suostunut asentumaan koska vanha on tiellä, ja jos vanhaa yrittää poistaa niin "tilttaa eikä tee mitään". Kuulostaa pattitilanteelta alottelijalle imo.
Synaptichan on vaan front-end aptille, joten ei pitäisi olla merkitystä vaikka niitä olisi asennettuna 10 erilaista? Ei ne suostu kuitenkaan samanaikasesti käynnistymään.

edit. Siis toi Software Management = KPackageKit

35
Tota wicdiä oon itekkin käyttänyt, mutta ei se toimi sen paremmin...bugi on jossain muualla. Kokeile vaikka synapticilla asentaa se wicd, jos kuitenkin haluat kokeilla. Synapticin saat asennettua sillä kubuntun Software Managementilla, tai sitten komentorivillä helpommin "sudo apt-get install synaptic". Jossain neuvottiin kokeilemaan myös gnomen network manageria, mutta tuskin sekään sen paremmin toimii...pitää testata jossain vaiheessa.

Ja joo ei siinä mitään disconnectia ollukkaan, vaan "cancel" mahdollisuus siinä kun homma jumittuu "haetaan ip osoitetta" kohtaan, tää siis tolla WICDllä.

Miksi asentaa Synaptic Kubuntuun? Miksei päätteen kautta asenna sitä wicd:tä?

Juu kyllä se varmaan asentuu niinkin, sen takia otin ton synapticin esille kun se on todella kätevä työkalu ihan vaan yleisesti ottaen, korvaamaton ainakin itelle. Sillä on hyvä tsiigailla mitä paketteja on asennettuna jos jatkossa tulee jotain säätämistä minkä tahansa asian kanssa. Näkee vielä että mistä lähteistä ne paketit tulee jne.

36
Tota wicdiä oon itekkin käyttänyt, mutta ei se toimi sen paremmin...bugi on jossain muualla. Kokeile vaikka synapticilla asentaa se wicd, jos kuitenkin haluat kokeilla. Synapticin saat asennettua sillä kubuntun Software Managementilla, tai sitten komentorivillä helpommin "sudo apt-get install synaptic". Jossain neuvottiin kokeilemaan myös gnomen network manageria, mutta tuskin sekään sen paremmin toimii...pitää testata jossain vaiheessa.

Ja joo ei siinä mitään disconnectia ollukkaan, vaan "cancel" mahdollisuus siinä kun homma jumittuu "haetaan ip osoitetta" kohtaan, tää siis tolla WICDllä.

37
Jos verkko kerran löytyy niin eikö se jo tarkota että itse rauta toimii linuxilla? Kubuntulla tuntuu olevan langattoman kanssa ongelmia kun vähän googlettaa. Itellä on oikeestaan vähän sama...ensin en meinannut millään saada langatonta toimimaan, verkko kyllä löytyy joka kerta, mutta ei vaan suostunut muodostamaan yhteyttä sen läpi. Sitten se vaan yhtäkkiä alko toimimaan kun tarpeeks kauan jakso räpeltää (eli disconnect - connect - modeemin boottaus - disconnect - connect ja pam). Toimii sitten täydellisesti seuraavaan koneen käynnistykseen saakka, ja taas sama juttu. 9.04:ssa ei mitään ongelmia ollut.
 

38
Luin jutun, ja nyt on pakko sanoa että en enää yhtään ihmettele minkä takia windowsit on turvattomia. MS:n tietoturvajohtaja, ja jutut on tota luokkaa? En taida enää käydä pankissa duunin koneella =)

39
Päätteessä
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install nvidia-glx-173Sitten X:n uudelleen käynnistys altgr + sysrq + k
Toi graafinen työkalu on jotenkin omituinen, monta kertaa itekki ihmetelly kun ei mitään vaikutusta sillä.

40
Yleistä keskustelua / Vs: Kysymys?
« : 03.02.10 - klo:12.58 »
Jos on pelikonetta ostamassa, ja vielä valmis laittamaan siihen esim. 800 - 1000e, niin unohtaisin tommoset 500euron koneet. Siinä on kuitenkin selvä tehoero itse osista kasattuna. Ota edes Phenom2 X4 955 Black Edition (joka on 4-ydin) prossuks ton X2:n tilalle ja GeForce GTX 260 näytönohjaimeksi GTS250 sijaan. Jotain satasen verran tulee lisää hintaa mutta on siinä sitten selvästi modernimpi kokoonpano jo.

Verkkokaupan lisäks kannattaa hintoja katella ainakin Multitronicista. Siis jos on nettisisvujen kautta tilaamassa.

Sivuja: 1 [2] 3