Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 259
61
Mistäs nuo udev:n säädöt edes löytyy?

karkeasti ottaen omaa tunkkaanmista varten on /etc/udev/rules.d/ ja pakettien asentamia sääntöjä varten /lib/udev/rules.d/

aika harvoinhan noita joutuu säätämään itse, eikä tämäkään tilanne ole yhtään sellainen, että säätämiseen pitäisi olla tarvetta. mutta tuo on tietty paikka missä voi olla jotain pielessä.

62
Python on tulkattava kieli. Sitä ei käännetä. Ja anteeksi :P

itseänikin toki otsikko hitusen vaivasi, mutta jos ihan tarkkoja ollaan, niin...
1) pythonia käännetään tavukoodiksi

ja

2) pythonia varten on "kääntäjiä" joilla python scriptistä saa standalone executableja

63
Sitä mieltä minäkin olen että kaikilla pitäs olla oikeudet tonne nulliin mutta kun ei ole, buutissa muuttuu aina 600.

mikähän tuon sitten muuttaa. ainakin omalla koneellani udev:ssä on tosiaan sääntö:
Koodia: [Valitse]
KERNEL=="null|zero|full|random|urandom", MODE="0666"
olettaisin, että pykälää vanhemmassa ubuntussa asiat olisivat aivan samoin.

mitenkäs muuten nuo muut tuossa listatut devicet ja niiden oikeudet sinun koneellasi?

64
Yleistä keskustelua / Vs: Haittaohjelma Gnomeen..
« : 11.12.09 - klo:23.55 »
tuo tietoviikon uutisointi lienee asiallisinta ja vihjeellisintä uutisointia aiheesta. hämmästyttävintä antia sen sijaan ovat eri poisto-ohjeet. jo digizorin sivuille oleva rivi:
Koodia: [Valitse]
sudo rm -f /usr/bin/Auto.bash /usr/bin/run.bash /etc/profile.d/gnome.sh index.php run.bash

on hämmästyttävä, sillä sen toiminta riippuu kovasti siitä  hakemistosta missä se ajetaan, koska kahdelle viimeiselle tiedostolle ei ole annettu polkua. melkoinen nounou.

Ossi Mäntylahden blogi pistää astetta paremmaksi. sen lisäksi, että se viittaa digizorin sivuille, se on myös kaivanut jostain seuraavanlaisen ohjeen aikaisempien lisäksi:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get --purge remove 116772-WaterFall.deb
en tiedä mistä lähtien apt-get:lle on annettu paketin nimi .deb päätteineen tai ainakin minun on vaikea kuvitella mitään tilannetta jossa tuo poistaisi yhtään mitään.

no, sellaista se on. tästä on toki keskusteltu foorumilla aiemminkin. asentamalla paketin, antaa käytännössä paketin luojalle rootin oikeudet koneelle asennuksen ajaksi. kannattaa siis asentaa vain paketteja joiden tekijään luottaa ;)

65
pakeinhallinnassa on aikamoinen läjä true type fontteja. true type -fonttipaketti nimet alkavat merkkijonolla ttf-. esim. pelkkä paketti ttf-aenigma kertoo tarjoavansa 465 eri fonttia.

66
Yleistä keskustelua / Vs: Google Chrome Beta Linuxille
« : 10.12.09 - klo:22.53 »
Löytyykös betalle omat repot vai täytyykö tuo ladata pakettina Googlen sivuilta?

itse asiassa tuon paketin asentaminen asettaa koneellesi repot automaattisesti jatkoasennuksia ja päivityksiä varten. kohtalaisen erikoinen järjestely. mutta siis repo on olemassa:

Koodia: [Valitse]
deb http://dl.google.com/linux/deb/ stable main

67
Ubuntu tietokoneissa / Vs: nettiselaimia
« : 27.11.09 - klo:19.37 »
chromium vaikuttaa asialliselta. ehkä hieman hitaampi kuin ffox

ainakin javascriptiä se se suorittaa merkittävästi rivakammin kuin firefox. chromestahan on myös olemassa testiversio joka ainakin omassa käytössäni on toiminut chromiumia paremmin. nyt kun noihin saa jo adblockin ja flashblockinkin, niin ne ovat jo varsin käytettäviä.

68
en tiedä miksi alunperin ylipäätään jouduit erikseen asentamaan pulseaudion, se on ollut oletuksena jo pari versiota. lisäksi skype pelaa ainakin omassa setissäni tosi kivasti yhteen pulsen kanssa, joten skype ei varsinaisesti vihaa pulseaudiota, kuten otsikossa väitetään.

69
SDI:n perusvika on se, että se ei ole siisti (siis ’siivon, järjestelmällisen’, ei ’koleen’ merkityksessä :)). Minulla ainakin menee välittömästi työhalut, kun yksi ohjelma avaa ruudulla miljoona ja yksi ikkunaa, kun ihanteena olisi yksi ikkuna per ohjelma.

no sitä se tavallaan on, mutta jos sitä käyttää dedikoidulla työpöydällä/näytöllä, niin se ei eroa lainkaan siitä, että on yksi ikkuna jonka sisällä on monta pienempää ikkunaa.

70
Laitealue / Vs: Lasertulostimen hankinta
« : 23.11.09 - klo:23.40 »
Jos laittaisi puolet lisää, niin kannattaisi katastella PS-tulostimia, jotka toiminevat lähes kaikki suoraan Linuxissa. Se olisi minusta kuitenkin järkevämpi ratkaisu, sillä Samsungin suljetut ajurit eivät ole ihan niitä elekanteimpia ratkaisuja, jos suljetut ovat koskaan. (No itsekin käytän NVidian ajureita.)

tämä saa kannatusta minunkin suunnaltani.

71
MDI on siis edellee paljo surkeampi kuin SDI kun pitää montaa auki olevaa kuvaa hallita useammalla virtuaalityöpöydällä ja näytöllä.

tästä minä olen kyllä ihan samaa mieltä, vaikka keskustelun sävy ei tässä vaiheessa enää mieleiseni olekaan. SDI on oikeasti monessa tapauksessa aika kätevä ja minusta gimpin UI:kin on varsin tehokas ja toimiva jos sen käyttöä malttaa opetella.

suurin itkuhan on ollut aina siitä, että gimp ei ole kopioi photoshopista ja kun se ei toimi juuri samalla tavalla kuin photoshop. minusta sen ei tarvitse sitä ollakaan, mutta aika monelle se tuntuu, jostain kumman syystä, olevan tärkeää. jos ihan rehellisiä ollaan, niin photarin UI on kuitenkin aika kaukana helposta. no, eri UI configuraatiot tulevat kuitenkin oletettavasti olemaan vaihtoehtoisia, joten tämän puolesta ei ole hätää. toivottavasti.

72
Se on niitä purkkavirityksiä, joilla 32-bittinen flashplayer on keploteltu toimimaan 64-bittisessä systeemissä.
Sitäkin tyrkytetään jatkuvasti eri distroissa (ja tällä foorumilla) vaikka toimiva 64-bittinen flashplayer on ollut jo vuoden ladattavissa Adoben sivulta.

se Adoben sivuilta saatava ei taida kuitenkaan olla ns. "vakaa" versio. kuitenkin se on ainakin omassa käytössäni toiminut merkittävästi paremmin kuin se 32-viritys koskaan, edes 32-bittisellä alustalla.

73
jos tuohon alkuperäiseen kysymykseen vastaisin, niin parametrilla -e saa määriteltyä mitä remote shelliä käyttää, ssh:n tapauksessa se on tietysti '-e ssh' jonka lisäät valitsemiesi optioiden lisäksi. rsyncin man-sivuilta löytyy ihan suoraan useampikin esimerkki.

74
Pelit / Vs: World of Goo itse päättämääsi hintaan!!!
« : 09.11.09 - klo:19.25 »
Onko tämä "tarjous" enää voimassa, kun en löytänyt sivuilta kuin tuon $20 hinnan PayPalin kautta?

ei, mutta ei tuo ~13,5 euroakaan ole mikään kovin paha hinta kyseisestä pelistä. IMO tietysti.

75
okay, tämä juttu on ollut mulla ongelma 2 kertaa joka vuosi.
uusi ubuntu tuli, ja taidan asentaa taas koko systeemin uusiksi.

onko joku tietty syy miksi päivitys ei kelpaa?

haluaisin siis tällä kertaa paketoida kotikansion yhteen pakettiin toiselle kovolle,
ja säilyttää symbooliset linkit sillain kun ne on, ei moneen kertaan.

jokin ohje on paikallaan.

ongelman ohittamiseksi kokonaan suosittelen tosiaan myös tuota erillistä /home-osiota tai/ja päivitystä. datan tallentamiseen käy tar-paketin luominen, koska tar osaa säilyttää omistajatiedot ja oikeudet tai sitten datan kopiointi toiselle levylle joka on alustettu kyseiset tiedot hanskaavalla tiedostojärjestelmällä. kopiointiin käy cp tai rsync tietyillä optioilla.

76
Ubuntu tietokoneissa / Vs: /var/lip
« : 26.10.09 - klo:16.34 »
/var/lib/dpkg hakemistossa mättää mitä vaan yrittää asentaa niin
valittaa että rivin 1203 kohdassa ongelma pitäisi olla :

viestin useampaan kertaan lukeneena en löytänyt siitä kunnon kysymystä saati sitten informaatiota jonka perusteella epäpkysymykseen voisi vastata niin, että siitä olisi apua kenellekään.

kokeile vaikka kopioida se alkuperäinen virheilmoitus ihmisten nähtäville, josko siitä selviäisi jollekin jotain.

77
Eikös se käy hyvinkin kätevästi? Jos esim. ohjelmaa normaalisti kutsutaan näin:

Koodia: [Valitse]
foo --bar
...muutetaan rivi tällaiseksi:

Koodia: [Valitse]
LANG=C foo --bar

joo, jos ohjelma suoritetaan itse komentoriviltä. nyt taitaa kuitenkin olla kyse sambasta joka yleensä käynnistetään palveluna ja tuo locale pitäisi ympätä sinne init-scriptii tai vastaavaan. tuota ehdottamaasi olen toki kokeillut, mutta palvelujen twiikkaamista localen osalta en ole koskaan tarvinnut.

78
Vika poistui, kun komensin konetta:
export LC_ALL = fi_FI.UTP-8.

varmaan UTF eikä UTP.

Ohjeen mukaan kirjoitin myös /etc/environment -tiedostoon, jotta samaa komentoa ei tarvitsisi käsin kirjoittaa
joka bootin yhteydessä :
LC_ALL=fi_FI.UTP-8

vielä edellisessä versiossa tuo oli oikea paikka, mutta oikeampi taitaa 9.04:ssa ja myöhemmissä olla /etc/default/locale. kyllähän se tuoltakin toimii, mutta...

ONGELMA: Nyt esim /var/log/samban lokitiedostoihin kertyy suomenkielisiä ilmoituksia. Koitapa niiden perusteella sitten haeka kansainvälisiltä markkinoilta ohjeita.

sellaista se on. äkkisetlään en kyllä keksi miten logit saisi jollekin toiselle kielelle, ellei sitten logittava ohjelmaa ajaisi toisella localella kuin itse järjestelmää. en ole kyllä koskaan kokeillut tuollaista, joten en tiedä onnistuisiko se kuinka kätevästi.

79
Nähtävästi Grub2 on vielä toteutettu niin vietävän nerokkaasti, että yritys päivittää alaspäin Grub1:een johtaa vain ongelmiin. Nyt kone kyllä buuttaa, mutta sen jälkeen tulee pimeä ruutu: edes virtuaalikonsoleihin ei pääse eikä kone vastaa pingaukseen.

olen kyllä tehnyt tuon grub2 -> grub1 päivityksen karmicille (joskin tahtomattani) ja homma toimi normaalisti, kunnes huomasin erheen ja päivitin takaisin kakkoseen.

80
Mulla ainakin on vähän semmoinen tuntuma siitä, että molemmat C:t ovat jo vähän taakse jäänyttä, ainakin näin opiskelijan näkökulmasta :-\.

miten sen nyt ottaa. aika pitkälti tuo riippuu varmaan siitä, mitä oikeasti haluaa tehdä ja osata. kuten nm jo sanoikin, kaikki laiteläheinen koodi (mm. kerneli, ajurit, ym.) kirjoitetaan laiteläheisillä kielillä. sattumoisin myös nuo sinun ylistämäsi java ja python on kirjoitettu C:llä ja C++:lla.

Tai sitten on vaan niin, että Python ja Java on tällä hetkellä mediaseksikkäitä 8).

java oli ehkä joskus in ja pop, mutta minusta sen aika on jo vähän ohi. toki sillä tehdään serveripuolelle vaikka mitän, mutta sovellusohjelmoinnissa... no ehkä minä olen van puolueellinen. python on kyllä tällä hetkellä aika viileä juttu ja mahdollisesri ruby. valasta kohkataan, mutta en ole ainakaan vielä vakuuttunut.

Vaikea toisaalta uskoa, että C++:n asema horjuu, ainakaan ihan lähitulevaisuudessa.

C++:n osaajilla on tulevaisuudessakin kysyntää ja varmaan tällä hetkellä suomessa haetaan linux-puolelle eniten juurikin C++(/Qt)-ohjelmoijia.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 259