Kirjoittajapörssiä voisi lähestyä ainakin kahdella eri tavalla:
1) noin 5 innokasta ja hyvää kirjoittajaa, jolloin blogin seuraamisessa henkilöiden persoonat ja tietyn kirjoittajan seuraaminen voisivat tuoda yhden ulottuvuuden lisää hommaan
2) parinkymmenen kirjoittajan joukko (periaattella vaikka, että kaikki halukkaat yhteisön jäsenet saavat mahdollisuuden), josta juttua riittäisi helpohkosti valitulle julkaisunopeudelle - tässä mielestäni voisi sitten olla jo joku toimitustiimi tai joku seula, että homma pysyy raiteilla. Tosin vapautta taas rajoitetaan, mitä mieltä olette?
Itse kannattaisin vaihtoehtoa 2, koska veikkaanpa sen johtavan jossain määrin vaihtoehtoon 1

Tällä tarkoitan sitä, että luultavasti kirjoittajajoukosta erottuisi muutaman hengen aktiivinen tiimi ja loput jäisivät vähemmän aktiivisiksi "freelancereiksi" joka voisi olla ihan toimiva järjestelmä (tai sitten ei...)
Jos nyt vaihtoehdon 2 mukaisesti lähdetään liikkeelle, voitaisiin alussa ottaa suhteellisen väljin kriteerein kirjoittajia mukaan, blogilla olisi kuitenkin muutama ylläpitäjä jotka poistaisivat tunnukset jos merkintöjä ei synny vaikkapa muutaman kuukauden aikana (tai merkinnät ovat tasoa "moi, ajoin tänään apt-get upgraden").
Rajoista:
En ole lainkaan varma, että tiukkoja rajoja kirjoittajille tarvitaan. Minusta blogien hyvä puoli on se että ne ovat "eläviä": kun jotain kirjoitettavaa juolahtaa mieleen, voi avata editorin ja kirjoittaa sen jutun eikä tarvitse miettiä mitään rajoja tai julkaisuaikatauluja. Tietysti mahdollisimman monipuolisiin juttuihin pitää pyrkiä...
Ja sen verran rajoituksia täytyy tietysti olla, että jutut pysyvät Ubuntu/Linux/OpenSource-akselilla.