Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hegulix

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Yleistä keskustelua / Vs: Kamera vs. puhelimen kamera
« : 29.04.20 - klo:09.17 »
Mittasuhteiden vääristymä johtuu suurelta osin siitä, että puhelimien kamerat käyttää yleensä varsin laajakulmaista linssiä( lyhyt polttoväli). Sama ilmiö esiintyy kyllä laajakulmalla kuvattaessa kameralla kuin kameralla.

2
Onko Windows nykyään käsitettävä ns rolling release distroksi. Ainakin insider preview versiot päivittyy jatkuvasti uusiin, eikä enää 10 version jälkeen ole tullut muuta kuin loppunumeroltaan kasvavia buildeja. Sitä paitsi W:n käyttäytyminen on koko ajan lähestynyt Linux maailmaa. Eli onko siis entinen vastakkaisuus jotenkin karissut? MS:hän on käsittääkseni ostanutkin joitakin ns "vapaita" firmoja (Red Hat). Lisäksi power shell on aika paljolti samanlainen kuin linuxin komentorivi.

3
Laitealue / Vs: Epson tulostin
« : 13.09.19 - klo:10.49 »
Itsellä epson xp760 ja se ainakin toimii kaikin puolin ihan asentamatta kun on samassa lähiverkossa. Siis sekä tulostus että skannaus toimii langattomasti ja ilman mitään ajureiden asentamisia, mikä itseäni suuresti hämmästytti.

4
Kannattaa myös muistaa, että vaikka fast startup olisi kytketty pois Windosilla on taipumus päivittyessään kytkeä se takas. Ei ihan joka kerta, mutta usein.

5
Tässä viikko sitten törmäsin jännään ilmiöön ja meinasin reväyttää alaleukani sijoiltaan. Tuli siis hoitoon vanha läppäri (Fujitsu) Win 7:lla ja sattuneesta syystä asensin siihen Kubuntu 18.04:n. Itsellä on Epson XP-760 monitoimivehes langattomana verkossa ja ihmettelin, kun kesken kubuntun asennuksen pois päältä ollut tulostin kytki virrat päälle ja aukaisi luukkunsa. Asennuksen valmistuttua tutkin kubun yleisiä asetuksia ja kas kummaa oletustulostin oli ko. Epson. Kokeilin tulostaa testisivun ja sehän toimi heittämällä ja mustetasotkin näytettiin pyytämättä. Siis mitään tulostinasetuksia en ollut tehnyt. Mielenkiinnosta kokelin myös skannausta ja sama juttu -- kaikki toimi ilman mitään määrityksiä. Näinkö helppoa tämä nykyään on?!!

6
Yleistä keskustelua / Kryptolouhinta
« : 14.03.18 - klo:21.14 »
Miten tämä cryptovaluuttojen louhinta niinkuin oikeesti toimii. Siis olen ymmärtänt, että jos taustalla on joku ohjelman pätkä ts "appi" niin koneeni resursseja käytetään johonkin? Entä jos itse haluaisin harrastaa ns louhimista, miten sillä voi "tienata"? Onko kyseessä jotain samanlaista kuin joskus maan ulkopuolisen elämän etsintä, johon valjastettiin muuten jouten olevia koneita? Täh??

7
Laitealue / Vs: [RATKAISTU] Tulostin
« : 03.11.17 - klo:18.43 »
Itse kylläkin valokuvausta harrastavana sanosin,  että EPSON vaikka halpakin päihittää minkä tahansa muun laitteen. Tosin halvoissa Epsoneissakin on tuo musteiden kuivuminen ongelmana. Itse panostin satasen enemmän ja ostin XP 760 mallisen ja se osaa pysäköidä tulostuspäät oikeaoppisesti.

8
Meitsi on joskus 80- luvulla tehnynnä reikäkorteille Fortranilla ohjelman, joka laski fibonacceja. Muistaakseni vaati noin 60 korttia. Tulosti jonkun 20 000 arvoa.!!?? Täh!!
Tais olla joku Vaxi koneena.

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 17.04 Zesty Zapus
« : 27.11.16 - klo:01.56 »
Eikös se niin ole, että koodarit  näissä open source systeemeissä  ovat vapaaehtoispohjalla elikkäs amatöörejä enimmäksensä, paitsi jotkut harvat jotka saavat palkkansa PunaHatulta tai Inzeliltä tai vastaavilta (kuten Linus itse).

10
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / powershell
« : 27.11.16 - klo:01.47 »
Onko kukaan tehnyt aikuisten oikeesti Windowsille jotain scriptejä PowerShellillä? Sen kun pitäis olla tehokas työkalu. Täh?

11
Yleistä keskustelua / Vs: Kevyt mutta toimiva selain?
« : 26.01.16 - klo:21.34 »
En nyt kyllä ihan ymmärrä tota selainkammoa tai jotain. Siis onko todella joku Zamzung läppäri niin onneton, ettei nykyselaimet toimi? Itellä vuosia vanha HP mini atom N570 prossulla ja 2GB muistilla eikä ole mitään ongelmia selaimien kanssa. 500GB kovalevy jaettu suht tasan ubun ja win 10:n kanssa ja kummassakin toimii niin areena kuin katsomokin ihan sujuvasti.

12
Avast on virustorjuja. Muut haittaohjelmat poistuu muilla avuilla (siis mainos ym haittailijat ei ole oikeita viiruksia). Ite olen kyllä tympiintynyt avastiin viime aikoina koska sekin tyrkyttää väkisellä maksullista versiota.

13
Laitealue / Vs: Epson XP-215 monitoimilaite asennus
« : 11.03.15 - klo:09.58 »
Itsellä XP312. Ei tarvihe latailla omin toimin mitään ylimääräistä. Ihan vaan tulostimien hallinnasta asentaa ne ajurit mitkä automaattisesti tulee. Asennus näytti keskeytyvän, mutta kun monta kertaa kävin rulijanssin läpi, laite rupesi kuitenkin toimimaan ihan täysin. Millään piuhalla ei ole kiinni vaan langattomasti toimii niin tulostus kuin skannauskin. Ubu 14.04, sama Win 7, 8.1 ja 10 TP:ssäkin.
Muok. Niin siis Epsonin pitää tietysti olla päällä ja verkon toiminnassa asennuksen aikana.

14
Yleistä keskustelua / Debian, Ubuntu, Mint etc "sama"
« : 18.12.13 - klo:20.22 »
Tässä lueskeltuani vanhoja ketjuja pitkästä aikaa huomasin olevan hiukka skismaa siitä, onko esim Mint Ubu vai ei!
Itselle se on selvä ettei ole, vaikka alkujaan perusta onkin sama ( debian -- linux -- unix -- "ehkä jopa mixal")
Mutta... on se epäselvää näköjään yleisemminkin- -- - Halusin spotiftyn tuoreeseen buntuun ja heidän omilla sivuillaan tarjotaan asennusohjeet Debianiin .... ok... asennuslähde on kuiteski nimetty Ubuntuksi.

15
Kirjat ovat ihan pdf-muodossa elikkäs millä tahansa pdf-lukijalla luettavissa( esim evince).

16
Miulla kävi niin, että päivitys tilttas aina johonkin kohtaa niin pahasti ettei auttanut mikään muu kuin ihan fyysinen resettinappula. Ensimmäisillä kerroilla palautui vanha kasi, mutta neljäs kerta "toden"  sano ja teki koneen käyttökelvottomaks. Onneksi ei samalla levyllä ollu muita käyttiksiä kuin 8. Uusi kasi asennus muistitikulta autto alkuun ja joidenkin päivitysten jälkeen 8.1 päivityskin onnistu!

17
Lisää off-topiccia: Mikä/mistä peräisin tossa kuvassa olevan ruudun taustakuva on? On nimittäin hieno!

18
Tuskin ikinä!

19
Yleistä keskustelua / Vs: Sumea logiikka
« : 16.09.11 - klo:10.49 »
Juu, linkin takaa löytynyt juttu oli ihan valaiseva ja sopii muuten tähänkin tapaukseen oikein hyvin, mutta nyt on kyseessä alle kaks viikkoa vanha kone.
Ei sen puoleen -- koskaan en ole pitänyt koko hiiren korvikkeesta vaikkakin yritellyt siihen totuttautua. Ja ihan hyvä vaan ettei ole turhan herkkä, kyllä sen painalluksen voi tehdä ihan kunnon tuntumallakin silloin kun haluaa.

20
Yleistä keskustelua / Sumea logiikka
« : 16.09.11 - klo:00.15 »
Sumea logiikka on kai itse kullekin tuttu aihe. Vaan mitä kaikkea se oikeesti pitääkään sisällään.
 Tätäpä ryhdyin pohtimaan syystä, että läppärini kosketuslevy, vai miksikä tätä touchpadia nyt kutsutaankaan (hauska suomenkielen sana "kutsutaankaan") rupesi temppuilemaan omituisesti
. Siis, ennen se oli hyvin herkkä kaikenlaiselle hiplailulle tehden jopa ylimääräisiä toimituksia ja toimenpiteitä ilman mitään kyselyitä.
Vaan nykyään tuntuu että melekein on kirveellä lyötävä jotta jottai sais aikaan!

Onko siis levyn tunto hävinnä vai ihanko vaan vintti pimenee?


Ei ku mie mään koisiin!

Sivuja: [1] 2 3 ... 11