Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - John Rivera

Sivuja: 1 2 [3]
41
Ubuntun kehitysversio / kernelin kääntäminen
« : 22.01.08 - klo:22.04 »
Olen tuossa käytellyt jonkin aikaa tätä Ubuntua, ja hyväksi havainnut.
No nyt kuitenkin alkaa rassaamaan jotkut virheet käynnistyksen yhteydessä (mahdollista saada jostain esiin?)

Virhe liittyy tämän HP Pavilion 9014ea kannettavan Bios:iin joka on wintuska yhteensopiva, ja aiheuttaa joukon ongelmia, esim joudun käyttämään käynnistys asetuksia acpi=off noapic nolapic (en tiedä mitä kaksi viimeistä tekevät)

Joten nyt haluaisinkin yrittää kääntää tuon linux kernelin ja ottaa huomioon nuo bios:in asettamat erityis vaatimukset, ja ehkä jopa jotenkin korjata nuo... nyt kuitenkaan minulla ei ole kunnollista käsitystä miten tuo kernel käänetään etc. ja uudelle lisätään oma käynnistymis vaihtoehto, siltä varalta että jos tuo kerneli ei käänykkään kunnolla etc. minulla olisi "original" käynnistys lohko..

42
Ubuntu tietokoneissa / Suositeltavat ohjelmistot
« : 22.01.08 - klo:17.50 »
Eli nyt kiinostaisi tietää että mitä ohjelmistoja suosittelette käytettäväksi erilaisiin asioihin, koska en aio alentua ajamaan jotain wintuska ohjelmia winellä viritettynä ellei vaihtoehtoa ole (poikkeuksena pelit)

Eli etsin ohjelmistoja seuraaviin asioihin

Kuvan käsittely
3D mallinnus
Ohjelmointi ympäristö(IDE) joka tukeee mm. html, xml, php, c++ etc. yleisimmät linux puolellä käytetyt ohjelmointikielet
Videon kaappaus(kuten fraps windowsilla)
Videon editointi
Ääni studio ohjelmisto (nauhoitus, editointi etc.)

Kun vastaatte laittakaa ohjelmiston nimi ja lähde sekä perustelut sekä hyviä ja huonoja puolia ohjelmista.

43
Ubuntu tietokoneissa / Siivous
« : 22.01.08 - klo:17.45 »
Eli nyt kun olen käyttänyt tätä Ubuntua jonkin aikaa, olisikin kiva oppia käyttämään pintaa syvemmältä

Eli miten siivoa esim. turhat kilkkeet poist (vanhat riipuvuus paketit etc.) sekä miten poistelen ohjelmistoja, hakemistoja etc. sudo:a apuna käyttäen.

Linkkiä oppaisiin saa myös laittaa

44
Pelit / Wine doors
« : 21.01.08 - klo:08.45 »
Eli lyhyt ja ytimekäs aihe.

Wine tools tuki on loppunut, joten voimme kai katsoa winetoolsin kuolleen ja tulleen kuopatuksi.
Ei kuitenkaan kaiveta niitä nenäliinoja koska jatkaja on jo tiedosssa.

http://www.wine-doors.org/wordpress/

tuosta teille osoitetta.

Huomaattehan että jos menette päivittämään winen niin winetools lakkaa toimimasta...

Olisi myös mukava jos joku paremmin asiaa tunteva henkilö kertoisi miten winetools poistetaan järjestelmästä.

45
Pelit / World of Warcraft asennus opas
« : 20.01.08 - klo:08.53 »
Eli ajattelin tässä kirjoittaa toisen oppaan ubuntu yhteisölle tällä kertaa populaari peli World of Warcraftille, eli WoWille.

Muutama käytännön asia, World of Warcraftia pelataan tilillä joita saa 1 per ostettu paketti. Mediat (CD/DVD) on vain asennusta varten koska ne on toivottoman hitaita pelaamiseen. Joten et tarvitse niitä asentamisen jälkeen.

Asennuksesta sen verran että World of Warcraft on yhtenäinen kokonaisuus, jossa lisäosa lisää sisältöä, mutta ei ole edellytys. Kuitenkin uusille pelaajille suosittelen lämpimästi että hankitte sekä perus osan että lisäosan saman tien.

Toimen piteet ennen World of Warcraft asentamista. (Winen asentaminen jos et ole vielä asentanut)

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Wine <- Huomaathan että winetools on kuollut ja kuopattu tätä kirjoitettaessa, joten wine doors saa täältä http://wiki.winehq.org/WineDoors.

Kun sinulla on toimiva wine voit aloittaa toisen valmistelu toimenpiteen WoW:in asentamiseksi.

Eli asennus tiedostojen kopiointi kiintolevylle.

Kun laitat median(CD/DVD) asemaan pitäisi ubuntun automaattisesti avata ikkuna CD/DVD:n sisällöstä.
Riipumatta siitä mitä sielä on, valitse kaikki (ctrl+a) ja kopioi ne kiintolevylle yhteen kansioon, kuitenkin säilyttäen CD:n hakemisto rakenteen.

Samalla kun kone kopioi asennus levyjä kiintolevylle, laita netistä latautumaan uusimmat päivitykset. (800 megatavua :D)
2.30 ja 2.32

Mikäli sinulla on asennus CD:t sinun tulee kopioida kaikki tiedostot ja hakemisto(t) ainoastaan ensimmäiseltä CD:ltä
Toisesta CD:stä eteenpäin riittää kun kopioit installer tomeX.mpq (HUOMAA että x viittaa tiedoston numeroon). Mikäli sinulla on asennus DVD, kopioi kaikki tiedostot kiintolevylle.

Toista tiedostojen kopiointi myös lisäosalle.

Kun olet saanut asennus tiedostot kopioitua voit aloittaa wowin asennuksen ajamalla install.exe:n winlle (hiiren oikeasta "open with wine" tai "open with other" jolloin valitset listasta winen

Asennuksessa menee kohtuullisen kauan nopeallakin koneella koska sisältöä tulee n.5 gigatavua heti alkuun.
Kun olet saanut perusosan ja lisäosan asennettua sinun tulee asentaa myös viimeisimmät päivitykset jotka ladattiin aiemmin (huomaa wowia voi pelata ainoastaan viimeisimpien päivitysten kanssa) Tämän hetkinen versio on 2.32

Nyt kun olet saanut asennuksen tehtyä aja wow kerran jotta saat katsoa todella laadukkaan videon ja lukea ratkiriemukkaat käyttöehdot (englanniksi) mutta kiinitä erityistä huomiota kolmannen sivun ehtoihin, koska niiden rikkomisesta voit menettää tilisi nopeammin ehdit kissaa sanoa...

Kun ajat wowin se luo muutamia kansioita asennus hakemistoonsa (cache, interface ja wtf) jotka sisältävät erilaista usein muuttavaa dataa mm. hahmoista ja UI modit (addons)

Nyt käynnistä kone uudelleen jotta saat paremman suorituskyvyn (winellä saattaa olla melkoisesti muistia käytössä asennuksen jäljiltä)

Koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen käynnistä WoW työpöydän pikakuvakkeesta.

Seuraavassa postissa käymme hieman läpi asetuksia ja miten voit parantaa huonoa suorituskykyä.

PS. Itse pelaan Alliancea Ravenholdt RP-PVP realmissa ja main on Paladin kaikki jotka tulevat sinne saavaat kohtuullista apua alkuun pääsemisessä...

46
Pelit / winetools herjaus
« : 19.01.08 - klo:11.04 »
Eli asentelin winen ja latasin winetoolsin, nyt saan siltä herjaa
"Winetools cannot run with wine version older than 20050628..."

Eli ilmeisesti minun winetools ei tunnista winen uusinta versiota vai mikäköhän on ?

47
Ajattelin tässä kirjoittaa asennus ohjeen omistamalleni kannettavalle, jotta ohjeet olisivat valmiina jos joku muukin aikoo asentaa samaiselle kannettavalle linuxin
Eli HP Pavilion 9014ea (DV9000 series) Ei ole ehkä niitä helpoimpia kohteita etenkään ensikertalaiselle asentaa linux.

Käytin itse Ubuntu 7.10 Gutsya asennuksessa, joten opas toimii sen oletuksen mukaan.

Käyn asennuksen läpi vaiheittain tässä.

1) Lataa ja Polta
Eli lataa netistä Ubuntu 7.10 (onnnistui www.ubuntu-fi.org sivulta) ja kirjoita image CD:levylle, huomaathan että koneen tulee yrittää käynnistyä CD:ltä mikäli haluat kokeilla/asentaa linuxin

2) Tarkista levyn eheys (käynnistysvalikon valinta) Tämä on tärkeää, sillä asennus keskeytyy mikäli levy on viallinen.

3) Koneen uudellen käynnistyttyä valitse "Käynnistä tai asenna" huomaathan antaa parametrit acpi=off noapic nolapic painamalla F6, koska ilman noita komentoja ei kone käynnisty ainakaan kunnolla

4) Kun kone on käynnistynyt asenna linux, niin kuin haluat ja uudelleen käynnistä kone

5) Kun kone on uudelleen käynnistynyt näet oikeassa yläkulmassa ilmoituksen saatavilla olevista päivityksistä (vaatii toimivan internet yhteyden). ASENNA kaikki päivitykset ja käynnistä kone uudelleen.

6) Kone ilmoittaa saatavilla olevista rajoitetuista ajureista. Asenna ajurit nyt. Nvidian näytönohjain ajurit vaativat uudelleen käynnistämisen

7) Nyt sinulla pitäisi olla toimiva ubuntu asennettuna koneeseesi ...

Työstän tätä ohjetta topiciin tulevan palautteen ja korjauksien perusteella. Tämä on ensimmäinen korteni ubuntun yhteisön kekoon, ja minusta on jo nyt tullut vankkumaton open source ohjelmistojen tukija ja linuxin puolesta puhuja.

48
Asentaminen ja käyttöönotto / i386 ja AMD64
« : 17.01.08 - klo:23.37 »
Eli haluaisin tähän aiheeseen vastauksissa tietoa että mitkä ohjelmat toimivat 64 bittisenä ja mitkä eivät, ja muutenkin vertailun että kumpi versio soveltuu paremmin käyttäjälle.

49
Sain tarpeekseni Wintuskasta ja päätin siirtyä Linux puolelle, nyt kuitenkin tulikin muutama käytännön ongelma tähän liittyen linuxin asentamiseen, levy osiointiin jne.

Eli tulen ajamaan windows pelejä winellä joten nyt olisi kiva tietää että onko tarpeellista tai järkevää tehdä oma levy osio tuolle windowsin jäljitelmä asemalle ja sinne tulevalle tauhkalle. jos on, niin millaiseen liitoskohtaan se tulisi laittaa ?

Jos en tarvitse omaa osiota tuolle winelle ja windows ohjelmille, niin
Miten osioin kiintolevyni kun niitä on 2x80 GT sisäinen ja 500Gt ulkoinen, kun tavoitteeni olisi se että erilaiset "projekti" hommat kulkisivat mukana tuossa toisessa 80Gt kiintolevyssä ja toinen 80 GT olisi asennettua järjestelmää varten. (luin kyllä ohjeen mutta se täysin auennut minulle)

Ilmeisesti en voi valita mitä paketteja/ohjelmia asennetaan ubuntun asennuksen yhteydessä ?

Sivuja: 1 2 [3]