Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teprrr

Sivuja: 1 ... 14 15 [16]
301
Ajattelin kirjoitella tämmöisen pienen ohjeen konsolihirmuille, kun aiheesta ei vielä näyttänyt kirjoitelmia löytyvän.

Wajig on siis käyttöliittymä erinäisille Debianin hallintajuttuja tekeville ohjelmille, joita Ubuntussakin Debian-pohjaisena käytetään. Näihin ohjelmiin sisältyvät mm. apt-get, dpkg, apt-cache ja joitain muitakin. Mikä Wajigista tekee sitten niin kivan on se ettei aina tarvitse muistella mitä milläkin softalla tehdään (vaikka perusjutut nyt muistaakin pienen käytön jälkeen) sekä sudon automaattinen käyttö tarvittaessa.

Kun halusit ennen asentaa paketin, teit näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install <paketti>Mutta nyt sinulta säästyy vähän vaivaa ja sama onnistuu tällä tavalla:
Koodia: [Valitse]
wajig install <paketti>
Muita paketinhallintaa liittyviä komentoja ovat wajig download (lataa paketin, muttei asenna), wajig reconfigure (suorittaa "vaikeasti" muistettavan dpkg-reconfigure:n paketille) ja wajig reinstall (sama kuin apt-get --reinstall install <paketti>). Monet apt-cachen ja apt-getin toiminnot siis menevät suoraan wajigiin sellaisinaan.

Kun haluat etsiä pakettia, niin ennen teit näin:
Koodia: [Valitse]
apt-cache search <hakusanat>Ja Wajigin kanssa sama onnistuu näin:
Koodia: [Valitse]
wajig search <hakusanat>
Ja monille valmiiksi käännettyä Ubuntun ulkopuolista softaa käyttävälle on tuttu ilmoitus puuttuvast kirjastosta. Noh, wajig whichpkg <tiedostonimi> pelastaa. Lisäksi Wajig osaa käynnistellä ja sammutella palveluita (wajig start, stop, restart), jos ei halua/jaksa kirjoitella rimpsua /etc/init.d/palvelu start,stop,restart. Paljon muitakin komentoja löytyy, mutta eiköhän näillä pääse jo alkuun. wajig list-commands luettelee kaikki komennot, joten jos kiinnostusta löytyy niin siitä vaan katselemaan.

302
Ubuntu tietokoneissa / Re: Mitä ihmettä tekee Ubuntulla
« : 30.12.05 - klo:04.38 »
X:n ajaminen roottina vasta tyhmää onkin.
Kyllä X:ää (palvelinta) yleensä roottina pyöritellään, kuten ainakin tässä minun Ubuntussani oletuksena. Asiakasohjelmat sitten asia erikseen...

303
Ja kun puhutaan kääntämisestä, niin Lokalisointi.orgia ei voida jättää mainitsematta. IRCNetin #lokalisointi-kanavalta löytyy tällä hetkellä KDE:n, Gnomen, Firefoxin, OOo:n, useiden distrojen ja GNUTP:n kääntäjiä, joten tervetuloa vaan kanavalla juttelemaan.

304
Ubuntu käyttää sudoa normaalin root-tunnuksen sijaan ja Kubuntun virittelemässä kdeaskpasswd:ssä saattaa olla joku bugi, joka tuon aiheuttaa.

305
Täälläkään päin ei toimi, mutta olen käyttänyt miniversiota sen sijasta saldon katsomiseen. Se löytyy osoitteesta http://mini.sampo.fi. Nyt ovat muuten uudistaneet tuota hommaa niin, että tunnusluvun joutuu iskemään esim. jos haluaa saldon tarkastaa...

Sivuja: 1 ... 14 15 [16]