Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aksu

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Hieno on paita joo. Harmi, ettei tullut tilattua... Milloin on seuraava joukkotilaus?

2
Vastaan, jos tiedän vastauksen. Tosin mun Linux-taidoilla sitä ei kovin usein tapahdu...

Eikös se vähän ole homman nimi täällä foorumeilla, että jokainen osallistuu omalla panoksellaan.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Linux -läppäri alle 500€?
« : 27.05.09 - klo:09.01 »
Meikä osti HP 550 poistin vistan kokonaan, verkkokaupasta edullisesti. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=4592

Joo, mulla on sama masiina. Tosin en poistanut Visvaa. Hintaansa nähden mainio kannettava, jossa Ubuntu toimii paremmin kuin hyvin.  8)

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: .rar tiedoston avaus ?
« : 22.05.09 - klo:22.31 »
Itsekin juuri tänään kaipailin tuota ominaisuutta. Mitä eroa noilla unrar ja unrar-free paketeilla oikein on? Ei tuosta unraristakaan mitään maksaa tarvinnut. Ja se sitä paitsi avasi paketit. Tuo toinen ei skulannut mun tiedostoille.

Haittaako, jos on molemmat asennettuna?


5
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi Linux?
« : 09.05.09 - klo:09.37 »
No ainakin tässä mun kannettavalla Ubuntu toimii paljon nopeammin kuin toiselle osiolle asennettu Vista Home Basic. Muutamien ihan perusohjelmien asentamisen jälkeen Vista alkoi tahmata ja pahasti. Ubuntun puolelle on paljon mukavampi logata siis jo nopeudenkin puolesta. Lisäksi Ubuntu ei soita koneen tuulettimia koko ajan täysillä niinkuin Vista tekee, vaikka koneella ei tekisikään mitään. Ja sitten ne Vistan ainaiset päivitykset, hermot menee. Toki Ubuntuunkin päivityksiä tulee, mutta ne asentuu paljon jouheammin.

Ja toki täällä Linux-puolella on myös paljon todella hyviä softia, joita voi asentaa ilmaiseksi koneelleen. Jos konetta käyttää ihan perusjuttuihin, eikä ole ihan sormi suussa tietokoneiden kanssa, niin suosittelen kyllä kokeilemaan Linuxia (ja Ubuntua).

6
Joo, mutta poistaakohan tuo kuitenkaan käyttäjänimeä Skype-avaruudesta, jos alkuperäinen kysyjä tarkoitti nimenomaan tätä?

7
Multimedia ja grafiikka / Ubuntu/GNOME -teemoja
« : 26.04.09 - klo:22.28 »
Täällä näyttää olevan monenlaisia teemoja:

http://sneerwell.blogspot.com/2009/03/60-best-ubuntu-gnome-themes.html

8
Pelit / Vs: In The Groove: tanssipeli
« : 26.04.09 - klo:21.31 »
Jos teet sen huolellisesti ohjeiden mukaan, niin se on loppujen lopuksi melkoisen helppoa. Tein sen itsekin vasta 8.10-ubuntun yhteydessä ensimmäistä kertaa ja kaikki sujui kuin rasvattu. Tosin jätin vahingossa Ubuntun järjestelmäosion liian suureksi (30 Gt)...

9
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 25.04.09 - klo:17.02 »
Tarviiko sitä tällaisena päivänä muuta piristystä kuin hetkellistä (tai vähän pidempääkin) oleskelua ulkoilmassa!

10
Hyvin asentui ja ongelmitta 8.04 --> 9.04. Pakettien hakeminen tosin kesti kauan. Illalla kun laitoin asentumaan niin yöksi piti jättää päälle.

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Jakelupaketti-verkkolehti
« : 29.03.09 - klo:11.16 »
Ihan mukava lehti, noin ensimmäiseksi numeroksi. Pitänee lukea ajan kanssa uudelleen.

Yksi asia kuitenkin pisti pahasti silmään: Viimeisessä jutussa sanottiin, että Windows 7 on historian tyylikkäin käyttöjärjestelmä. Myös mac-käyttäjänä olen kyllä vahvasti eri mieltä... :-)

12
Yleistä keskustelua / Vs: Google Suomeen?
« : 12.02.09 - klo:21.58 »
Hienoa, että saadaan Haminaan töitä!

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Google earth
« : 12.02.09 - klo:21.56 »
En oo itse asentanut, mutta mikäs tämä on?

http://earth.google.com/intl/en/download-earth.html

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OOo 3.0.1 jakelussa
« : 10.02.09 - klo:23.34 »
Ok. Voisi tosiaan olla järkevää poistaa se ennen Jauntyyn päivittämistä.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OOo 3.0.1 jakelussa
« : 10.02.09 - klo:21.53 »

Jos poistat sen, ei tuo (epävirallinen) Openofficesi enää päivity. Mutta kyllä, ennen seuraavaa jakelupäivitystä tulisi ohjelmalähteistä poistaa (kommentoida) kaikki epäviralliset ja kolmannen osapuolen lähteet. Jos käyttää jakelupäivitykseen siihen tarkoitettua työkalua kikkailematta itse lähteiden tai päätteen kanssa, pitäisi sen (ohjelman) osata poistaa väärät lähteet tilapäisesti itse.

OK. Kiitos tiedoista.

Vielä jäi mieltä vaivaamaan yksi asia: Jos poistan tuon viittauksen tuohon epäviralliseen lähteeseen, niin mitä tapahtuu, jos ubuntun virallisiin lähteisiin tulee tuo 3.0-päivitys? Alkaako se seuraamaan ja päivittymään sitten sen mukaan vai onko tiedossa harmeja? Osaako sovellus Linuxissa automaattisesti kytkeytyä noihin lähteisiin?

Tulikohan liian hankalasti kysyttyä, mutta tiedätt ehkä mitä tarkoitan...

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OOo 3.0.1 jakelussa
« : 10.02.09 - klo:19.37 »
Vannomatta paras. Nyt se OpenOffice tuli kuitenkin näillä ohjeilla päivitettyä:

http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-96449.shtml

Yksi kysymys olisi Ubuntu-eksperteille:

Pitääkö mun ottaa tuolta Järjestelmä --> Ylläpito --> Ohjelmalähteet pois tuo viittaus tuohon ppa.launchpadiin. Voiko se aiheuttaa harmia jatkossa, esim. päivitettäessä Ubuntu seuraavaan versioon?

Jos sen sieltä poistaa, niin aiheuttaako se sitten puolestaan ongelmia tälle epäviralliselle OpenOffice 3 -asennukselle?

Mä olen vähän varovainen näiden eri asennusten kanssa, ettei kävisi niinkuin viimeksi Ubuntua kokeillessani. Silloin asentelin kaikenlaista koneelle ja lopulta järjestelmän päivitys toi aina virheilmoituksia ruutuun.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OOo 3.0.1 jakelussa
« : 09.02.09 - klo:15.32 »
Tarviitko ihan oikeesti juuri kolmosta vai onko vaan hinku saada uusin versio. Jos OIKEESTI et pärjää ilman niin asenna se koneelle, jos olet vain uusimman version perässä niin ihan turhaa kiukuttelua.

No kiukutteluahan tää suurimmaksi osaksi on, mutta kyllä kyse on myös periaatteesta. Ihan Ubuntun parasta ajatellen, olisi tärkeää, että Ubuntu ja OpenOffice olisi naitettu yhteen sillä tavalla, että tässä olisi AINA uusin versio openofficesta tarjolla suoraan. Ei noista muista ohjelmista niin väliä. Taitaa ne Ubuntun kehittäjätkin kiukutella OpenOfficen suuntaan, kun eivät sen uusinta versiota jakele... :-)

Mutta joo, ihan hyvin pärjään tuolla 2.4-versiollakin. Windowsissa mulla on 3.0. Olisi vaan niin paljon mukavaa käytellä sitä täälläkin. Ja aion edelleen odotella virallista jakelua.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OOo 3.0.1 jakelussa
« : 08.02.09 - klo:23.04 »
On tää kyllä aika turhauttavaa odotella OpenOffice 3:a Ubuntulle, kun muille järjestelmille on jo uusiakin päivityksiä olemassa. Tää on kyllä mun mielestä semmoinen homma, joka ei ainakaan innosta asentamaan Ubuntua koneelleen. Tuo monelle käyttäjälle tärkein ohjelmisto pitäisi kyllä saada nopeammin viralliseen jakeluun Ubuntussakin. oli ylipäänsä kummallista, ettei 8.10 sitä jo sisältänyt.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 17.01.09 - klo:15.27 »
Kyl mäkin voisin Operan asentaa, mutta se ei näytä olevan tuolla Lisää/Poista-valikon takana. Ja yritän nyt vältellä muualta asentamista, että voisin päivittää tän Ubuntun seuraavaan versioon ilman ongelmia.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: wlan
« : 14.01.09 - klo:16.36 »
Eikös se mene Linuxilla ihan samalla tavalla nettiselaimella ottamalla yhteyttä siihen osoitteeseen jotain...

Sivuja: [1] 2 3 ... 5