Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tim_o

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Aivan,  Xubuntu tai Lubuntu olisivat jo valmiiksi keveämpiä, eikä tarvitse alkaa pähkäilemään Ubuntun (Unityllä) karsimista.

42
Niinpä.
Eipä tuo rasittavaa ole kun klikkaan sen vihreäpohjaisen päivityskuvakkeen auki ja annan Update managerin asennella kiltisti kaiken, mitä Canonical on asennettavaksi antanut.

Rasittavammaksi tulisi se, että onnistun rikkomaan käyttöjärjestelmän ja kaikki pitää asentaa uusiksi ja säätää asetukset mieleni mukaisiksi.

Netissä vastaan tulee kaikenmaailman "neuvoja", eivätkä kaikki ole loppuun asti harkittuja.


43
Toisaalla puolen nettiä minulle annettiin neuvo, että Ubuntu 14.04 LTS:n päivitystarvetta voi pienentää, kun alkaa karsia pois Ubuntusta sellaista, mitä ei käytä eikä tarvitse (tänään muuten tuli päivitettäväksi jokin UNIX printing system tai jotain sinne päin, eikä tässä Ubuntussani ole asennettuna minkäänlaista tulostinta. Päivitin kuitenkin). Neuvottiin poistamaan esim. "skannaustoiminnot" (?).

Kysyisin onko tuollaisessa neuvossa järkeä ja perää ja voiko tällainen melko vaatimattomilla Linux-taidoilla liikkeellä oleva peruskäyttäjä osata edes karsia Ubuntua? Ilman että poistamisinnossaan onnistuu lähinnä vaan tuhoamaan käyttöjärjestelmän.

44
Hyvä tietää, siispä asennustalkoisiin vaan!

45
Kiitos tiedosta  :)

46
Minä kokeilin äsken foorumin hakutoimintoa haulla "kernel aina asentaa", mutta ei osunut silmääni vastausta niin kysyn nyt: minulla on Ubuntu 14.04 LTS ja äsken siihen tuli ladattavaksi uusi kernel ja jotain muitakin ohjelmistoja. Pitääkö aina asentaa kuukausi kuukaudelta uusi kernel tähänkin Ubuntuun, vai voiko kernelit jättää asentamatta kun kerran tietokone ja Ubuntu 14.04 LTS näyttävät toimivan ihan hyvin eikä laitteistoon ole tullut muutoksia?

Minullahan oli ongelmia kernelien kanssa noissa Ubuntun väliversioissa (12.10, 13.04 ja 13.10) kun välillä kernel-päivitys sai aikaan mustan ruudun tai epämääräisen ruutumaisen suttuisan näkymän eikä terminaaliinkaan päässyt. Ja piti käynnistää vanhemmalla kernelversiolla.

47
No pitää koettaa tuota Biosia vielä tutkia lisää.

48
Boot-osiota en tullut luoneeksi, kun välillä eräällä asennuskerralla kokeilin käsin tehtävää levyn osiointia. Nyt kun olen saanut systeemini ylös ja kaikki tiedostot kopioitua en haluaisi ottaa riskejä, että Ubuntu ei käynnisty tämänkään vertaa.

Niinpä, ei ole iso vaiva painaa tiettyä näppäintä ja valita boottaamisvälineeksi kiintolevy, pääasia että käynnistyy kuitenkin.

49
Haluan kehua tätä uutta 14.04 LTS:a. Asennus oli nopea ja helppo (helpommin meni kuin aikoinani sen version 12.10 asentamisen kanssa, jolloin Windows 7 hukkaantui eikä Bootrepairkaan sitä saanut korjattua).

Tiedostojen kopiointi ulkoiselta USB-kiintolevyltä tapahtuu kuin lentäen, silmämääräisesti arvioiden selvästi nopeammin kuin tähän astisella 13.10 versiolla. 14.04 LTS vaikuttaa olevan varsin vakaa ja ohjelmapäivityksien lataus ja asennus menivät niinikään helposti ja ongelmitta.

Ainoa hämmentävä asia on, että 14.04 LTS:n asennuksen jälkeen Grub ei toimi, vaan menee mustalla ruudulla "Grub rescue"-tilaan eikä 14.04 käynnisty. Saan Ubuntun käynnistymään hyvin kyllä kun menen Biosiin (tämä tietokone on vuodelta 2011) ja valitsen käynnistysvälineeksi kahdesta kiintolevystä sen Hitachin 2 TB levyn, jolle 14.04 asentui.

Kokeilin välillä openSUSE 13.1:n asentamista nähdäkseni onko kyseessä vain jokin 14.04 LTS:n ongelma, mutta openSUSEn kanssa oli ihan sama tilanne, Grub ei löydä kiintolevyä (?). Biosin avulla sain openSUSE:n käynnistymään hyvin kuitenkin.

50
Ubuntun Unity-työpöytään tutustumisesta ja miltei päivittäisestä käytöstä on tullut menestys minulle - pienen totuttelun jälkeen. Siinä on kaikki, mitä tarvitsen ilman turhia kilkkeitä.

51
Minulla on Ubuntu 13.10 ja olen ymmärtänyt, että sille saa tukea heinäkuulle asti. Ajattelin, että silloin heinäkuussa tekisin ihan puhtaan asennuksen 14.04 LTS:aan levykuvan avulla.

Kaiketi heinäkuuhun mennessä isoimmat bugit ainakin on korjattu?

52
Canonin lasereita kannattaa sitten välttää, koska niiden ajurit ovat suljettuja ja erityisen hankalia saada toimimaan.

Tämän allekirjoitan, on huono kokemus Canonin laserprintteristä ja Linuxista. Ei toimi edelleenkään Ubuntussa. Kolmatta asennusyritelmää en lähde enää kokeilemaan - tulostan vähäiset tulostamiseni sitten tuolla Windows-koneellani.

53
Kiitos oh2bne  :)

Tuo neuvosi toimi, minullakin on USB-näppäimistö ja hiiri. Nyt wörkkii normaalisti.

54
Joudun kirjoittamaan taman viestin ilman skandeja.

Asensin asken Ubuntu 13.10 Unity, netin yli asentamalla 13.04 paalle. Nappaimisto on Ubuntun mukaan kylla suomalainen (FI) tuossa ylarivilla paivamaaran vieressa, mutta silti toimii kuin englantilainen nappaimisto.

Firefoxissa ja LibreOfficessa skandit eivat toimi ja esim. sulkumerkit eivat ole siella missa suomalaisessa nappaimistossa niiden tulisi olla.

Koetin etsia ongelmaani apua foorumin haulla, mutta ei ollut tuoretta ketjua koskien tata Ubuntun versiota.

Miten tahan saisi todella toimivan suomalaisen nappaimiston, en saa tahan edes kysymysmerkkia.

55
Minusta Eesauruksen ehdotus on hyvä.

56
Jep, minäpä eilen asentelin tuohon Acer Aspire-kannettavaani vuodelta 2008 openSUSE 13.1:n. Jyräsin Windows Vistan siitä kokonaan pois (kun se Vista ei edes toiminut enää, ei suostunut käynnistymään normaalisti).

openSUSE näyttää toimivan varsin hyvin ja vakaasti, mitä nyt 80 kpl päivityksien asentamisen aikaan päivityssovellus jumiutui ja "kaatui", mutta kun jälkeenpäin tsekkasin, onko systeemi ajan tasalla niin kaikki oli ok niin nähtävästi kaikki päivitykset olivat tulleet asennetuiksi.

Ohjeen mukaisesti sain myös Thunderbirdin asennettua.

57
Hyvää joulua kaikille ja ensi vuodelle mahdollisimman bugittomia kerneleitä sekä muita softia!

58
Minulla on nähdäkseni sama ongelma ilmennyt tänään: tämä on Ubuntu 13.04 Unityllä ja kun boottasin koneen käyntiin tuli ohjelmapalkkiin (ei liene oikea nimitys?) näkyville "Ohjelmistopäivitykset"-sovelluksen kuvake. Kun koetan sitä klikata, ei tapahdu mitään, se sovellus ei tule näkyviin työpöydälle. Vain hiiren oikeanpuoleisen näppäimen komentoon päivityksien käynnistymisestä se ensin reagoi, mutta sitten päivityksien (en edes näe, että mitä päivityksiä olisi tulossa) asennus jumiutuu/pysähtyy.

Tämä tilanne ollut ainakin tunnin jo päällä.

Millä bashin komennolla voisi "tappaa" tuon Ohjelmistopäivitykset-sovelluksen? Suorittaisin sitten bashissa nuo ketjun alussa annetut päivityskomennot.

Muut ohjelmat käynnistyvät tuosta "palkista" normaalisti ja järjestelmä ei anna virheilmoituksia tms.

59
Hämmästyin tosiaan, kun koko xorg.conffia ei löytynyt hakemistossa ensialkuun. Toivottavasti tämä ketju auttaa muita, joille voi tulla samankaltainen tilanne. Ainakin mitä koetin englanninkielisiltä sivuilta etsiä tietoa kvm disabled by bios-ilmoituksesta niin jonkin verran tätä esiintyy.

60
Juuri noin nähtävästi tapahtui. Kun lähdin etsimään '/etc/X11/xorg.conf-tiedostoa niin sitä ei siellä edes löytynyt, oli vain xorg.conf.failsafe -tiedosto. Komento sudo aticonfig --initial :n jälkeen /etc/X11-hakemistoon luotiin xorg.conf-tiedosto ja sudo aticonfig --set-pcs-val=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0 -komennon jälkeen näyttö tuli kuntoon ja surureunat hävisivät (kirjauduin ulos ja sisään).

Noiden sudo-komentojen jälkeen en edes avannut enää Catalystia.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9