Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Aksu

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Säätiedot talteen
« : 10.11.08 - klo:21.31 »
Sattuiskohan Ubuntuun olemaan ohjelmaa, jolla voisi noita yläpalkissa näkyviä säätietoja tallentaa itselle muistiin johonkin tiedostoon esim. kerran päivässä tiettyyn aikaan?

Entä saisikohan sen tutkakuvan siellä jotenkin päivittymään eli mitä tutkakuvaa siellä käytätte? Onko joku URLi olemassa, joka säilyisi samana, mutta kuva päivittyisi?


2
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice 3
« : 31.10.08 - klo:14.11 »
Aloittelijana vähän ihmettelen, miksi esim. OpenOfficen uusinta versiota ei ole vielä tarjolla tuolla ohjelmistot-osiossa? Luulisi, että se tulisi tarjolle näille Linux-koneille vähintään samaan aikaan kuin Windowsillekin.

Sehän olisi voinut jo olla mukana tässä 8.10:ssa?? Onko tähän olemassa joku hyvä selitys?

Nimim. "ei haluu käyttää vanhaa, kun on uudempaakin tarjolla."

3
Laitealue / Ubuntu 8.10, HP ja Airport Express
« : 30.10.08 - klo:21.22 »
Moi

En oo löytänyt netistä mitään ratkaisua Ubuntun wlan-ongelmaan. Hommasin tänään 8.10:n kunniaksi pitkästä aikaa läppärin (HP:n halpis), johon asensin uusimman Ubuntun. Muuten homma pelaa ok, mutta Ubuntu ei saa solmittua wlan-liittoa Applen Airport Expressin kanssa. Asensin Ubuntuun Broadcomin Sta -langattoman verkon ajurin, jota se kauppasi, mutta ei vaan pelitä. Airport siis tunnistetaan ja se näkyy verkkovaihtoehdoissa, mutta yhteydenotto kaatuu aina siihen, että se kyselee WPA/WPA2 -salauksen salasanaa, eikä yhteys muodostu. Oon yrittäny myös muilla Airportin salausmenetelmillä WEP 128, WPA, mutta ei pelitä. Ilman salausta kyllä muodostaa yhteyden.

Onko niin, että Airport ei vaan pelaa Ubuntun kanssa?

4
Ubuntu tietokoneissa / OpenOffice 1.1 ja 2.0
« : 07.09.05 - klo:13.35 »
Onko mahdollista asentaa Ubuntun mukana tulleen OpenOffice 1.1:n rinnalle 2.0 versio eli siis siten, että molemmat versiot toimivat? Vai onko tästä mahdollisesti seurauksena joitain ongelmia? Miten vakaa tuo 2.0 tällä hetkellä on?

Saako 2.0:n helposti poistettua niin, ettei se vie 1.1:n tarvitsemia palikoita mennessään? Onko jollain kokemuksia?

5
Ubuntun kehitysversio / Ubuntu suomeksi
« : 21.08.05 - klo:23.38 »
Mä en tiedä kuuluuko tämä tähän ryhmään, mutta kysytään nyt täällä:

Ubuntun asennuksessa valitsin asennuskieleksi englannin. Synapticissa huomasin Translationsin alla olevan suomalaiset paketit. Voiko ne tuolta huoletta asentaa ja muuttaako se samalla esim. OpenOfficen suomeksi? Valitaanko ubuntussa käytettävä kieli sitten tuossa kirjautumisikkunassa?

6
Ubuntu tietokoneissa / Fonttien asentaminen
« : 21.08.05 - klo:16.07 »
Yritän asentaa Ubuntuun fonttia, mutta se ei toimikaan siten kuin tuolla kv. Ubuntun ryhmissä neuvottiin. Siellä sanottiin, että fontit ovat kansiossa /usr/local/share/fonts, mutta mun koneella se kansio on tyhjä ja vaikka sinne fontin kopioin, ei se näy OpenOfficessa. Nautiluksessa saan todellisen fontti-kansion näkyviin fonts: -ohjauksella, mutta hakemistopolku näyttää vain fonts:/// enkä osaa muuttaa sitä ymmärrettävään muotoon absoluuttiseksi poluksi.

Missä fontit siis majailevat?

7
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Foorumin aihealueet
« : 12.08.05 - klo:11.54 »
Tätä Ubuntu-Foorumia voisi kehittää hieman paremmin aloittelijoita palvelevaksi sillä, että täällä olisi hiukan enemmän jaoteltu aiheita omiin ryhmiinsä. Aloittelijoiden "tyhmille" kysymyksillekin voisi olla oma ryhmänsä, niinkuin tuolla kv. Ubuntu -alueella.

Vai mitä mieltä olette?

8
Ubuntu tietokoneissa / Grub ja root
« : 09.08.05 - klo:16.35 »
Tuli tässä mieleeni, että onko tämä normaalia Ubuntun käytöstä:

Buuttasin koneen ja painoin järjestelmän käynnistyessä itseni escillä grubiin, josta valitsin recovery modeen. Ennen pitkää olinkin sitten komentorivillä rootin oikeuksilla antamatta mitään tunnuksia tai salasanoja.

Miten tuo vaikuttaa Ubuntun tietoturvaan, jos kuka tahansa pääsee grubin kautta roottina sisälle?

Vai olenkohan taas ymmärtänyt jotain väärin...

9
Multimedia ja grafiikka / Äänet katosivat
« : 09.08.05 - klo:08.25 »
Tietäisiköhän joku, mistä kannattaisi lähteä ongelmaa ratkomaan, kun Ubuntusta katosivat äänet. Eilen vielä kaikki äänet pelasivat OK, mutta kun tänään käynnistin koneen, ei kuulu mitään ja Rhythmbox antaa vain virheilmoituksen "Could not open resource for writing". Järjestelmä-äänetkään eivät enää kuulu, eikä muillakaan media-playereillä kuulu pihaustakaan. Äänikortti on Soudblaster live, jonka Ubuntu tunnisti OK.


10
Ubuntu tietokoneissa / Apachen root-hakemiston oikeudet
« : 08.08.05 - klo:19.28 »
Kun tässä Ubuntussa ei olla rootin tunnuksilla sisällä, niin törmäsin sellaiseen ongelmaan, että Apache oletusarvoisesti suojaa http-kansion /var/www siten, ettei tavallisella käyttäjällä siihen ole kirjoitusoikeuksia. Voisin tietysti muuttaa noita oikeuksia niin, että ryhmällä olisi kirjoitusoikeudet, mutta sitä en haluaisi tehdä, kun olen vähän nyypiö näiden linuxien kanssa ja pelkään, että annan liikaa oikeuksia muille. Miten siis käytännössä pitäisi toimia, että saisi tavallisena käyttäjänä tuottaa omaa sivustoa Apachen root-hakemistoon (ilman mitään alias-hakemistoja)???


Sivuja: [1]