Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
42
Siis luulen että sinulle sopisi VLC ainakin jossain määrin.
www.videolan.org

43
Hmm, mielenkiintoista että ketju alkoi elää sitten omaa elämää...

Taitaa apachen ja yleensäkkin palvelimen virittely oppaat olla sellaista mille olisi kysyntää, ja niin että ohjeet kestävät ubuntun kehitys (6kk välein ja LTS)...

Itselle kyllä kelpaisi tuollainen ohje miten tehdä useamman websivun konfiguraatio kun käytössä on vain yksi kiinteä looginen (ei numeerinen) osoite.

44
Siis haluaisit tehdä sellaisen palvelun että palvelin koneelta lähtee Video on Demand streami määrätyllä osoitteella ?

45
Jos olet liittänyt tuon palvelimen kiintolevyn SSH kautta niin se kiintolevy on osoitteessa
/home/[käyttäjä]/.gvfs/mountattu osio.

Itse olen pyörittämättä palvelin projektia johon olisi tarkoitus kerätä soveltuvia oppaita erilaisille palvelimen hyödyntämis tarkoituksille kotona.

46
Updatea pukkaa.

Eli pienen odottelun jälkeen sain järjesteltyä niin että saan yhden "tuotanto" palvelimen josta tulee vakaa ja pysyvä ja toisen alustan jolla jonka omista kehitys käyttöön (myös vähemmän resursseja).

Molempien pitäisi olla toiminnassa viikonlopun jälkeen.

47
Joo.

Tuon palvelimen perus asennus on melko helppoa kauraa, ja pitäisi onnistua kaikilta jotka ovat sinut linuxin komentorivin kanssa.

Itse olen vain huomannut että oppaat eivät oikein tahdo pysyä aina kehityksen perässä, kun 6kk välein tulee uusi versio jne...

48
Pelit / Vs: Pelikone
« : 21.03.10 - klo:14.33 »
Joo ja odotan myös mikä vaikutus tällä uudella openCL rajapinnalla tulee olemaan, että tuoko se hyvän avoimien (OpenGL & yms.) tuen peleihin.

49
Pelit / Vs: Diablo 2 asennus tikulta
« : 21.03.10 - klo:14.30 »
Oletko hakenut nuo asennut mediat blizzardin uudesta battle.net palvelusta ?
Koska kaikki laillisen asennus avaimen omistavat voivat rekisteröidä pelinsä tuonne battle.net sivustoon josta myöhemmin voit ladata asennus paketit.

D2 1.12 päivitys taitaa pääsääntöisesti vain poistaa CD:n tarkistuksen kokonaan ja taitaa olla full asennus minkä tuo media tekee.

50
Eli nyt olen etsimässä DigiTV korttia joka toimii MythTV:n kanssa tuossa minun lähiverkko palvelin projektissa.

51
Tämä aihe ei ole enää ajankohtainen koska se mitä ajattelin tehdä ei yksinkertaisesti ole mahdollista.
Katso tämä aihe
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32178.0

52
Apachen pitäisi tietää mitä noille tiedostoille tehdään.
Se on kait jotain tekoa mime-magic tai vastaava (en ole tarkkaan perehtynyt)

Toinen mikä vaikuttaa ja johon valistuneempi voisi kai vastata on se miten apache käsittelee eri tyyppisiä tiedostoja ja tiedosto muotoja (esim media tiedostot)

53
Tilanne päivitys.

Otan erään vanhan koneeni käyttöön ja teen siitä kehittely ja testaus alustan projektiin ja nykyinen palvelin muuttuu tuotanto  ja käyttö alustaksi.

Lisäksi mahdollisesti hankin webhotellin mm. projektin esittely sivuston tekemiseen.

Extrana mainittakoot että sain koekäyttö mahdollisuuden Canonicalin landscape ohjelmaan ja ehkä tilaan sen tuotanto palvelimen halllinta työkaluksi mikäli hinta on edullinen. Ainakin tähän asti olen pitänyt siitä työkaluna.

54
Itsellä on ollut ajatuksen tehdä eräs lähiverkko palvelin projektins soveltuvista käyttötarkoituksista mm. koulutöiden tekemiseen ja tallentamiseen webselain pohjaisella sovelluksella niin että niitä voi tehdä mistä vain saa nettiyhteyden.

Idea on vielä hieman raakile eikä se välttämättä ole nopea ratkaisu, mutta pohja sille.

55
Joo se oli tarkoitus, mutta tämä ei näytä onnistuva ihan niin sujuvasti kuin olin odottanut.
Ensinnäkin olen osan asioista tehnyt ubuntu.org oppaiden mukaan päästäkseni alkuun, mutta ne oppaat ovatkin vanhoihin versiohin (8.04 ehkä) Joten kaikki ei ihan sovellu.

Ja tuo blogi idea on ihan varteenotettava koska voisin esim. kerran viikossa kirjoitella mitä tapahtuu ja missä mennään.

Tähän mennessä olen jo oppinut kohtuullisen paljon ja minulla on selkeä visio että saavuttamallani tietotaidolla on kysyntää mm. kodin turvapalvelun muodossa (palvelin joka valvoo kotia jne.)

Huomioitavana asiana mainittakoot että pääsin mukaan tuohon ubuntun Landscape:n testaukseen ja voisin siitä ja palvelin projektin odotuksista kirjoittaa hyvinkin hiihtolomaviikon lopulla blogi kirjoituksen.

56
Projekti : Linux Palvelin lähiverkossa

Palvelin lähiverkossa ei kuulosta tavanomaiselta ainakaan kotona vaikka elämmekin tietoteknologian ympäröiminä, silti keskitetty palvelin voi tuoda joustavuutta ja helpotusta jokapäiväiseen informaatioteknologian käyttöön.

Aloitin harrastus ja itseopiskelu pohjalta ideoimaan tätä projektia noin vuosi sitten saatuani ensimmäisen palvelimeksi soveltuvan koneen. Nyt projekti on esittelykelpoisessa kunnossa.

Projektin idea on kartoittaa tarpeita ja luoda innovatiivisia soveltuvia ja joustavia linux palvelin pohjaisia ratkaisuja erilaisiin paikkoihin missä palvelin ei ehkä ensimmäisenä ollut ajateltu ratkaisu tai olisi esitettyä ratkaisua käytännöllisempi (verkkokiintolevyt) mm.

Olin esittelemässä tätä projektia jo Assembly2009 summer tapahtumassa ensimmäisellä koneella mutta näkyvyys jäi vähäiseksi ja ehkä parempi niin, sillä sain työstää projektia eteenpäin rauhassa.

Tunnetuimpia palvelin sovelluksia ja paketteja

LAMP (Linux, Apache, MySQL ja PHP)
Email palvelu käyttäen smarthostia
Tomcat (Java sovellus palvelin)
OpenLDAP (Open Lightweight Directory Access Protocol) [pääsyn valvontaa ja muuta mukavaa]
MythTV [DigiTV]
[Lukuisia muitakin]

Projektin kuluessa on myös tarkoitus kirjoittaa ja ylläpitää ajantasaista opas sivustoa ja myöhemmin kehittää maksullinen erikoisosaamiseen perustuva konsultointi palvelu joka hoitaa asennuksen ja ylläpidon.

Projektin pohjana on Ubuntun palvelin jakelun pohjalta tehty asennus ja katsastan tilanteen 10.04 LTS julkaisun osalta ja luultavasti siirryn siihen

Projektin tavoitteet
- Kartoittaa linux palvelimen soveltuvat käyttömahdollisuudet mahdollisuudet lähiverkossa.
- Mitä eri ohjelmat tekevät ja mitä ne hyötyä niistä on.
- Luoda perusteet miksi Ubuntu Linux palvelin on soveltuvampi kuin Windows pohjainen ratkaisu.
- Kirjoittaa ja pitää ohjeistus ajan tasalla.

Tällä hetkellä työskentelen projektissa yksin mutta apu ei olisi pahitteeksi.

Sain käyttööni toisen koneen josta voin tehdä ns. kehitys alusta palvelimen (testaus yms.) ja varsinainen palvelin on ns. tuotanto alusta.

Edit. Päivitys ja kirjoitusvirheitä

57
Voisiko tässä nyt olla semmoinen hyvä lähtökipinä semmoiselle aiheelle että joku tekisi seikkaperäisen ohjeen jolla palvelinympäristön saa turvallisesti etähallittavaksi ja muutenkin käytettäväksi? Itseäni ainakin kiinnostaa seuraavat asiat:

-SSH avaimet + port knocking (voiko molempia käyttää yhtäaikaa?)
-SSH avaimien päivitys esim. kerran viikossa (windows koneille oon joutunu aina puttygen työkalulla tekemään avaimet ja kopioimaan palvelimen suuntaan, ubuntuissa pelaa fiksummatkin työkalut)
-Webmin vain SSH:n kautta (kait tämänkin saa konffattua kuuntelemaan vain localhostia?)
-Snort + loggaus/mailiin ilmoituksia jos tulee jotain höpöä (Snortista ei ole mitään käsityksiä, mutta ilmeisesti olisi melko tärkeä? :D )
-Automaattiset virustarkistukset tiedostoille (clamav:n kai saa jollain nuuskimaan levyjä automaattisesti aina kun uusi tiedosto putkahtaa levylle?)
-Turvalliset säännöt palomuuriin + loggaus/mailiin ilmoituksia jos tulee jotain höpöjä


Joo tuossa on ideaa, mutta mistä löytyy riittävän tietotaitoinen ihminen nuo tekemään, sitä en osaa sanoa.

58
Joo.

Laitoin ekaan postaukseen miten ratkaisin ongelman....

59
Jooh.

Tuolla sen kyllä saa tehtyä, mietin vain että olisiko olemassa sellaista tietokanta pohjaista kulunvalvontaa ?
Vai toimisiko se tuolla tavoin kuin htaccess toimii ?

Eli se PHP systeemi vahtisi minne pääset tunnuksillasi jne.

60
Eli minulla on ubuntu palvelin kotona ja olen laittanut sille useamman web sivuston rinnakkais hakemistoina, nyt haluaisinkin tehdä suojauksen jolla hallinnoin että ketkä käyttäjät pääsevät mihinkin hakemistoihin käsiksi.

Mikä olisi käytännöllinen ja helposti ylläpidettävä tapa toteuttaa tälläinen suojaus ?

Tietysti htaccess on eräs, mutta mietin ohjeita vaihtoehtoisia koko palvelimen kattavia ratkaisuja.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10