Kirjoittaja Aihe: Kotoistuswiki - http://wiki.lokalisointi.org  (Luettu 2045 kertaa)

wicke

  • Vieras
Kotoistuswiki - http://wiki.lokalisointi.org
« : 29.07.08 - klo:11.23 »
Huomaan, että kääntämisestä kertovaan wiki-sivuun on lisätty linkki myös tuonne. Rupesin vain miettimään tuota käännösehdotusten tekemistä. Kun wikissä ei juuri ole liikettä, käännösehdotuksista ei äänestetä ja tuon wikin sanakirjan koko ei kasva, jolloin siitä ei juurikaan ole hyödynnettäväksi. Jos taas uusien termien käännökset ja käännösehdotukset ilmoitettaisiin aina tuonne ja esim. lokalisointi.org:in sanakirjasta puuttuvia sanastoja tuotaisiin tuonne wikiin, niin ne löytyisivät yhdestä paikasta. Toimintamalli on kyllä hieman epäselvä, mutta asioista voi ottaa selvää ja ehkä jopa ehdottaa tuon sivuston dokumentaation parantamista tai toimintaperiaatteen muuttamista.

En myöskään löytänyt Gnome:n ja KDE:n itse pitämiä sanakirjasivuja enää mistään. Onko sivut lopetettu, osoiteet salaisia vai enkö vain löydä niitä.

teprrr

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 304
    • Profiili
Vs: Kotoistuswiki - http://wiki.lokalisointi.org
« Vastaus #1 : 30.07.08 - klo:04.39 »
Ainakin KDE:n käännösryhmän käyttämä (erittäin alkeellinen) sanasto löytyy täältä: http://kde-fi.org/terms.php. Gnomen käännösryhmän käyttämä löytyi täältä, mutta se on joko siirtynyt tai sitä ei ole enää olemassa: http://www.gnome.fi/cgi-bin/sanakirja.cgi. Täältä löytyy lisätietoa sanastoista: http://www.lokalisointi.org/sanakirja/.

Oli miten oli, laitoin viestiä eteenpäin ylläpitäville tahoille, katsotaan miten asia lähtee liikahtelemaan. Lokalisointi-Wikin ongelmana on tietääkseni ollut se, ettei innokkaita termien kanssa avustajia ole ollut eikä kääntäjiä ole kiinnostanut tai heillä ei ole ollut aikaa värkätä kyseisen wikin kanssa.