Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
Laitetaan vastauksena tänne, kun en jaksa/viitsi uutta ainetta tehdä.

Eli päivitin tuon minun palvelimeni softan 14.04:ään, kun sain koneeseen teran limpun :D

Eli nyt mietin sitä, että onko kenelläkään käytännön kokemusta, että saanko tuohon apachen virtualhost määreeseen laitettua useamman web sivuston erillisille osoitteille ?

Ohjeen mukaan saa, mutta kiinostaa, että onko miten konkreettisesti vaikeaa saada toimimaan näissa uusissa versioissa ?

22
No jos se on toiminut nimipohjaisesti vuosia sitten, sen pitäisi toimia nytkin.

Saapa tosiaan nähdä, et toimiiko.

23
Eli pienellä etsimisellä löysin suomalaisen dy.fi palvelun jolla saa nimi osoitteen muuttuvalle IP osoitteelleen.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko muilla kokemuksia että jos teen useamman ohjauksen tuolta niin toimiiko silloin apachen virtual hostit eli itsenäiset rinnakkaiset sivustot ?

eli siis tyyliin:

osoite1.dy.fi näyttää sivuston 1
osoite2.dy.fi näyttää sivuston 2

Ja molemmat sivustot olisivat itsenäisiä.

Kiinostaa myös, että jos otan useammalle domainille ohjauksen tuohon minun palvelimeeni, niin voiko jokaiselle laittaa oman virtual hostin ja toimiiko ne ?

Mitä kokemuksia teillä on tuosta palvelusta ? Ainakin itse huomasin, että on suomalainen ja pelipalvelimeni latenssi pieneni huomattavasti tuolla dy.fi palvelun kautta kierrätyksellä.

24
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Erikois asennus
« : 18.03.14 - klo:07.00 »
Vastaus itselleni ja muille.

Testasin tänään tuota ubuntu asennusta normaalilta medialta (DVD) ja asennuksen aikana oli mahdollisuus valita minne laitan asennettavan käyttöjärjestelmän käynnistys datan.

Eli on ilmeisesti mahdollista, että voin asentaa käyttiksen esim. telakoituun asemaan NIIN, että sitä ei näe normaalin käynnistyksen yhteydessä.

Testaan asian vielä erikseen, kun ehdin ja laitan tietoa tänne, koska tuolla tiedolla pystyn tekemään eräitä asioita, joilla voin ihan oikeasti saada töitä.

25
Asentaminen ja käyttöönotto / Erikois asennus
« : 18.02.14 - klo:01.56 »
Tervehdys.

On hetki vierähtänyt, että olen täälä ollut.

Anyways, minulla on tälläinen ongelma.

Haluan asentaa Ubuntun kohteeseen X (ulkoinen asema), mutta en ole ihan varma miten saan tehtyä niin, että tuolle kohteelle X asennettu linux ei näy vaihtoehtona normaalissa käynnistyksessä vaan se on mahdollista käynnistää ainoastaan valitesemalla biossista käynnistys tuolta kohteelta X. (nykyisen emolevyni bios tukee tätä ja haluan hyödyntää mahdollisuutta mahd. hyvin.)

Eli siis käytännössä mitä haluan saavuttaa on se, että saan asennettua ubuntun ulkoiselle kovalevylle niin, että tuota asennettua järjestelmää ei voi nähdä koneen normaalin käynnistyksen yhteydessä vaan ainoastaan silloin kun valitsee käynnistyksen tuolta asemalta X.

Miten tuo tehdään ?

Kiitoksia jo etukäteen avusta.

26
Eipä ole tullut tuota pilveen pahemmin tutustuttua, mutta tarkoitus olisi, kunhan saisin tuon minun linux kotipalvelin projektin takaisin toimintaan. (ollut taukoa kiireen ja inspiraation puutteen vuoksi) myöskin laitteisto ongelmat ovat hieman haitanneet.

27
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2012
« : 24.07.12 - klo:14.26 »
Terve.

Onko tuo standi missä tilanteessa, ja tarvitsisiko sinne ihmisiä mainostamaan ?

28
Joo, itseasiassa katselin niin kaveri laittoi tän linkin aikanaa ohjeita, mutta tein noiden mukaan ja edelleenkin tuo servu softa kaatuilee usein. (Siis minecraft_server.jar)

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Setting_up_a_server#Ubuntu

Mietin että voiko Industrial Craft modi olla se joka aiheuttaa nuo ongelmat jota ajan tuolla palvelimellani.

Edit. Liitin sen osoitteen.

29
Eli etsin foorumeilta aiheita, mutta ainakaan löytänyt tarkaa aihetta ongelmaan.

Eli ajan tuota minecraft peli palvelinta tuossa lähiverkko palvelimellani, mutta nyt minulla on hieman ongelmia sen kanssa, palvelin meinaan on melkoisen kaatuileva ja takkuileva, enkä saa sitä enää toimimaan niin vakaasti kuin haluaisin.

Eli mietinkin että miten tuon voisi saada paremmin toimivaksi, kun ehdottivat että pitäisi käyttää Sun:in omaa javaa eikä OpenJDK:ta.

Eli onko mahdollista asentaa tuo sunin oma java tuon palvelin asennuksen yhteydessä, vai voiko sen asentaa vasta jälkikäteen ? Toinen mikä kiinostaa on se että onko tuo apache tomcat mahdollinen asentaa jälkikäteen, koska se ainakin asentaa OpenJDK:n itsensä kanssa, vai tarviiko tomcat tuon OpenJDK:n ?

Myöskin kiinostaisi tietää että onko muilla kokemuksia palvelimen laitteistovaatimuksista ?
Itsellä on 3GHz AMD Athlon XP, 2Gigaa rammia tuossa koneessa, mutta silti ei tunnu riittävän, mistä voisi johtua ?

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 24.07.10 - klo:12.43 »
Tosiaan, aika juoksee.

Eli olen mukana build crewissä, mutta luulen että työt menee aika pitklti miten meidän käsketään tehdä, eli luultavasti emme saa standille mitään extraa tehtyä, ja kun tuo sähkö ja netti yhteys on hoidossa, niin luultavastí varsinainen standin järjestely jää ständillä olleiden vastuulle, koska en tule koko aikaa olemaan ständillä, vaan ryhmäni kanssa ympäri tapahtumaa.

Kuten Heikki Mäntysaari mainitsi, oli viimme vuonna yksi palvelin kone siellä ständin nurkassa hurisemassa, joka muuten oli minun... Syy miksi haluaisin tuoda tuon palvelimen tänäkin vuonna on se että palvelin kone on hieman nopeampi kuin viimevuotinen ja se olisi myös mahdollista pitää muussa esittely käytössä, koska kyseessä on minun lähiverkko palvelin projektin ns. test and development alusta kone.

Eli voin ottaa tuon koneen mukaan tai esitellä kotonani pyörivää alustaa (production/test&dev). Joka tapauksessa esittelen lähiverkko palvelintani tapahtumassa, ja yritän saada projektille sponsoria ja yleistä kiinostusta. Itse uskon että sillä voísi tehokkaasti esitellä linuxin etuja windowsiin nähden.

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 11.07.10 - klo:12.38 »
Näillä näkymin olen tulossa assemblyyn, tosin erään ryhmän jäsenenä, joten en ihan koko aikaa ständillä ehdi olemaan.

Mietin itse mahdollisuutta esitellä tuota minun lähiverkko palvelin projektiani, ja mitä etuja siitä on.
Tilanne kuitenkin on se etten ole ehtinyt ihan kaikkea tuolle vielä virittelemään, niin se on aika kesken eräinen.

Toisaalla, voin ottaa myös "Test and Development" alusta koneeni mukaan, jolloinka voisin vapaasti esitellä toimintoja yms, palvelimellani.

Otan Canonicaliin yhteyden ja pyydän jos voisivat lähettää jotain palvelimiin liittyvää esittely materiaalia minulle, mitä sitten voisin jakaa.

Otan myös ideoita vastaan, mitä tuolla palvelin koneella voisi sitten oikeasti demota.
Olen mukana myös assembly build crewissä, joten luultavasti saan tavarani mestalle hyvissä ajoin.

32
Katselin useita ohjelmointi oppaita mm.
http://www.flug.fi/ohjeita/linux-ohjelmointi.html

Nyt olen vain tippunut kärryiltä mitä tarvitaan paketin build essentials lisäksi että noita ohjelmia voi alkaa kääntämään ?

33
Joo itse kokeilin tuota VLC ja aika räpeltämistä oli ilman graafista liittymää.
Siitä kun saisi samanlaisen palvelu jutun kuin apache, tai apacheen VLC stream moduulin, olisi tosi loistavaa, eli apache osaisi käyttää VLC;tä streemaamiseen.

35
Siis luulen että sinulle sopisi VLC ainakin jossain määrin.
www.videolan.org

36
Hmm, mielenkiintoista että ketju alkoi elää sitten omaa elämää...

Taitaa apachen ja yleensäkkin palvelimen virittely oppaat olla sellaista mille olisi kysyntää, ja niin että ohjeet kestävät ubuntun kehitys (6kk välein ja LTS)...

Itselle kyllä kelpaisi tuollainen ohje miten tehdä useamman websivun konfiguraatio kun käytössä on vain yksi kiinteä looginen (ei numeerinen) osoite.

37
Siis haluaisit tehdä sellaisen palvelun että palvelin koneelta lähtee Video on Demand streami määrätyllä osoitteella ?

38
Jos olet liittänyt tuon palvelimen kiintolevyn SSH kautta niin se kiintolevy on osoitteessa
/home/[käyttäjä]/.gvfs/mountattu osio.

Itse olen pyörittämättä palvelin projektia johon olisi tarkoitus kerätä soveltuvia oppaita erilaisille palvelimen hyödyntämis tarkoituksille kotona.

39
Updatea pukkaa.

Eli pienen odottelun jälkeen sain järjesteltyä niin että saan yhden "tuotanto" palvelimen josta tulee vakaa ja pysyvä ja toisen alustan jolla jonka omista kehitys käyttöön (myös vähemmän resursseja).

Molempien pitäisi olla toiminnassa viikonlopun jälkeen.

40
Joo.

Tuon palvelimen perus asennus on melko helppoa kauraa, ja pitäisi onnistua kaikilta jotka ovat sinut linuxin komentorivin kanssa.

Itse olen vain huomannut että oppaat eivät oikein tahdo pysyä aina kehityksen perässä, kun 6kk välein tulee uusi versio jne...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9