Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teprrr

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16
21
Juu, Qt:n alien-widgetit aiheuttavat ainakin noita epämääräisiä viivoja, tosin en tiedä koskeeko ne ollenkaan Qt 4.3-sarjaa enkä osaa enempää asiassa valitettavasti neuvoa. :(

22
Tulipas tehtyä korjauksia useisiin paketteihin. Merkitsin kommenttini Teemu-nimellä ja päivämäärällä, joten minua saa tökkiä täällä foorumillakin tekemistäni virheistä :-)

23
Onko kyse ikkunareunuksen teksteistä? En ole itse kyllä täysin samanlaista nähnyt, mutta hieman toisenlaisen ongelman otsikkopalkin kanssa, joka saattaa ehkä olla aiheeseen liittyvä. Omassa tapauksessa ikkunan koon muuttaminen "kopioi" ikkunapalkin näppäimien kuvat useampaan kohtaan sotkien palkkia. Tämä ongelma on korjattu Qt4.4rc1:ssä, jonka Ubuntun pakettivarastossa mukanaolosta en valitettavasti osaa sanoa.

24
Tulipa päiviteltyä kdebasen käännöksiä myös aika paljon, ohessa linkki mitä on muuttunut:
http://lists.kde.org/?l=kde-commits&m=120751256813710&w=2

25
Onko kokemusta, oletteko syöttäneet reittejä muiden käyttöön?
Millä laitteilla olette kokeilleet?
Olen jonkun verran kokeillut. Kerännyt hiukan dataa lähinurkilta sekä Nokian N810-tabletilla että FICin Neo1973-puhelimella. Noista Neo saa paljon nopeammin GPS:ltä fiksit eli tuttavallisemmin löytää sijainnin; N810:n GPS:n kanssa saattaa joutua odottelemaan paikallaan pitkäänkin. Josmilla olen sitten hoitanut paikkojen muokkauksen.

Lainaus
Omia reittejä voi käydä ajelemassa ja sittemmin lähetellä niitä tuonne, muokata tiedot ajan tasalle (katujen nimet jne jne). Tai latailla toisten reittejä, vaikka fillarireitti Joensuusta.
http://www.openstreetmap.org/traces
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Beginners%27_Guide
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Main_Page
Kannattaa sitten muistaa, ettei karttoja saa kopioida muista karttalähteistä, kuten ei katujen ym. nimiäkään. Tässäpä vielä pari linkkiä aiheesta:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Fi:Main_Page (suomenkielinen etusivu, sisältää linkkejä myös muihinkin suomenkielisiin artikkeleihin)
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/WikiProject_Finland (Suomen OSM-projektisivu)
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/JOSM-opas (suomenkielinen opas JOSM:in käyttöön)

26
Joo, kyllä oli demoissa Makefile:kin, mutten vaan osaa.  :-\

Tosin osasyyna on tietenkin liian uusi kerneli, mutta kuitenkin ...

Tarvitseisin oppaan kääntämisestä – tai ainakin kernelmodulien kääntämisestä.
Sinun pitää lisätä oikea include-polku kääntäjälle laitettavaksi. Ja tietysti pitää olla myös kernelin otsikkotiedostot asennettuina, jotta ne löytyvät. Olisikohan niin, että esimerkki-Makefilessä käytetään suoraan esimerkiksi polkua /usr/src/linux, jonka alta etsitään ja se ei sinulla osoita oikeaan paikkaan?

27
Noniin, korjasimpa kaikki Riston mainitsemat kohdat sekä paljon muutakin. Mm. Konquerorin pitäisi olla nyt kokonaan käännettynä, tosin osa käännöksistä tulee muualta kuin itse Konquerorin käännöstiedostosta, joten kääntämättömiä voi näkyä vieläkin. Tässäpä vielä linkki commitiin. Kiitoksia kaikille ilmoittajille, eiköhän tästä vielä hyvä tule 4.1:een mennessä :)

No hyvä että tämmöinenkin ketju, raportoin sitten sen minkä jo tuonne toisaalle:

K-valikko -> Sovellukset -> Pelit -> Toimintapelti  :D
Korjattu. Kiitoksia ilmoituksesta, korjasin myös samalla muidenkin kategorioiden nimiä.

Kalenterissa (kun klikkaa alapalkissa olevaa kelloa) on perjantain kohdalla päivän lyhenteenä "oe" eikä "pe".
Korjattu, kiitoksia.

28
Tehdäänpä tästä ohimennen uusi ketju KDE-käännöskukkasille jotta ne, jotka KDE:n kääntämistä harrastavat löytävät 'omansa' helpommin.
Hienoa, ehdottomasti hyvä idea :)

Lainaus
Kävin #lokalisointi@ircnet -kanavalla kääntymässä ja sain kuulla että KDE4:n ei ole vielä kauhiasti panostettu, tästä syystä moni ohjelma on vielä täysin enkuksi (Adept, Network Manager jne..) eli kaikkea kääntämätöntä ei kannata luetella. Niinpä tässä vaiheessa ei kannattane juuri muita kuin käännöskukkasia raportoida.
Joo, KDE4:n kääntämistä ei ole vielä hirveämmin aloiteltu ja tällä hetkellä tavoitteena olisi KDE4.1. Puuttuvista käännöksistä ja erityisesti käännösvirheistä kannattaa ja pitää mainita, jotta niitä voidaan korjailla.

Sivuhuomautuksena ajattelin mainita, että Adept ja Network Manager eivät ole KDE:n ohjelmia vaan Ubuntun lisäyksiä, joten niiden kääntäminen kannattaa hoitaa Launchpadin kautta.

Lainaus
* Kubuntu daily build (noin viikon vanha), alkuvalikossa kääntämättömiä kohtia (kts liitetty kuva)
Tämä löytynee Launchpadista jostain sillä ei ole KDE:n vaan Ubuntun käännöksiä.

Lainaus
JÄRJESTELMÄASETUKSET
 *  Verkko & Yhteydet - osastossa on ikoni 'Jaetaan'. Luultavasti ollut alunperin 'Shares' ja kääntyisi siitä ehkä Jaot tai Verkkojaot tms.
 * Lisäasetukset-välilehdellä on ikoni 'Tukeva'. Takaa joka tapauksessa löyty 'Hardware Integration Configuration' (eli Hal, networkmakager ja blueZ-configuraatiot). Tuo 'Tukeva' -nimi ei ehkä ole näille kuvaava :)
 * Ikoneista kääntämättä näyttää olevan 'KDE Resources' ja 'KDE Wallet'
Nämä ovatkin jo tiedossa, mutta en ole (eikä näemmä kukaan muukaan) ehtinyt korjaamaan. Koitan löytää päivemmällä aikaa, että saisin ainakin nämä mainitut virheet korjattua.

Lainaus
K-VALIKKO
 * Tietokone -osaston alta löytyy 'PC Floppy Drive'

KONQUEROR
 * Asetukset -> 'Configure Spell Checking' kääntämättä
 * Menussa yhtenä kohtana on 'Window'
 Popup-ikkunoita en tarkastanut.
Kiitoksia näistäkin, en luultavasti ala erikseen näitä korjailemaan vaan ne korjataan sitten, kun kyseisten ohjelmien käännöksiä katsotaan lävitse. Tuo "PC Floppy Drive" on luultavasti myös esillä erittäin monessa muussakin paikassa ja se tulee luultavasti kdelibsin käännöksistä, joka on prioriteeteissä korkealla.

Mutta toivottavasti kaikki laittavat nyt tänne säikeeseen tulemaan löytämiänsä ongelmia, niin niiden korjaaminen on myös helpompaa kääntäjille. Kiitoksia hyvästä aloituksesta :)

29
Yleistä keskustelua / Vs: Acid3 testi julkastu
« : 06.04.08 - klo:04.15 »
Näyttää tällä hetkellä KHTML:llä piirtävän jo noita laatikoita entisen sotkun sijaan eli edistystä on tapahtunut :). Tässäpä tilanne eiliseltä iltapäivältä (2008-04-04 13:46:09 +0300, r793546) KDE:n trunkista (eli tulevasta 4.1:tä):


Linkki kuvaan

Tänään on myös KDE:n "bug day", jonka tarkoituksena on isommalla porukalla havaita vikoja, vahvistaa että ne ovat vielä olemassa ja näin yrittää helpottamaan kehittäjien elämää. Tänään keskitytään erityisesti Konquerorin vikoihin ja suurella todennäköisyydellä myös KHTML-ongelmia koitetaan ratkaista. Koitan muistaa päivitellä tänne uuden Acid3-tilanteen illalla, jos "arvosana" on muuttunut päivän aikana. :)

30
Pelit / Vs: BananaBALLS
« : 06.04.08 - klo:04.01 »
Samantyylinen peli löytyy (tulevaisuudessa) KDE:n kdegames-moduulista ja se tullaan julkaisemaan 4.1-julkaisun yhteydessä. Kollision-nimisen pelin ideana on juurikin väistellä yhdellä pallolla muita palloja, jotka liikkuvat pelikentällä. Mutta pidemmittä puheita tässäpä kuva aiheesta:


Linkki kuvaan

31
Laitealue / Vs: nokia & bluetooth -kyselyä
« : 05.01.08 - klo:21.20 »
Jos tuo N70-malli on S60v3-sarjaa, niin onnistuu valmitsemalla puhelimen Yhteydet-valikon alta kohdan datakaapeli, josta sitten vaihtaa datakaapelitilan tiedonsiirroksi. Tämän jälkeen puhelin näkyy ihan normaalisti massamuistina koneelle. Tämä tietysti vaatii sen, että sinulla on datakaapeli koneen ja puhelimen välille, mutta tuolla tavalla se ainakin omalla Nokian E50-luurilla toimii.

32
Voisin olla jo melkein valmis siirtymään, jos vain tuo plasma hommeli (paneelissa ja valikosssa) antaisi hieman myöden muutenkin kuin jotenkin ilmeisesti guruilemalla.
Juu, tällä hetkellä ei ole mitään asetusdialogia tai vastaavaa paneelille. Valikolle näyttäisi löytyvän hulppeat kaksi asetusta: näkyvissä olevien kohtien määrän määritykseen ja välilehtien vaihtamiseen silloin, kun hiirtä liikutellaan kuvien päällä. Wanhasta valikosta tykkääville muuten tiedoksi, että nykyään löytyy Plasma-pohjainen vanhaa tyyliä mukaileva valikko.

Lainaus
Saapas nähdä, että miten nopeasti  tänne sidin puolelle KDE 4 tullaan pakkaamaan oletusarvoisesti KDE:nä. Taitaa siinä sivussa lähteä KDE 3 alta (kääks ainakin Kaffeinelle TV:n katselun osalta täytyy keksiä korvike  :-X). Elämme pian paniikin sekaisia aikoja, ehkä.
Kyllä varmasti KDE3:n kaffeine toimii ihan hyvin KDE4:n sisällä ja distrot varmasti myös jakavat sitä näin. Sovitus on kuitenkin ymmärtääkseni jo alkanut, että saas nyt nähdä milloin julkaisevat jotain lisätietoja aiheesta.

Lainaus
Tuossa blogissa esitellään KDE 4 ohjelmia
http://introducingkde4.blogspot.com/
Kiitoksia linkistä, ei olekkaan tullut aiemmin vastaan. Pistetään talteen.

33
Yleistä keskustelua / Vs: KDE4..
« : 20.12.07 - klo:01.30 »
Enemmänkin huolissani siitä, sortuuko FOSS-yhteisö samaan kuin eräät nimeltämainitsemattomat kaupalliset toimijat: myy lähtökohtaisesti tuotetta, jota ei ole tarkoitettukaan käytettäväksi ennen muutaman lisäversionumeron ”päivityksiä”.
Tällä hetkellä KDE4:n kanssa on vähän ollut muna-kana-ilmiötä havaittavissa. Koska mitään julkaisua ei ole vielä tehty eivät kehittäjät ole siirtyneet kehittämään KDE4:n suuntaan ohjelmiaan. Toisaalta taasen julkaisun liiallinen pitkittäminen ei ainakaan edistäisi muunnosta, vaan tuleva KDE 4.0 tullaan julkaisemaan niin, ettei kaikki ohjelmia ole vielä sovitettu KDE4:lle, mutta kukaan ei tietystikään estä käyttämästä KDE3:n versioita niistä ohjelmista. Itse ainakin odottelen kovasti julkaisua, sillä sen jälkeen alkaa varmasti kehitystä tapahtumaan nykyistä voimakkaammin myös käyttäjille näkyvissä asioissa. Tällä hetkellä esim. Plasman kanssa vielä hiotaan teknisiä yksityiskohtia ja perustuksia, joiden varaan rakentaa.

34
Yleistä keskustelua / Vs: 13 syytä miksei linux yleisty
« : 28.11.07 - klo:21.34 »
Näppituntuma on minullakin samanlainen. KDE:ssa on valtava määrä tekstiä, ja jo yhden laajemman ohjelmiston suomentaminen loogisesti on aikaaviepää. Pitäisi osata sekä englantia että suomea hyvin, hallita pilkutussäännöt, tuntea erityisalan terminologiaa ja käytäntöjä... lisäksi välillä alkutekstienkin laatu on varsin vaihtelevaa.
Jeps, tämä on suuri ongelma ainakin KDE-projektilla tällä hetkellä, ettei suomentajia ole tarpeeksi. Saa nähdä saadaanko suomenkielisyyttä edes vielä KDE 4.0:aan ollenkaan mukaan.

Lainaus
Itse otin vasta kesällä härkää sarvista kiinni ja vaihdoin suomennettuun KDE:hen. Sen jälkeen olen pyrkinyt lähettämään aina korjaustiedostoja lokalisointiprojektille kun jonkun  ohjelman suomennos on ylittänyt ärsytyskynnykseni.
Hienoa ja tervetuloa vaan mukaan. Jos et jo ole irkissä kanavalla #lokalisointi, niin sinne kannattaa liittyä. Sieltä löydät muidenkin avoimen lähdekoodin ohjelmien kääntäjät :-)

35
Jeps, pitäisi onnistua ihan adblock-suotimilla.

36
Vilkaiseppas KMailin saetuksien Muut-"välilehteä" ja sen IMAP Resource folders -asetusryhmää. Jos sinulla ei ole käytössä sähköpostille mitään groupware-järjestelmää (kolab, exchange, opengroupware tmv.) esim. työn takia, niin ota ruksi pois kohdasta "Use IMAP resource folders".

Jostain syystä KNotes siis yrittää kirjoittaa noita viestilappuja etäpalvelimelle, tai näin arvelisin... Tosin voipi myös olla, ettei sinulla ole oikeus kirjoittaa ~/.kde/share/apps/knotes/notes.ics-tiedostoon tai samassa hakemistossa sijaitsevaan notes-hakemistoon.

37
Laitealue / Vs: Neo1973 / OpenMoko - mistä saa?
« : 14.11.07 - klo:03.18 »
Minua kyllä kiinostaisi tuo joulukuun malli jos sen saisi pikkusen halvemmalla. ;D Ja tietysti kiinostaa mitä siinä ensi vuoden mallissa on uutta! :) Jos siiinä on vain 3G tai jotain semmoista niin ei paljon kiinnosta, mutta isompi näyttö yms. kylläkin. Tosin hinta tietysti nousee joten joutuisi säästämään enemmän.
Se ensivuoden malli on suurinpiirtein sama kuin tämä nykyinenkin, mutta siihen tulee Wlan, nopeampi prosessori (233MHz (vaiko 266MHz, evm) vs. 400MHz). Ohjelmisto toki päivittyy, mutta sen nyt pystyy päivittämään luultavasti tähän vanhempaankin malliin myös.

3G:tä tai muuta vastaavaa ei taida olla tulossa lähiaikoina kuten ei myöskään isompaa näyttöä. Vaatisi puhelimen uudelleensuunnittelua.

38
Laitealue / Vs: Neo1973 / OpenMoko - mistä saa?
« : 14.11.07 - klo:03.16 »
kyllä sen OpenMind:ssa olleen kaverin mukaan puhelin toimii ja sillä toki näin ollen voi soittaa.
Onhan tui puhelin - sen eka malli - ollu myynnissä jo kesästä alkaen. Neo1973.
Noh, miten sen nyt ottaa... Softa oli aika heikolla tasolla ainakin vielä pari-kolme viikkoa sitten, kun viimeksi kokeilin. Soittaminen onnistui kyllä jo kolmannen rebootin jälkeen... Toki Qtopian asentamalla soittaminen ja moni muukin asia toimi ihan hyvin. Mm. toisesta kännykästä tuli lähetettyä BlueToothin yli kuvaa Neoon ja rajattua sitä ym. mukavaa :)

Lainaus
OpenMind:ssa oli kuvat olevasta ja joulukuussa tulevasta sekä ensi vuoden paljon monipuolisemmasta mallista.
Se ensi vuoden malli ei enää oo nykyisen 'saippuan' mallinen, vaan paljon kulmikkaampi.
Tuleva monipuolisempi malli siis sisältää mm. WLANin, jota ei tämän hetkisissä Neoissa vielä ole, mutta sen muodon pitäisi ymmärtääkseni pysyä samana.

Mutta eipä siinä, ihan mukavalta värkiltä tuo pikakäytöllä vaikutti. Pitänee kirjoitella vähän lisää juttua sitten, kun pääsee testaamaan arkikäytössä tuota myöhemmin.

Tässäpä vielä linkki tuohon Neo-Qtopiaan: http://wiki.openmoko.org/wiki/Qtopia_on_Neo_1973. Kyseinen sivu näyttäisi myös sisältävän muutaman kuvakaappauksenkin tuosta, mutta näyttävät kuvat olevan kohtuullisen huonolaatuisia..

39
Asensin tuon pelin filefrontista. Oon toiminu ohjeiden mukaan mutta jämähtää siihen kun pitäisi purkaa tiedostoa.
Pääte ilmoittaa että sh: Can't open /home/johannes/pelit/americasarmy/armyops250-linux.run

Kiitos vastauksista etukäteen.


Olet ilmeisesti yrittänyt käynnistää tuota näin?

Koodia: [Valitse]
$ chmod +x armyops250-linux.run
$ ./armyops250-linux.run

Jos olet, niin kokeileppa kirjoittaa tuon suorituskohdan (sen missä ei ole chmodia...) sijaan näin:
Koodia: [Valitse]
$ bash armyops250-linux.run

Jos lähtee noin toimimaan, niin vika on siinä, että Ubuntu on vaihtanut /bin/sh-symlinkin bashin sijasta uusimmissa julkaisuissa dashiin ja monet asennusskriptit käyttävät hyväkseen bashin skriptaussyntaksia ja -ominaisuuksia...

40
Pelit / Vs: Xmoto nettiin
« : 06.11.07 - klo:18.15 »
Jos sinulla on ollut aiemmin joku vanhempi versio X-Motosta asetettuna, niin se saattaa yrittää hakea vanhoilta kotisivuilta noita tietoja. Eli kokeiles siirtää ~/.xmoto/config.dat väliaikaisesti toiselle nimelle ja kokeile uudestaan.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16