Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18 19
321
Yleistä keskustelua / Re: Kumpi
« : 05.01.07 - klo:16.53 »
SuomiKnoppix ja DSL ovat aivan eri tarkoituksiin tehtyjä, joten niiden suora vertaaminen on hankalaa. Jos LiveCD:llä (DVD SuomiKnoppixin tapauksessa) pitää päästä surffailemaan nettiin ja demoamaan Linuxia muille, valinta on tietysti SuomiKnoppix. Toisaalta jos pitää saada pieni levy mukaan jolla pääsee tarvittaessa korjaamaan asennuksia (mm. grubin asetuksia jne), DSL on parempi.

322
Nopeusrajoitusten asettaminen ohjelmille onnistuu ainakin Tricklellä, katso http://linux.fi/index.php/Kaistanrajoitus

323
Yleistä keskustelua / Re: meiliä pakettienhallinnalle
« : 03.01.07 - klo:22.42 »
Ubuntun paketinhallintaan otetaan paketit Debian Unstablen pakettilistoista. Pakettien saaminen Debianiin ei ole ihan läpihuutojuttu, mutta jos ohjelmat ovat laadukkaita ja vapaita, se kyllä onnistuu. Sitä, miten tämä käytännössä tapahtuu, en tiedä, mutta Debianin sivuilta löytynee lisätietoja.

Helpompi tapa lienee saada se Ubuntun Universe-pakettivarastoihin ehdottamalla sitä MOTU:ille (Master Of The Universe), katso https://wiki.ubuntu.com/MOTU/Packages/New

324
Yleistä keskustelua / Re: Glxgears Tuloksia
« : 29.12.06 - klo:20.13 »
Normaalikokoinen ikkuna:
Koodia: [Valitse]
12248 frames in 5.0 seconds = 2449.476 FPS
12368 frames in 5.0 seconds = 2473.482 FPS
12420 frames in 5.0 seconds = 2483.996 FPS

Mahd. pieni:
Koodia: [Valitse]
50204 frames in 5.0 seconds = 10040.716 FPS
50953 frames in 5.0 seconds = 10190.481 FPS
50232 frames in 5.0 seconds = 10046.129 FPS

Fullscreen:
Koodia: [Valitse]
983 frames in 5.0 seconds = 196.432 FPS
961 frames in 5.0 seconds = 192.048 FPS
968 frames in 5.0 seconds = 193.468 FPS

Nvidian suljetulla ajurilla GeForce FX 5700, Athlon XP 1800+, 768mt ram.

325
Lisää tyhmiä kysymyksiä seurannee kun pääsen seuraavaan vaiheeseen ja jos vanhat merkit pitää paikkansa niin ensimmäinen mikä aikaansaa mulle haastetta on X:n konffaus toimivaksi edes yhden litun natiiviresolla...

Tämän pitäisi nykyään sujua aikalailla automaattisesti. Luultavasti sinun ei tarvitse säätää mitään ellet halua käyttää useampaa näyttöä (mikä ei sekään ole kovin hankalaa).


Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Ja onnea yritykseen! Linux-jakelut ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina, etköhän nyt jo onnistu!
Kannattaa vilkaista näitä sivuja:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi      (erittäin hyvä johdatus Ubuntun käyttöön)
http://www.linux.fi

326
Pelit / Re: live for speed
« : 22.12.06 - klo:11.26 »
Pelistä ei ole saatavilla Linux-versiota.

Peli taitaa periaatteessa toimia Winellä tai Cedegalla ainakin jotenkin (wine lfs.exe), mutta sen pelaaminen ilman Force Feedback -rattia ei minusta ole kovinkaan järkevää. Ja FF-ratin saaminen toimimaan Winessä ei kuulosta kovin helpolta.

Itse olen päätynyt pelaamaan LFS:ää Windowsin puolella.

327
Minulla ainakin näyttäisi tuo tv7 toimivan ainakin niin pitkälle, että esiin putkahti (Konqueroriin (kmplayeriin)) video, jossa vaaditaan minua rekisteröitymään. Teknisissä vaatimuksissa lukee seuraavasti:
Lainaus
Palvelu voi toimia myös Mac OS ja Linux käyttöjärjestelmillä, mutta saattaa vaatia tietyt asetukset Internet-selaimeen sekä ulkoisten ohjelmien asennuksen. HUOM! Teknistä tukea voimme tarjota vain Windows-ympäristössä.
Eli varmaankin w32codecsien kanssa näkyy.

328
Kuulostaa todella oudolta. Luultavasti olet vahingossa poistanut jotain X:n paketteja. Kokeileppa ihan sudo apt-get install ubuntu-desktop -komentoa, joka käsittääkseni asentaa myös X:n.

Eri asia tosin on, kannattaako moista vanhusta enää käyttää. Toki sen voi päivittää uudempiin versioihin (ja taitaa tuohon vielä olla tietoturvapäivityksiäkin tarjolla), mutta paljon helpommalla pääset, kun asennat suoraan Dapperin tai Edgyn (tunnetusti päivitysongelmia esiintyy ainakin Dapperista Edgyyn päivitettäessä).

329
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 15.12.06 - klo:22.39 »
Tällainen simppeli: http://www.kotiposti.net/~hmantysaar/poyta061215.png

Oikealla alhaalla näkyvä musta alue johtuu siitä, että oikeanpuolisessa näytössä on käytössä pienempi resoluutio.


Beryliä ja vastaavia pitää kyllä jossain vaiheessa kokeilla.

330
Julkista IP-osoitetta ei ole mahdollista vaihtaa, sillä IP:n antaa ISP. Tosin jos käytössä on DHCP-palvelu (yleensä näin on), voit hakea IP-osoitteen uudestaan komennolla sudo dhclient.

Lähiverkossa IP-osoitteen voi sen sijaan valita vapaasti. Hommat hoidetaan ifconfig-nimisellä komentoriviohjelmalla (voi olla, että joku graafinen kikkarekkin tähän on). Esimerkiksi verkkolaitteelle eth0 asetettaisiin tiedot seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
ifconfig eth0 <ip-osoite> netmask <verkkomaski>
Esim.
Koodia: [Valitse]
ifconfig eth0 192.168.0.5 netmask 255.255.255.0

Käytännössä itse hyödynnän mahdollisuutta IP-osoitteen säätämiseen kun haluan säätää ADSL-boksiani. Laitteen hallintasivulle kirjautuminen vaatii yhteyden ottamista osoitteesta 10.0.0.2, joten lisään tarvittaessa toisen ip-osoitteen julkisen ISP:n antaman osoitteen lisäksi verkkolaitteelleni:
Koodia: [Valitse]
ifconfig eth0 add 10.0.0.2

Katso myös: http://linux.fi/index.php/Verkkoliitynnät

331
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu Open Week
« : 29.11.06 - klo:16.32 »
Hieno idea tämä! Itse seurailin maanantaina deb-pakettien tekemisestä (tai no lähinnä lähinnä patchaamisesta), ja opin mukavasti uusia juttuja. Muutenkin olisi tarkoitus seurailla noita esityksiä sitä mukaa kun kerkiää.

332
Ubuntu tietokoneissa / Re: fstab - atime
« : 26.11.06 - klo:18.24 »
Minua ihmetyttää tämä Edgyn mukana tullut uudistus fstabiin, missä laitteet on merkitty noilla mystisillä UUID=xxxx-merkinnöillä. Pikaisesti vilkaisemalla en man-sivuiltakaan löytänyt mitään juttua tuollaisesta merkintätavasta, joten voisiko joku selittää, mitä nuo mystiset UUID:t ovat ja mitä hyötyä niistä on verrattuna tavallisiin /dev/hdXY-laitenimiin.

333
Yritin tässä säädellä Nvidian beta-ajureita (9742) käyttöön jotta pääsisin niitä paljon puhuttuja berylin karkkeja maistelemaan. Seurasin tätä opasta, mutta ajurien asennuksen jälkeen tulee modprobessa ilmoitus:
Koodia: [Valitse]
sh: /sbin/lrm-video: not found
FATAL: Error running install command for nvidia

Englanninkielisiltä foorumeilta löysin (http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=283800&highlight=%2Fsbin%2Flrm-video) aika omituisen vastauksen:
Lainaus
the problem was the eeprom module.....it conflicts apparantly
Tuollaista moduulia minulla ei kylläkään ole ladattuna. Pitäisikö se poistaa jotenkin, jotta ajurit toimisivat? Vai miten tästä pitäisi edetä?

334
En huomannut asiasta mainita, mutta en siksi oikein usko komponenttirikkoon/ väärinasennukseen, että koneeni on WinXP&Ubuntu dual boot ja xp on toiminut hienosti (tai no, niin hienosti kun xp nyt voi toimia) jo pitkään.
Etenkin komponenttien hajotessa Linux alkaa yleensä valittamaan ennen Windowsia. Esimerkiksi minulla on kakkoskovona vanha 30Gt levy, joka vaikuttaa hajoavan lähiaikoina. Levy ei aina tunnistu oikein Linuxissa (ja esim. fdisk /dev/hdb jumittaa koko koneen aika lahjakkaasti), mutta Windowsisin puolella ei esiinny mitään ongelmia.

336
KDE:ssä on sellainen kätevä toiminto, että taustakuvaa valitessa ikkunasta löytyy myös "Hae uudet taustakuvat"-nappi jolla saa helposti selailtua ja ladattua kde-look.orgin valikoimasta kuvia.

Toisaalta, taustakuvani on yhä tämä Kubuntun oletus. Se on kuitenkin osoittautunut sopivan simppeliksi.

337
Juu, Intelin 64-bittiset prossut toimivat amd64-versioiden kanssa. Ainakin käsittääkseni, kokemusta ei ole :)

338
Pitäisi onnistua ihan miltä vaan koneessa pyörivältä linuxilta
Itse olen kerran asentanut Gentoon SuSE:sta. Homma ei paljoakaan eroa LiveCD:n käyttämisestä, tulevalle Gentoon osiolle puretaan stage3-tarpallo jonka jälkeen tälle osiolle chrootataan ja hoidetaan asennus aivan normaalisti loppuun. Oikeastaan suosittelen asennusta näin, paljon helpompaa kun voi konsolissa hoitaa asennusta ja samalla seurata graafisella selaimella ohjetta ja vaikka kysellä irkissä neuvoja.

339
Yleistä keskustelua / Re: Tekstieditori ohjelmointiin
« : 07.11.06 - klo:18.55 »
Katea käytän itse aika pitkälle C++ ja PHP -hommissa, sillä se on selkeä ja ominaisuuksiltaan pääosin riittävä.

Tietysti täysiverisiä kehitysympäristöjäkin on, webbikoodaukseen ainakin KDE-puolella (toimii tietty GNOME:ssakin) on tarjolla Quanta Plus tai sitten vaikka KDevelop.

340
Blogi löytyy näemmä jo Blogilistalta, eli nyt kaikki merkitsemään se suosikiksi: http://www.blogilista.fi/info.php?id=9458


Ja juu, pistin saman tien oman juttuni kun kyseessä oli sen verran ajankohtainen aihe että en viitsinyt odotella tyhjää päivää.

Ketkäs kaikki nyt ovat lupautuneet kirjoittajiksi? Missään ei taida olla mitään listaa. Ja Jussille: olisiko mahdollista saada tuonne oikeaan reunaan sellainen "Kirjoittajat"-systeemi (katso esim. oikeaa reunaa tässä blogissa: http://blogit.tietokone.fi/linuxinjaljilla/ ).


Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18 19