Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teprrr

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Jos tarkoitat QDevelopilla QtCreatoria, niin se ei valitettavasti tue CMakea eikä siten osaa automaattisesti hoitaa hakupolkuja kuntoon. Mahtaisiko käännösasetuksista löytyä sisällytettävien hakemistojen ja kirjastojen kentät? Jos ei, niin voit suoraan muokata projektin hakemistosta löytyvää .pro-tiedostoa ja lisätä sinne polun, josta nuo tiedostot löytyvät.

Esimerkiksi seuraavanlaiset rivit (missä tietysti tuo polku on korjattu oikeaksi..) .pro-tiedostoon saattavat auttaa.
Koodia: [Valitse]
INCLUDEPATH += /usr/include/kde4/
LIBS += -lkdecore -lkdeui

2
Laitealue / Vs: Terratec Cinergy C HD kuva pätkii
« : 18.08.08 - klo:23.18 »
Hei, oletko koittanut nauhoittaa HD-lähetystä suoraan kiintolevylle ja sen toistamista sitten sieltä? Jos et ole, niin kokeile miltä se vaikuttaa. Jos levyltä toistettaessa kuva ei pätki voi vika hyvinkin olla kortin ajurissa. Tosin jos kortti ei jaksa nauhoittaa lähetystä, niin voit myös koittaa etsiä jostain 1080i-lähetystä, joka on enkoodattuna MPEG4/h264:lla, jota ainakin YLE HD:n olympialähetys on.

Jos kyseessä on tosiaan YLE HD:n olympialaislähetys tai joku muu h264-lähetys, niin sen purkaminen vaatii aika paljon tehoja prosessorilta, jos näytönohjaimesi ei tue sen purkamista.

3
Vaikuttaisi siltä, ettei kuvaketta voi enää vaihtaa suoraan mimetyypin asetuksista toisin kuten aiemmin. Tietysti yksi vaihtoehto on vaihtaa kuvake suoraan käyttämäsi teeman hakemistoon samalla nimellä kuin vanha kuvake on. Tämä on hiukan hankalaa, sillä sinun pitää käsipelillä kopioida kuvake jokaiselle haluamallesi kuvakekoolle (128x128 16x16 22x22 32x32 48x48 64x64 8x8).

Jos kuitenkin haluat lähteä vaihtamaan niitä ja haluat tehdä muutoksen järjestelmänlaajuisesti, niin "kde4-config --install icon" komento konsolissa antaa sinulle paikan, jonka sisältä eri kuvaketeemojen kuvat löytyvät. Voit suoraan heitellä korvaavat kuvat haluamillesi kuvakkeille, mutta huomaa että pakettien päivittyminen korvaa ne mahdollisesti. Toinen mahdollisuus on asentaa korvaavat kuvakkeet kotihakemistosi alle samantyylisen hakemistorakenteen taakse, jolloin ne tosin näkyvät vain sinun käyttäjätunnuksellasi, mutta eivät tule yliajetuiksi päivitysten yhteydessä.

Kysy vain lisätietoja, jos joku asia ei meinaa onnistua, niin koitetaan auttaa.

4
Oikealla oleva on tosiaan KDE3:n lompakko ja vasemmalla rikkinäisen kuvakkeen omaava KDE4-lompakko. Tiedot niistä voi yhdistää valikoiden kautta (vie tiedot lompakosta ulos ja tuo sitten toiseen), mutta ei ole ainakaan tullut vastaan mitään miten ohjelmat saisi suoraan käyttämään tiettyä lompakkoa. Ongelma tietysti häviää siinä vaiheessa, kun vaihdat KDE3-ohjelmat KDE4-vastineisiin :-)

5
Gnomen softa toiminee luultavasti ihan hyvin myös KDE:n kanssa. Mitään kovin yksinkertaista keinoa ei tällä hetkellä taida olla useamman kanavan äänenvoimakkuuden vaihtamiseen yhdestä säätimestä.

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: KDE 3.5.10
« : 30.07.08 - klo:04.39 »
Jeps, ja ainakin sähköpostilistojen keskustelujen mukaan mm. kdesktop ja kicker ovat saamassa ison läjän parannuksia mm. läpinäkyvyyden saralla.

7
Ainakin KDE:n käännösryhmän käyttämä (erittäin alkeellinen) sanasto löytyy täältä: http://kde-fi.org/terms.php. Gnomen käännösryhmän käyttämä löytyi täältä, mutta se on joko siirtynyt tai sitä ei ole enää olemassa: http://www.gnome.fi/cgi-bin/sanakirja.cgi. Täältä löytyy lisätietoa sanastoista: http://www.lokalisointi.org/sanakirja/.

Oli miten oli, laitoin viestiä eteenpäin ylläpitäville tahoille, katsotaan miten asia lähtee liikahtelemaan. Lokalisointi-Wikin ongelmana on tietääkseni ollut se, ettei innokkaita termien kanssa avustajia ole ollut eikä kääntäjiä ole kiinnostanut tai heillä ei ole ollut aikaa värkätä kyseisen wikin kanssa.

8
komentoriviltä kääntäminen on toki varsin hyvä taito opetella. vähänkään isommissa projekteissa tulevat sitten vastaan makefilet joita on myös hyvä opetella käyttämään. make on oikeasti aika näppärä työkalu ja se sopii kyllä muuhunkin kuin kääntämiseen. sitten on vielä autotools, mutta sen vähintään erikoisella maailmalla ei ole ehkä syytä sekoittaa päätänsä ihan aluksi.
autotoolsin asemasta voisin suositella CMaken käyttöä. Se on ainakin yksinkertaisissa asioissa helpompi kuin auto*:n kanssa yrittäminen, ja kyllähän sillä monimutkaisempiakin ohjelmia on onnistuttu hallitsemaan (esimerkkinä KDE-projekti käyttää CMakea).

9
Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme Linuxien suhteen, mutta olisiko sittenkin parempi uhrata valinnanvapautta ja siirtyä käyttämään Ubuntua yhteisen hyvän nimissä?
Miksei olisi parempaa uhrata valinnanvapautta ja siirtyä käyttämään Mac OS X:ää yhteisen hyvän nimissä? Näin voitaisiin säästää kehittämiseen kuluva aika, kun OS X tuntuu jo pelaavan ihan mallikkaasti moneen tarkoitukseen.

Lainaus
Ubuntu lienee kuitenkin menetestynein distro ns. peruskäyttäjien saavuttamisessa, vaikka muitakin hyviä vaihtoehtoja on, joten eikö olisi parempi jos kaikki yhteisöllinen voima kerättäisiin yhden "keihäänkärjen" taakse - yleistyisikö ja kehittyisikö Linux nopeammin keskittämällä, kuin hajauttamalla? (Itse pidän openSUSE:sta ja PCLOSista enemmän kuin Ubuntusta)
Olisikohan parempi, jos Ubuntun yhteisöllinen voima käytettäisiin muiden erillisten kehittäjien työn auttamiseen? Epäilen kyllä vahvasti, että Ubuntu saisi kaikki OS-softaa kehittävät tahot tekemään töitä heidän pillinsä mukaan, varsinkin kun jo aiemminkin on nähty Ubuntun suhtautuminen ns. upstream-projekteihin.

EDIT: Lisättäköön vielä, että onnea vaan Canonicalille siinä, että yrittävät lobata kehittäjiä ottamaan käyttöön Canonicalin haluaman julkaisusyklin sekä panostamaan vapaa-aikansa vain ja ainoastaan Ubuntun (ja Canonicalin) edun kehittämiseen. En tosin näe siinä mitään väärää, että Canonical ottaisi palkkalistoillensa upstream-projektien kehittäjiä parantamaan ohjelmistojansa heidän haluamaansa suuntaan.

10
Tämä kyseessä oleva salaperäinen "Joku" on mm. K3bin ja Nepomuk-KDE:n kehittäjänä toimiva Sebastian Trueg. Strigi on taasen ohjelma, joka analysoi eri liitännäisten pohjalta tietokoneelta löytyviä tiedostoja tuoden niiden sisällön helpommin käsiteltäväksi. Nepomuk-KDE käyttää Strigiä hakutietokantansa luomiseen, joka on syy miksi Trueg on tämän asian kanssa tekemisissä.

Se mitä muutoksia nämä keskustelut tuovat tullessaan on jäänyt ainakin minulle vielä arvoitukseksi, mutta aika näyttää mitä tapahtuman tulee... Strigiä saati Nepomukia en ole itse omassa KDE4-asennuksessani saanut koskaan toimimaan, vaan ne tykkäävät haukata koneen resursseja ihan kiitettävällä tahdilla. Aiheesta en osaa sen tarkempaa selkoa tehdä, kun en ole tutustunut näiden järjestelmien toimintaan sen kummemmin. Toisaalta ihmeellistä sinänsä, ettei tämä ole herättänyt (ainakaan vielä) suurempaa keskustelua aiheesta.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: tangoGPS - GPS-ohjelma
« : 30.07.08 - klo:03.28 »
Erittäin hieno löytö!  :D Kiitos vinkistä, kokemukset olivat myönteiset. Olenkin ihmetellyt missä viipyy Nokian nettivehkeiden  Maemo Mapperia vastaava yksinkertainen gps-/karttasovellus. Sellainen joka sopisi käytettäväksi vaikka pienoisläppäreiden kanssa. No tässähän se sitten on tai ainakin lupaavalle vaikuttaa.
Täältäpä löytyy Maemo Mapperia vastaava (itseasiassa Maemo Mapperin forkki): http://wiki.openstreetmap.org/index.php/User:Onion/Mapper. Kyseinen ohjelma on saatavilla sekä Nokian Internet-tablet-laitteille että pöytäkoneille.

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: kde 4 äänet pois?
« : 07.06.08 - klo:13.41 »
nii esim. kun avaa ikkunan tai sulkee niin kuuluu sellanen pitemmän päälle aika ärsyttävä doing ääni.
Äänet saat pois Järjestelmäasetuksista. Käyttötuntuma->Huomautukset ja valitulta sivulta Soittimen asetukset -lehti. Sieltä valitsee kohdan "Ei ääniä", jonka jälkeen KDE4-ohjelmat eivät enää päästele äänimerkkejä huomautuksille. Saman sivun Sovellukset-lehdeltä voi vaihtaa ohjelmakohtaisesti noita asetuksia halutessaan.

Lainaus
ja sit ois vielä toinenkin kysymys mikä askarruttaa, miksi ei ulkoinen kovalevy näy työpöydällä vaan joutuu kaivamaan dolphinin kautta auki sen, ubuntun puolellahan se tuli työpöydälle käynnistyksen/liittämisen jälkeen. 
Kehittäjät eivät ole laittaneet niitä ilmestymään työpöydälle ainakaan tällä hetkellä. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lainaus
ja sit vielä sellanen askarruttaa että miksi en pääse järjestelmän asetuksista sisäänkirjautumisasetuksia?
Näemmä ei ole vielä nykyään sitä nappulaa tuolla, josta saa pääkäyttäjätilan päälle. Kokeile kirjoittaa komentoriville tai alt+f2-laatikkoon "kdesu kcmshell4 kdm" (ilman lainausmerkkejä), jolloin salasanaasi kysytään ja asetukset pitäisi olla sen jälkeen vaihdettavissa.

Lainaus
niinkuin ehkä huomaattekin tää kde-maailma on mulle aika uus ja outo...  :D
Ei se mitään, kysymällä ja käyttämällä oppii. Kysy pois vain, jos herää muitakin kysymyksiä.

13
Pelit / Vs: Tce
« : 05.06.08 - klo:02.51 »
Hrm, valittaa että pitää olla Enemy Territory Quake Wars? ET:QW on täysin eri peli kuin Wolf:ET, johon tuo True Combat: Elite -modi löytyy. Onko sinulla nyt sitten ET vai ETQW asennettuna? Versiosta päätellen ET, mutta laita se virhetuloste kokonaisuudessaan tänne, niin katsotaan tarkemmin..

Ps. Voisit vaihtaa otsikon paremmaksi tyyliin "True Combat: Elite -ongelma" tmv.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kysy - vastaa
« : 13.05.08 - klo:17.21 »
Tämmöinen pikkukysymys muistui mieleeni...

Minkä takia Hardy tunnisti IDE-levyn SCSI-levyksi (sda) puhtaassa asennuksessa, kun vielä Feisty ja Gutsy tunnistivat sen ihan IDE-levynä (hda)?
Ihan yleistä Linuxien kanssa, käytännön merkitystä ei juuri ole.
Aika heikohko vastaus tuohon kysymykseen...

Joka tapauksessa, muistelisin kuulleeni jossain, että tuo on uusien ytimien muoto (sdX) ilmaista myös PATA-levyt. Ja käytännön merkitystähän tällä voi olla, jos jotkut ohjelmat on määritelty käyttämään suoraan noita /dev/hdX-muotoja.

15
KDE:n ikkunaohjelma (KWin) ei ole jostain syystä käynnistynyt. Pystyisitkö koittamaan sen käynnistämistä konsolista komennolla:
Koodia: [Valitse]
DISPLAY=:0 kwin
ja katsomaan tuleeko jotain virheilmoituksia? Tietysti olisi hyvä saada ne virheilmoitukset tännekin näkyville, jotta voitaisiin auttaa paremmin.

16
Voi olla, että Kubuntu hakee liian harvoin tuoreet käännökset KDE:ltä?
Tämä voi tosiaan olla Kubuntun ongelma. Jos johonkin väliin löydän tarpeeksi luppoaikaa, niin lupaan tehdä asennusohjelman, jolla saa helposti asennettua uusimmat käännökset omaan järjestelmään.

Lainaus
- käännä msgfmt:llä käännöstiedosto .mo-muotoon
Tämä tapahtuu siis komentamalla
Koodia: [Valitse]
msgfmt tiedosto.po -o tiedosto.mokonsolissa.

Lainaus
- kopioi vanhan .mo-tiedoston paikalle (locate auttaa löytämään)
Hakemisto näille .mo-tiedostoille löytyy komentamassa konsolissa
Koodia: [Valitse]
kde4-config --path locale
/home/tpr/kde4/share/locale/fi/LC_MESSAGES/konsole.mo
Lainaus
- testaa
Muista käynnistää ohjelma suoraan konsolista tai vaihtoehtoisesti käynnistää KDE uudestaan, sillä muutokset eivät muuten välttämättä tule käyttöön.

Lainaus
- lähetä po-tiedosto zipattuna käännösprojektin vetäjälle
Toinen vaihtoehto on lähetää podiff-komennon tulostus käännösprojektin vetäjälle. Podiffiä käsketään näin:
Koodia: [Valitse]
podiff vanha_kaannostiedosto.po uusi_kaannostiedosto.po
Lisäksi perään voi lisätä putkituksen, jolloin tiedoston liittäminen sähköpostin kylkeen on helppoa:
Koodia: [Valitse]
podiff vanha_kaannostiedosto.po uusi_kaannostiedosto.po > /home/username/kde-kaannokset/ohjelma_$(date +%F).po

EDIT: linkki podiff-ohjelman sivulle.

17
Rivitykset metsässä. Tulee Hardy-3.5.9:n system settingsistä painettaessa ok/toteuta/tms -nappulaa.
Korjattu tulevaan KDE:n 4.1-versioon.

K-menussa lukee 'Strigi - Desktop search'
HP:n printterityökalujen nimiä/kuvauksia ei ole käännetty.
Näitä ei enää trunkista löytynyt, joten en korjannut.

Pelien kategoria on lontooksi: 'Arcade'

Lainaus
Desktop Effects
Oli jo aiemmin suomennettu työpöytätehosteiksi, mutta korjasin muualta löytyneet työpöytäefektit myös noudattamaan samaa nimeämistä.

Lainaus
Hardware Drivers Manager
HP Printer Toolbox
Näitä ei myöskään löytynyt, ovatkohan Ubuntun omia viritelmiä?

Lainaus
KSystemLog Logs viewer
Nyt on käännetty.

Lainaus
Siitä täytyy nostaa hattua että System Settings näyttäisi olevan ainakin ikonit jo saatu suomeksi, välilehtien nimet (general, advanced) on vielä tosin lontooksi..

Ja System Settingsin se 'omat tietoni' -kohta joka on lontooksi ehkä info, on käännetty 'ohje'. Pitäisi siis olla joku 'tietoni' tms..
Itselläni on kaikki kuvakkeiden nimet suomeksi kuten myöskin välilehtien nimet. Joissain asetuspaneeleissa (kuten esim. Nepomukin) löytyy vielä englanninkielisiä kohtia. System Settingsin "Omat tietoni"-kohta on tällä hetkellä käännettynä "Minä", joka ainakin omasta mielestäni toimii varsin hyvin tuossa.

Tiedosto -valikossa on enkuksi 'Merge wallet..', suomeksi 'Lomita lompakko..'

Olisikohan oikeampi yhdistä lompakot tms?
Korjattu 4.1-versioon.

Kiitoksia kovasti ilmoituksista.

18
- Katapult
Mitä vikaa KRunnerissa on? Väärä oletusnäppäinyhdistelmä? :)
Lainaus
- pikanäppäin työpöydän esiintuomiselle
Tähän en kyllä tähän hätään keksi heti vastausta, mutta katsotaan.
Lainaus
- keino poistaa työpöydän kuvakkeiden kautta ko. tiedosto, ei pelkästään kuvaketta työpöydältä
Tällä hetkellä ei taida löytyä mahdollisuutta, mutta sähköpostilistoilla on ollut kyllä jotain asiaan liittyvää esillä.

Lainaus
- mahdollisuus tarttua myös maximized-ikkunoiden reunoihin hiiren kursorilla
Muokkaa ~/.kde4/share/config/kwinrc-tiedoston Windows-alakohtaa ja lisäät sinne seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
MoveResizeMaximizedWindows=true
Tämän jälkeen käynnistät KWinin uudestaan tai käyt vaihtamassa ikkunareunusta. Tai ainakin tulevassa KDE 4.1:ssä on mahdollisuus vaihtaa sitä myös valitsemalla seuraavan asetuksen päälle:
järjestelmäasetukset -> Ikkunoiden käyttäytyminen -> Siirto -> Suurennettua ikkunaa voidaan siirtää ja sen kokoa muuttaa

19
Hmm, juu. Sama ongelma näyttäisi olevan omalla koneellanikin, muttei nuo prosenttimerkit käännöstiedostoista ainakaan tule. Pitänee tutkia asiaa tarkemmin jossain vaiheessa...

20
Binäärin nimi on systemsettings, tosin sen sijainnista en Ubuntun paketoinneissa uskalla sanoa mitään. dpkg -L systemsettings-kde4 luetteloi kyseisen paketin sisällön konsolista ajettaessa. Eli voisit koittaa vaikka tämmöistä: "dpkg -L systemsettings-kde4 | grep bin", joka näyttää kaikki bin-hakemistoissa olevat tiedostot. Voi myös olla, että jos KDE3:n ja KDE4:n systemsettings on samalla nimellä, jolloin homma hieman vaikeutuu...

Sivuja: [1] 2 3 ... 16