Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Higgins

Sivuja: [1] 2
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys jumissa
« : 08.01.09 - klo:22.37 »
Päivitysten hallinta sotkussa, ja mm Open Office hävisi kokonaan. Synapticin korjaa rikkinäiset- käsky saa seuraavan herjan aikaan eikä korjaa:

E: /var/cache/apt/archives/sun-java6-bin_6-07-3ubuntu2_i386.deb: corrupted filesystem tarfile - corrupted package archive

Vinkkiä, Higg


2
Melko asiallinen! Ainut miinus se, ettei Broadcom 4311 toiminut näillä Hardware drivers- hässäköillä. Jäätyi kun yritti tuota kautta asentaa.

Noh Ubuntukäyttäjät auttoivat ja tämä toimi:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx/Feisty_No-Fluff#head-bc33832c0547766a33c3a84f13f971ca757b2851

Muuten pidän: Nätti ja toimii.  Fluxbuntusta ei ole kilpailemaan tämän kanssa. Asensin tämän Ubuntun rinnalle, hyvin sopivat yhteen;)

Outo asia muuten: Ubuntu 8.04 ja ennen Mintin asennusta wlan toimi näillä Ubuntun omilla hardware drivers- ajureilla. Ei toiminut Mintasennuksen jälkeen, eli windowsajurit ubuntupuolellekkin käyttöön? Miten toisen distron asennus voi toista sotkea? outoa, Higg

3

Niin, Hämärässähän digikuviin tulee kohinaa isoilla ISO-arvoilla, ei voi mitään. Gimpillä osaan muuten kuvaa jotenkin säätää, mutta noita kohinoita en Linuxpuolella osaa ottaa pois.

Ohjetta Gimpille tai mahd joku erillinen kohinanpoistosofta Ubuntulle.

Terv. Higg

4

... mitä kauheaa tapahtuu?

Hig

ps. Tekisi vain mieli kokeilla...

5
Ubuntu tietokoneissa / Kuvien massauudelleennimeäminen
« : 22.02.08 - klo:08.47 »
Taustaa: Nikon - kamerani teki/tekee aika ajoin muistikortille uuden kansion, ja aloittaa kuvien nimeämisen tyyliin 0001.jpg. Kortilta kun lataan ne koneelle lataus- kansioon, niin tottahan siellä se 0001.jpg löytyy, edellisestä kamerakansiosta. Eli joudun taas tekemään alakansion uusille kamerasta tulleille kuville.

Muutan kameran asetuksia kunhan joudan ja ehdin manuskaa tavata, mutta kysyn:

Löytyykö esim rename- käskylle lisäosaa, jolla voisin kansiollisen kuvia uudelleennimetä kerralla esim siten, että siitä 0001.jpg :stä tulee esim 0001a.jpg. 0002.jpg:stä 0002b.jpg...Tämä a tulisi kaikkiin ko. kansion nimiin mukaan, jotta voisin alakansion kuvat siirtää ko. latauskansioon. Kuvat pysyisivät järjestyksessä luonti- eli kuvausajan mukaan...

Toivottavasti joku ymmärsi  ei niin selvän sepustukseni, Higg


6
 HP Compaq nx6325. Ubuntu 7.10, Fedora 8, Frugalware ainakin. Akkukäytöllä alkaa homma ok, eli kaikki toimii. Mutta kun akun varaustila laskee 50-60% täydestä, jäätyvät hiiri ja näppis niin, että hiiren kursoria voi liikutella, mutta nappien painamisella ei ole vaikutusta eikä myöskään näppis toimi... Boottaus auttaa vähäksi aikaa.

Onko kukaan törmännyt vastaavaan? Onko muuten Puppy yksi vähiten virtaa kuluttavavista distroista? Voisi kokeilla pidentääkö käyttöaikaa...

Terv. Higg

7
Löytyykö kummastakaan kokemusta:

PC-BSD, http://www.pcbsd.org/    tai  Desktop BSD, http://www.desktopbsd.net/

Molemmathan perustuvat Free BSD:henhttp://www.freebsd.org/   

Tuota alinta en taida uskaltaa kokeilla, taitavat nuo 2 muuta olla kokeilijaystävällisempiä.

Higg

8


Tätä tekee Ubuntu Studio 7.10 liian usein, parillakin koneella. Toimii oletusteemalla kyllä tämän herjan jälkeenkin. Ei vaan lisää luottamusta vakauden suhteen...

Hig

9
Yleistä keskustelua / Uusin Ubuntutestaus...
« : 04.01.08 - klo:23.27 »
http://www.mandrake.tips.4.free.fr/ubuntubeyondthehype.html

1."Maybe some of the Debian crowd has decided to take things easier; though jokingly it's been said that Ubuntu is an old African word which means: "I can't configure Debian""

2.""I'm in the mood for Debian but with more convenience and more up to date and I don't have as much time".
Speaking of which, my time's up."

Muutakin mukavaa löytyi, kannattaa lukea  ::)

Hig

10
Cruz Brokerista myyjän sopivasti yllyttäessä.Tehdaskunnostettu 1v takuuta.Saksasta, eli muutama tarra näppiksiin. Tukevantuntuinen, akkukesto pitäisi olla jopa 3-4 h. Prossuna AMD Semtron 3500 ja muisti 1 giga.

Asensin siihen Ubuntu 7.10 Studion. Helposti meni, vaikka alternateasennuksessa muutama miina onkin. Mikä toimi:

Näytönohjain ikäväkseni ATI Radeon Xpress 1150. Rajoitettujen ajurien mukaan pitäisi toimia, mutta visuaalisista tehosteista ei Compizista ei tietoakaan. Toisaalta en tiedä, mitä niillä tekisikään...

Äänihärpäkkeet ok.


Verkkokortti löytyi heti, jopa wlan rajoitettujen ajureiden kautta out of the box! Hienoa! Piirinä Broadcom Wireless LAN 802.11b/g tai 802.11a/b/g. Yhteys tällä hetkellä täysin salaamaton, mutta sen verran muita keskusteluja tutkin, että saattaisin yrittää ADSL- boksin säätämistä resetin kautta, ei selaimella päässyt...

Näppis jämäkkä.

Uuden lelun saanut ylpeä Higgins











11
http://geubuntu.wikispaces.com/Installing+Geubuntu+7.10+from+packages

Juuri asensin: Toimii hyvin, karkki. Mutta onko käytettävä, siitä alan ottamaan selvää.

Higgins

12
Yleistä keskustelua / Boottausnopeusvertailua
« : 23.11.07 - klo:09.55 »

ADM 64 3600 ja 1 giga muistia, boottaus lähtien Grubista siihen asti, että työpöytä on auki jatäysin käytettävissä (mm virustorjunta, päivitysilmaisimet ja työpöytähärpäkkeet a´la Vista ovat latautuneet :

1. Zenwalk  37sek
2.Ubuntu Studio  1min 12sek
3. XP  1min 15sek
4.  Fedora Core 8  1 min 20sek
5. Vista 2min 25sek

Eli on se Zenvalk nopea, ja kuitenkin erittäin käytettävä, Higgins


 

13
En sano, että parempi kuin esim Ubuntu 7.10 tai Fedora 8, mutta se toimii heti asennuttuaan kaikilta osin, toisin kuin em. 2 distroa, joissa multimediat+ Operat pitää osata etsiä ja asentaa.

Tai Mint etsii ja asentaa sen Operan samointein, ilman reposäätämisiä.

Asennushan on samantapainen kuin Ubuntu, ja sama osiointiongelma( mikä levy, liitoskohdat, mihin muotoon formatoida...)

Nätti, kunhan palkin siirtää ylös ja taustanväriseksi.Tosin Fedora näyttää viimeistellymmältä ja Ubuntu Studio hienommalta.

Tuntuu myös päivitysohjelma toimivan ok...

On ilmeisesti helpoin distro, tai PcLinuxOs:kin voi olla lähellä...

Higgins






14
Jos lataan Gnome-liven, joka mahtuu rompulle:

1. Asentuuko se kovolle.
2. Mitä menetän 3 gigaiseen asennus-DVD:hen verrattuna? 3 Gigaa????
3. Onko se niin, ettei Fedoran Grub automaattisesti muita käyttiksiä/ distroja löydä? Minulla Ubuntu Studio, Vista ja XP.

Higgins

15
No nyt on taas Ubuntu koneella, siis älkäätten heittälö minua täältä pois...

Kokemuksia Studion asennuksesta:
- Juuri yli 800Mb, eli DVD tarvittiin. Olisiko voinut jotakin jättää pois? Esim Open Office Abiwordiksi?
- Levyn bootattua aloitusvalikko ja funktionäppäimien helpit ok.
- Vain alternate- eli kivikaudelta. Siis tässä Studiossa
- Outo levyosiointisovellus: Jos haluaa käyttää jo valmista osiota (kuten allekirjoittanut sda8:a), piti mennä "osioimaan" itse, ja turhaan määritellä mount pointteja( suomeksi liitospiste?). Helpompiakin tapoja olisi voinut olla. Tässä aloitteleva Ubuntuisti olisi laittanut lusikan naulaan, tai vaihtoehtoisesti tuhonnut jotakin säilyttämisen arvoista kovoltaan.
- Samoin asennettavat ohjelmat/ palvelutvalikko epälooginen. Itse huitaisin enterin, ja oletin oletuksena perusasennusta. No, joku voi sanoa perusasennuksena sitä, ettei edes Gnomea asenneta. Sekin pitää erikseen valita. Nimimerkillä noh, aikaahan on, asennellaanpa uudelleen, josko menisi uudemmalla kerralla paremmin. Meni se.
- Grub löysi koneella jo majailevat käyttikset/ Linuxversiot hienosti.

Asennus suoritettu.
- Teema nätti, aivan karmea taustakuva. Onneksi on helppo muuttaa.
- Miksi Gnomeen tungettu sekä ylös että alas palkki? Poistin sen alimman.
- Asensin Nvidialle ehdotetut ajurit, muttei tässä mitään pyöriviä kuutioita näy.  Korttina Geforce 7600gt.

Päivityksistä ja ohjelmalisäyksistä:
- Miksi pitää googgelilla ja /tai Ubuntun sivuilta etsiä multimediahärpäkkeiden asennusohjetta. Voisi työpöydällä olla kuvake, jossa kerrottaisiin mistä...
- Miksi erikseen em lisäksi piti vielä hakea dvd- katselua varten tiedosto, ja jopa uusia repoja asentaa? Ilman vahingossa löytynyttä ohjetta olisi jäänyt monelta löytymättä. Sama juttu w32- codecseilla.
- Sinänsä apt-getillä ohjeista copy-pastettamalla erittäin helppoa, mutta komentorivi pelottaa monia.
- Miksi Opera ei asennu oletusrepoista? Etsin ja löysin ja meinasin sources.listiin laittaa, mutta sieltähän ne löytyivät synapticin resoluetteloista, ei- aktivoituna. Rasti oikeaan kohtaan, synaptic kiinni ja apt-get install opera, ja hyvin toimi.
- Päivitysvaroitin herjaa jatkuvasti Audicious- päivityksistä, ei anna kuitenkaan asentaa. Otan kohta pois koko härpäkkeen ja käutän apt- get:ia.

Kaukana koko kansan Linuksista, mutta ihan kiva tämä 7.10 nyt alkaa olla. Voinee majailla koneellani siihen asti kunnes kyllästyn ja kokeilen jotakin muuta

Higgins

 








 
 

16
antiX, Mepiksen pohjalle. Kokeilen juuri Livena, hienosti tuntuu toimivan. Taidan uskaltaa kokeilla kiintolevyasennusta...

Higgins

ps. aeaekkoset kyllae saa toimimaan, pitaeisi vaan uudelleenkaynnistaa( norm. Mepis- asetukset loytyvat valikoista), ei ole vielae ehtinyt.

sama

17

Kokeilin Sabayonliveä, sitä uusinta, ja kysyisin:

1. Pitääkö joku todella sen valikoita selkeinä?
2. Pitääkö yhteen DVD:hen yrittää SuSemaisesti ängetä kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä?

Henkilökohtaisesti lupaan, etten tikullakaan koske,  Higgins

18

Niin, kysynpä vaan: Voiko tuosta joku pitääkkin?

- Ulkonäkö varsinkin Xubuntuoletuksena kuin Neuvostoliitossa olisi kehitelty. Teemojen, taustakuvan ja panelien säädön jälkeen menettelee juuri ja juuri, mutta silti on ihan "itsetehdyn" näköinen.
- Panelien ja menujen säätömahdollisuuksia tuntuu muka olevan, mutta tosiaan jää kököksi.
- Sammutusvalikossa raksi kohdassa säilytä työpöytäasetukset vie vahingossa ne typerät paneelit mennessään.

Nopeahko kyllä on ( Cele 700/ 256 käynnistyy melkeinpä nopeammin kuin Ubuntu AMD64 3500/1024 Grubvalikolla), mutta em. seikkojen takia suosittelen vanhojen koneiden käyttäjiä pysymään kaukana ja käyttämään Open/Fluxboxia, jälkiasennettuna joko Ubuntuun tai kevyemmillä ohjelmilla varustettuun Xubuntuun. Fluxbuntukin on hyvä vaihtoehto, tosin vasta niin beta, ettei ihan vielä voi suositella...

Mutta ei kannata Xubuntua tyrkyttää Linux- tutustujalle. Menevät kyllä tuon jälkeen XPVistaMandrivaSuseosastolle...

Hig

 

19
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Fluxbuntu?
« : 07.11.06 - klo:14.24 »
http://shots.osdir.com/slideshows/slideshow.php?release=732&slide=3&title=fluxbuntu+nbuild1+alpha+screenshots

Mistähän saisi ladattua?? Vai onko niin "alpha", ettei ole julkisessa jaossa.Mutta miksi sitten julkaista screenshotteja olemattomasta...

Tuota voisin kokeilla, Hig


20

Eli asennusohjelmassa ajattelin juuri väärinpäin, eli Windowssille tuli 7% ja Linuxille loput 294,18Gt... Ei helkutti, juuri väärinpäin... Knoppixin QTParted ei suostu pienentämään, format, delete tai set active ainoat vaihtoehdot. Rezise ei siis ole mahdollinen. Samoin XP:n levynhallinnassa...

Harmittaa, kun vihdoin sain alterneteDapperin koneeseen, niin sitten vielä tämä...

Pitääkö nyt asentaa koko paska uusiksi pienentäen tätä jättiosiota ja deletoimalla>( formatoimalla) loppu taas XP - ymmärrettävään muotoon. Vaiko mitä?

Terv. Higgins

Sivuja: [1] 2