Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tim_o

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]
161
Näppäimistö on Locitechin USB-näppäimistö. Salasana oli "sala" kaikki pienellä eikä Caps Lockeja ollut asennusvaiheessa eikä kirjautumisvaiheessa Ubuntussa (CapsLockin valo palaa selvästi vihreänä aina jos se on päällä).

162
Kerronpa vielä tämän illan kokemuksestani Ubuntun kanssa.

Versio 8.04 on cd-r-levyllä, jonka eheyden (checksum) tarkistin ja se on ok. Päätin kokeilla asennuslevyllä olevaa toista optiota, asennusta Windowsin sisältä käsin (itse asiassa tulkitsin sen vaihtoehdon tarkoittavan, että Ubuntu toimii ikään kuin esim. Firefox-selain, omassa ikkunassaan ja Win XP pyörii taustalla, mutta eipä se niin ollutkaan, vaan Ubuntu ilmestyi boottimenuun ja asensi itsensä valitsemalleni tyhjälle levyosiolle).

Asennusvaiheessa Windowsissa annoin Ubuntun asennusohjelmalle simppelin käyttäjätunnuksen ja simppelin salasanan odottaen, että enää ei mitään loginongelmia ole. CD-levynkin asennus näytti tutkivan ja jälleen kerran checksum oli ok eikä levyssä ollut vikaa.

Ubuntu-asennus siinä sitten teki rebootin ja asennus jatkui levylle ja kaikki näytti menevän kuin tanssi: internetyhteydenkin asennus otti tuosta vaan mukinoitta ja haki niitä asennuspaketteja (Open Officet ja kaikki viuhuivat levylle tuosta vaan). Sitten vielä reboot ja näkyville tuli käynnistysmenu, josta voi valita Windowsin ja Linuxin. Valitsin Linuxin ja ajattelin, että nyt en voi olla onnistumatta kun kaikki meni näin hyvin.

Mutta mitä vielä. Kun tuli taas se login-ruutu ja annoin simppelin loginnimen ja salasanan niin.....ei kelpaa, väärä tunnus ja siinä se vaan pyörii kirjautumista vaatien vaikka maailman tappiin asti eikä se huoli luomaani loginia + salasanaa (ei kelpaa tyhjä kenttä eikä roottikaan).

Mitään konsoleita (alt + f2 tms) ei tule eikä sellaisiin komentoihin Ubuntu reagoi mitään.

Jaa-a, enpä taidakaan vetää ihan helpolla Windowsia sileäksi ja tehdä Ubuntun asennusta.

Mahtaneeko kannattaa vaikka sitä uutta Susen asennuspakettia odotella ja kokeilla josko se tulisi paremmin toimeen tämän tietokoneen kanssa.....

163
Hankin tänään cd-r -levyjä ja poltin sen saman imagen sille: tulos on edelleen sama. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ubuntu vaatii loginia toistaen samaa luuppiaan eikä työpöytä tule koskaan näkyviin.

164
Yritin äsken dafl01:n neuvoa. Ei onnistunut, ei anna tehdä mitään eikä mitään konsolia avaudu. Kaiketi se cd sitten on viallinen tarkistuksesta huolimatta, joten turha siltä on asentaakaan mitä ilmeisemmin.

165
No, tiedän tästä versiosta vain sen verran mitä sivulla http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html oli kerrottu: eli latasin Ubuntu 8.04 LTS:n levykuvan (en valinnut mitään tarkempia ominaisuuksia), minkä kirjoitin sitten cd-rw -levylle Windowsin päällä.

Kokeilen tuota neuvoa, josko saisin sen tehtyä ja jos se sitten päästäisi eteenpäin.

166
Latasin Ubuntu 8.04 LTS:n ja poltin sen cd-levylle testatakseni sitä ennen päätöstä korvata Windows XP Ubuntulla. Tarkistin myös levyn virheettömyyden ja CD oli ok.

Mutta ongelmana on, että vaikka ajan Ubuntua CD-levyltä (Kokeile Ubuntua ilman muutoksia koneelle), se ei päästä minua eteenpäin, vaan se vaatii loginia: näkyviin tulee login-ruutu, jossa on valmiina käyttäjänimi "Ubuntu" ja sitten pitäisi antaa salasana. Kirjoitanpa siihen mitä tahansa (kuten ubuntu salasanaksi) tai painan vain enteriä, Ubuntu vaan "pyörähtää ympäri" (äänitehosteen kanssa, joten ainakin Realtekin äänisysteemi toimii) ja se sama login-ruutu tulee takaisin. Ei sekään auta, että odotan ne sekunnit kunnes se kirjautuisi automaattisesti k-nimellä Ubuntu, ei mene läpi.

Löysin ketjuja samanlaisesta ongelmasta aikaisemmalle versiolle, mutta niiden ratkaisuehdotukset eivät toimineet.

Mikä mahtaa mennä väärin, mikä se salasana sitten on (ei löytynyt tietoa ubuntu-sivuston asennusohjeistakaan)?

Jos sillä on ongelmassa merkitystä niin tietokone on Hewlett-Packard HP Compaq dc5750 Microtower, prosessori AMD Athlon 64 X2 Dual Core, Win XP Pro, ATI Radeon Xpress 1150 Series -näytönohjain, 1 GB muistia, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet-verkkokortti.

Ei kai tällainen tilanne vihjaa siihen suuntaan, että jos ei kokeilu CD:ltäkään onnistu niin Ubuntun asennuskaan ei onnistu tällaiseen tietokoneeseen?

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]