Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janne

Sivuja: 1 ... 257 258 [259]
5161
Ubuntu tietokoneissa / Re: ikkunan pienennys
« : 09.07.05 - klo:16.12 »
sähköpostissa olisi ideana että näkee vilkaisulla että onko tullut postia ilman että "klikkaa" postiohjelman päälimmäiseksi ruudulle
(wintoosassa tulee se kirjekuori siihen alapalkkiin)

äkkiseltään veikkaisin, että tuo ei ole tällä hetkellä mahdollista evolutionin vakiosetillä. aikaisemmin evolutionin otsikkopalkin fontti muuttui boldiksi uuden postin saavuttua, jolloin postin saapumisen näki suoraan taskbarista. sittemmin toiminnallisuus poistui jostain syystä. sittemmin joku teki evolutioniin patchin joka näytti kirjekuorta viestin saapuessa, mutta se ei tainnut olla koskaan edes cvs:ssä asti. muistaakseni aikaisemmin oli mahdollista suoritta omia komentoja postin saapuessa, jolloin pystyi kutsumaan vaikkapa zenityä.

tuo ilmeisesti nyt on ihan tosissaan tarkoitus siirtyä käyttämään tuota DBUS-viestin lähettämistä, mutta aika harvassa distrossa on oletuksen mukana mitään mikä tuohon reagoisi. kaikki taitavat odotella libnotifyä(?). sinänsä evolution pluginin (joka näyttää kirjekuorta) tekeminen ei olisi varmasti suurikaan juttu, kuten ei myöskään jonkun erillisen daemonin joka kuuntelee DBUS:ia ja reagoi evolutionin lähettämään viestiin.

oletettavasti seuraavaan versioon tuo on viimeistään tulossa.


5162
Ubuntu tietokoneissa / Re: ikkunan pienennys
« : 09.07.05 - klo:14.46 »
olen nyt käyttänyt ubuntua muutaman viikon ja aika hyvin pääsyt tähän sisään mutta pari asiaa on jotka "häiritsevät"

kun et kerro tarkemmin, niin voiko siis olettaa, että käytät ubuntun oletuksia. työpöytänä on gnome 2.10 ja sähköpostisoftana evolution?

ensimmäinen on tämä kun pienentää jonkin ohjelman niin ruudulla näytetään jonkinlainen "animointi" siitä että ikkuna menee pieneksi
saako sen jostain pois päältä kun en pidä kyseisestä toiminnosta ???

saa, miltei mitä tahansa saa säädettyä jos niin haluaa. tosin itse en ole tuota koskaan kokenut häiritseväksi joten en tiedä tarkalleen mistä tuota saa säädettyä (ja saako sitä sitä säädettyä yksinään jostain). gnomen oletus ikkunamanageri metacity on aika niukka noiden säätöjen suhteen ja niitäkin vähää säädetään enimmäkseen gcongin kautta. siispä komentoriviltä tavallisena käyttäjänä gconf-editor tai applications-menusta -> system tools -> configuration editor.

siellä sitten ainakin kohdan apps -> metacity -> general -> reduced_recources asettaminen päälle aiheutta tuon animaation näyttämättä jättämisen. tosin koska sen on tarkoitus keventää työpöytää muutenkin mahdollisimman paljon, aiheuttaa se mm. myös sen, että ikkunoiden sisältöää ei näytetä niitä siirrettäessä. voi hyvin olla, että tuon saa kyllä yksikseenkin pois jostain, pitänee koettaa tarkistaa...

ja toinen asia ...
saako sähköpostiohjelman näyttämään jotain merkkiä kun saapuu postia ??

saa. se miten se tehdään riippuu täysin käytetystä sähköpostisoftasta. mitä haluat tuolloin tapahtuvan?
evolutionissa on ominaisuuksien (ubuntussa tuo saattoi olla toolsin alla, minulla 2.2.3:ssa se on editin alla) mail preferences kohdassa on osio nimeltään new mail notification josta saa valittua mitä haluaa tapahtuvan uuden postin saapuessa. (hmmm... ainakaan tässä uudessa evolutionissa ei näytä olevan mahdollisuutta suorittaa jotain komentoa postin saapuessa.).

dbus-viestin lähettämine voi olla hyvä vaihtoehto jos jos sinulla on joku softa kuuntelemassa niitä.

5163
Multimedia ja grafiikka / Re: mplayer ja ubuntu
« : 07.07.05 - klo:14.54 »
jeps, näin on. sori, harhaannuin noitten sangen sivujen vuoksi muistelemaan, ettei mplayer kuulu vakiokalustoon... kuuluuhan se toki. noh, ehkäpä muistutus sangen sivujen lähdelistasta oli sinänsä paikallaan.

no joo, siis vanhassa ubuntuguidessahan oli viittaus tuonne marillat-repositoryihin, mutta uudesta se on poistettu, koska se on nyt saatavissa backports-projektin kautta (kuten aika moni muukin aiemmin distron ulkopuolelle jäänyt paketti). itse asiassa backportsin kautta saa nykyään sunin javankin, en vaan osaa yhtään sanoa kuinka paljon tuo rikkoo sunin lisenssiehtoja.

sangen lista saattaa olla ihan ok, en tiedä. ainakin siellä oli ubuntu backports esitelty vanhalla ja nykyään toimimattomalla tavalla. samoin kde-softat kuuluvat nykyään ihan vakiosettiin, eikä niitä varten tarvita erillisiä repositoryjä. vaikka tuo näkyy jossain vaiheessa päivitetynkin hoary-aikaan, on siellä paljon nykyisin turhaa kamaa ja osittain jopa väärää. kannattaa olla tarkkana tuon kanssa.

edit:
tuo backports saattaa sittenkin toimia taas noinkin. yhdessä vaiheessa suorat yhteydenotot oli kokonaan estetty, mutta nyt näyttää siltä, että he vain pyytäisivät käyttämään mirroreita. mirrorin käyttäminen lienee silti edelleen fiksumpaa.

5164
Multimedia ja grafiikka / Re: mplayer ja ubuntu
« : 07.07.05 - klo:13.54 »
Edelliseen tarkennukseksi, että ellei paketinhallintasi löydä MPlayeria, sinun tulee lisätä tiedostoon /etc/apt/sources.list debian-marillat (muistaakseni näin ei ole oletuksena).

eikä tule. ubuntun kanssa kannattaa ehdottomasti käyttää ubuntulle käännettyjä paketteja jos niitä vain on saatavilla. mplayer kuuluu näihin.

Ks. tarkemmin Sangen sivuilta. Sieltä löytyy ylipäätään hyödyllinen listaus lähteistä:

katso mielummin ubuntua koskeva ohjeistus lähteiden osalta:
http://ubuntuguide.org/

5165
Multimedia ja grafiikka / Re: mplayer ja ubuntu
« : 07.07.05 - klo:11.43 »
Siirryin nyt sitten Fedoran leiristä debianin ja Ubuntun ihmeelliseen maailmaan. Muuten ok, mutta fanaattisena mplayerin käyttäjänä olis hienoa saada se toimimaan Ubuntun puolella kanssa. Käänsin alienilla rpm- paketin deb- muotoon ja asensin siitä.

miksi käytit alienia, etkä asentanut ubuntun käyttämiä kirjastoja vasten käännettyä mplayeria suoraan paketinhallinnasta? siis onko jotain erityistä syytä yrittää saada toista distroa varten käännettyä pakettia asentumaan distron oman paketin sijaan?

mplayer: error while loading shared libraries: libtermcap.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

tuossahan se lukeekin. sinulla ei ole kirjastoa nimeltä libtermcap.so.2. ubuntussa tuo tiedosto löytyy näköjään paketista termcap-compat.

janne@bansku:~$ apt-file search libtermcap.so.2
termcap-compat: lib/libtermcap.so.2
termcap-compat: lib/libtermcap.so.2
termcap-compat: lib/libtermcap.so.2.0.8
termcap-compat: lib/libtermcap.so.2.0.8

tuon asentaminen saattaa auttaa, mutta huomattavasti helpommalla pääset nyt ja vastaisuudessa jos käytät distron valmiita paketteja.

Ps. Tällaisia ongelmia olen ennenkin ratkonut, mutta Ubuntun tiedostorakenne on minulle hieman outo....

millä tavalla se on outo?

5166
tuota nooin.. mä onnistun siihen asti että kirjotan uuden salasanan kaks kertaa ja se kertoo että :new password updated succesfully, mutta sitte jos kirjaudun uudestaan sisään, vanha salasana on käytössä edelleen. miten sen uuden salasanan saa "säilymään"?

siis kumpaa kautta yritit vaihtaa salasanaa? sen pitäisi kyllä jäädä voimaan kummallakin tavalla. testasin nyt vielä itsekin molempia tapoja ja molemmat toimivat (tosin ajan nyt testikoneella ubuntun testiveriota joten en ole varma toimiiko valikon kautta muutettu salasana hoaryssa).

näytti vielä siltä, että komentoriviltä ajettuna passwd oli huomattavasti tarkempi siitä kuinka monimutkainen salasanan pitää olla.

5167
Laitealue / Re: skanneriongelma, snapscan e40
« : 02.07.05 - klo:14.12 »
minulla on itselläni Agfa Snapscan e50 ja kuvittelisin, että e40 toimii aikalailla samalla tavalla. e50 nimittäin odottaa, että skannerin initialisointivaiheessa skanneriin ladataan sisälle firmware (mikä kyllä tekee firmwaren päivityksestä todella helppoa, mutta aiheuttaa jotain muita ongelmia). firmwaren voi ottaa joko skannerin ajurilevyltä tai valmistajan nettisivulta (varsinkin jos siihen on tullut firmwarepäivityksiä sen ilmestymisen jälkeen).

sen jälkeen sanelle pitää kertoa, missä formware sijaitsee editoimalla sanen configurointitiedostoja. omalla pääkoneellani ei ole ubuntua ja testikonekin on nyt muussa käytössä, mutta ainakin tällä koneella editoitava tiedosto on /etc/sane.d/snapscan.conf (luulisi, että ainakin osa snapscan.conf pysyy samana joten etsinnän pitäisi ainakin olla helppoa).

tuossa tiedostossa pitää olla polku skannerin firmwareen, siellä saattaa ollakin valmiina kommentoitu esimerkki. omassa tapauksessani tuolla lukee:
firmware /etc/sane.d/Snape50.bin

jossa firmware on Snape50.bin ja kopioin sen itse tuohon hakemistoon valmistajan kotisivuilta. varmista myös kopioinnin jälkeen, että sinulla on riittävät oikeudet käyttää tuota tiedostoa ;)

5168
mulle on veli asentanu ubuntun, ja kirjautuu jatkuvasti sisään mun koneelle ku oon poisa.

voi olla, että koneella on useampiakin käyttäjätunnuksia eikä pelkästään sinun salasanasi muuttaminen estäisi veljeäsi kirjautumasta koneelle.

en ole henkilökohtaisesti mikään nero, jotenka jospa neuvoisitte  :) mistä se salasana vaihdetaan?

tuohon on ainakin pari tapaa. gnomen yläpalkissa Desktop -> Administration -> Users and Groups ja sieltä halutun käyttäjän Properties.

toinen tapa on avata terminaali ja kirjoitaa siihen passwd.

Sivuja: 1 ... 257 258 [259]