Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tim_o

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Flatpakeilla ja Snapeilla ei saa järjestelmää sekaisin. Ne on sinänsä erittäin turvallinen tapa asentaa sovelluksia.

No se on hyvä tietää.

2
Hyvä sitten jos Canonicalilta on tulossa jossain vaiheessa uusin Thunderbird normaalia päivitysväylää pitkin. Kun en minä näköjään osaa alkaa säätämään noiden muiden vaihtoehtojen kanssa, menee vielä koko Ubuntu sekaisin. Jään siten odottamaan päivitystä.

3
Hmm asensin ensin sen Flatpakin ja kopioin tuon komennon (flatpak install flathub org.mozilla.Thunderbird), mutta tyssäsi erroriin eikä asenna. Jotain että ei löydy 'similar to flathub'.

4
Okei, kokeilenpa tuota Flathubia.

5
Luin redditistä, että uusimmassa Ubuntu LTS:ssa Canonical ei lähetä päivityksiä Thunderbird- sähköpostiohjelmalle. Nykyinen versio Thunderbirdista on 78.x jotain mutta Ubuntu 20.04 LTS ei ole saanut päivityksiä kesän jälkeen. Katsoin omaa Thunderbirdiani niin todellakin sen versio on joku 68.x.x eikä uusin 78.x.x. Ja olen lukenut, että Thunderbirdissa on korjattu kesän jälkeen monia tietoturva-aukkoja.

Mikäs tämä tilanne nyt oikein on, onko Canonical lopettanut päivitykset Thunderbirdille? Miten sen postiohjelman saisi päivittymään nyt sitten?

Redditissä joku ehdotti, että lisää "repo" suoraan Mozillalle (tms) niin Thunderbird alkaa saamaan ajantasaisia päivityksiä. Onko sellainen  mahdollista ja jos on niin millä komennolla se ohjelmalähteen lisäys tehtäisiin?

6
Minullakaan ei ole ollut aikaisempien Ubuntun versioiden kanssa mitään tuollaista ongelmaa Nautiluksesta, joten tilanne olikin siten varsin hämmentävä ensialkuun. Mutta onneksi ratkaisu oli helppo ja nopea ja muillakin on ollut samaa häiriöstä välillä, sen mukaan mitä tutkin englanninkielisiä sivuja.

7
Tutkin itsekin asiaa ja löysinpä yllättävän helpon ratkaisun ongelmaani:

Terminaalissa komento

Koodia: [Valitse]
killall nautilus
joka tappaa kaikki Nautiluksen prosessit ja siinä se oli. Sitten vaan klikkasin käynnistimessä Nautiluksen kuvaketta niin se käynnistyi taas normaalisti.

Ehkä siinä kun olin tänään käynnistänyt ja sammuttanut Nautilusta ja sen USB-muistitikunkin liittänyt tietokoneeseen oli joku bitti mennyt poikittain ja piti tappaa koko sovellus ensin.

8
Olen käyttänyt viikon tätä Ubuntu 16.04.6 LTS asennusta ja tähän asti kaikki on toiminut nähdäkseni ihan hyvin, mutta tänään tuli ongelma. Olin tänäänkin saanut tiedostohallintasovellus Nautiluksen käynnistymään kuten ennenkin mutta tulin sulkeneeksi sen. Ja kun olin sitten kytkenyt pöytäkoneeseeni USB-muistitikun (se mountaantui normaalisti, kuvake näkyy käynnistimessä) ja koetin uudelleen avata Nautiluksen, ei se käynnisty enää lainkaan. Kokeilin terminaalissa avata Nautilusta, mutta ainoa mitä tapahtuu on että tällaisia virheilmoituksia tulostuu terminaaliin:

Koodia: [Valitse]

timo@timo-HPE-553s:~$ nautilus

(nautilus:15651): GLib-GIO-CRITICAL **: g_dbus_interface_skeleton_unexport: assertion 'interface_->priv->connections != NULL' failed

(nautilus:15651): GLib-GIO-CRITICAL **: g_dbus_interface_skeleton_unexport: assertion 'interface_->priv->connections != NULL' failed
Sovelluksen rekisteröinti epäonnistui: Aikakatkaisu saavutettiin

(nautilus:15651): Gtk-CRITICAL **: gtk_icon_theme_get_for_screen: assertion 'GDK_IS_SCREEN (screen)' failed

(nautilus:15651): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(nautilus:15651): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_object: assertion 'G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed


Mikähän tässä olisi paras tapa saada Nautilus taas toimimaan?

9
Vanha 7-8 vuotta palvellut Acerin näyttöni lakkasi toimimasta ja pitäisi saada pöytäkoneeseen (HP Pavilion Elite HPE, vuodelta 2011) uusi näyttö. Minulle suositeltiin tällaista näyttöä: Philips V-line 240V5QDSB

https://www.dustinhome.fi/product/5010991049/v-line-240v5qdsb?ssel=false&priceinclusivevat=1&utm_source=hinta&utm_term=Philips%20V-line%20240V5QDSB%2024%26quot%3B%2016%3A9%201920%20x%201080%20ADS-IPS%2060Hz&utm_medium=pricecompare&utm_campaign=Philips

Koetin itsekin tutkia mutten päässyt selvyyteen niin onko kellään tietoa, onko kyseinen näyttö yhteensopiva Ubuntun kanssa ja toimii ihan plug and play?

Tai onko näyttöpäätteiden kanssa ylipäätään jotain yhteensopimisongelmia?

Nyt vielä minulla on Ubuntu 14.04 LTS mutta jahka hankin uuden pöytäkoneen niin siihen sitten U 18.04 LTS.

10
Meneekö Firefoxin nykyisen profiilin poisto ihan vaan tiedostohallinnassa painamalla deleteä sen .mozilla- kansion päällä? Ja Firefox varmastikin kannattaa sammuttaa ensin ja profiilikansion poiston jälkeen Firefox luo uuden profiilikansion, ja lopuksi lisään tallentamani kirjanmerkit selaimeen niin sitten on taas ok?

11
Pöytätietokoneeni ainoa käyttis on Ubuntu 14.04 LTS ja Ubuntu on päivitetty ajan tasalle kerneliä myöten (3.13.0.149) ja Firefoxista uusin versio käytössä myös. Mutta harhaannuin tekemään tyhmiä, kun jostain syystä Gmailin roskapostisuodatus ei ole toiminut yhtä hyvin kuin ennen ja sain aidon oloisia maileja inboxiini (Gmailin webselainversiossa, ei Thunderbirdissä) ja minä sitten menin linkkiä klikkailemaan. Selaimeen sitten latautui niinikään aidonoloinen suomenkielinen sivu, ja vielä toinenkin. Sitten alkoikin minulla hälytyskello soida ja suljin välilehden.

Mutta minua jäi vaivaamaan, että seurasikohan tuollaisesta epämääräisten sivujen  availusta (ei mitään pornosivuja) jotain pahaa Ubuntulle ja/tai Firefoxille. Eli mahtoiko jotenkin asentua Ubuntuun / Firefoxiin malwarea kuten joku keylogger? Katsoin Firefoxin lisäosat niin siellä ei ole mitään outoa eikä uutta (käytän Privacy Badger ja AdBlockPlus- lisäosia). Tuosta klikkailustani on pari päivää kulunut, enkä toisaalta ole havainnut Ubuntussani ja Firefoxissani mitään epätavallista tai outoa toimintaa. Mahdoinko selvitä säikähdyksellä?

Voiko ajan tasalle päivitetyllä Ubuntulla aika turvallisin mielin selata mitä sivuja vaan, kun joskus olen tuollaistakin lukenut väitettävän (Windowsille tehty malware ja virukset eivät tartu Ubuntuun)?

Jos nyt kuitenkin jotain vaaraa on niin auttaisiko jos terminaalissa poistaa kokonaan Firefoxin ja asentaa sen uudelleen? Minkähänlaisilla sudo-komennoilla se tapahtuisi?


12
Okei, kiitos täsmennyksestä. Minulla on Acerin 23 tuumainen litteä näyttö (muistaakseni vuodelta 2011 tai 2012), jossa voi käyttää HDMI- ja DVI-kaapelia keskusyksikköön liittämiseen. Käytössä on HDMI-kaapeli.

13
Kiitän nopeasta ja kattavasta vastauksesta. Pitääpä tosiaan kysyä ennen hankintaa puhelinyhtiön miehiltä siitä WLAN-kortista, kun saamassani esitteessä ei lue sen merkkiä ja mallia. Näytönohjaimestakaan ei ollut mainintaa, niin päättelin, että taitaa olla jokin Asuksen emolevyyn integroitu.

Pöytäkoneen siirto olohuoneeseen päätelaitteen viereen olisi kyllä varmasti muutenkin hyväksi nettiyhteydelle niin saisi kiinni Ethernet-kaapelilla.

14
Suunnittelen uuden pöytätietokoneen hankintaa ja paikallinen puhelinyhtiö myy heidän kokoamiaan pc-koneita ja kuulemma asentavat niihin minkä käyttöjärjestelmän vaan.

Kysyisin, että onko prosessori Intel i5-6400 yhteensopiva ja ongelmaton Ubuntu 16.04.2 LTS:n kanssa? Olen koettanut etsiä netistä tietoa ja en ainakaan löytänyt sellaista infoa, että ko. prosessoria ei voisi Ubuntun kanssa käyttää.

Toiseksi kysyisin, että onko Ubuntu 16.04.2 LTS:ssa niin kattava laitetuki, että voi huoletta hankkia pc-rautaa (emolevy Asukselta, tallentava DVD-asema, WLAN-kortti, näytönohjain on mahdollisesti jokin Intelin integroitu jne.), joka on valmistettu vuonna 2016 ja komponentit toimivat Ubuntulla ihan ok?

Kolmanneksi tiedustelisin vielä onko totta, että Intelin integroidut näytönohjaimet ovat Ubuntun ja muidenkin linuxien kannalta helppo ratkaisu, koska ne ei tarvitse erillistä ajuria, vaan niitä tuetaan valmiiksi kernelissä?

15
Tein tuon komennon lisäyksen, kiitos avusta. Eipä tarvii sitten enää manuaalisesti tuota samaa komentaa.

16
No mutta sehän auttoi heti. Komennon jälkeen testasin speedtest.net -sivulla yhteysnopeuksia niin sisäänpäin tulee 31,14 M ja ulospäin menee 19,26 M.

Melkoinen parannus nopeudessa yhden komennon ajamisen jälkeen.

17
Tällaista tulostaa:

Koodia: [Valitse]
description: Wireless interface
       product: RT3092 Wireless 802.11n 2T/2R PCIe
       vendor: Ralink corp.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: wlan0
       version: 00
       serial: ac:81:12:68:2a:f0
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rt2800pci driverversion=3.13.0-117-generic firmware=0.34 ip=192.168.2.102 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:19 memory:fbc00000-fbc0ffff
 

Joo, sitä mietinkin, että varmaan kannattaisi tehdä huushollissa sisustusmuutoksia, että saisin pöytätietokoneen atk-pöytänsä kanssa tuohon viereiseen huoneeseen, missä päätelaite on.

18
Minulla on paikallisen puhelinyhtiön valokuitunetti 100M/20M ja HP-pöytätietokone (Ubuntu 14.04 LTS) kiinni siinä Wi-Fi:llä. Outoa on, kun datan nopeus sisäänpäin on niin hidas, vain noin 5 Megabittiä, mutta ulospäin on kyllä ihan ok nopeus. Minulla on puhelinyhtiön toimittama Inteno -päätelaite viereisessä huoneessa.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että minulla on toinen HP:n tietokone, kannettava, jossa Windows 7 ja se saavuttaa ihan erilaiset tiedonsiirtonopeudet:

Wi-Fi:ssä nopeus sisäänpäin on 33,57 M ja ulospäin 19,31 M. Ethernet-kaapelilla siinä tietokoneessa nopeus sisäänpäin on 94,26 M ja ulospäin 19,35 M.

Joku minulle väitti, että ongelma ei ole tämän Ubuntu-tietokoneen WLAN-kortissa, vaan "jotakin" pitäisi säätää siinä Intenon päätelaitteessa pöytäkonetta varten. Jäin sitä kyllä ihmettelemään, sillä ei kaiketi päätelaitteessa ole erilaisille tietokoneille tai käyttöjärjestelmille jotain omia asetuksia?

Osaisiko joku sanoa jotain, että missähän sitä vikaa on ja onko sille jotain tehtävissä, vai onko varminta pyytää apua puhelinyhtiöstä, sillä en mieluusti alkaisi säätelemään mitään siinä päätelaitteessa? Tämän Ubuntu-koneen verkko/WLAN-korteille en ole koskaan tehnyt mitään.

19
Katos pahusta, oli iskenyt painovirhepaholainen terminaalissa kirjoittaessani. No olen joskus vähän sanasokea.

20
Niin aionkin asentaa kyseisen bikeshedin, sillä taitaa juurikin tämä purge-old-kernels olla kätevin keino tässä asiassa.

Okei, siksipä ei se autoremove siis löytynyt tuolla tavalla kun sitä hain, hyvä tietää.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9