Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tim_o

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
Käynnistin äsken Terminaalin ja annoin oheisia komentoja ja ilmenikin, että systeemini ei edes sisällä komentoja purge-old-kernels eikä vissiin sitä autoremoveakaan, kun tuollaista tulostuu:

Koodia: [Valitse]
timo@timo-HPE-553s:~$ man auroremove
Manuaalisivua auroremove ei ole
timo@timo-HPE-553s:~$ man
Minkä opastesivun haluat?
timo@timo-HPE-553s:~$ purge-old-kernels
"purge-old-kernels" ei ole tällä hetkellä asennettuna. Voit asentaa sen kirjoittamalla:
sudo apt-get install bikeshed

Koska olen lisäksi hukannut Ubuntun asentamis-DVD:n niin en vielä uskalla ajaa komentoja autoremove tai purge-old-kernels, vaan haluaisin ensin polttaa DVD:lle asennuslevyn varmuuden vuoksi, jos jotain menee systeemissä solmuun.

Komento apt-mark showmanual | grep linux-image listasi kaikki systeemistä löytyvät kernelit, joita on ihan 14.04 LTS:n ekasta 3.13.0-24 kernelistä uusimpaan 101 asti noin parin vuoden ajalta.

Ja komennon ls /lib/modules/*/updates/dkms ajaminen tulosti tämän:

Koodia: [Valitse]
timo@timo-HPE-553s:~$ ls /lib/modules/*/updates/dkms
ls: tiedostoa /lib/modules/*/updates/dkms ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

22
Hämmentävältä kyllä tämä Ubuntu tuntuu etenkin jos pitäisi tehdä hiemankin eksoottisempia tai hankalamman oloisia ylläpitotöitä.

Eksoottisemmat ylläpitotyöt tehdään Linux-jakeluissa lähes aina komentorivillä. (Open)SuSE on ainoa jakelu, joka on pyrkinyt tarjoamaan laajempia graafisia konfigurointityökaluja. Debianin ohjesivut ja Archin Wiki ovat hyviä lähteitä, ja yleensä ohjeita löytyy googlaamalla.

Ylimääräisten kernelien poiston on tarkoitus toimia automaattisesti, mutta suljettujen ajurien asennukset saattavat sotkea logiikkaa.

No sepä se tässä hämmäntävää oli, kun koetin Googlen avulla etsiä vastauksia ja löytyi ask.ubuntu -sivu, missä oli erilaisia neuvoja/ohjeita kernelien poistoon ja sitten niille ohjeille oli vastaväitteitä ja kritiikkiä, niin menee pää pyörälle, että ketä uskoa.

Käsittääkseni minulla ei ole käytössä näytönohjaimelle ainakaan mitään suljettua ajuria.

openSUSEa olen menneinä vuosina käyttänytkin, mutta se vaikutti jotensakin bugiselta, esim. ohjelmistojen päivitysohjelma kaatuili kesken päivityksiä. Nämä Ubuntut, joita olen käytellyt pöytäkoneellani ovat olleet varsin vakaita, kovin harvoin  mikään  sovellus on kaatunut tai jumittanut. Ja ohjelmapäivitykset ovat hoituneet helposti, Ubuntu tarkistaa päivittäin onko korjauspäivityksiä ja sitten vaan klikkaan asennuksen käyntiin, eikä päivitystoiminto ole kaatunut kertaakaan.

23
Hämmentävältä kyllä tämä Ubuntu tuntuu etenkin jos pitäisi tehdä hiemankin eksoottisempia tai hankalamman oloisia ylläpitotöitä. Kyllähän tämä 14.04 LTS on päivittäisessä normikäytössäni (= netin käyttöä, sähköpostittelua ja toimistosovelluksia, joskus jotain pientä kuvien kanssa) helppo ja ihan kiva. Unityyn olen tottunut vuosien varrella.

24
Komennon  purge-old-kernels eteen tulee varmaan se sudo?

25
Ubuntu 14.04 LTS on versioni.

Tilanne: grubbiin kertyy kuukausi kuukaudelta kerneleitä (on jo pitkä rivi).

Tavoite: saada turvallisesti ja mikäli mahdollista helposti kaikki vanhat kernelit pois niin että tietokoneelle jää vain kaksi uusinta kerneliä.

Olen tässä koettanut etsiä tietoa, mutta lähinnä hämmennyin enkä ole varma miten se pitäisi turvallisesti tehdä.

Eli annanko terminaaliin komennon sudo apt-get autoclean ? Vai purge-old-kernels ? (tuleeko tuohon jälkimmäiseen komentoon jotain muuta vielä?).

Mikä on "pahin skenaario" autocleanin tms. poistokomennon ajamisessa? Vai hoitaako se komento homman takuuvarmasti oikein?

Olen jo ottanut varoiksi taas kerran varmuuskopiot omista tiedostoistani.

26
Kiitos tiedosta, nm.

No minäpä sitten teen noiden tuossa odottavien päivityksien asennuksen.

27
Minullekin tuli sen 13.5. päivityksen jälkeen (Ubuntu 14.04 LTS) eilen alkanut sama ongelma: ei nettiin pääsyä ja sain kyseisen virheilmoituksen Järjestelmän verkkopalvelut eivät ole yhteensopivia tämän version kanssa.

Onneksi minulla on Windows 7-kone niin sillä pääsin tälle foorumille ja sain avun kun tein "Verkkokortti katosi Ubuntusta" -ketjun ohjeen mukaan ladaten Windowsissa sen network manager-tiedoston ja siirtämälle sen USB-tikulla Ubuntulle niin uudelleenkäynnistyksen jälkeen netti alkoi toimia.

Proposed-ohjelmalähde ei ole minulla käytössä kun äsken tarkistin.

Nyt Ubuntu 14.04 LTS tarjoaa päivitettäväksi jälleen verkkoon ja nettiin liittyviä tiedostoja, kuten Network Management Framework ja Library for dealing netlink sockets ja käynnistyskriptitoiminnot. Tietääkö kukaan onko noissa nyt sitten korjaus tuohon 13.5. alkaneenseen nettiyhteys-bugiin? Eli uskaltaako nuo päivitykset tehdä, ettei taas mene netti pois päältä?

Nettiyhteyteni tapahtuu 4 G -reitittimen kautta kaapelin avulla.

28
Koske Postimiehen maininta, että " Joissakin systeemeissä pitää lataaja asentaa vielä uudestaan päivityksen jälkeen" Ubuntua joissakin tilanteissa, vai mahtoiko olla kyse jostain muusta Linux-distrosta?

Enpä kyllä osaisikaan bootloaderia asennella uusiksi.

29
Lauantaina minä aamupäivällä sen lataajan sitten päivitin ja uusi tietokoneen käynnistys tapahtui hetki sitten. Pikkasen jännitti yllä olevan Postimiehen vastauksen johdosta, että kuinka käy, mutta hyvin meni. Näyttää toimivan kaikki. Mutta vastaisuudessa voipi olla, että jätän bootloaderin päivitykset pois, tosin aika harvoin niitä näyttää tulevan tarjollekaan.

30
Kiitän näistä tiedoista, Tomin.

Minulla tämä 14.04 LTS onkin yhtä kertaa lukuunottamatta päivittynyt ongelmitta. Kerran kävi niin, että kernelin päivityksen takia tuli ongelmaa, mutta sittemmin kernelit ovat asentuneet ja toimineet hyvin.

Taidan varoiksi ottaa usb-levylle varmuuskopiot uusimmista tiedostoistani ennen kuin asennan nämä avauksessani viittaamani päivitykset.

31
Eilen jo minun Ubuntu 14.04 LTS -käyttöjärjestelmääni alettiin tarjoamaan tämännimisiä päivityksiä, joita en siis uskaltanut asentaa, kun olen epävarma, että mitä ne aikaansaavat tietokoneelleni.

Päivityksien nimiä ovat:

Daemon Handling for Unity Session settings
Grand Unified Bootloader  Common Files for Version 2
Grand Unified Bootloader, version 2 (PC/Bios).

Eli mikäli ymmärsin noiden nimistä niin ensimmäinen on Unity-työpöydän käsittelijä sessioasetuksille? No sekin minua vähän arveluttaa, että uskaltaako asentaa, mutta eniten pelkään noita jälkimmäisiä päivitystiedostoja, kun niissä puhutaan Bootloaderista ja PC/Biosista. Eli tekevätkö nämä viime mainitut päivitykset Biosiin jotain muutoksia? Vai käyttöjärjestelmän lataajaan (Grub ?).

Ovatko nuo päivitykset välttämättömiä ja turvallisia asentaa, pelkään että tietokone -  Bios etenkin - ja Ubuntu menevät rikki?

Tietokoneessani on alkuperäinen vuoden 2011 Bios eikä siinä ole silminnähden mitään päivittämisen tarvetta.

32
Jep, sen toki tiesin. että bootin vaatii, jotta uusi kernel tulee käyttöön. No äsken just boottasin ja hyvin näyttää uusin kernel toimivan.

33
Okei, se olikin sitten vielä vähän uudempi kernel (3.13.0-46.76) eli uutta tavaraa tuli sisään. Taisi olla vielä tietoturvapäivitykset -otsikon alla. Pitääpä jossain kohtaa bootata tietokone. Kiitos tiedoista nm !

34
Tilanne: olen pari päivää sitten jo päivittänyt Ubuntu 14.04 LTS:n uusimpaan .46 -kerneliin ja  UNIX printing system päivittyi myös jo kerran. No tänään Ubuntu halusi päivittää toisen kerran sen nähdäkseni ihan saman kernelin ja  UNIX printing systemin.

Tuliko Canonicalilta siis jokin korjauspäivitys päivässä tai kahdessa uusimpaan kerneliin ja  UNIX printing systemiin vai sekoileeko minun Ubuntu -asennus jotenkin?

Onko muille käynyt tällä viikolla samalla tavalla?
Minä sitten annoin asennuksen mennä läpi eikä päivitysmanageri pyytänyt kernelin takia edes salasanaa antamaan. En ole bootannut tietokonetta.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 31.01.15 - klo:11.50 »
Ensi kosketukseni Ubuntuun tapahtui vuonna 2008. Kokeilin silloisessa pöytäkoneessa livelevyä, mutta koska sen tietokoneen näytönohjain ei ollut yhteensopiva niin X kaatui aina jo alkuvaiheessa, eikä Ubuntun asentamisesta tullut mitään. Tuohon aikaan eräs ystäväni minulle kovin kehui Ubuntua, jota hän itse käytti ja hän sai minutkin kokeilemaan livelevyn kanssa.

Varsinaisesti Ubuntu-aikaan siirryin syksyllä 2012, kun asensin uudehkoon pöytätietokoneeseeni Ubuntu 12.10 -version. Ja pian löysin tieni myös tälle foorumille, jossa olen saanut arvokasta apua Ubuntu-ongelmissani, mistä olenkin hyvin kiitollinen! Nykyään käytössäni on sillä samalla tietokoneella Ubuntu 14.04 LTS Unityllä ja toimii hyvin.

36
Kiitos, nm, perusteellisesta vastauksesta. Tämä auttaa!

En tosiaan edes muistanut tuota gpg ja openssl-asiaa.

37
Minulla on Windows 7 -tietokoneessa Utimaco (http://utimaco-safeware-ag.software.informer.com/) ohjelma, jolla voi salata/kryptata tiedoston ja vain salasanalla sen sitten saa auki. Kätevä softa tärkeiden tiedostojen lähettämiseen sähköpostitse.

No minä koetin just etsiä samantyyppistä ohjelmaa Ubuntun sovellusvalikoimasta. Mitään ei kuitenkaan löytynyt tuonkaltaista, vaikka erilaisia hakusanoja koetin käyttää.

Eli onko Ubuntu 14.04 LTS:iin saatavilla Utimacon kaltainen salausohjelma?

Lisätty ratkaistu otsikkoon. -- Timo

38
Hieno homma, että saitte foorumin taas ylös ja toimintaan (vaihdoin varmuuden vuoksi salasanan tänne).

Ei tarvii enää tyytyä johonkin suoli24 aika hiljaiseen Ubuntu-palstaan.

Ask Ubuntu-sivu oli tänä foorumin alhaalla olon aikana hyvä apu.

39
Kiitos vastauksesta!

Mietin tämäntyyppistä:
http://www.download.fi/verkko/lataustyokalut/internet_download_manager.cfm

Kaikkein tärkeimpänä pidän: latausten nopeuttaminen, rikkonaisten latausten jatkaminen.

40
Käytinpä "Ubuntun sovellusvalikoima"-sovellusta etsiäkseni download manager-sovelluksia. Tulos ei tuntunut kovin tyydyttävältä. Jokunen siellä oli, mutta eräässäkin luki, että Canonical ei sitä päivitä, mutta yhteisö saattaa sitä päivittää, eikä ollut saanut kovin hyviä arvostelutähtiä.

Kysyisin, että mikä olisi teidän mielestänne paras download manager-sovellus Ubuntu 14.04 LTS:aan?

Ohjelman ominaisuuksiin saisi kuulua ainakin seuraavat ominaisuudet: latausten nopeuttaminen, rikkonaisten latausten jatkaminen ja latausten ajastaminen.

Tarve jonkinlaiselle download manager-ohjelmalle muodostui, kun luovuin kiinteän verkon (kalliista) 8 MB laajakaistasta ja korvasin sen 4G-mobiililaajakaistalla ja tämä 4G-yhteys pätkii toki välillä, vaikka kuuluvuus on maksimissa kyllä tällä alueella. Isojen tiedostojen latailu voi siten olla ongelmallista ilman download manageria.

Mobiililaajakaistayhteys muodostuu 4G-reitittimen (Huawei) avulla.


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9