Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hegulix

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Headsettiä
« : 25.03.21 - klo:19.29 »
pöytäkoneissakin liittimet vaihtelee. Esim itellä on mikrokokoisessa boxissa yhdistetty kuuloke ja mikkiliitin kuten puhelimissa, yleensä mic ja phone on erikseen. Eli kyllä varmaan USB on kuitenkin varmin valinta.

2
Tikku ei ole minkäänlainen kovalevy, ei siis voi nopeuttakaan olettaa!
Jotenka
Hyvvää Sibben päivää kaikille!

3
Tilanne ohi toistaiseksi. Ei tarvinnut tehdä mitää, kun käyttäjän muisti palaili (En tiedä kävikö pätkittäin vai miten) pannaan kuiteski ohjeet korvan taa. Tota viimistä ajattelin itekin.

4
Kiitoksia jälleen ohjeista eiköhän näistä jollain selvitä kunhan saan koneen näppeihini.

5
Pitäis avustaa naista mäessä, kun on uhohtanu salasanansa. Kyseessä win7, kone ollunna pitkään käyttämättä, mutta nyt pitäis saada jotakii sillä tehtyä vaan kun ei saa kirjauduttua ilman salasanaa.
 Jos vaikka asennustikulla käynnistää, löytyykö jollain loitsulla rekisterin syövereistä passwordia niinkuin linuxissa?
 Viime konstinahan tietysti voi asentaa uusiksi, jos saa tärkeiimmät omat tiedot talteen, mutta onko helponpaa tietä olemassa?

6
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 29.04.20 - klo:09.17 »
Mittasuhteiden vääristymä johtuu suurelta osin siitä, että puhelimien kamerat käyttää yleensä varsin laajakulmaista linssiä( lyhyt polttoväli). Sama ilmiö esiintyy kyllä laajakulmalla kuvattaessa kameralla kuin kameralla.

7
Onko Windows nykyään käsitettävä ns rolling release distroksi. Ainakin insider preview versiot päivittyy jatkuvasti uusiin, eikä enää 10 version jälkeen ole tullut muuta kuin loppunumeroltaan kasvavia buildeja. Sitä paitsi W:n käyttäytyminen on koko ajan lähestynyt Linux maailmaa. Eli onko siis entinen vastakkaisuus jotenkin karissut? MS:hän on käsittääkseni ostanutkin joitakin ns "vapaita" firmoja (Red Hat). Lisäksi power shell on aika paljolti samanlainen kuin linuxin komentorivi.

8
Laitealue / Vs: Epson tulostin
« : 13.09.19 - klo:10.49 »
Itsellä epson xp760 ja se ainakin toimii kaikin puolin ihan asentamatta kun on samassa lähiverkossa. Siis sekä tulostus että skannaus toimii langattomasti ja ilman mitään ajureiden asentamisia, mikä itseäni suuresti hämmästytti.

9
Kannattaa myös muistaa, että vaikka fast startup olisi kytketty pois Windosilla on taipumus päivittyessään kytkeä se takas. Ei ihan joka kerta, mutta usein.

10
Tässä viikko sitten törmäsin jännään ilmiöön ja meinasin reväyttää alaleukani sijoiltaan. Tuli siis hoitoon vanha läppäri (Fujitsu) Win 7:lla ja sattuneesta syystä asensin siihen Kubuntu 18.04:n. Itsellä on Epson XP-760 monitoimivehes langattomana verkossa ja ihmettelin, kun kesken kubuntun asennuksen pois päältä ollut tulostin kytki virrat päälle ja aukaisi luukkunsa. Asennuksen valmistuttua tutkin kubun yleisiä asetuksia ja kas kummaa oletustulostin oli ko. Epson. Kokeilin tulostaa testisivun ja sehän toimi heittämällä ja mustetasotkin näytettiin pyytämättä. Siis mitään tulostinasetuksia en ollut tehnyt. Mielenkiinnosta kokelin myös skannausta ja sama juttu -- kaikki toimi ilman mitään määrityksiä. Näinkö helppoa tämä nykyään on?!!

11
Yleistä keskustelua / Kryptolouhinta
« : 14.03.18 - klo:21.14 »
Miten tämä cryptovaluuttojen louhinta niinkuin oikeesti toimii. Siis olen ymmärtänt, että jos taustalla on joku ohjelman pätkä ts "appi" niin koneeni resursseja käytetään johonkin? Entä jos itse haluaisin harrastaa ns louhimista, miten sillä voi "tienata"? Onko kyseessä jotain samanlaista kuin joskus maan ulkopuolisen elämän etsintä, johon valjastettiin muuten jouten olevia koneita? Täh??

12
Laitealue / Vs: [RATKAISTU] Tulostin
« : 03.11.17 - klo:18.43 »
Itse kylläkin valokuvausta harrastavana sanosin,  että EPSON vaikka halpakin päihittää minkä tahansa muun laitteen. Tosin halvoissa Epsoneissakin on tuo musteiden kuivuminen ongelmana. Itse panostin satasen enemmän ja ostin XP 760 mallisen ja se osaa pysäköidä tulostuspäät oikeaoppisesti.

13
Meitsi on joskus 80- luvulla tehnynnä reikäkorteille Fortranilla ohjelman, joka laski fibonacceja. Muistaakseni vaati noin 60 korttia. Tulosti jonkun 20 000 arvoa.!!?? Täh!!
Tais olla joku Vaxi koneena.

14
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 17.04 Zesty Zapus
« : 27.11.16 - klo:01.56 »
Eikös se niin ole, että koodarit  näissä open source systeemeissä  ovat vapaaehtoispohjalla elikkäs amatöörejä enimmäksensä, paitsi jotkut harvat jotka saavat palkkansa PunaHatulta tai Inzeliltä tai vastaavilta (kuten Linus itse).

15
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / powershell
« : 27.11.16 - klo:01.47 »
Onko kukaan tehnyt aikuisten oikeesti Windowsille jotain scriptejä PowerShellillä? Sen kun pitäis olla tehokas työkalu. Täh?

16
Yleistä keskustelua / Vs: Kevyt mutta toimiva selain?
« : 26.01.16 - klo:21.34 »
En nyt kyllä ihan ymmärrä tota selainkammoa tai jotain. Siis onko todella joku Zamzung läppäri niin onneton, ettei nykyselaimet toimi? Itellä vuosia vanha HP mini atom N570 prossulla ja 2GB muistilla eikä ole mitään ongelmia selaimien kanssa. 500GB kovalevy jaettu suht tasan ubun ja win 10:n kanssa ja kummassakin toimii niin areena kuin katsomokin ihan sujuvasti.

17
Avast on virustorjuja. Muut haittaohjelmat poistuu muilla avuilla (siis mainos ym haittailijat ei ole oikeita viiruksia). Ite olen kyllä tympiintynyt avastiin viime aikoina koska sekin tyrkyttää väkisellä maksullista versiota.

18
Laitealue / Vs: Epson XP-215 monitoimilaite asennus
« : 11.03.15 - klo:09.58 »
Itsellä XP312. Ei tarvihe latailla omin toimin mitään ylimääräistä. Ihan vaan tulostimien hallinnasta asentaa ne ajurit mitkä automaattisesti tulee. Asennus näytti keskeytyvän, mutta kun monta kertaa kävin rulijanssin läpi, laite rupesi kuitenkin toimimaan ihan täysin. Millään piuhalla ei ole kiinni vaan langattomasti toimii niin tulostus kuin skannauskin. Ubu 14.04, sama Win 7, 8.1 ja 10 TP:ssäkin.
Muok. Niin siis Epsonin pitää tietysti olla päällä ja verkon toiminnassa asennuksen aikana.

19
Yleistä keskustelua / Debian, Ubuntu, Mint etc "sama"
« : 18.12.13 - klo:20.22 »
Tässä lueskeltuani vanhoja ketjuja pitkästä aikaa huomasin olevan hiukka skismaa siitä, onko esim Mint Ubu vai ei!
Itselle se on selvä ettei ole, vaikka alkujaan perusta onkin sama ( debian -- linux -- unix -- "ehkä jopa mixal")
Mutta... on se epäselvää näköjään yleisemminkin- -- - Halusin spotiftyn tuoreeseen buntuun ja heidän omilla sivuillaan tarjotaan asennusohjeet Debianiin .... ok... asennuslähde on kuiteski nimetty Ubuntuksi.

20
Kirjat ovat ihan pdf-muodossa elikkäs millä tahansa pdf-lukijalla luettavissa( esim evince).

Sivuja: [1] 2 3 ... 11