Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 63
41
No ehkä ensin kannattaa kokeilla poistaa Chromiumin snap-paketti ja asentaa se uudelleen.

Kirjanmerkit on syytä tallettaa ensin jonnekin turvaan. Voiko sivustojen salasanojakin tallettaa jonnekin turvaan? En haluaisi uudelleen niitä kirjoittaa joka kerta chromiumin uudelleenasennuksen jälkeen.

42
Pythonille saa moduulin tubetone, josta on olemassa versio 0.3.3. Selosteessa sanotaan, että paketin avulla voi prosessoida videon tekstejä ja analysoida tuloksia.

No tästähän voisi sitten tekoälyn avulla luoda agentin, joka etsii itselle mielenkiintoisia videoita! Ja se voisi olla taustalla etsimässä koko ajan.

43
HSL:llä on nykyään palvelu pysäkkinäyttö, johon voi koota haluamiaan HSL:n pysäkkejä. Sivu näyttää tulevat bussit, kuten pysäkeillä olevilla näytöillä. Tuohon voi siis lisätä useamman pysäkin.

Miten sen saisi parhaiten tietokoneen näytölle. Automaattisesti käynnistyksen yhteydessä alkavaksi tottakai, mutta olisiko hyvä koodata Plasmoidi (KDE Plasma), käynnistää selain tuolla pysäkkiurlilla vai jokin muu tapa?

Tämän tarkoitus on siis auttaa tietokoneella istujaa lähtemään ajoissa pysäkille, jotta ehtii bussiin. Jättää muut tietokonejutut sitten myöhemmin tehtäväksi.

Edelleen ajatellen samassa voisi olla sähköpörssin käppyrä. Ja nuo voisi saada vaikka hotkeyllä näkyville ja piiloon.

44
Eli FreeCAD olisi minusta merkittävästi parempi vaihtoehto.

Pitääpä kokeilla tuotakin ohjelmaa!

45
No ei se kyllä mun mielestä varsinainen CAD ohjelma ole, mutta saahan sillä hienoja 3d malleja tehtyä.

Juu, näin varmasti on. Tässä yhteydessä sitä käytetään vain 3D-tulostusten suunnitteluun. Ja riittää siihen. Uusi kokemus kuitenkin kun en ole aiemmin tuonkaltaisia ohjelmia käyttänyt. Ja voin aina esittää toivomuksia uusista ominaisuuksista ohjelmaan.  ;D

46
Ilmoittauduin huvikseni 3D-tulostuskurssille. Siellä on käytössä Blender. Se on avoimen lähdekoodin ilmainen CAD-suunnitteluohjelma. Onpa kyllä hieno. Ominaisuuksia löytyy. En tosin ole aiemmin CAD-suunnitteluohjelmia käyttänyt. Kotona sitten ajattelin asentaa ohjelman. Ja sitä varten tallensin kurssilla ensimmäisen harjoitustekeleen muistitikulle. Blenderin uusin versio on 3.6.3 ja ehkä tietysti kehitysversiot vielä uudempia. Kokeilin Kubuntussa apt:llä etsiä ohjelmaa. Löytyikin versio 3.4.1. Se kelpaa minulle kun uskoakseni se on paremmin järjestelmän kanssa toimiva kuin uudempi ei pakettivarastossa oleva versio. Ja kyllähän se latasi tikulta sen harjoitustekeleen lumiukon näytölle.

Täällä on valmiita malleja Blenderille.

47
Veikkaan että liittyy jotenkin Snap-paketointiin ja PulseAudio-kytkentöihin. Oletko jo kokeillut käynnistää järjestelmän uudelleen?

On se vika ollut eri päivinä kun olen käynnistänyt koneen. Voiko tuota kytkentää sitten helposti muuttaa esim. editoimalla jotain määrittelytiedostoa?

48
Kubuntu 23.04 -päivityksessä kävi taas niin, että nyt Chromium-selain ei anna ääntä ei FaceBookin videoista eikä YouTuben videoista. FireFoxilla äänet tulevat normaalisti. Chromiumilla ei edes Teams eikä Google Meet anna ääntä.

Olen katsonut, että Chromiumisa FaceBookilla on asetukset, että äänet tulevat normaalisti oletusasetuksilla. Kokeilin vielä Kyllä-asentoa säädölle. Ei kuulunut sittenkään. Ilmeisesti jokin muu juttu estää nyt äänet siinä selaimessa. En vain keksi, mikä.

49
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 11.09.23 - klo:18.20 »
Sinulla on ilmeisesti nykyisessä koneessa i5-10600 tai vastaava prosessori? Arvelisin, että siihen verrattuna uusi i5-13600K nopeuttaisi merkittävästi lähinnä raskasta rinnakkaista laskentaa, jossa voidaan käyttää kaikkia ytimiä samanaikaisesti. Yhden ytimen suorituskyvyssäkin voi toki näkyä testeissä 30 - 40 % nopeusero, mutta käytännössä tavallisessa työpöytäkäytössä sellaista ei yleensä huomaa.

On i5-10400F. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän. AInoastaan yhden kerran kone on bootannut kuorman alla. Silloin oli prime95-numeronmurskaus käynnissä ja laajan ohjelmiston Stellarium käännös käynnissä ja jotain muutakin. Ja se on tosiaan ollut ehkä kuumenemisongelma. Käyttööni tämä riittäisi ihan hyvin. Mutta noita uudempia prosessoreja kun tulee, niin niillä on vaan enemmän ominaisuuksia ja tehoa. Sähkön kulutuskaan ei ole pullonkaula kun olen siirtynyt pörssisähköön. Tämä kone oli 2 vuotta sitten valtavan nopean tuntuinen kun prosessori vaihtui i3-2xxxx: stä (vain 2 corea siinä) ja samalla levy Sata 3 vaihtui M.2:seksi. Sekään ei ollut kovin hitaan tuntuista, kun pidin edelleen datat Sata 3 -levyllä ja käyttis M.2 levyllä.

Nyttemmin koodasin pythonilla ohjelman, joka louhii tietoa tekstitiedostoista. 14 ihmisen tiedoilla ohjelman ajo kesti 10 minuuttia. Ja cprofilella mitattuna ohjelma suoritti 60 miljardia funktiokutsua. Tämä alkaa olla sitten sitä laskentatehoa vaativaa. Joskin keksin niksin, jolla ohjelman ajoaika supistui 50 % ihan pienellä kikalla.

50
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 11.09.23 - klo:18.11 »
Wifen kone juuri uusittiin ja siihen tuli M.2 muisti. Panin merkille, että nopeus niissä tuntuisi olevan vähän toista luokkaa kun tavallisen kaapelin päässä olevan SSD levy. Kannattaa harkita.

Yksi tuttu oli ostanut halpis-läppärin (kannettava tietokone). Kun hän sitten tuskastui sen näytön huonouteen, niin aloin tutkia koneen päivitysmahdollisuuksia. Kävi ilmi, että sellaisessa läppärissä olikin M.2 -levy. Ilmeisesti halpojen tuotantokustannusten takia. Hämmästyin vähän, mutta se oli totta kun avasin läppärin alta peittävän kannen. Siellä oli tosiaan M.2 näköinen piirilevy massamuistina. Näytön haaleisiin väreihin en osannut sanoa mitään keinoa saada paremmaksi.  ::)

51
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 11.09.23 - klo:18.07 »
Verkkokaupassa on myynnissä i9-12900K tosi edulliseen hintaan 359,90 € tällä hetkellä. Käytätjäkokemuksena on kommentti, että se kuumenee ja tarvitsee vesijäähdytyksen. Mutta soveltuu laskentatehtäviin.

52
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:21.17 »
Kahden vuoden kokemuksella sanoisin vielä, että emolevyjen ihmeominaisuuksista ei kannata maksaa, jos ei niitä todella tarvitse. Tässä nykyisessä MSI Z490 A Pro -emolevyssä on esimerkiksi 5 SATA-liitäntää. Mutta käytössä on ollut vain yksi 4 TB SATA 3 -levy ja siitäkin tyhjänä suuri osa. Ja M.2 paikoista vain toinen käytössä. Nyt on taas ruokahalu kasvanut uudempiiin prosessoreihin ja samalla emolevykin vaihtuu ja kannattaa koko kone ostaa uutena.

Jotain olen kuullut, että i7-sarjan prosessoreissa olisi nvme 4.0 -tuki. Ja sitä voisi hyödyntää Samsungin nopeissa M.2 -levyissä. Pitää tutkia asiaa. Hintaeroa on kyllä verrattuna i5-sarjan prosessoreihin.

53
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:20.54 »
Tänä varmaan kannattaa tsekata kunhan taas sivut toimii.
https://www.phoronix.com/review/intel-core-i5-13600k

Kiitos tästä linkistä!

54
Laitealue / Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:20.37 »
Otsikon prosessorissa i5-13600K on näytönohjainpiirit Intel® UHD Graphics 770. Kuinka ne on tuettu Linuxissa/Uvuntussa/Kubuntussa? Entä onko tukea 6P ja 8E -prosessoreille? Osaako Kubuntu jakaa kuorman hyvin noiden kesken? P-ytimien kellotaajuus on max. 5.1 GHz ja E-ytimien 3.9 GHz. Prosessorilla on tuki Intel® 700 Series / Intel 600 Series piirisarjoihin pohjautuviin emolevyihin. Onko selvää suosikkia? Prosessori on edullinen (alle 400 €)  verrattuna muihin vastaavantasoisiin. Kehuja on tullut käyttäjiltä. Esimerkiksi i7-sarjan vastaava prosessori on paljon kalliimi. Suoritustaso ei välttämättä ole suuremman hinnan arvoista.

Jimmsillä on tuolle prosessorille Bundle-tarjous. Minulla ei ole kokemusta Gigabyten emolevyistä kuin 1990-luvulta lyhyt kokemus, jota ei voi enää pitää verrokkina tänä päivänä. On toinenkin bundle-tarjous, joka pelaamattomalle käytätjälle voisi soveltua yhtä hyvin.

55
Asensin ohjeiden mukaan PyCharmiin Qt5-tuen PyCharmiin Kubuntu 23.04:ssä. Sain asennettua Qt Designerin ja PyUIC:n.

Nyt kun tein testiprojektin ja käynnistin tuon Qt Designerin, niin tulee virheilmoitus:

Lainaus
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/bin/designer
QMetaProperty::read: Unable to handle unregistered datatype 'SelectionBehavior' for property 'QTabBar::selectionBehaviorOnRemove'
Error while reparenting!
Designer: A class name mismatch occurred when creating a widget using the custom widget factory registered for widgets of class KDialog. It returned a widget of class QDialog.

Hain Googlella tietoa tuosta virheilmoituksesta. Yksi vastaus oli tällainen. Siinä kehioitettiin luomaan Q_DECLARE_METATYPE makro.

Qt Designer -lisuke kyllä käynnistyy ja sillä voi tehdä esimeriksi main.ui tiedoston, jossa on XML:nä suunnittelun tulos. Käsitin eilen, että PyUIC tekisi siihen käytytöliittymäsuunnitteluun main.py lähdekoodin rungon. Tätä se ei tehnyt. Ja main.py oli jo olemassa. Se on konsolikäyhttöön koodattu.

Noin 5 kuukauden kuluttua KDE vaihtaa Qt:n versioon 6. Se on toinen kysymys. Tässä haluaisi ensin saada toimimaan tuo Qt5 PyCharmissa. Katella editoidessa ohjelmakoodia se käynnistää graafisen käyttöliittymän ihan hyvin. Koodaamiseen menee työtä paljon enemmän kuin noilla automatisoiduilla kehittimillä. Onko vinkkejä, miten Qt designerin lisukkeen saisi toimimaan? Esikuva on varmasti ollut Qt Designer, joka maksaakin sitten hunajaa. Tämä lisuke on ilmainen.

57
Vielä tuollaisen vapaasti piirretyn suljetun alueen kuvankaappaukseen on tarvis esimerkiksi, jos ihmisten ryhmäkuvasta haluaa ottaa vain yhden ihmisen kuvan ja jättää muut pois. Tai dokumentista ottaa osia ja siellä on salattavaa tekstiä, jota ei saa julkaista.

58
Tarkoitin tällaista:



Enkä löytänyt toimintoa tehdä tuollainen kuvankaappaus. Tarkoitus on kaapata vain se punaisella eristetty suljettu alue. Windowsissa olen nähnyt, että onnistuu. Ei totellut enter-näppäintä eikä kaksoisnapsautusta hiirellä.

59
Tuo Diaspora vaikuttaa ja aika mielenkiintoiselta ja voisin harkita ottavani sitä osaksi some-tiedotusknavva-portfoliotani jonkin profiloitumani osalta, joskaan en välttämättä tarvitse sitä omalla nimelläni. Meillä kaikilla on muitakin pseudonyymejä, ja profiloitumia verkossa, vaikka nekin on päivänvalon kestäviä kaikki.

Se on käytännössä kuollut paikka. Minulla on ollut tunnus parisenkymmentä vuotta. Muistelen, että oli taukoa noin 15 vuotta. Mutta tunnus oli edelleen sielllä ja pääsin salasanalla sisään. Harmi, kun avoin lähdekoodi ei saa käyttäjämassoja. Helppokäyttöisyys näyttää olevan tärkein kriteeri ihmisille. Esimerkiksi helppo kuvan liittäminen teksteihin, kohtalaisen hyvät keskusteluketju-ominaisuudet, jne.

60
Jos haluat ottaa kuvakaappauksen vapaavalintaisesta suorakulmaisesta alueesta, se tapahtuu kaappaustila-valinnan kautta (capture mode).

Tässä Specacle c, 23,04.3 ei ole kaappaustila-valintaa. OIkealla on suorakulmainen alue, koko näyttö, aktiivinen ikkuna, osoittimen alla oleva ikkuna -painikkeet. Ja sitten radiobox Kaappausasetukset: kaappaa myös hiiriosoitin, kaaappaa myös otsikkopalkki ja reunat, kaappaa vain nykyinen ponnahdusikkuna, lopeta tallennuksen tai kopioinnin jälkeen ja napsautusviive.

Jos kaappaustila on versiossa 23.08, niin sitten odotan vain muutaman päivän / viikon sen päivitystä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 63