Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - John Rivera

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Eli laitetaas toinen aloitus tänne.

Itse sain tuon servun nyt viimeinkin toimimaan ja säädettyä sellaiseen kuntoon, että olen tyytyväinen.

Nyt vain kävin katsomaan tuota logical volume manager hommaa ja sillä tuollaisten snapshottien tekemistä.

Luin tuon https://wiki.ubuntu.com/Lvm
Mutta homma ei oikein auennut

Eli itselläni on koneessa ~500 gigan SSD levy johon on asennettu palvelin ohjelmisto ja se on /dev/sda

Sitten koneessa on toinen ~500gigan kovalevy jolle haluaisin tehdä noita snapshotteja, mutta hieman jäi auki, että miten?

Idea tuossa on se, että saisin tehtyä sellaisia palautus pisteitä järjestelmälle, että ei tarvitsisi aina pistää asennusta uusiksi, jos jotain menee vikaan.

2
Kiitoksia vastauksesta.

En tarvitse mitään superfolioo lähinnä sen, että edellisen palvelimen jäljet eivät näy levyllä vaan ne ovat selkeästi kadonneet.

3
Joo elikkäs nyt sain uuden SSD levyn joten toivon mukaan tuo palvelin kone olisi nopeampi kuin wanhalla hikilimpulla (mitä se kyl vaikuttaa muuten olevan)

Mutta pakko sanoa, että kun pitää mennä tuollaisella käytettynä ostetulla raudalla niin vähän tulee yllätyksiä, mutta ei isoja.

Tähän ketjuun laitan vähän mietteitä aiheesta ja sit jos on kysymyksiä ja niihin vastauksia ja tosiaan koko tuon LGSM jutun käyttöä (Minusta tuo on aivan briljantti juttu, että on)

Tosin on alkuun kysymys, saako jollain työkalulla vanhan kiintolevyn tyhjennettyä niin, että siihen ei jäisi mitään jälkeä siitä mitä sielä on aiemmin ollut? Tuli tässä mielenkiintoinen tilanne tämäntakia vastaan ...

4
Joo o, aikaa on vierähtänyt (en edes ole ihan varma kuinka paljon) siitä kun tänne jotain viimeksi kirjoittelin. :D

Nojoo, viimeiksi kun näitä asioita kunnolla pohdin niin minulla oli muuten toimiva kotipalvelin jossa ajoin owncloud pilvitallennus softaa jolla oli julkinen alidomain osoite. 8)

Olin jo aikeissa heittää pyyhkeen kokonaan aiheen tiimoilta kehään ja todeta, että ei jaksa kiinostaa mutta tilanteet näköjään muuttuu.

Oma tilanne on tosiaan sellainen, että alkoi jälleen tuon kotipalvelimen pyörittäminen kiinostaa, koska huomasin, että noiden vuokrapalvelimien toteutus ja taso vaihtelee välillä hyvinkin paljon eikä SSL varmenne ala let's encrypt ole kaikille tuttu :o. Suurin este tai hidaste oli hyvän käytetyn raudan löytäminen (sekin onnistui)

Mut joo tarkoitus olisi tosiaan hieman tähänkin alkaa keskittymään enemmän ja eräs minkä huomasin on se, että on muuten Ubuntun palvelin juttu kehittynyt huimasti.

Ja varsinaiseen kysymykseen:

Eräs mikä on alkanut kiinostamaan on se, että onko muuten linux palvelimia miten helppoa mahdollista ajaa jossain virtuaaliympäristössä, jolloin se palvelin jonka näet ja johon saat yhteyden on todellisuudessa eristetty hiekkalaatikko, eikä sieltä pääse ulos ainakaan ihan helpolla?

Meinaan katsoin, että olisi saatavilla sellaisia hauskoja palvelin bladeja joihin saisi jopa melkein teran rammia mutta en todellakaan halua laittaa sitä yhdeksi isoksi laatikoksi, vaan jakaa sen melkeimpä per asiakas laatikoihin, mikäli mahdollista (eli asiakas ei saa muiden hommia sotkettua, vaikka pistäisi oman servunsa ihan solmuun)

5
Itse sanoisin, että fyysinen.
Mikäli konetehoa riittää tai on useita koneita niin saattaisin jopa kokeilla jotain MaaS (Metal as a Service) juttuja

Itse olen pyörittänyt fyysistä palvelinta jo useita vuosia ja siitä on omat ilot ja murheet.

6
Tervehdys pitkästä aikaa.

Pyörittelen edelleen tuota omaa palvelin projektia ja siinä on jonkin verran tullut onnistumisia. Voin muuten sanoa, että en ole ollut ihan niin utopistikko kuin jotkut väitti, nyt on tullut selkeästi palvelintarkoitukseen suuniteltuja koneita saataville ainakin jimmsiltä ja verkkokauppa.com:sta :D

Nyt kuitenkin ajattelin päivittää tuon purkkini tuohon 18.04 LTS versioon.

Ongelmani on tämä: Minua kiinostaa, että voiko apachen virtual host määreillä saada sellaisen asetuksen, että
osoitteet: alidomain.domain.com ja alidomain.domain.com/jokuhakemisto ovat omissa instansseissaan niin ettei toisesta pääse toiseen käsiksi?

Nythän apachen oletus hakemisto on /var/www/html mietin, että olisiko mahdollista saada niin, että tosiaan hakemisto
/var/www/alidomain näkyisi osoitteella alidomain.domain.com
ja
/var/www/jokuhakemisto näkyisi osoitteella alidomain.domain.com/jokuhakemisto ?
Onko tälläinen edes mahdollista/järkevää?

Idea mitä tässä tavoittelen on se, että saisin oman owncloud tiedosto palvelimen niin, että muut samalla palvelimella olevat apachen instanssit eivät pääsisi edes vahingossa tuonne owncloud hakemistoihin, kun ne olisivat niiden purkin ulkopuolella?

Olen tämän aamupäivän pyöritellyt tuota ja sain kyllä tuon alidomain.domain.com toimimaan ihan mallikkaasti, mutta tuo alidomain.domain.com/jokuhakemisto heittää virhe 404:sta eli jotain on metsässä mutta mitä, en ole varma.

vai kannattaisiko ihan suoraan siirtyä käyttämään settiä:

saari.domain.com == palvelimella oleva pää sivusto
pilvi.domain.com == palvelimella oleva owncloud tallennuspalvelu ratkaisu

Ideana on siis tosiaan saada niin, että nuo alidomain sivustot olisivat omia instanssejaan ja mietin, että miten ratkaista? (omat alidomainit kullekkin tietysti olisi yksi ratkaisu)

7
Hei, itse ajattelin testailla ja hieman kikkailla tuon linux purkkini kanssa taas ja nyt ongelmana on se, että minun pitäisi saada erästä palvelua varten määriteltyä FQDN palvelimelleni.

Myöskin kysymys, onko kenelläkään kokemusta plesk webos:n käytöstä ?
Lähinnä mietin, että onko sillä virtuaali palvelimien hallinnointi miten helppoa ja tarvitseeko joka virtuaalipalvelimelle asentaa tuo plesk softa, vai ainostaan ns. ohjaus koneelle?

Omasta mielestäni olisi ideaali, jos virtuaalipalvelimien toimintoja voisi ohjata yhdellä ohjelmistolla :D

8
En ole varma, että onko sääntöjen vastaista vastata oman vastauksen jälkeen, mutta lisään kuitenkin.

Eli säädin ja sain tuon palvelimeni toimimaan eli lisäsin tuosta modeemistani itselleni omaan verkkoon näkyvän osoitteen, jolla saan yhteyden koneeseen, sitten lisäsin tuon osoitteen luotettujen domainien listaan ja näköjään tuo toimii.

Pitää jossain vaiheessa resertoida koko palvelin ja tehdä tarkempaa ylläpito juttua tuola mm. käyttäjätunnukset ja oikeudet saralla.

9
Joo sain tuon toimimaan.

Ongelma oli asetusten säätäminen ja pakettihallinan ohjaaminen oikeaan paikkaan, toivottavasti se korjataan piakkoin.

Totesin itsekseni, että tuollaiselle isolle owncloud pohjaiselle palvelulle saattaisi olla kysyntää.

10
Hyvää päivää.

Pitää taas tänne tulla, olin jo aiemmin törmännut tuohon owncloud pilvipalveluun ja huomasin, et sillä saisi foliohatun oman verkkotallennus palvelun pystyyn.

Itseäni kiinostaa ihan foliohattu ja learning how to do periaatteella toi homma.

Eli, asensin tuon paketin ja se tarjoaa tälläisen virheilmoituksen

Koodia: [Valitse]
ownCloud Package Removed

The ownCloud package has been removed from Ubuntu due to security issues that can not easily be updated.

Alternative ways to install are:

    Using the ownCloud packages on OBS: http://software.opensuse.org/download/package?project=isv:ownCloud:community&package=owncloud
    The Juju ownCloud charm: https://jujucharms.com/precise/owncloud/

Mitään ideaa miten tuosta pystyisi etenemään ?

Edit: Mietin et laitan ton varmaan niin että saisin tälläisen https://www.verkkokauppa.com/fi/product/52077/fckfm/ZyXEL-NAS540-verkkolevypalvelin tälläisillä varustettuna https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48385/dtxsv/WD-Red-6-Tt-SATA-III-64-Mt-3-5-kiintolevy tietysti niin että siinä olisi 12 TB varmuuskopioitua tallenustilaa.

11
Yleistä keskustelua / Ubuntun riemuja
« : 14.08.15 - klo:12.07 »
Joo o, oli pakko aloittaa uusi aihe tänne.

Itselläni on tullut sangen paljon riemua linux pohjaisista usb tikulta käynnnistyvistä järjestelmistä, kun niillä on saanut mentyä sisään useampaan koneeseen.

Itselleni on myös tails projekti tullut tutuksi ja olenkin todennut, että sangen miellyttävä agentti työkalu :D

Mut joo, ajattelin että olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä, että oletteko saaneet kuinka monta jo "kuolleeksi julistettua" eli toimimatonta tietokonetta pelastettua/palautettua elävien kirjoihin ?

Itsellä näitä on jo muutama, sekä läjä tutuille takaisin kalastettuja tiedostoja.

Lisänä kysyttäkööt, että onko kenelläkään tietoa/kokemusta miten tohon linx 7 tablettiin saisi linuxin asennettua ?

12
Tervehdys.

Laitampa tänne kysymyksen, jos joku fiksumpi osaisi vastata.

Katselin 14.04:n oppaita ja sielä sanottii, että palvelin versio tukee suoraan virtualisointia purkista.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko joku virtualisointi softa, jolla saa hallittua juuri noita virtualisointeja ja mitä palveluita niissä ajetaan ?

Toinen, onko mahdollista löytää joku esim. cpanelin tapainen softa, jolla voi hallita sitten yhdessä virtualisoinnissa pyörivää LAMP kokonaisuutta ?

Ai niin, jos laitan itselleni dns palvelimen tuohon purkkiin cache tilaan niin onko tällä keinolla mahdollista määritellä, että esim. www.minunkotisivu.com näkyy vain minun kotiverkossa ?

Tuossa taisi olla ne tärkeimmät kysymykset.

Tätä mietin ihan tuota kotipalvelin projektiani ajatellen.

13
Okei.

Pitää tuota projektia katsella, kun ennättää on vaan vähän IRL murheita ja tää on jäänyt aika pienelle huomiolle.

Mutta tosiaan joo, itseäni kiinostaa saada sellainen toimiva ja turvallinen websivusto alusta luotua, että voin sitten alkaa siihen tuotanto juttuja kehittämään.

Mistä tulikin mieleeni, että mikä olisi järkevin tapa estää ylimääräisten pääsy tohon phpmyadmin palveluun, vai kannattaako vain ihan rankasti laittaa kunnon salasana siihen juurikäyttäjälle ? (onko esim tarvetta, että sielä olisi perus käyttäjiä jotka voivat omaa tietokantaansa hallinnoida?)

14
joo ajattelin, että voisin laittaa useamman sivuston tuonne palvelimelle, kun opin miten se tapahtuu.

käytännössä siis mitä ajatttelin että teen:

sivusto1.conf
sivusto2.conf jne.

tuonne apachen sites availableen ja kuhunkin tiedostoon sitten merkintä, että mikä on kunkin sivuston palveltava verkko-osoite joilla sivu näytetään.

tämä ihan siitä syystä, että sain virheilmoituksia kun minulla oli useampi virtualhost lohko samassa tiedostossa enkä ole ihan varma mistä se tulee. Virhe oli FQDN:stä.

15
Juu itselllänikin oli ennen muinoin nuo websivut pois tuosta oletus sijainnista.

Olisi kuitenkin mielenkiintoinen kysymys, voinko määritellä useampia sivustoja tuonne sites-availableen (erilliset tiedostot) ja sitten ne toimii kuitenkin rinnakkain, kun niillä on eri name-based virtual host ?

16
Joo, tulin laittaneeksi ja nyt tuo toimii.

mietin vain, että miten laitan tonne apachen config tiedostoihin ton palvelimen fully qualified domain name:n ?

Muutama lisäkysymys

Kannattaako verkkosivut siirtää pois tuolta /var/www ?

Sitten toinen, onko noilla virtualhostissa olevien sivustojen määrällä jotain rajaa, jos nyt ei oo ihan useita kymmeniä ?

Mietin vain, että voisin laittaa esim. sivustojen kehitys versioita esim. alidoimaineihin.

17
Laitetaan vastauksena tänne, kun en jaksa/viitsi uutta ainetta tehdä.

Eli päivitin tuon minun palvelimeni softan 14.04:ään, kun sain koneeseen teran limpun :D

Eli nyt mietin sitä, että onko kenelläkään käytännön kokemusta, että saanko tuohon apachen virtualhost määreeseen laitettua useamman web sivuston erillisille osoitteille ?

Ohjeen mukaan saa, mutta kiinostaa, että onko miten konkreettisesti vaikeaa saada toimimaan näissa uusissa versioissa ?

18
No jos se on toiminut nimipohjaisesti vuosia sitten, sen pitäisi toimia nytkin.

Saapa tosiaan nähdä, et toimiiko.

19
Eli pienellä etsimisellä löysin suomalaisen dy.fi palvelun jolla saa nimi osoitteen muuttuvalle IP osoitteelleen.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko muilla kokemuksia että jos teen useamman ohjauksen tuolta niin toimiiko silloin apachen virtual hostit eli itsenäiset rinnakkaiset sivustot ?

eli siis tyyliin:

osoite1.dy.fi näyttää sivuston 1
osoite2.dy.fi näyttää sivuston 2

Ja molemmat sivustot olisivat itsenäisiä.

Kiinostaa myös, että jos otan useammalle domainille ohjauksen tuohon minun palvelimeeni, niin voiko jokaiselle laittaa oman virtual hostin ja toimiiko ne ?

Mitä kokemuksia teillä on tuosta palvelusta ? Ainakin itse huomasin, että on suomalainen ja pelipalvelimeni latenssi pieneni huomattavasti tuolla dy.fi palvelun kautta kierrätyksellä.

20
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Erikois asennus
« : 18.03.14 - klo:07.00 »
Vastaus itselleni ja muille.

Testasin tänään tuota ubuntu asennusta normaalilta medialta (DVD) ja asennuksen aikana oli mahdollisuus valita minne laitan asennettavan käyttöjärjestelmän käynnistys datan.

Eli on ilmeisesti mahdollista, että voin asentaa käyttiksen esim. telakoituun asemaan NIIN, että sitä ei näe normaalin käynnistyksen yhteydessä.

Testaan asian vielä erikseen, kun ehdin ja laitan tietoa tänne, koska tuolla tiedolla pystyn tekemään eräitä asioita, joilla voin ihan oikeasti saada töitä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9