Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - John Rivera

Sivuja: [1] 2 3
1
Tervehdys.

 ;DViimeinkin ;D tuli tosiaan saatua tuollainen oikea palvelin itselle ja nyt aloin miettimään sen virtualisointia, koska se on laitteiston puolesta tuettu.

kuitenkin törmäsin ongelmaan, että en meinaa mistään löytää kunnollista windows 10 ympäristössä toimivaa virtuaalikoneiden hallintaa, Onko sellaista?

Eli haussa olisi ratkaisu millä voisin tosiaan lähiverkosta käsin hallita tuota virtualisoitua palvelinta, eli hallinnoida sillä olevia virtualisoituja palvelimia yms.

Lisäksi tällaista mietiin, että miten kannattaisi jakaa tuon palvelimen kiintolevyt kun on 2 600 gigaista SAS levyä ja 4 300 Gigaista SAS levyä ja katsoin, että levyjen pitää olla joko noita SAS tai SSD, eivät sekoitu. Ja jos pääsen hifistelemään niin miten päivittäisin kovalevyt (malli ja koko?)

palvelin on tosiaan tuollainen blade Dell R610 malliltaan, vanhahtava mutta tuntuisi toimivan hyvin.

2
Elikkäs itselläni tuli tälläinen, että haluaisin saada sellaisen keskustelu foorumin perustettua, missä pystyn suojaamaan keskustelu alueet niin, että vain luvan saaneilla on mahdollisuus nähdä foorumin (tai alifoorumin) keskustelut.

Syy tähän on se, että keskustelut ovat luonteeltaan luottamuksellisia ja ehkä ajoittain myös salassapidettäviä niin niiden pysyminen salassa on myös erittäin tärkeää.

En ole hetkeen aikaan näiden keskustelu foorumien kanssa toiminut niin olen tippunut kelkasta niiden kehityksen suhteen ja en ole ihan varma, että mikä olisi hyvä alusta tähän käyttötarkoitukseen.

3
Yleistä keskustelua / Tämä päivä oli kyllä yllätys
« : 26.10.20 - klo:11.07 »
Joo o, nyt kyllä on pakko sanoa, että olen yllättynyt mutta todella positiivisella tavalla.

Yllätyksen aihe on se, että Microsoft on oikeasti tuonut natiivitason tuen Linux järjestelmälle windowsiin, joten enää ei tarvitse miettiä että kuinka saa jotain asioita toteutettua.
Minusta tämä on todella positiivinen kehitys suunta ja puhuu vahvasti sen puolesta että ovat tajunneet realiteetit eivätkä koita taistella niitä vastaan enää...

Nimittäin päätin muutaman vihkoon menneen minecraft palvelin virtelmä yrityksen jälkeen alkaa katsomaan ihan tosissaan tuota docker container ratkaisua, että ei tarttisi aina ihan kaikkea pistää uusiksi kun homma kusee kunnolla...

4
Joo o, nyt on pakko myöntää että oma osaaminen ei riitä.

Eli minulla on kotona palvelin, jossa on kaksi kovalevyä (SSD jossa käyttis yms.) ja sitten HDD josta ajattelin tehdä sellaisen varastolimpun, jonne laitan asioita talteen enemmänkin.

Nyt kuitenkaan en saa tuolla asennus jutulla tehtyä sellaista osiointi taulun muutosta että saisin tuon SSD:n /dev/sda kiinni oleellisin osin ja tuon kovalevyn /dev/sdb kiinni esimerkiksi /var/storage kohtaan.

Eli olisiko jossain ohjeita ja opastusta tähän, muita ohjeita kyllä löysin mutta en oikein juuri tähän neuvovia...

Olisi ihan kiva siinä suhteessa, että saisi tosiaan docker alustalle ja muille sellaisen säilytys tilan, että docker laatikot jotka eivät ole käytössä olisivat säilössä jossain. Olisi myös todella kiva tehdä sellainen palautuspiste joillekkin jutuille.

Kiitokset jo etukäteen vastauksista.

5
Edit: Homma tosiaan ratkaistu ja oli yksinkertaisempi kuin ajattelin, duh. :o

Eli laitetaas toinen aloitus tänne.

Itse sain tuon servun nyt viimeinkin toimimaan ja säädettyä sellaiseen kuntoon, että olen tyytyväinen.

Nyt vain kävin katsomaan tuota logical volume manager hommaa ja sillä tuollaisten snapshottien tekemistä.

Luin tuon https://wiki.ubuntu.com/Lvm
Mutta homma ei oikein auennut

Eli itselläni on koneessa ~500 gigan SSD levy johon on asennettu palvelin ohjelmisto ja se on /dev/sda

Sitten koneessa on toinen ~500gigan kovalevy jolle haluaisin tehdä noita snapshotteja, mutta hieman jäi auki, että miten?

Idea tuossa on se, että saisin tehtyä sellaisia palautus pisteitä järjestelmälle, että ei tarvitsisi aina pistää asennusta uusiksi, jos jotain menee vikaan.

6
Joo elikkäs nyt sain uuden SSD levyn joten toivon mukaan tuo palvelin kone olisi nopeampi kuin wanhalla hikilimpulla (mitä se kyl vaikuttaa muuten olevan)

Mutta pakko sanoa, että kun pitää mennä tuollaisella käytettynä ostetulla raudalla niin vähän tulee yllätyksiä, mutta ei isoja.

Tähän ketjuun laitan vähän mietteitä aiheesta ja sit jos on kysymyksiä ja niihin vastauksia ja tosiaan koko tuon LGSM jutun käyttöä (Minusta tuo on aivan briljantti juttu, että on)

Tosin on alkuun kysymys, saako jollain työkalulla vanhan kiintolevyn tyhjennettyä niin, että siihen ei jäisi mitään jälkeä siitä mitä sielä on aiemmin ollut? Tuli tässä mielenkiintoinen tilanne tämäntakia vastaan ...

7
Joo o, aikaa on vierähtänyt (en edes ole ihan varma kuinka paljon) siitä kun tänne jotain viimeksi kirjoittelin. :D

Nojoo, viimeiksi kun näitä asioita kunnolla pohdin niin minulla oli muuten toimiva kotipalvelin jossa ajoin owncloud pilvitallennus softaa jolla oli julkinen alidomain osoite. 8)

Olin jo aikeissa heittää pyyhkeen kokonaan aiheen tiimoilta kehään ja todeta, että ei jaksa kiinostaa mutta tilanteet näköjään muuttuu.

Oma tilanne on tosiaan sellainen, että alkoi jälleen tuon kotipalvelimen pyörittäminen kiinostaa, koska huomasin, että noiden vuokrapalvelimien toteutus ja taso vaihtelee välillä hyvinkin paljon eikä SSL varmenne ala let's encrypt ole kaikille tuttu :o. Suurin este tai hidaste oli hyvän käytetyn raudan löytäminen (sekin onnistui)

Mut joo tarkoitus olisi tosiaan hieman tähänkin alkaa keskittymään enemmän ja eräs minkä huomasin on se, että on muuten Ubuntun palvelin juttu kehittynyt huimasti.

Ja varsinaiseen kysymykseen:

Eräs mikä on alkanut kiinostamaan on se, että onko muuten linux palvelimia miten helppoa mahdollista ajaa jossain virtuaaliympäristössä, jolloin se palvelin jonka näet ja johon saat yhteyden on todellisuudessa eristetty hiekkalaatikko, eikä sieltä pääse ulos ainakaan ihan helpolla?

Meinaan katsoin, että olisi saatavilla sellaisia hauskoja palvelin bladeja joihin saisi jopa melkein teran rammia mutta en todellakaan halua laittaa sitä yhdeksi isoksi laatikoksi, vaan jakaa sen melkeimpä per asiakas laatikoihin, mikäli mahdollista (eli asiakas ei saa muiden hommia sotkettua, vaikka pistäisi oman servunsa ihan solmuun)

8
Tervehdys pitkästä aikaa.

Pyörittelen edelleen tuota omaa palvelin projektia ja siinä on jonkin verran tullut onnistumisia. Voin muuten sanoa, että en ole ollut ihan niin utopistikko kuin jotkut väitti, nyt on tullut selkeästi palvelintarkoitukseen suuniteltuja koneita saataville ainakin jimmsiltä ja verkkokauppa.com:sta :D

Nyt kuitenkin ajattelin päivittää tuon purkkini tuohon 18.04 LTS versioon.

Ongelmani on tämä: Minua kiinostaa, että voiko apachen virtual host määreillä saada sellaisen asetuksen, että
osoitteet: alidomain.domain.com ja alidomain.domain.com/jokuhakemisto ovat omissa instansseissaan niin ettei toisesta pääse toiseen käsiksi?

Nythän apachen oletus hakemisto on /var/www/html mietin, että olisiko mahdollista saada niin, että tosiaan hakemisto
/var/www/alidomain näkyisi osoitteella alidomain.domain.com
ja
/var/www/jokuhakemisto näkyisi osoitteella alidomain.domain.com/jokuhakemisto ?
Onko tälläinen edes mahdollista/järkevää?

Idea mitä tässä tavoittelen on se, että saisin oman owncloud tiedosto palvelimen niin, että muut samalla palvelimella olevat apachen instanssit eivät pääsisi edes vahingossa tuonne owncloud hakemistoihin, kun ne olisivat niiden purkin ulkopuolella?

Olen tämän aamupäivän pyöritellyt tuota ja sain kyllä tuon alidomain.domain.com toimimaan ihan mallikkaasti, mutta tuo alidomain.domain.com/jokuhakemisto heittää virhe 404:sta eli jotain on metsässä mutta mitä, en ole varma.

vai kannattaisiko ihan suoraan siirtyä käyttämään settiä:

saari.domain.com == palvelimella oleva pää sivusto
pilvi.domain.com == palvelimella oleva owncloud tallennuspalvelu ratkaisu

Ideana on siis tosiaan saada niin, että nuo alidomain sivustot olisivat omia instanssejaan ja mietin, että miten ratkaista? (omat alidomainit kullekkin tietysti olisi yksi ratkaisu)

9
Hei, itse ajattelin testailla ja hieman kikkailla tuon linux purkkini kanssa taas ja nyt ongelmana on se, että minun pitäisi saada erästä palvelua varten määriteltyä FQDN palvelimelleni.

Myöskin kysymys, onko kenelläkään kokemusta plesk webos:n käytöstä ?
Lähinnä mietin, että onko sillä virtuaali palvelimien hallinnointi miten helppoa ja tarvitseeko joka virtuaalipalvelimelle asentaa tuo plesk softa, vai ainostaan ns. ohjaus koneelle?

Omasta mielestäni olisi ideaali, jos virtuaalipalvelimien toimintoja voisi ohjata yhdellä ohjelmistolla :D

10
Hyvää päivää.

Pitää taas tänne tulla, olin jo aiemmin törmännut tuohon owncloud pilvipalveluun ja huomasin, et sillä saisi foliohatun oman verkkotallennus palvelun pystyyn.

Itseäni kiinostaa ihan foliohattu ja learning how to do periaatteella toi homma.

Eli, asensin tuon paketin ja se tarjoaa tälläisen virheilmoituksen

Koodia: [Valitse]
ownCloud Package Removed

The ownCloud package has been removed from Ubuntu due to security issues that can not easily be updated.

Alternative ways to install are:

    Using the ownCloud packages on OBS: http://software.opensuse.org/download/package?project=isv:ownCloud:community&package=owncloud
    The Juju ownCloud charm: https://jujucharms.com/precise/owncloud/

Mitään ideaa miten tuosta pystyisi etenemään ?

Edit: Mietin et laitan ton varmaan niin että saisin tälläisen https://www.verkkokauppa.com/fi/product/52077/fckfm/ZyXEL-NAS540-verkkolevypalvelin tälläisillä varustettuna https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48385/dtxsv/WD-Red-6-Tt-SATA-III-64-Mt-3-5-kiintolevy tietysti niin että siinä olisi 12 TB varmuuskopioitua tallenustilaa.

11
Yleistä keskustelua / Ubuntun riemuja
« : 14.08.15 - klo:12.07 »
Joo o, oli pakko aloittaa uusi aihe tänne.

Itselläni on tullut sangen paljon riemua linux pohjaisista usb tikulta käynnnistyvistä järjestelmistä, kun niillä on saanut mentyä sisään useampaan koneeseen.

Itselleni on myös tails projekti tullut tutuksi ja olenkin todennut, että sangen miellyttävä agentti työkalu :D

Mut joo, ajattelin että olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä, että oletteko saaneet kuinka monta jo "kuolleeksi julistettua" eli toimimatonta tietokonetta pelastettua/palautettua elävien kirjoihin ?

Itsellä näitä on jo muutama, sekä läjä tutuille takaisin kalastettuja tiedostoja.

Lisänä kysyttäkööt, että onko kenelläkään tietoa/kokemusta miten tohon linx 7 tablettiin saisi linuxin asennettua ?

12
Tervehdys.

Laitampa tänne kysymyksen, jos joku fiksumpi osaisi vastata.

Katselin 14.04:n oppaita ja sielä sanottii, että palvelin versio tukee suoraan virtualisointia purkista.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko joku virtualisointi softa, jolla saa hallittua juuri noita virtualisointeja ja mitä palveluita niissä ajetaan ?

Toinen, onko mahdollista löytää joku esim. cpanelin tapainen softa, jolla voi hallita sitten yhdessä virtualisoinnissa pyörivää LAMP kokonaisuutta ?

Ai niin, jos laitan itselleni dns palvelimen tuohon purkkiin cache tilaan niin onko tällä keinolla mahdollista määritellä, että esim. www.minunkotisivu.com näkyy vain minun kotiverkossa ?

Tuossa taisi olla ne tärkeimmät kysymykset.

Tätä mietin ihan tuota kotipalvelin projektiani ajatellen.

13
Eli pienellä etsimisellä löysin suomalaisen dy.fi palvelun jolla saa nimi osoitteen muuttuvalle IP osoitteelleen.

Nyt kiinostaisi tietää, että onko muilla kokemuksia että jos teen useamman ohjauksen tuolta niin toimiiko silloin apachen virtual hostit eli itsenäiset rinnakkaiset sivustot ?

eli siis tyyliin:

osoite1.dy.fi näyttää sivuston 1
osoite2.dy.fi näyttää sivuston 2

Ja molemmat sivustot olisivat itsenäisiä.

Kiinostaa myös, että jos otan useammalle domainille ohjauksen tuohon minun palvelimeeni, niin voiko jokaiselle laittaa oman virtual hostin ja toimiiko ne ?

Mitä kokemuksia teillä on tuosta palvelusta ? Ainakin itse huomasin, että on suomalainen ja pelipalvelimeni latenssi pieneni huomattavasti tuolla dy.fi palvelun kautta kierrätyksellä.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Erikois asennus
« : 18.02.14 - klo:01.56 »
Tervehdys.

On hetki vierähtänyt, että olen täälä ollut.

Anyways, minulla on tälläinen ongelma.

Haluan asentaa Ubuntun kohteeseen X (ulkoinen asema), mutta en ole ihan varma miten saan tehtyä niin, että tuolle kohteelle X asennettu linux ei näy vaihtoehtona normaalissa käynnistyksessä vaan se on mahdollista käynnistää ainoastaan valitesemalla biossista käynnistys tuolta kohteelta X. (nykyisen emolevyni bios tukee tätä ja haluan hyödyntää mahdollisuutta mahd. hyvin.)

Eli siis käytännössä mitä haluan saavuttaa on se, että saan asennettua ubuntun ulkoiselle kovalevylle niin, että tuota asennettua järjestelmää ei voi nähdä koneen normaalin käynnistyksen yhteydessä vaan ainoastaan silloin kun valitsee käynnistyksen tuolta asemalta X.

Miten tuo tehdään ?

Kiitoksia jo etukäteen avusta.

15
Eli etsin foorumeilta aiheita, mutta ainakaan löytänyt tarkaa aihetta ongelmaan.

Eli ajan tuota minecraft peli palvelinta tuossa lähiverkko palvelimellani, mutta nyt minulla on hieman ongelmia sen kanssa, palvelin meinaan on melkoisen kaatuileva ja takkuileva, enkä saa sitä enää toimimaan niin vakaasti kuin haluaisin.

Eli mietinkin että miten tuon voisi saada paremmin toimivaksi, kun ehdottivat että pitäisi käyttää Sun:in omaa javaa eikä OpenJDK:ta.

Eli onko mahdollista asentaa tuo sunin oma java tuon palvelin asennuksen yhteydessä, vai voiko sen asentaa vasta jälkikäteen ? Toinen mikä kiinostaa on se että onko tuo apache tomcat mahdollinen asentaa jälkikäteen, koska se ainakin asentaa OpenJDK:n itsensä kanssa, vai tarviiko tomcat tuon OpenJDK:n ?

Myöskin kiinostaisi tietää että onko muilla kokemuksia palvelimen laitteistovaatimuksista ?
Itsellä on 3GHz AMD Athlon XP, 2Gigaa rammia tuossa koneessa, mutta silti ei tunnu riittävän, mistä voisi johtua ?

16
Katselin useita ohjelmointi oppaita mm.
http://www.flug.fi/ohjeita/linux-ohjelmointi.html

Nyt olen vain tippunut kärryiltä mitä tarvitaan paketin build essentials lisäksi että noita ohjelmia voi alkaa kääntämään ?

17
Eli nyt olen etsimässä DigiTV korttia joka toimii MythTV:n kanssa tuossa minun lähiverkko palvelin projektissa.

18
Projekti : Linux Palvelin lähiverkossa

Palvelin lähiverkossa ei kuulosta tavanomaiselta ainakaan kotona vaikka elämmekin tietoteknologian ympäröiminä, silti keskitetty palvelin voi tuoda joustavuutta ja helpotusta jokapäiväiseen informaatioteknologian käyttöön.

Aloitin harrastus ja itseopiskelu pohjalta ideoimaan tätä projektia noin vuosi sitten saatuani ensimmäisen palvelimeksi soveltuvan koneen. Nyt projekti on esittelykelpoisessa kunnossa.

Projektin idea on kartoittaa tarpeita ja luoda innovatiivisia soveltuvia ja joustavia linux palvelin pohjaisia ratkaisuja erilaisiin paikkoihin missä palvelin ei ehkä ensimmäisenä ollut ajateltu ratkaisu tai olisi esitettyä ratkaisua käytännöllisempi (verkkokiintolevyt) mm.

Olin esittelemässä tätä projektia jo Assembly2009 summer tapahtumassa ensimmäisellä koneella mutta näkyvyys jäi vähäiseksi ja ehkä parempi niin, sillä sain työstää projektia eteenpäin rauhassa.

Tunnetuimpia palvelin sovelluksia ja paketteja

LAMP (Linux, Apache, MySQL ja PHP)
Email palvelu käyttäen smarthostia
Tomcat (Java sovellus palvelin)
OpenLDAP (Open Lightweight Directory Access Protocol) [pääsyn valvontaa ja muuta mukavaa]
MythTV [DigiTV]
[Lukuisia muitakin]

Projektin kuluessa on myös tarkoitus kirjoittaa ja ylläpitää ajantasaista opas sivustoa ja myöhemmin kehittää maksullinen erikoisosaamiseen perustuva konsultointi palvelu joka hoitaa asennuksen ja ylläpidon.

Projektin pohjana on Ubuntun palvelin jakelun pohjalta tehty asennus ja katsastan tilanteen 10.04 LTS julkaisun osalta ja luultavasti siirryn siihen

Projektin tavoitteet
- Kartoittaa linux palvelimen soveltuvat käyttömahdollisuudet mahdollisuudet lähiverkossa.
- Mitä eri ohjelmat tekevät ja mitä ne hyötyä niistä on.
- Luoda perusteet miksi Ubuntu Linux palvelin on soveltuvampi kuin Windows pohjainen ratkaisu.
- Kirjoittaa ja pitää ohjeistus ajan tasalla.

Tällä hetkellä työskentelen projektissa yksin mutta apu ei olisi pahitteeksi.

Sain käyttööni toisen koneen josta voin tehdä ns. kehitys alusta palvelimen (testaus yms.) ja varsinainen palvelin on ns. tuotanto alusta.

Edit. Päivitys ja kirjoitusvirheitä

19
Eli minulla on ubuntu palvelin kotona ja olen laittanut sille useamman web sivuston rinnakkais hakemistoina, nyt haluaisinkin tehdä suojauksen jolla hallinnoin että ketkä käyttäjät pääsevät mihinkin hakemistoihin käsiksi.

Mikä olisi käytännöllinen ja helposti ylläpidettävä tapa toteuttaa tälläinen suojaus ?

Tietysti htaccess on eräs, mutta mietin ohjeita vaihtoehtoisia koko palvelimen kattavia ratkaisuja.

20
Laitealue / Omituinen ääni ongelma.
« : 18.12.09 - klo:17.58 »
Päivitin 9.04 Ubuntuni 9.10 ja nyt kun asiat ovat hieman erilaisia olen törmännyt vähintäänkin outoon ongelmaan äänien kanssa.

Eli, kun laitan esim rythmboxin soittamaan musiikkia, joudun avaamaan pulseaudion ja sillä valitsemaan uuden ääni profiilin ja vaihtamaan takaisin analog surround 7.1 output + analog stereo input yhdistelmään että saan parhaan äänenlaadun...

tämä toistuu sitten huomattavan monen asian kanssa, enkä keksi siihen mitään selkeää yksittäistä syytä.

Eli miten tota saisi selviteltyä missä mättää ?

Sivuja: [1] 2 3