Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 259
21
Tässä tapauksessa suosittelen Pythonia, käyttöliittymien tekemiseen joko pyGTK, jos Gnome-tyylistä haluaa tai PyQt/PySide, jos KDE-tyylistä haluaa. Olio-ohjelmointi on tietysti käytännössä pakko opetella myös.

suositukseni on sama tässä ja monessa muussakin tapauksessa. noista gui-toolkiteistä myös wxwidgetsin python bindingsit pitäisivät olla aika kivat, joskaan itse en ole niitä koskaan kokeillut.

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virustorjunta
« : 04.03.10 - klo:18.37 »
Tottakai mutta eikö pöpötkin toimi silloin winellä jos pelit ja ohjelmatkin?

saattavat toimia, mutta siinä tapauksessa että ne toimisivatkin, niin ne toimisivat ainoastaan winen näkemässä ympäristössä ja winen ajajan (== kaikissa tolkullisissa tapauksissa tavallisen käyttäjän) oikeuksilla.

mutta siis linuxille on olemassa matoja vaikka kuinka paljon. ne vaan vaativat, että käytössä on haavoittuvia ja/tai huonosti konffattuja palveluita kuuntelemassa ulkoisia portteja. käytännössä suosittelen palomuurin laittamista päälle, koska se ei vie juuri lainkaan koneen resursseja.

23
Multimedia ja grafiikka / Vs: Soittolista html:ksi?
« : 03.03.10 - klo:20.46 »
Hoidin homman windowsin puolella WinAmpin Album List -nimisellä lisäosalla. Ihan kätevä, vaikka lista onkin vähän sekava ulkoasultaan. Parempi kuitenkin noin, kuin ruveta käsin naputtelemaan...

minkälaista listaa tuosta nyt sitten tulee?

24
GTK:lle voit tehdä Gladella käyttöliittymiä, aiheesta juttua: http://glade.gnome.org/

vaihtoehtoinen, joskin enimmäkseen gladen kanssa yhteensopiva, UI-builderi GTK+:lle kulkee nimellä gazpacho.

wxWidgetsille, joka käyttää linuxissa backendinä GTK+:aa, löytyy myös UI-builderi nimeltä wxglade, paketissa python-wxglade.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Kuulokesuosituksia?
« : 02.03.10 - klo:14.48 »
AKG K240
  * Hyvä perusluuri
  * Ajoittain lievästi honottava ja räikeä
  * Järkyttävän hiostavat päässä

tuonkin perusteella siis k242 olisi ehkä mukavampi päässä samettipadiensa vuoksi ja kun kuulokepalstalla joku sanoi niiden kuulostavankin paremmalta, niin noista kahdesta varmaan suosittelisin (muiden mielipiteiden perusteella) k242:ia ;)

26
Yleistä keskustelua / Vs: Kuulokesuosituksia?
« : 01.03.10 - klo:20.20 »
Käsittääkseni nämä molemmat ovat puoliavoimia:

joo, näköjään sekoilin taas malleissa. jotenkin ajattelin vaihtoehtona olevan k27x-mallin.

nuo tosiaan vaikuttavat samankaltaisilta luureilta ja niin kuulokenörttien palstallakin näemmä sanotaan. vaikka yhdelle molempia kuullelle valinta on ollut helppo.

27
Yleistä keskustelua / Vs: Kuulokesuosituksia?
« : 01.03.10 - klo:19.04 »
Ei kait sitä kovin helpolla kuule jos kuulokkeet on samaa tasoa. Eroavat ehkä eniten siitä miten istuvat päässä ja painavat korvia.

kun toiset luurit ovat täysin suljetut ja toiset puoliavoimet, niin eroja kyllä löytyy vaikka kuulokkeissa käytettäisiin samaa elementtiäkin. en vaan osaa sanoa, mitä suuruusluokkaa se näissä kyseisissä luureissa on.

28
Ubuntu tietokoneissa / Vs: StartUp-Manager
« : 28.02.10 - klo:23.32 »
mitä tarkalleen ottaen yritit tehdä?
mitä oletit tapahtuvan?
mitä tapahtui?

29
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 64 bittisen Ubuntun kielituki
« : 25.02.10 - klo:18.10 »
Ei vaan tullut ajatelleeksi että saavat korjattua sillä välillä kun olin asentelemassa 32-bittistä.

eipä sitä olisi itsekään tullut ajatelleeksi, jos ei olisi itsekin törmännyt tuohon palvelinongelmaan :)

30
Verkkotiedusteluohjelmalla on näin ollen mahdollista järjestelmällisesti selvittää tietojärjestelmän mahdollisia aukkoja ja sen heikkoja kohtia.

juu ja oletuksena niitä ei löydy koska oletuksena mikään ohjelma ei kuuntele ulkoisia portteja. silti suosittelen palomuurin ottamista käyttöön, koska siitä ei ole mitään haittaa ja potentiaalisesti siitä on jotain hyötyäkin

Toimenpiteen avulla kyetään saamaan tietoja, jotka mahdollistavat myös luvattoman pääsyn kohteena olevaan järjestelmään.

palvelinsoftia tarkoituksella ajavan on toki pidettävä palvelut tavoitettavissa myös internetistä jolloin porttiskannauskin ne löytää. kuitenkin se, miten paljon ne antavat itsestään tietoa on paikoitellen konffattavissa. yleisesti palvelinsoftan ajaminen on aavistuksen huono idea jos ei tiedä yhtään mitä on tekemässä.

toisaalta taas kaikki internetin palvelut ovat avoinna kaikille ja myös porttiskannausten löydettävissä. silti se ei tarkoita, että jokaiseen palveluun pääsisi automaattisesti kirjautumaan sisään luvattomasti. oikein konffatut ja tietoturvapäivitysten suhteen ajan tasalla olevien palveluiden ajaminen on yleisesti ottaen suhteellisen turvallista

Timo tuossa antoikin jo simppelin vinkin jolla esim. sshd:n ajaminen saadaan merkittävästi turvallisemmaksi, koska se tekee brute force -hyökkäyksen melkoisen tehottomaksi.

Ohjelmaa käyttämällä hankitun tiedon avulla voidaan siten murtaa tietojärjestelmän turvajärjestely.

tämä on aika karkea yleistys, sillä valtaosassa tapauksia se ei pidä paikkaansa. huonosti konffatun tai hyökkääjän tiedossa olevia aukkoja sisältävän palvelun ajaminen voi toki johtaa tuohonkin, mutta yleisesti porttiskannauksella pelottelu on turhaa.

31
E: Kokeilin kääntämistä myös konsolisa gcc:llä (jota myös NetBeanskin käyttää) ja tulos oli täysin sama.

kerrotko komennon jolla yritit kääntää ohjelmaa ja komennon jolla yritit sitä suorittaa.

32
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 64 bittisen Ubuntun kielituki
« : 24.02.10 - klo:22.33 »
Mistäköhän voisi johtua?

johtuisiko siitä, että palvelimet sattuivat olemana nurin juuri sillä aikaa kun asentelit ja säädit 64-bittistä ja asentaessasi 32-bittistä ongelma oli korjattu?

33
Yleistä keskustelua / Vs: Beagleboard (halpa ARM-alusta)
« : 22.02.10 - klo:22.34 »
Mitä käytännön sovelluksia olette moisille keksineet?

minä hommasin tuon etupäässä ihan webbiserveriksi ja ehkä reitittämään omaa liikennettäni ollessani poissa kotoa :)

toinen idea mitä olen pyöritellyt on musiikkistreameri. jos saan tuohon näppärästi jonkun laadukkaan äänilähteen, niin asentanen sen stereoiden taakse, softapuolelta upnp-rendererin tai/ja mpd-serverin joka sitten soittelee musiikkia verkkolevyltä streematen ja jota ohjataan tietokoneelta, puhelimelta, netistä tai mistä nyt ikinä.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Beagleboard (halpa ARM-alusta)
« : 21.02.10 - klo:22.14 »
No, laitoin nyt sitten guruplugin ennakkotilaukseen ilmaisen jtagin toivossa. Pitää katsoa miten kävi jahka sen joskus reilun kuukauden päästä lähettävät. Pari käyttökohdetta jo odotteleekin :)

35
"nice -15" voi hyvin antaa kumpaa hyvänsä positiivista tai negatiivista, riippuen siitä onko "-" vipusen merkki vai negatiivisen luvun etumerkki, siinäkin mielessä Wiki on hyvin laiskasti kirjoitettu. (Eihän Unixin kommennoissa koskaan mitään universaalia yhtenäisyyttä ole ollut, joten päättelyt menevät usein metsään).

joo, itse ajattelin vaan renice-komentoa. niceä olen käyttänyt aina syntaksilla "nice -n 15"

Joka tapauksessa, kuten jo yllä kirjoitin, komento "nice -15" näyttää POSITIIVISELTA nice arvolta kun katsoo System Monitorissa, Jos tähän voi luottaa, niin prosessi on kiltti ja komento on täysin linjassa tavoitteen kanssa.

siltä se näyttää muuallakin, eli eiköhän se sitten ole oikein. itse asiassa prosessin prioriteetin kasvattaminen ei edes taida onnistua ilman pääkäyttäjän oikeuksia.

Jospa tämä selvensi  ;D ... luulisin, että ongelma ei ole tässä.

kun komennon prioriteettia on kerran alennettu ja skedulerin pitäisi antaa muille prosesseille helpommin prosessoriaikaa, niin ehkä ongelma ei ole prosessorinkäytössä rsyncin puolesta? jossain tilanteissa levy i/o saattaa saada koneen turvalleen...

ai juu ja rsyncin parametri -a vastaa samaa kuin -rlptgoD mikä lienee tarkoittaa, että voit hyvin tiputtaa omasta parametrilistastasi pari ylimääräistä kirjainta ;)

36
Komentoni "nice -15" on oikein Ubuntun man-sivujen mukaan (ja näin se oli AT&T:n Unixissa  ;D). Tällä lisätään 15 prosessin kiltteyttä, eli se menee taustalle 15 pykälän verran. Ubuntun System Monitor näyttää myös tämän jälkeen sen, että prosessilla nicearvo=15, eli siis on 15 pykälää kiltimpi kuin kaikki muut (koska ne ovat oletuksena nollassa). Joten luulisin, että tein oikein.


siis negatiivinen nicen arvo lisää prosessin prioriteettia eli antaa sille skeduloinnissa enemmän prosessoriaikaa. positiivinen puolestaan vähentää prioriteettia ja on sitä mitä tässä  haet.

37
Yleistä keskustelua / GuruPlug (halpa ARM-alusta)
« : 18.02.10 - klo:23.43 »
Beagleboard olikin jo tuttu, mutta itse olen katsellut viime aikoina serveritarkoitukseen GuruPlugia. Tarjottu ominaisuussetti toki eroaa hieman Beagleboardista, mutta minun tarkoituksiini se sopii paremmin.

38
Elikkäs. Rytmilaatikko alkaa käyttäytyä ikäänkuin kappaletta ei löytyisi, tulee sellainen kielletyn ajosuunnan merkki kappaleen eteen. Sitten alkaa rullaamaan kappalelistaa, eikä yksikään kappale soi.

tuo kuulostaa juuri siltä mitä nm epäili.

Jos kerran sekoaa java-sovelluksen ollessa auki, niin täytyy sulkea kokonaan se java-sovellus ennen kuin toimii. Flashin kanssa ei ole ollut samanlaista. Rytmilaatikon sulkeminen ei auta

tämä on linjassa sen kanssa. uskallan väittää, että tuon ongelman/ominaisuuden ilmetessä et saa ääni kuulumaan mistään muustakaan softasta.

ongelman korjannee kaiken alsa-liikenteen kierrättäminen pulsen kautta.

[edit]
ja vielä linkkiä, kun tästä on puhuttu aiemminkin:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=28483.msg218899#msg218899

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Visual studio + ubuntu
« : 09.02.10 - klo:21.42 »
Yleisesti ottaen en sanoisi aivannäin. Samaan suuntaan toki ajatukseltaan nuo buildsysteemit, mutta ei aivan Makefilejä :)
Kuitenkin jotain, joka kertoo riippuvuuksista tiedostojen, projektien, kirjastojen jne. välillä, mutta ajatustasolla eroja kyllä on sen verran että uutta "joutuu" opettelemaan. Sehän on aina sääli ;)

silloin kun minä vielä windows-puolella pyörin, niin jokaisen ide:n alla oli make. makefilen luontiin toki saattoi olla jotain tauhkaa kuten linuxissakin, mutta joka kääntäjävalmistajalla oli oma makensa ja niitä myös käytettiin.

tuo uuden opettelu on kyllä aika kamalaa.

40
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ver komento Ubuntussa ?
« : 09.02.10 - klo:21.32 »
Vähemmällä pääsee, kun laittaa käskyn aliaksiin.

Tämän voi kirjoittaa ~/.bashrc-tiedostoon l.
uname -a'

ehkä ~/.bash_aliases voi olla ihan hyvä paikka noille.

Itseäni ei hirvitä niin paljon tuo sudoilu siihen verrattuna että käyttäjä editoi tuota mainitsemaasi tiedostoa ja lyö yhden pilkun väärään paikkaan... ?  Asioilla on puolensa.

niin no, peruttaamatonta vahinkoa tuolla tuskin kuitenkaan voi saada aikaan. käyttäjien totuttaminen lataamaan satunnaisia, netistä löytämiään, scriptejä pääkäyttäjän oikeuksin on minusta selvästi huolestuttavampaa.

asioilla on puolensa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 259