Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Joo siis tuo vaikuttaa tosiaan siltä, että operaattori muuttanut omissa asetuksissaan jotain.

10. alueen osoitteet ovat aina yksityisverkkoa ja yhteyden saaminen sellaiseen ellei operaattori ole mahdollistanut on mahdotonta.

Kehotankin kysymään operaattorilta, että mitä muutoksia ovat tehneet, sillä nyt et voi käyttää jotain mikä aiemmin toimi.

2
Päivitystä.

Eli tosiaan löysin tällaisen oppaan

https://linuxcontainers.org/lxd/getting-started-cli/

Tuo on kokonaan englanniksi.

No nyt lähdin seuraamaan opasta niin nyt huomasin, että pitää tietotaitoa päivittää hieman tuossa, koska kaikki asiat eivät ole selkeitä, kuten miten määritellä kovalevyjen polut ja muuta mielenkiintoista.

No opiskelu projektinahan tämä on otettu.

Se mikä yllätti tosin on tuo, että Snap ja lxd on jo valmiiksi asennettuina ubuntu palvelimessa, mikä nopeuttaa prosessia jonkin verran.

Koneena tosiaan on vanha dell power edge r610 jossa ihan kivat 2 6ydin prosessoria, 48 gigaa rammia ja kohtalaisesti kiintolevy tilaa niin on tosiaan resursseja käytettävissä tuon kautta.

Mielenkiintoista nähdä, että mitä tässä on vielä edessä.

Mietin, että pitäisiköhän tästä tehdä oma ketjunsa, missä käyn tätä hommaa enemmänkin läpi?

3
Etsintä jatkuu.

Eli tosiaan tullut ihan muutamaa juttua käytännössäkin kokeiltua, kun ollut aikaa ja mahdollisuutta.

Löysin sitten tällaisen oppaan https://ubuntu.com/openstack/install ja taidan laittaa tuon testaten jossain kohtaa, että näen toimivuuden.

Toinen opas, se toimi ehkä paremmin 20.04 versiolle kuin 22.04 versiolle.

Mutta joo tutkimusmatka jatkuu.

4
Hieman päivitystä.

Jatkoin kaivelua ja tällainen sivu tuli vastaan https://discourse.ubuntu.com/t/install-and-configure-microstack-sunbeam-single-node/32157

Eli tuo on tosiaan aikalailla mitä etsinkin ja sopiva, koska koneessa tosiaan on se reilu levytilan määrä niin voi hyvin tehdä tuon.

Toinen mistä veikkaan, että on apua on tämä https://linuxconfig.org/configuring-virtual-network-interfaces-in-linux eli saan tehtyä noi linkitykset verkkoyhteyksien välille.

Tuossa onkin mielenkiintoinen opettelu projekti tosiaan, menee varmaan hetki.

5
Tervehdys.

 ;DViimeinkin ;D tuli tosiaan saatua tuollainen oikea palvelin itselle ja nyt aloin miettimään sen virtualisointia, koska se on laitteiston puolesta tuettu.

kuitenkin törmäsin ongelmaan, että en meinaa mistään löytää kunnollista windows 10 ympäristössä toimivaa virtuaalikoneiden hallintaa, Onko sellaista?

Eli haussa olisi ratkaisu millä voisin tosiaan lähiverkosta käsin hallita tuota virtualisoitua palvelinta, eli hallinnoida sillä olevia virtualisoituja palvelimia yms.

Lisäksi tällaista mietiin, että miten kannattaisi jakaa tuon palvelimen kiintolevyt kun on 2 600 gigaista SAS levyä ja 4 300 Gigaista SAS levyä ja katsoin, että levyjen pitää olla joko noita SAS tai SSD, eivät sekoitu. Ja jos pääsen hifistelemään niin miten päivittäisin kovalevyt (malli ja koko?)

palvelin on tosiaan tuollainen blade Dell R610 malliltaan, vanhahtava mutta tuntuisi toimivan hyvin.

6
Oho tännehhän oli tosiaan tullut runsaasti vastauksia.

Tosiaan tarkennetaan sen verran, että esim facebook ja muut sosiaalisen median alustat ovat ihan ensimmäisenä ulkona ikkunasta, kun vaihtoehtoja mietitään ihan jo sillä, että itsellä on kaveriporukassa tullut tapauksia, että sieltä on vuotanut asioita.

Se mihin tämä keskustelu palsta tulisi on pienen rajatun joukon käyttöön, että keskusteluun tulisi hieman parempi rakenne, kuin sähköposti viestit, jotka on tällä hetkellä aika levällään. En sitten tiedä, että onko webmail ohjelmissa kuinka paljon eroja, mutta itse en oikein näe, että nykyinen palvelee kovinkaan hyvin.

Mitä tosiaan tulee tarpeisiin niin tosiaan asiat ovat sellaisia, että ne on lähtökohtaisesti vähintäänkin luottamuksellisia tai jopa salassa pidettäviä, joten suojaaminen on pakko tehdä ja mielummin hieman yli kuin vajaaksi jääden.

Mietin muuten, että onko kenelläkään tietotaitoa erilaisista älykortti tunnistautumis keinoista?

7
Elikkäs itselläni tuli tälläinen, että haluaisin saada sellaisen keskustelu foorumin perustettua, missä pystyn suojaamaan keskustelu alueet niin, että vain luvan saaneilla on mahdollisuus nähdä foorumin (tai alifoorumin) keskustelut.

Syy tähän on se, että keskustelut ovat luonteeltaan luottamuksellisia ja ehkä ajoittain myös salassapidettäviä niin niiden pysyminen salassa on myös erittäin tärkeää.

En ole hetkeen aikaan näiden keskustelu foorumien kanssa toiminut niin olen tippunut kelkasta niiden kehityksen suhteen ja en ole ihan varma, että mikä olisi hyvä alusta tähän käyttötarkoitukseen.

8
Yleistä keskustelua / Tämä päivä oli kyllä yllätys
« : 26.10.20 - klo:11.07 »
Joo o, nyt kyllä on pakko sanoa, että olen yllättynyt mutta todella positiivisella tavalla.

Yllätyksen aihe on se, että Microsoft on oikeasti tuonut natiivitason tuen Linux järjestelmälle windowsiin, joten enää ei tarvitse miettiä että kuinka saa jotain asioita toteutettua.
Minusta tämä on todella positiivinen kehitys suunta ja puhuu vahvasti sen puolesta että ovat tajunneet realiteetit eivätkä koita taistella niitä vastaan enää...

Nimittäin päätin muutaman vihkoon menneen minecraft palvelin virtelmä yrityksen jälkeen alkaa katsomaan ihan tosissaan tuota docker container ratkaisua, että ei tarttisi aina ihan kaikkea pistää uusiksi kun homma kusee kunnolla...

9
Hieman päivitystä.

Tosiaan tuli tuon https://linuxgsm.com/ kanssa leikittyä ja pakko todeta, että tuo ohjelmisto on kyllä tosiaan todella kätevä ja helpottaa steam peli palvelimien asentamista huomattavasti.

Seuraava jatkumo varmaan lienee se, että laittaisin tuosta laivakontin (docker) kasaan ja laittaisin imagen julkiseksi. Tämä kuitenkin on samalla iso opettelu projekti, joten aikaa voi mennä.

10
Joo tää menee taas tähän sarjaan "how brilliant of me".

Eli tosiaan hieman aloin leikkimään sillä asennus ohjelmalla niin sain sen tuloksen kuin halusin.

Suurin muutos ehkä itselleni oli se, että tuli tuo LVM hommaan mukaan niin se oli kuitenkin uutta itsellenikin vaikka kohtuullisen paljon olen linuxia käyttänyt.

Nyt tosiaan tuo vanhempi kiekko on tosiaan tuossa hakemistossa /var/storage ja käytän sitä varastointiin niin on helpompaa hallita kun alan erilaisilla asioilla leikkimään.

Tulipa tosiaan vilkaistua myös noita muita juttuja mitä tuola palvelin puolella on ja pakko alkaa sinne taas kiinittämään huomiota.

11
Joo o, nyt on pakko myöntää että oma osaaminen ei riitä.

Eli minulla on kotona palvelin, jossa on kaksi kovalevyä (SSD jossa käyttis yms.) ja sitten HDD josta ajattelin tehdä sellaisen varastolimpun, jonne laitan asioita talteen enemmänkin.

Nyt kuitenkaan en saa tuolla asennus jutulla tehtyä sellaista osiointi taulun muutosta että saisin tuon SSD:n /dev/sda kiinni oleellisin osin ja tuon kovalevyn /dev/sdb kiinni esimerkiksi /var/storage kohtaan.

Eli olisiko jossain ohjeita ja opastusta tähän, muita ohjeita kyllä löysin mutta en oikein juuri tähän neuvovia...

Olisi ihan kiva siinä suhteessa, että saisi tosiaan docker alustalle ja muille sellaisen säilytys tilan, että docker laatikot jotka eivät ole käytössä olisivat säilössä jossain. Olisi myös todella kiva tehdä sellainen palautuspiste joillekkin jutuille.

Kiitokset jo etukäteen vastauksista.

12
Edit: Homma tosiaan ratkaistu ja oli yksinkertaisempi kuin ajattelin, duh. :o

Eli laitetaas toinen aloitus tänne.

Itse sain tuon servun nyt viimeinkin toimimaan ja säädettyä sellaiseen kuntoon, että olen tyytyväinen.

Nyt vain kävin katsomaan tuota logical volume manager hommaa ja sillä tuollaisten snapshottien tekemistä.

Luin tuon https://wiki.ubuntu.com/Lvm
Mutta homma ei oikein auennut

Eli itselläni on koneessa ~500 gigan SSD levy johon on asennettu palvelin ohjelmisto ja se on /dev/sda

Sitten koneessa on toinen ~500gigan kovalevy jolle haluaisin tehdä noita snapshotteja, mutta hieman jäi auki, että miten?

Idea tuossa on se, että saisin tehtyä sellaisia palautus pisteitä järjestelmälle, että ei tarvitsisi aina pistää asennusta uusiksi, jos jotain menee vikaan.

13
Kiitoksia vastauksesta.

En tarvitse mitään superfolioo lähinnä sen, että edellisen palvelimen jäljet eivät näy levyllä vaan ne ovat selkeästi kadonneet.

14
Joo elikkäs nyt sain uuden SSD levyn joten toivon mukaan tuo palvelin kone olisi nopeampi kuin wanhalla hikilimpulla (mitä se kyl vaikuttaa muuten olevan)

Mutta pakko sanoa, että kun pitää mennä tuollaisella käytettynä ostetulla raudalla niin vähän tulee yllätyksiä, mutta ei isoja.

Tähän ketjuun laitan vähän mietteitä aiheesta ja sit jos on kysymyksiä ja niihin vastauksia ja tosiaan koko tuon LGSM jutun käyttöä (Minusta tuo on aivan briljantti juttu, että on)

Tosin on alkuun kysymys, saako jollain työkalulla vanhan kiintolevyn tyhjennettyä niin, että siihen ei jäisi mitään jälkeä siitä mitä sielä on aiemmin ollut? Tuli tässä mielenkiintoinen tilanne tämäntakia vastaan ...

15
Joo o, aikaa on vierähtänyt (en edes ole ihan varma kuinka paljon) siitä kun tänne jotain viimeksi kirjoittelin. :D

Nojoo, viimeiksi kun näitä asioita kunnolla pohdin niin minulla oli muuten toimiva kotipalvelin jossa ajoin owncloud pilvitallennus softaa jolla oli julkinen alidomain osoite. 8)

Olin jo aikeissa heittää pyyhkeen kokonaan aiheen tiimoilta kehään ja todeta, että ei jaksa kiinostaa mutta tilanteet näköjään muuttuu.

Oma tilanne on tosiaan sellainen, että alkoi jälleen tuon kotipalvelimen pyörittäminen kiinostaa, koska huomasin, että noiden vuokrapalvelimien toteutus ja taso vaihtelee välillä hyvinkin paljon eikä SSL varmenne ala let's encrypt ole kaikille tuttu :o. Suurin este tai hidaste oli hyvän käytetyn raudan löytäminen (sekin onnistui)

Mut joo tarkoitus olisi tosiaan hieman tähänkin alkaa keskittymään enemmän ja eräs minkä huomasin on se, että on muuten Ubuntun palvelin juttu kehittynyt huimasti.

Ja varsinaiseen kysymykseen:

Eräs mikä on alkanut kiinostamaan on se, että onko muuten linux palvelimia miten helppoa mahdollista ajaa jossain virtuaaliympäristössä, jolloin se palvelin jonka näet ja johon saat yhteyden on todellisuudessa eristetty hiekkalaatikko, eikä sieltä pääse ulos ainakaan ihan helpolla?

Meinaan katsoin, että olisi saatavilla sellaisia hauskoja palvelin bladeja joihin saisi jopa melkein teran rammia mutta en todellakaan halua laittaa sitä yhdeksi isoksi laatikoksi, vaan jakaa sen melkeimpä per asiakas laatikoihin, mikäli mahdollista (eli asiakas ei saa muiden hommia sotkettua, vaikka pistäisi oman servunsa ihan solmuun)

16
Itse sanoisin, että fyysinen.
Mikäli konetehoa riittää tai on useita koneita niin saattaisin jopa kokeilla jotain MaaS (Metal as a Service) juttuja

Itse olen pyörittänyt fyysistä palvelinta jo useita vuosia ja siitä on omat ilot ja murheet.

17
Tervehdys pitkästä aikaa.

Pyörittelen edelleen tuota omaa palvelin projektia ja siinä on jonkin verran tullut onnistumisia. Voin muuten sanoa, että en ole ollut ihan niin utopistikko kuin jotkut väitti, nyt on tullut selkeästi palvelintarkoitukseen suuniteltuja koneita saataville ainakin jimmsiltä ja verkkokauppa.com:sta :D

Nyt kuitenkin ajattelin päivittää tuon purkkini tuohon 18.04 LTS versioon.

Ongelmani on tämä: Minua kiinostaa, että voiko apachen virtual host määreillä saada sellaisen asetuksen, että
osoitteet: alidomain.domain.com ja alidomain.domain.com/jokuhakemisto ovat omissa instansseissaan niin ettei toisesta pääse toiseen käsiksi?

Nythän apachen oletus hakemisto on /var/www/html mietin, että olisiko mahdollista saada niin, että tosiaan hakemisto
/var/www/alidomain näkyisi osoitteella alidomain.domain.com
ja
/var/www/jokuhakemisto näkyisi osoitteella alidomain.domain.com/jokuhakemisto ?
Onko tälläinen edes mahdollista/järkevää?

Idea mitä tässä tavoittelen on se, että saisin oman owncloud tiedosto palvelimen niin, että muut samalla palvelimella olevat apachen instanssit eivät pääsisi edes vahingossa tuonne owncloud hakemistoihin, kun ne olisivat niiden purkin ulkopuolella?

Olen tämän aamupäivän pyöritellyt tuota ja sain kyllä tuon alidomain.domain.com toimimaan ihan mallikkaasti, mutta tuo alidomain.domain.com/jokuhakemisto heittää virhe 404:sta eli jotain on metsässä mutta mitä, en ole varma.

vai kannattaisiko ihan suoraan siirtyä käyttämään settiä:

saari.domain.com == palvelimella oleva pää sivusto
pilvi.domain.com == palvelimella oleva owncloud tallennuspalvelu ratkaisu

Ideana on siis tosiaan saada niin, että nuo alidomain sivustot olisivat omia instanssejaan ja mietin, että miten ratkaista? (omat alidomainit kullekkin tietysti olisi yksi ratkaisu)

18
Hei, itse ajattelin testailla ja hieman kikkailla tuon linux purkkini kanssa taas ja nyt ongelmana on se, että minun pitäisi saada erästä palvelua varten määriteltyä FQDN palvelimelleni.

Myöskin kysymys, onko kenelläkään kokemusta plesk webos:n käytöstä ?
Lähinnä mietin, että onko sillä virtuaali palvelimien hallinnointi miten helppoa ja tarvitseeko joka virtuaalipalvelimelle asentaa tuo plesk softa, vai ainostaan ns. ohjaus koneelle?

Omasta mielestäni olisi ideaali, jos virtuaalipalvelimien toimintoja voisi ohjata yhdellä ohjelmistolla :D

19
En ole varma, että onko sääntöjen vastaista vastata oman vastauksen jälkeen, mutta lisään kuitenkin.

Eli säädin ja sain tuon palvelimeni toimimaan eli lisäsin tuosta modeemistani itselleni omaan verkkoon näkyvän osoitteen, jolla saan yhteyden koneeseen, sitten lisäsin tuon osoitteen luotettujen domainien listaan ja näköjään tuo toimii.

Pitää jossain vaiheessa resertoida koko palvelin ja tehdä tarkempaa ylläpito juttua tuola mm. käyttäjätunnukset ja oikeudet saralla.

20
Joo sain tuon toimimaan.

Ongelma oli asetusten säätäminen ja pakettihallinan ohjaaminen oikeaan paikkaan, toivottavasti se korjataan piakkoin.

Totesin itsekseni, että tuollaiselle isolle owncloud pohjaiselle palvelulle saattaisi olla kysyntää.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10