Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Hyvää päivää.

Pitää taas tänne tulla, olin jo aiemmin törmännut tuohon owncloud pilvipalveluun ja huomasin, et sillä saisi foliohatun oman verkkotallennus palvelun pystyyn.

Itseäni kiinostaa ihan foliohattu ja learning how to do periaatteella toi homma.

Eli, asensin tuon paketin ja se tarjoaa tälläisen virheilmoituksen

Koodia: [Valitse]
ownCloud Package Removed

The ownCloud package has been removed from Ubuntu due to security issues that can not easily be updated.

Alternative ways to install are:

    Using the ownCloud packages on OBS: http://software.opensuse.org/download/package?project=isv:ownCloud:community&package=owncloud
    The Juju ownCloud charm: https://jujucharms.com/precise/owncloud/

Mitään ideaa miten tuosta pystyisi etenemään ?

Edit: Mietin et laitan ton varmaan niin että saisin tälläisen https://www.verkkokauppa.com/fi/product/52077/fckfm/ZyXEL-NAS540-verkkolevypalvelin tälläisillä varustettuna https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48385/dtxsv/WD-Red-6-Tt-SATA-III-64-Mt-3-5-kiintolevy tietysti niin että siinä olisi 12 TB varmuuskopioitua tallenustilaa.

22
Yleistä keskustelua / Ubuntun riemuja
« : 14.08.15 - klo:12.07 »
Joo o, oli pakko aloittaa uusi aihe tänne.

Itselläni on tullut sangen paljon riemua linux pohjaisista usb tikulta käynnnistyvistä järjestelmistä, kun niillä on saanut mentyä sisään useampaan koneeseen.

Itselleni on myös tails projekti tullut tutuksi ja olenkin todennut, että sangen miellyttävä agentti työkalu :D

Mut joo, ajattelin että olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä, että oletteko saaneet kuinka monta jo "kuolleeksi julistettua" eli toimimatonta tietokonetta pelastettua/palautettua elävien kirjoihin ?

Itsellä näitä on jo muutama, sekä läjä tutuille takaisin kalastettuja tiedostoja.

Lisänä kysyttäkööt, että onko kenelläkään tietoa/kokemusta miten tohon linx 7 tablettiin saisi linuxin asennettua ?

23
Tervehdys.

Laitampa tänne kysymyksen, jos joku fiksumpi osaisi vastata.

Katselin 14.04:n oppaita ja sielä sanottii, että palvelin versio tukee suoraan virtualisointia purkista.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko joku virtualisointi softa, jolla saa hallittua juuri noita virtualisointeja ja mitä palveluita niissä ajetaan ?

Toinen, onko mahdollista löytää joku esim. cpanelin tapainen softa, jolla voi hallita sitten yhdessä virtualisoinnissa pyörivää LAMP kokonaisuutta ?

Ai niin, jos laitan itselleni dns palvelimen tuohon purkkiin cache tilaan niin onko tällä keinolla mahdollista määritellä, että esim. www.minunkotisivu.com näkyy vain minun kotiverkossa ?

Tuossa taisi olla ne tärkeimmät kysymykset.

Tätä mietin ihan tuota kotipalvelin projektiani ajatellen.

24
Okei.

Pitää tuota projektia katsella, kun ennättää on vaan vähän IRL murheita ja tää on jäänyt aika pienelle huomiolle.

Mutta tosiaan joo, itseäni kiinostaa saada sellainen toimiva ja turvallinen websivusto alusta luotua, että voin sitten alkaa siihen tuotanto juttuja kehittämään.

Mistä tulikin mieleeni, että mikä olisi järkevin tapa estää ylimääräisten pääsy tohon phpmyadmin palveluun, vai kannattaako vain ihan rankasti laittaa kunnon salasana siihen juurikäyttäjälle ? (onko esim tarvetta, että sielä olisi perus käyttäjiä jotka voivat omaa tietokantaansa hallinnoida?)

25
joo ajattelin, että voisin laittaa useamman sivuston tuonne palvelimelle, kun opin miten se tapahtuu.

käytännössä siis mitä ajatttelin että teen:

sivusto1.conf
sivusto2.conf jne.

tuonne apachen sites availableen ja kuhunkin tiedostoon sitten merkintä, että mikä on kunkin sivuston palveltava verkko-osoite joilla sivu näytetään.

tämä ihan siitä syystä, että sain virheilmoituksia kun minulla oli useampi virtualhost lohko samassa tiedostossa enkä ole ihan varma mistä se tulee. Virhe oli FQDN:stä.

26
Juu itselllänikin oli ennen muinoin nuo websivut pois tuosta oletus sijainnista.

Olisi kuitenkin mielenkiintoinen kysymys, voinko määritellä useampia sivustoja tuonne sites-availableen (erilliset tiedostot) ja sitten ne toimii kuitenkin rinnakkain, kun niillä on eri name-based virtual host ?

27
Joo, tulin laittaneeksi ja nyt tuo toimii.

mietin vain, että miten laitan tonne apachen config tiedostoihin ton palvelimen fully qualified domain name:n ?

Muutama lisäkysymys

Kannattaako verkkosivut siirtää pois tuolta /var/www ?

Sitten toinen, onko noilla virtualhostissa olevien sivustojen määrällä jotain rajaa, jos nyt ei oo ihan useita kymmeniä ?

Mietin vain, että voisin laittaa esim. sivustojen kehitys versioita esim. alidoimaineihin.

28
Laitetaan vastauksena tänne, kun en jaksa/viitsi uutta ainetta tehdä.

Eli päivitin tuon minun palvelimeni softan 14.04:ään, kun sain koneeseen teran limpun :D

Eli nyt mietin sitä, että onko kenelläkään käytännön kokemusta, että saanko tuohon apachen virtualhost määreeseen laitettua useamman web sivuston erillisille osoitteille ?

Ohjeen mukaan saa, mutta kiinostaa, että onko miten konkreettisesti vaikeaa saada toimimaan näissa uusissa versioissa ?

29
No jos se on toiminut nimipohjaisesti vuosia sitten, sen pitäisi toimia nytkin.

Saapa tosiaan nähdä, et toimiiko.

30
Eli pienellä etsimisellä löysin suomalaisen dy.fi palvelun jolla saa nimi osoitteen muuttuvalle IP osoitteelleen.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko muilla kokemuksia että jos teen useamman ohjauksen tuolta niin toimiiko silloin apachen virtual hostit eli itsenäiset rinnakkaiset sivustot ?

eli siis tyyliin:

osoite1.dy.fi näyttää sivuston 1
osoite2.dy.fi näyttää sivuston 2

Ja molemmat sivustot olisivat itsenäisiä.

Kiinostaa myös, että jos otan useammalle domainille ohjauksen tuohon minun palvelimeeni, niin voiko jokaiselle laittaa oman virtual hostin ja toimiiko ne ?

Mitä kokemuksia teillä on tuosta palvelusta ? Ainakin itse huomasin, että on suomalainen ja pelipalvelimeni latenssi pieneni huomattavasti tuolla dy.fi palvelun kautta kierrätyksellä.

31
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Erikois asennus
« : 18.03.14 - klo:07.00 »
Vastaus itselleni ja muille.

Testasin tänään tuota ubuntu asennusta normaalilta medialta (DVD) ja asennuksen aikana oli mahdollisuus valita minne laitan asennettavan käyttöjärjestelmän käynnistys datan.

Eli on ilmeisesti mahdollista, että voin asentaa käyttiksen esim. telakoituun asemaan NIIN, että sitä ei näe normaalin käynnistyksen yhteydessä.

Testaan asian vielä erikseen, kun ehdin ja laitan tietoa tänne, koska tuolla tiedolla pystyn tekemään eräitä asioita, joilla voin ihan oikeasti saada töitä.

32
Asentaminen ja käyttöönotto / Erikois asennus
« : 18.02.14 - klo:01.56 »
Tervehdys.

On hetki vierähtänyt, että olen täälä ollut.

Anyways, minulla on tälläinen ongelma.

Haluan asentaa Ubuntun kohteeseen X (ulkoinen asema), mutta en ole ihan varma miten saan tehtyä niin, että tuolle kohteelle X asennettu linux ei näy vaihtoehtona normaalissa käynnistyksessä vaan se on mahdollista käynnistää ainoastaan valitesemalla biossista käynnistys tuolta kohteelta X. (nykyisen emolevyni bios tukee tätä ja haluan hyödyntää mahdollisuutta mahd. hyvin.)

Eli siis käytännössä mitä haluan saavuttaa on se, että saan asennettua ubuntun ulkoiselle kovalevylle niin, että tuota asennettua järjestelmää ei voi nähdä koneen normaalin käynnistyksen yhteydessä vaan ainoastaan silloin kun valitsee käynnistyksen tuolta asemalta X.

Miten tuo tehdään ?

Kiitoksia jo etukäteen avusta.

33
Eipä ole tullut tuota pilveen pahemmin tutustuttua, mutta tarkoitus olisi, kunhan saisin tuon minun linux kotipalvelin projektin takaisin toimintaan. (ollut taukoa kiireen ja inspiraation puutteen vuoksi) myöskin laitteisto ongelmat ovat hieman haitanneet.

34
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2012
« : 24.07.12 - klo:14.26 »
Terve.

Onko tuo standi missä tilanteessa, ja tarvitsisiko sinne ihmisiä mainostamaan ?

35
Joo, itseasiassa katselin niin kaveri laittoi tän linkin aikanaa ohjeita, mutta tein noiden mukaan ja edelleenkin tuo servu softa kaatuilee usein. (Siis minecraft_server.jar)

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Setting_up_a_server#Ubuntu

Mietin että voiko Industrial Craft modi olla se joka aiheuttaa nuo ongelmat jota ajan tuolla palvelimellani.

Edit. Liitin sen osoitteen.

36
Eli etsin foorumeilta aiheita, mutta ainakaan löytänyt tarkaa aihetta ongelmaan.

Eli ajan tuota minecraft peli palvelinta tuossa lähiverkko palvelimellani, mutta nyt minulla on hieman ongelmia sen kanssa, palvelin meinaan on melkoisen kaatuileva ja takkuileva, enkä saa sitä enää toimimaan niin vakaasti kuin haluaisin.

Eli mietinkin että miten tuon voisi saada paremmin toimivaksi, kun ehdottivat että pitäisi käyttää Sun:in omaa javaa eikä OpenJDK:ta.

Eli onko mahdollista asentaa tuo sunin oma java tuon palvelin asennuksen yhteydessä, vai voiko sen asentaa vasta jälkikäteen ? Toinen mikä kiinostaa on se että onko tuo apache tomcat mahdollinen asentaa jälkikäteen, koska se ainakin asentaa OpenJDK:n itsensä kanssa, vai tarviiko tomcat tuon OpenJDK:n ?

Myöskin kiinostaisi tietää että onko muilla kokemuksia palvelimen laitteistovaatimuksista ?
Itsellä on 3GHz AMD Athlon XP, 2Gigaa rammia tuossa koneessa, mutta silti ei tunnu riittävän, mistä voisi johtua ?

37
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 24.07.10 - klo:12.43 »
Tosiaan, aika juoksee.

Eli olen mukana build crewissä, mutta luulen että työt menee aika pitklti miten meidän käsketään tehdä, eli luultavasti emme saa standille mitään extraa tehtyä, ja kun tuo sähkö ja netti yhteys on hoidossa, niin luultavastí varsinainen standin järjestely jää ständillä olleiden vastuulle, koska en tule koko aikaa olemaan ständillä, vaan ryhmäni kanssa ympäri tapahtumaa.

Kuten Heikki Mäntysaari mainitsi, oli viimme vuonna yksi palvelin kone siellä ständin nurkassa hurisemassa, joka muuten oli minun... Syy miksi haluaisin tuoda tuon palvelimen tänäkin vuonna on se että palvelin kone on hieman nopeampi kuin viimevuotinen ja se olisi myös mahdollista pitää muussa esittely käytössä, koska kyseessä on minun lähiverkko palvelin projektin ns. test and development alusta kone.

Eli voin ottaa tuon koneen mukaan tai esitellä kotonani pyörivää alustaa (production/test&dev). Joka tapauksessa esittelen lähiverkko palvelintani tapahtumassa, ja yritän saada projektille sponsoria ja yleistä kiinostusta. Itse uskon että sillä voísi tehokkaasti esitellä linuxin etuja windowsiin nähden.

38
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 11.07.10 - klo:12.38 »
Näillä näkymin olen tulossa assemblyyn, tosin erään ryhmän jäsenenä, joten en ihan koko aikaa ständillä ehdi olemaan.

Mietin itse mahdollisuutta esitellä tuota minun lähiverkko palvelin projektiani, ja mitä etuja siitä on.
Tilanne kuitenkin on se etten ole ehtinyt ihan kaikkea tuolle vielä virittelemään, niin se on aika kesken eräinen.

Toisaalla, voin ottaa myös "Test and Development" alusta koneeni mukaan, jolloinka voisin vapaasti esitellä toimintoja yms, palvelimellani.

Otan Canonicaliin yhteyden ja pyydän jos voisivat lähettää jotain palvelimiin liittyvää esittely materiaalia minulle, mitä sitten voisin jakaa.

Otan myös ideoita vastaan, mitä tuolla palvelin koneella voisi sitten oikeasti demota.
Olen mukana myös assembly build crewissä, joten luultavasti saan tavarani mestalle hyvissä ajoin.

39
Katselin useita ohjelmointi oppaita mm.
http://www.flug.fi/ohjeita/linux-ohjelmointi.html

Nyt olen vain tippunut kärryiltä mitä tarvitaan paketin build essentials lisäksi että noita ohjelmia voi alkaa kääntämään ?

40
Joo itse kokeilin tuota VLC ja aika räpeltämistä oli ilman graafista liittymää.
Siitä kun saisi samanlaisen palvelu jutun kuin apache, tai apacheen VLC stream moduulin, olisi tosi loistavaa, eli apache osaisi käyttää VLC;tä streemaamiseen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10