Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Exitium

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 51
21
Pelit / Vs: Open Arena resoluutiota ei saa muutettua
« : 06.10.11 - klo:10.09 »
Miten et saa resoluutiota muutettua? Saatko sen valikon kautta muutettua esim. 800x600, mutta peli ei ota sitä käyttöönsä?

22
Pelit / Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
« : 25.09.11 - klo:15.46 »
Trailer on julkaistu. Ja se näyttää hyvältä. Katsokaa HD-tasoisena.

http://www.youtube.com/watch?v=9Zsp1ahGgWE

Topic: http://forums.xonotic.org/showthread.php?tid=2186

23
Pelit / Vs: Action Quake 2 64BIT clienttiä?
« : 23.09.11 - klo:20.11 »
Scene on yhä olemassa ja hengittää. http://aq2suomi.com

Kuitenkin scenen nykyisestä tilasta voi lukea täältä: http://www.sett.fi/?q=artikkeli/action-quake-2-promo-video

24
Pelit / Vs: Desura saapuu Linuxille | Ilmestynyt!
« : 23.09.11 - klo:18.48 »
Aivan totta, jäi kokonaan huomaamatta tämä seikka. Beta on suljettu, ja vain inviten saaneet voivat kirjautua. Kehittäjät kuitenkin koettavat pitää betan lyhyenä, jotta se muuttuisi avoimeksi kaikille. :P

25
Pelit / Vs: Desura saapuu Linuxille
« : 22.09.11 - klo:22.33 »
Ja sieltä se tuli! Viel Beta-vaiheessa, mutta tulipahan kuitenkin!

26
Pelit / Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
« : 19.09.11 - klo:18.04 »
Alt+tab juttuun vastausta. Consoleen seuraava komento niin johan tapahtuu kummia:
Koodia: [Valitse]
vid_netwmfullscreen 1
Ei ole defaulttina ihan vain sen takia, että tuon komennon jälkeen ei voi vaihtaa resoluutiota. :P

27
Pelit / Vs: Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
« : 16.09.11 - klo:10.18 »
Pystyykö tässä vieläkään vaihtamaan ikkunaa? Pelaisin mielelläni kokoruudussa, mutta pitäs saada kirjoitettua Skypeenkin. Tai onko tukea suunniteltu? Voisiko sitä ehdottaa.

Se johtuu pohjalla olevasta id Techista, mihin DarkPlaces perustuu. Niissä on aina tämä "ongelma" että ikkunaa ei voi vaihtaa in-game. Siihen on kyllä olemassa ainakin id Tech 3 kohdalla erillinen ohjelma, joka korjaa tämän. Voisin melkein koettaa ehdottaa sen defaulttia liittämistä linux-asennukseen, kunhan vain löydän sen ohjelman nimen...

Toinen vaihtoehto on tietysti ajaa peli erillisessä X-sessiossa ja sitte vaihdella pelin ja työpöydän välillä. Se toimii.

28
Pelit / Xonotic - Laadukkain vapaa FPS-peli
« : 13.09.11 - klo:22.14 »
Kyseisestä pelistä on jo yksi aihe olemassa, mutta se käsittelee niin paljon sen kehitykseen ja syntyyn liittyviä vivahteita, niin päätin tehdä kokonaan uuden aiheen tälle valmiille pelille. :) Vanha aihe löytyy siis täältä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32758.0

Xonotic on siis GPL-lisenssillä julkaistu FPS-peli, joka on luonnollisesti saatavilla Linuxille. Peli on kehitetty Nexuizin pohjalta, ja tästä löytyy enemmän informaatiota aikaisemmin linkkaamastani linkistä. Se on pelityylillesti saanut voimakkaita vaikutteita Quakesta ja Unreal Tournamentista, mutta Xonoticin edeltäjä Nexuiz on kuitenkin näitä ensimmäisiä GPL-lisenssillä varustetuista "sinkohipoista", joten taas yhdesta Quakemaisesta pelistä ei ole kyse, vaan nimenomaisesti monet muut pelit seuraavat Nexuizin (ja Xonoticin) jalanjäljissä.

Sitte lainataan hieman Wikipediaa, sillä en jaksa kirjoittaa samaa tekstiä uusin sanoin:
Lainaus
Pelin perusideana on suorittaa senhetkisen pelimuodon (16 erilaista) määrittelemä tehtävä siten, että oma joukkue tai pelaaja itse voittaa. Tehtävät suoritetaan pitkälti siten, että ammutaan vastapuolen pelaajia kentältä kerätyillä futuristisilla aseilla (18 erilaista) ja sitä kautta saavuttamaan voitto määritellyssä pelimuodossa, esimerkiksi ryöstää vastustajajoukkueen lippu (Capture the Flag - Lipunryöstö). Mekaanisesti peli on hyvin nopeatempoinen, sillä pelaajat voivat liikkua todella suurilla nopeuksilla, hyppiä erittäin korkeita hyppyjä ja aseet ovat nopeita ja tehokkaita. Muista saman genren peleistä poiketen Xonoticissa on keskitytty voimakkaammin liikkumiseen ja aseiden käyttämisen taitoon. Pelifysiikat ovat luotu siten, että niiden täydellinen omaksuminen ja mahdollisimman sulava ja nopea liikkuminen vaatii taitoa ja aseissa on monia pieniä taktisia elementtejä, joita osaava pelaaja voi käyttää hyödyksi. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti moninpeliksi internetin välityksellä, mutta yksinpeli on mahdollista tietokoneohjattuja vastustajia vastaan.

Grafiikan osalta peli sijoittuu avaruusaiheiseen teemaan. Kentät sijoittuvat eri planeetoille ja hahmot ovat tyypillisiä scifi-aihepiiristä. Suunnittelussa ollaan otettu paljon vaikutteita esimerkiksi Halo-pelisarjasta ja lukemattomista muista vastaavista aiheista, johon kuuluvat alienit sekä edistynyt teknologia. Hienostuneen teknologian rinnalle ollaan otettu mukaan myös tiettyä brutaalisuutta, joka sopii pelin nopeatempoiseen tyyliin - esimerkiksi pelaajan kuollessa hahmo saattaa räjähtää kappaleiksi. Graafiselta tasoltaan peli edustaa kehittyneintä yhteisön voimin rakennettua peliä, ja kehittäjät luokittelevat graafiikan tason olevan noin vuoden 2007 kaupallisten pelien tasolla.

Lisää informaatiota sitten Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Xonotic

Peli on tällä hetkellä vasta versionumerossa 0.5, eli kehitys on vieläkin kesken. Se on kuitenkin nyt jo pelattava, ja siitä voi nauttia nykyisessä muodossaan päivittäin. 1.0:aan on tulossa kuitenkin hyvin paljon radikaaleja muutoksia ja lisää tavaraa, että pelin kehittymistäkin on mielenkiintoista seurata. Kehittäjät yksinkertaisesti haluavat, että kyseessä on "paras kaltaisensa peli". Se koettaa kilpailla kaupallisten julkaisujen kanssa laadussa, mutta kuitenkin pyrkii olemaan aina ja lopullisesti vapaa ohjelma.

Tässä pieni maistiainen grafiikan erosta entiseen Neuixziin (toukokuu 2011 kehitysversiosta):


Peli on luonnollisesti ilmainen, ja jos kiinnostus heräsi, niin suosittelen lataamaan sen saman tien osoitteesta

http://xonotic.org

KATSO TRAILERI TÄSTÄ

Edit: Promokuvia:


29
Jos Ubuntu alkaa noudattaa ns. stable ja erikseen "rolling release" järjestelmää (termi tosin tässä väärä kuukausittaisten ilmestymisten takia), niin voisi toimia. Eli nämä LTS-jakelut pysyisivät ennallaan, mutta puolivuotissuunta muuttuisi kuukausittaiseksi ja LTS-versiota markkinoitaisiin vakaaksi järjestelmäksi kotikäyttöön ja yrityksiin, kun nopean päivitystahdin versio olisi vain harrastajille.

Ubuntulaisten omia mielipiteitä ja tarkempaa syynäämättä en tiedä onko tämä Canonicalilla suunnitelmissa, mutta itse kannantan tässä muodossa ajatusta.

30
0.5 ULKONA!!!

Tämä on siis semmoinen versio, jota voitaisiin jo kutsua pelattavaksi! Versio ei ole 1.0 sen takia koska kaikkia ominaisuuksia ei ole vielä pelissä, mutta peruskonsepti on jo täysin pelattava. Tehtävää on vielä, mutta pelistä voi nauttia jo nyt!

Tarkempaa tietoa (englanniksi) täältä: http://www.xonotic.org/2011/09/xonotic-0-5-release/

Ja muistakaa, peli on siis täysin ilmainen ja GPL-lisenssillä varustettu. :)
Erityisesti kiinnittäkää huomiota grafiikoihin, jos kone on tarpeeksi tehokas niiden pyörittämiseen täysillä...

Edit: Muistakaa, että pelin saa siis myös suomeksi. :) Tai suomen kieli on vain valikoille, varsinaiset pelitekstit ("You have been fragged" etc.) ovat vielä lontooksi.

31
Tuleeko olemaan ilmainen? Jos kyllä niin varmasti lataan, jos ei, HARKITSEN ostoa.

GPL-lisensoitu peli, joka syntyi sen takia kun Nexuiz siirtyi kaupalliselle polulle. Eli tulee olemaan aina ja ikuisesti ilmainen ja vapaa GPL-lisenssin nimissä.

32
0.1 on jäänyt auttamatta vanhaksi viralliseksi julkaisuksi, ja sehän julkaistiin semmonen vajaa vuosi sitten. Kehitystä on tapahtunut paljon.

Kohtapuolin pitäisi tulla uutta virallista julkaisua kehiin... :)

33
Suljettu alphatestaus käynnistetty kaveripiirissä. Testaus suoritetaan periaatteella "NAKKI NAPSAHTI! Sinä, jätkä, testaa!"

Julkiseen levitykseen tulee vasta siinä vaiheessa kun Dota 2 ilmestyy ja bugit ovat korjattu. Lisäksi source-enginen konffaaminen ja oikean Winen version hankkiminen on tehty vain hätäisellä mallilla, että ohjelma osaa käsitellä prosessin vain oikein (esim. pikakuvakkeiden parametrit ovat luokkaa "1337" etc.) Ne eivät ole luonnollisesti lopullisessa versiossa, eli toimintakunnossa tämä ei vielä ole. Perusrakenne on kuitenkin ehjä bugeja lukuunottamatta.

34
Proof of concept:


Perusfunktionaalisuus toimii, vaikka itse peli ei ole vielä ilmestynyt. :) Ja tosiaankin, ohjelma on näin alkuun komentorivipohjainen mutta rakennan sille tulevaisuudessa päälle myös graafisen käyttöliittymän.

35
Käytännössä kaikki Valven uusimmat pelit Half-Life 2:n jälkeen...

* Half Life 2
* Half Life 2: Episode 1
* Half-Life 2: Episode 2
* Counter Strike: Source
* Day of Defeat: Source
* Portal
* Portal 2
* Team Fortress 2 (huom, ilmainen, jos ei muuten Source-engine pelejä omista niin tällä voi aina testailla)
* Left 4 Dead
* Left 4 Dead 2

Monet vanhimmistakin peleistä on päivitetty käyttämään Source-enginen uudempaa versiota, eli vanhemmillakin julkaisuilla peleillä voi aika hyvin testailla, kun pelimoottoria on päivitetty. Esim. Half-Lifet ja CS:S taidettiin päivittää viime vuonna (vai oliko se toissavuonna?)

Eli jos omistaa jonkun tai joitakin noista peleistä ja löytää itselleen aikaa sähläämästä Winen eri versioiden kanssa, niin arvostaisin hyvinkin paljon. :)

36
Suomeksi sanottuna siis testailla eri Winen versioita ja katella, että missä niistä pyörii parhaiten Source-enginellä varustettu peli. :P

37
Sivustolle on kerääntynyt nyt hieman enemmän informaatiota ja lisäksi itse ohjelma toimii :) Täynnä bugejahan se on, mutta suorittaa ainakin halutut asiat siten miten ne haluan. Lisäksi toimii toistaiseksi vain komentoriviltä.

Se on siis rakennettu toistaiseksi muiden Source engine pelien päälle, koska itse Dota 2 ei olla vielä julkaistu.

38
Ja projektille jo pikkusivut pystyyn...

http://dota2linux.dy.fi/

39
Terveppä terve

Jotkut taitavat tietää, että yhdestä maailman suosituimmasta pelimodista, eli alun perin Warcraft III pohjalle rakennetusta DotAsta on tulossa Valven kautta jatko-osa: Dota 2. Tänään julkaistiin ensimmistä aitoa pelikuvaa kyseisestä pelistä, kun Saksassa Gamescon-tapahtumassa järjestetään 16 alkuperäisen Dotan kovimmalle joukkueelle turnaus, jonka voittaja kerää miljoonan dollarin potin. Avoin beta tavalliselle pelaajalle aukenee lähipäivinä. Koska kyseessä on kuitenkin Valven nimissä kehitetty peli, julkaistaan se Steamille joka on saatavilla Windowsille ja Macille.

Kyseisen peligenren suurena fanina ja viimeisen vuoden aikana ohjelmointitaitoja oppineena päätin korjata viimeisessä lauseessa olevan seikan. Päätin aloittaa projektin, jonka tarkoituksena on luoda asennusohjelma Dota 2:lle Linuxille. Ja etenee hyvin.

Aitoa natiivia Linux-porttausta en luonnollisesti pysty tekemään, koska minulla ei ole minkäänlaisia lähdekoodeja tjsp. Asennusohjelma ja pelin pyörittäminen perustuu luonnollisesti täten Wine-teknologiaan. Asennusohjelman ideana on asentaa juuri oikeanlainen Wine pelin pyörittämiseen, konfiguroida se sopivaksi, asentaa itse Steam ja Dota 2 ja lopulta vielä konfiguroida molemmat Linux-ympäristöön sopivaksi (mm. pakottaa Source-engine renderöimään OpenGL:llä etc.) Teknisesti se rakentuu hyvin samalla tavalla kuin esim. PlayOnLinuxin scriptat, mutta pyrin tekemään tämän vielä hiotummin ja paremmalla lopputuloksella.

Sivustot: http://dota2linux.dy.fi

#############################

Sitten itse asiaan.

Toimiva Winen versio on olennaisessa osassa tätä projektia. Wine kehittyy kiivasta tahtia, ja välillä erilaisiin ongelmiin tehdään patcheja, ja välillä taas tulee takapakkia jollakin saralla. Idea olisi löytää täydellinen Winen versio (patchien kera), mikä tulisi asennusohjelman mukana. Tämän takia kysynkin teiltä hieman apua: testatkaa eri Winen versioilla eri uusimmalla Source-enginellä pyöriviä pelejä (esim. Left 4 Dead 2, Portal 2, etc.) ja mahdollisesti tehkää mittauksia FPS:n ja vakauden saralla. Ei mieluiten silmämääräistä mittausta, vaan aivan kvantitaallista (=numerollista) mittausta. Ja luonnollisesti mukaan millaista rautaa omistaa - erityisesti näytönohjaimessa ja käytössä olevissa ajureissa on suuri merkitys. Mitä enemmän pystytte auttamaan, sitä kiitollisempi minä ja koko projekti olisi - ja samalla projektin järkevyys paranee huomattavasti.

Toivoisin, että mahdollisimman moni pystyisi auttamaan tässä urakassa.

40
Ajattelin laittaa tähän hieman offtopiccina informaatiota tuosta tulevasta id Tech 5-pelimoottorista ja sen pioneeripelistä RAGEsta. Harkitsin tekeväni uuden topicin aiheesta, mutta ajattelin sen kuitenkin olevan tarpeetonta. Informaatio sisältää niin hyviä kuin huonoja uutisia.

id Tech 4 muuttuu avoimeksi GPL:llä siis sen jälkeen, kun sen seuraaja id Tech 5 pusketaan ulos, mikä tapahtuu siis parin kuukauden sisällä. id Tech 5 tullaan näkemään ensimmäistä kertaa RAGEn kanssa, mutta tulevaisuudessa myös semmoisissa peleissä kuten Doom 4 ja ei-vielä-aloitettu Quake 5 (vaikka edellämainittua ei olla alettu vielä tekemään, niin sen tehtailu on aika pitkälti lyöty lukkoon koska "pelaajat haluavat sen"). id Tech 5 tulee edustamaan kehittyneintä pelimoottoria mitä tällä hetkellä on saatavilla ja sen ominaisuuksiin kuuluu ns. Virtual Texturing (20 gigan kokoisia tekstuureja), kehittynyt hyöty multi-threading teknologiasta sekä tietysti erittäin pitkälle kehitetyt grafiikkaominaisuudet mm. valaistuksen, varjojen ja muiden vastaavien saralla.

Pelimoottori hyödyntää edeltäjiensä tavoin pääasiassa OpenGL-rajapintaa (huomatkaa kuitenkin, että "vain" OpenGL 2 vaikka onkin hyvin kehittynyt). Lisäksi pelimoottori kehitetään siten, että se pyörii Windowsin ja konsolien lisäksi myös Mac OSX:lle sekä Linuxille - aivan kuten edeltäjänsäkin. Kuulostaako hyvältä? Sitten huonoihin uutisiin... Vaikka pelimoottori tukee/tulee tukemaan Linuxia, niin sen kehittäminen ei ole kuitenkaan id Softwaren pääprioriteetti. Sen takia id Tech 5 pelejä tullaan näkemään Linuxilla vasta sitten, kun RAGE ollaan saatu ulos ja id Softwaren hyvin Linuxmyönteisillä ihmisillä kuten TTimolla on aikaa keskittyä Linuxiin. Nyt koko firman voimat on keskitetty RAGEn hiomiseen julkaisua varten. Edellinen viesti myös viittasi siihen, että RAGEa ei tulla näkemään Linuxilla ainakaan vähään aikaan - ei ainakaan julkaisun yhteydessä. id Softwaren suunnalta ollaan kyllä sanottu, että Linuxbinäärit tullaan tekemään kunhan aikaa riittää (proriteetti ei ole niissä), mutta äsken löytämieni tietojen mukaan tämä voi hankaloitua RAGEn kohdalla. RAGE tulee olemaan Steam-riippuvainen ja Steam ei ole tällä hetkellä saatavilla Linuxille, niin toimivien Linuxbinäärien saaminen kaikelle kansalle ei tule toimimaan täydellisesti (lähde: http://forums.bethsoft.com/index.php?/topic/1220904-rage-to-use-steamworks-on-pc/ ). Saa siis nähdä, että tullaanko RAGEa ikinä näkemään Linuxilla vaikkaa id Softwaren sisälläkin se haluttaisiin nähdä.

Saa nähdä mikä on id Tech 5 kohtalo Linuxilla...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 51