Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Pelit / Vs: Pelikone
« : 21.03.10 - klo:14.33 »
Joo ja odotan myös mikä vaikutus tällä uudella openCL rajapinnalla tulee olemaan, että tuoko se hyvän avoimien (OpenGL & yms.) tuen peleihin.

42
Pelit / Vs: Diablo 2 asennus tikulta
« : 21.03.10 - klo:14.30 »
Oletko hakenut nuo asennut mediat blizzardin uudesta battle.net palvelusta ?
Koska kaikki laillisen asennus avaimen omistavat voivat rekisteröidä pelinsä tuonne battle.net sivustoon josta myöhemmin voit ladata asennus paketit.

D2 1.12 päivitys taitaa pääsääntöisesti vain poistaa CD:n tarkistuksen kokonaan ja taitaa olla full asennus minkä tuo media tekee.

43
Eli nyt olen etsimässä DigiTV korttia joka toimii MythTV:n kanssa tuossa minun lähiverkko palvelin projektissa.

44
Tämä aihe ei ole enää ajankohtainen koska se mitä ajattelin tehdä ei yksinkertaisesti ole mahdollista.
Katso tämä aihe
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32178.0

45
Apachen pitäisi tietää mitä noille tiedostoille tehdään.
Se on kait jotain tekoa mime-magic tai vastaava (en ole tarkkaan perehtynyt)

Toinen mikä vaikuttaa ja johon valistuneempi voisi kai vastata on se miten apache käsittelee eri tyyppisiä tiedostoja ja tiedosto muotoja (esim media tiedostot)

46
Tilanne päivitys.

Otan erään vanhan koneeni käyttöön ja teen siitä kehittely ja testaus alustan projektiin ja nykyinen palvelin muuttuu tuotanto  ja käyttö alustaksi.

Lisäksi mahdollisesti hankin webhotellin mm. projektin esittely sivuston tekemiseen.

Extrana mainittakoot että sain koekäyttö mahdollisuuden Canonicalin landscape ohjelmaan ja ehkä tilaan sen tuotanto palvelimen halllinta työkaluksi mikäli hinta on edullinen. Ainakin tähän asti olen pitänyt siitä työkaluna.

47
Itsellä on ollut ajatuksen tehdä eräs lähiverkko palvelin projektins soveltuvista käyttötarkoituksista mm. koulutöiden tekemiseen ja tallentamiseen webselain pohjaisella sovelluksella niin että niitä voi tehdä mistä vain saa nettiyhteyden.

Idea on vielä hieman raakile eikä se välttämättä ole nopea ratkaisu, mutta pohja sille.

48
Joo se oli tarkoitus, mutta tämä ei näytä onnistuva ihan niin sujuvasti kuin olin odottanut.
Ensinnäkin olen osan asioista tehnyt ubuntu.org oppaiden mukaan päästäkseni alkuun, mutta ne oppaat ovatkin vanhoihin versiohin (8.04 ehkä) Joten kaikki ei ihan sovellu.

Ja tuo blogi idea on ihan varteenotettava koska voisin esim. kerran viikossa kirjoitella mitä tapahtuu ja missä mennään.

Tähän mennessä olen jo oppinut kohtuullisen paljon ja minulla on selkeä visio että saavuttamallani tietotaidolla on kysyntää mm. kodin turvapalvelun muodossa (palvelin joka valvoo kotia jne.)

Huomioitavana asiana mainittakoot että pääsin mukaan tuohon ubuntun Landscape:n testaukseen ja voisin siitä ja palvelin projektin odotuksista kirjoittaa hyvinkin hiihtolomaviikon lopulla blogi kirjoituksen.

49
Projekti : Linux Palvelin lähiverkossa

Palvelin lähiverkossa ei kuulosta tavanomaiselta ainakaan kotona vaikka elämmekin tietoteknologian ympäröiminä, silti keskitetty palvelin voi tuoda joustavuutta ja helpotusta jokapäiväiseen informaatioteknologian käyttöön.

Aloitin harrastus ja itseopiskelu pohjalta ideoimaan tätä projektia noin vuosi sitten saatuani ensimmäisen palvelimeksi soveltuvan koneen. Nyt projekti on esittelykelpoisessa kunnossa.

Projektin idea on kartoittaa tarpeita ja luoda innovatiivisia soveltuvia ja joustavia linux palvelin pohjaisia ratkaisuja erilaisiin paikkoihin missä palvelin ei ehkä ensimmäisenä ollut ajateltu ratkaisu tai olisi esitettyä ratkaisua käytännöllisempi (verkkokiintolevyt) mm.

Olin esittelemässä tätä projektia jo Assembly2009 summer tapahtumassa ensimmäisellä koneella mutta näkyvyys jäi vähäiseksi ja ehkä parempi niin, sillä sain työstää projektia eteenpäin rauhassa.

Tunnetuimpia palvelin sovelluksia ja paketteja

LAMP (Linux, Apache, MySQL ja PHP)
Email palvelu käyttäen smarthostia
Tomcat (Java sovellus palvelin)
OpenLDAP (Open Lightweight Directory Access Protocol) [pääsyn valvontaa ja muuta mukavaa]
MythTV [DigiTV]
[Lukuisia muitakin]

Projektin kuluessa on myös tarkoitus kirjoittaa ja ylläpitää ajantasaista opas sivustoa ja myöhemmin kehittää maksullinen erikoisosaamiseen perustuva konsultointi palvelu joka hoitaa asennuksen ja ylläpidon.

Projektin pohjana on Ubuntun palvelin jakelun pohjalta tehty asennus ja katsastan tilanteen 10.04 LTS julkaisun osalta ja luultavasti siirryn siihen

Projektin tavoitteet
- Kartoittaa linux palvelimen soveltuvat käyttömahdollisuudet mahdollisuudet lähiverkossa.
- Mitä eri ohjelmat tekevät ja mitä ne hyötyä niistä on.
- Luoda perusteet miksi Ubuntu Linux palvelin on soveltuvampi kuin Windows pohjainen ratkaisu.
- Kirjoittaa ja pitää ohjeistus ajan tasalla.

Tällä hetkellä työskentelen projektissa yksin mutta apu ei olisi pahitteeksi.

Sain käyttööni toisen koneen josta voin tehdä ns. kehitys alusta palvelimen (testaus yms.) ja varsinainen palvelin on ns. tuotanto alusta.

Edit. Päivitys ja kirjoitusvirheitä

50
Voisiko tässä nyt olla semmoinen hyvä lähtökipinä semmoiselle aiheelle että joku tekisi seikkaperäisen ohjeen jolla palvelinympäristön saa turvallisesti etähallittavaksi ja muutenkin käytettäväksi? Itseäni ainakin kiinnostaa seuraavat asiat:

-SSH avaimet + port knocking (voiko molempia käyttää yhtäaikaa?)
-SSH avaimien päivitys esim. kerran viikossa (windows koneille oon joutunu aina puttygen työkalulla tekemään avaimet ja kopioimaan palvelimen suuntaan, ubuntuissa pelaa fiksummatkin työkalut)
-Webmin vain SSH:n kautta (kait tämänkin saa konffattua kuuntelemaan vain localhostia?)
-Snort + loggaus/mailiin ilmoituksia jos tulee jotain höpöä (Snortista ei ole mitään käsityksiä, mutta ilmeisesti olisi melko tärkeä? :D )
-Automaattiset virustarkistukset tiedostoille (clamav:n kai saa jollain nuuskimaan levyjä automaattisesti aina kun uusi tiedosto putkahtaa levylle?)
-Turvalliset säännöt palomuuriin + loggaus/mailiin ilmoituksia jos tulee jotain höpöjä


Joo tuossa on ideaa, mutta mistä löytyy riittävän tietotaitoinen ihminen nuo tekemään, sitä en osaa sanoa.

51
Joo.

Laitoin ekaan postaukseen miten ratkaisin ongelman....

52
Jooh.

Tuolla sen kyllä saa tehtyä, mietin vain että olisiko olemassa sellaista tietokanta pohjaista kulunvalvontaa ?
Vai toimisiko se tuolla tavoin kuin htaccess toimii ?

Eli se PHP systeemi vahtisi minne pääset tunnuksillasi jne.

53
Eli minulla on ubuntu palvelin kotona ja olen laittanut sille useamman web sivuston rinnakkais hakemistoina, nyt haluaisinkin tehdä suojauksen jolla hallinnoin että ketkä käyttäjät pääsevät mihinkin hakemistoihin käsiksi.

Mikä olisi käytännöllinen ja helposti ylläpidettävä tapa toteuttaa tälläinen suojaus ?

Tietysti htaccess on eräs, mutta mietin ohjeita vaihtoehtoisia koko palvelimen kattavia ratkaisuja.

54
Juu tuo on ihan maku kysymys, tosin oma pavelin voi olla parempi sillä se on aina päällä ja hallinta ehkä helpompaa, eikä vie tehoja pelatessa.

55
Pelit / Vs: World of Warcraft - ei toimi WotLKin jälkeen
« : 19.12.09 - klo:23.29 »
Nojoo, nyt ollaan päästy tämän ongelman yli. Mutta nyt grafiikat lagittavat sen verran etten pääse edes loggaamaan. Sain kerran tuon alku login screenin pyörimään sujuvasti mutta ubuntu kaatui heti sen jälkeen ja config oli resetoinut. Sen jälkeen grafiikat tökkivät niin pahasti että en voi logata sisälle. Mikä hyödyksi?'

Mikä on vikana kun grafiikat on LOW ja rauta riittäisi hyvin raskaampienkin pelien pyörittämiseen mutta silti tökkii ja tökkii.

Lyö openGL tila päälle laittamalla "-opengl" parametri siihen käynnistimen loppuun lisää...

56
Laitealue / Omituinen ääni ongelma.
« : 18.12.09 - klo:17.58 »
Päivitin 9.04 Ubuntuni 9.10 ja nyt kun asiat ovat hieman erilaisia olen törmännyt vähintäänkin outoon ongelmaan äänien kanssa.

Eli, kun laitan esim rythmboxin soittamaan musiikkia, joudun avaamaan pulseaudion ja sillä valitsemaan uuden ääni profiilin ja vaihtamaan takaisin analog surround 7.1 output + analog stereo input yhdistelmään että saan parhaan äänenlaadun...

tämä toistuu sitten huomattavan monen asian kanssa, enkä keksi siihen mitään selkeää yksittäistä syytä.

Eli miten tota saisi selviteltyä missä mättää ?

57
Jooh.

Onglema nyt ei ole ihan kriittinen, mutta tuo on jotain minkä haluan oppia tekemään, voi myöhemmin olla hyötyä.

Lähinnä ongelmani liittyi siihen että minulla pyörii jatkuvasti oma koti palvelin projektin palvelin ja mietin miten voisin parantaa sen tieto turvaa, jos lisään omia ali osioita siihen...

Ehkä saanen tuon järjestykseen jossakin vaiheessa.

58
Jooh löysin aiheeseen liityviä ohjeita ihan apachen omalta verkkosivulta, mutta vielä tarvitsee keksiä miten saan ton dns palvelimen toimimaan oikein koska se näytää liityvän siihen että sivut näkyvät.

59
Jooh.

Siis homman ongelma on se että olen koittanut etsiä ohjeita miten saan tuon apachen MPM moduulin toimimaan, jolla voin saada noita itsenäisiä web sivustoja, käyttäen virtual hostia. ... ohjeet vaihtelee tosi paljon...

60
Palvelimen osoitteen rajoituksien vuoksi tein seuraavan ratkaisun.

Eli laitoin useamman itsenäisen websivuston koti palvelimelleni siten että kaikki sivustot ovat omassa hakemistossaan

/var/www alla esim.

/var/www/online (pääsivu)
/var/www/projektit (toinen verkkosivu)

Tämä ratkaisu mahdollistaa useamman verkkosivun pitämisen palvelimella rinnakkaisissa hakemistoissa, jos et saa apachen virtual hostia toimimaan.

EDIT : Ketjun saa lukita koska ei enää tarvetta.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9