Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teprrr

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16
41
Laitealue / Vs: Ubuntu ystävällinen tulostin
« : 29.09.07 - klo:13.50 »
Noh, tuli tuo Samsungin ML-2010 ja kyllähän sitä taas sai säätää, että lähti toimimaan.

Ensiksikään udev ei halunnut luoda oletuksena /dev/usblp0:aa, joten CUPS ei tunnistanut koko tulostinta ollenkaan. Noh, pieni muokkaus /etc/udev/rules.d/60-symlinks.rules-tiedostoon (lisäsin rivin BUS=="usb", KERNEL=="lp[0-9]*", SYMLINK+="usb/%k") ja sitten CUPS löysi tulostimen hyvin. Mukana tulevalla gdi-ajurilla tulostukset menivät osittain sivuun paperista, joten päätin hakea splixin. Feistyn mukana tuleva Splix ei näyttänyt toimivan, mutta uudemmassa splix-paketissa oli korjattu kyseinen ongelma tällä tulostimella.

Nappasin sitten uuden paketin Launchpadin sivulta, joka oli Gutsylle, ja --force-dependsin avulla pakotin sen asentumaan. Ja tadaa, kaikki toimi niin kuin pitikin. Ehkäpä Gutsyssä kaikki toimii suoraan toisin kuin tässä omassa Dapper->Edgy->Feisty-systeemissä, joka on muutenkin vähän rikkinäinen.

42
Laitealue / Vs: Ubuntu ystävällinen tulostin
« : 26.09.07 - klo:03.39 »
Itse laitoin myös tilaukseen tuon Samsungin ML-2010:n ja nyt odotellaan milloin postimies sen toisi. Kirjoittelen sitten tännekin asiasta, jos siitä ylipäänsä on mitään kirjoiteltavaa :)

43
Pelit / Vs: ET-Quake Wars
« : 21.09.07 - klo:15.50 »
Eipä ole tullut testailtua, mutta muistaakseni he lupailivat myös demosta Linux-versiota jossain vaiheessa. Itse laitoin ihan ilman testiä ennakkotilaukseen, josko pääsisi joskus sitten pelaamaan kun saa uutta rautaa alle :)

44
Yleistä keskustelua / Vs: jälleen kerran... GPL vs BSD
« : 12.09.07 - klo:04.33 »
Ei, vaan tarkoitin että avoimen koodin tekijöiden pitäisi vetää yhtä köyttä. Eli siis sallia koodin lainaaminen ja kehittää yhteinen ja avoin lisenssi.
Tervetuloa kehittämään uusi lisenssi ja saamaan sille kannatusta (tai saamaan vanhalle samanlaiselle lisenssille kannatusta) niin, että moinen asia onnistuu :-)

45
Pelit / Vs: Bin/cue tiedostot
« : 05.09.07 - klo:02.10 »
Ware taitaa olla ainoata mitä ylipäätään BIN/CUE tiedostoina saa, joten en kommentoi.

Kaikki kunnialliset levykuvat ovat aina .iso muotoisia tietääkseni.

ei nyt ihan. iso-tiedostossa ei voi olla kuin yksi osio, eli esim. cd-audiota ja dataraidan sisältäviä levyjä (cd-extra, mixed mode sikäli kun sitä kukaan käyttää, ym.) ei voi tallentaan iso-muodossa.
Hmm, ehkäpä säikeen aloittaja valaisee meitä aiheesta, että mikä peli on kyseessä. Itse en ole kyllä tavannut kovin usein ilmaisia pelejä, joita levitetään levykuvina, mutta en kyllä mikään kovin aktiivinen pelaaja olekkaan. Levykuvina jaetut pelit kuulostavat vähän isommilta julkaisuilta, joten itsekin voisin mielenkiinnosta kyseistä peliä kokeilla :-)

46
Yleistä keskustelua / Vs: jälleen kerran... GPL vs BSD
« : 05.09.07 - klo:02.05 »
Ja Windowskäyttäjät nauraa... Ei mikään ihmekään, sillä mielestäni vaihtoehtojärjestelmien pitäissi olla toistensa puolella, ei toisiaan vastaan. Tämä on aivan naurettavaa.
Öö, eli pitäisikö avoimen koodin projekteilla olla mahdollisuus rikkoa muiden avoimen koodin projektien lisenssejä? Voithan tehdä oman lisenssin, joka sallii tuon ja koittaa saada sitten sitä leviämään ja poikkeuslauseet GPL:ään ja BSD-lisenssiin...

47
Laitealue / Vs: DVB toimii vain rootilla [ratkaistu]
« : 31.08.07 - klo:05.44 »
Vielä jos lisäisit [ratkaistu]-tägin otsikkoon, niin kaikki olisi hyvin :-)

48
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virustutkailu
« : 31.08.07 - klo:05.39 »
Esimerkiksi clamav on yksi virustorjuntaohjelma, joka löytyy suoraan pakettivarastoista.

49
No siinähän se vika oli. Taisi tosin olla buttonsize 0, mutta sama paikka, missä vika :D

Kiitos erittäin paljon, taas oppi hieman uutta :)
Jeps, jos olisi reippaalla päällä, niin tuosta kannattaisi ilmoittaa kyseisen ikkunakehystyylin kehittäjälle, jotta huomaisi korjata asian. Kyseessähän siis luultavasti joku pieni ongelma tyyliin nollalla jakaminen, joka on helppo korjata vaikka estämällä 1:tä pienemmät arvot tuohon asetusdialogiin.

50
Laitealue / Vs: DVB toimii vain rootilla
« : 29.08.07 - klo:16.00 »
Antaako groups sinulle ryhmäksi myös tuon? Voi olla niin, ettet ole kirjautunut uudestaan sen jälkeen, kun olet lisännyt itsesi kyseiseen ryhmään.

51
Paketti on ilmeisesti työn alla, muttei ole vielä päätynyt mihinkään pakettivarastoon, kts. http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=406992

52
Pitipäs ihan asentaa Polyester viestisi vuoksi ja taitaakin jäädä käyttöön vaihtelun vuoksi. Kokeile vaihtaa ~/.kde/share/config/kwinpolyesterrc-tiedostosta kohtaa TitleSize isommaksi, niin luulisi palautuvan normaaliksi.

PS. Ei muuten ole kovin hyvin tehty tuo always-on-top-painike. Ei näe ollenkaan suoraan onko se päällä vai ei...

53
Yleistä keskustelua / Vs: Näistä avautujista...
« : 29.08.07 - klo:06.35 »
2) saataisi Linux-versiot muutamista ohjelmista (mm. Photoshop)

Kuinka monella lopulta on näin kallista *) softaa käytössään?
*) http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/25595
Eipä tuo nyt niin hirveän kallis softa ole, jos sen avulla tekee rahaa...

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Suorituskyvyn analysointi?
« : 29.08.07 - klo:06.18 »
Aihetta sivuten, htop on ainakin omasta mielestäni mukavampi softa käyttöä ajatellen.

55

Ainoa ongelma on vaihtuva ip osoite. (kone sammutetaan yöksi) Rekisteröidyin dyndns palveluun ja asensin sovelluksen, mutta kuinka saisin sen toimimaan? MItä pitää tehdä netti sivulla ja mitä pitää tehdä asennuksen yhteydessä?
Oletko jo koittanut apt-cache search dyndns:ää? Itselläni se ainakin löytää useammankin mahdollisen ratkaisun tähän. ddclientiä itse olen muistaakseni joskus aiemmin Debianin kanssa käytellyt ja hyvin se ainakin silloin pelasi. dpkg -L kertoo sinulle, mitä tiedostoja kyseisessä paketissa on, jos olet sen asentanut. Sieltä /usr/share/docin alta löytyvät dokumentaatiot. Yleensä noissa on joku tekstitiedosto, jonne laitat tiettyjä tietoja omasta dyndns-tunnuksestasi ja se on siinä.

Lainaus
Toinen vaihto ehto on saada staattinen ip osoite toimimaan.
Ja tämä ei luultavasti onnistu, koska käyttämäsi IP tulee palveluntarjoajalta. Toki ISP:t yleensä tarjoavat lisäpalveluna staattisen IP:n mahdollisuutta, joka taasen maksaa jonkun verran kuussa lisää.

56
Lähinnä tarkoitan juuri tätä configure-make-install proseduuria, jota saisi selvitetyksi ja auki vähän paremmin. Yleensähän tämä vaan heitetään tyyliin: "käyt nyt sen paketin ja kirjotat tämän ja tämän" ja sitten puidaan pitkään, kun homma ei oikein toiminutkaan. Eli tähän tilanteeseen jos saisi lähinnä rautalanka opastuksen. Muut kielet ja muut proseduurit voi huoletta unohtaa. Opas olisi siis sille suurelle määrälle keskivertokäyttäjiä, mihin itsekin lukeudun, jotka haluaisivat svn:stä sen uusimman ja viimeisimmän version, niin ettei järjestelmä mene heti ensimmäisellä kerralla spagettimössöksi ja uudelleen asennukseen.
Heitetäämpä tähän sen verran, että yleensä se ./configure && make && make install -rimpsu toimii, tosin --prefixiä kannattaa configurelle kuitenkin tarjoilla. Jos halutaan asentaa ohjelmat samalla tavalla kuten Debian-pohjaisissa järjestelmissä on, oikea prefix on /usr. Lisäksi käyttäjä voi sotkea järjestelmäänsä ihan kivasti, kun menee asentelemaan versionhallinnan ulkopuolelle asioita. Tässä toki auttaa checkinstall, muttei sekään mikään hyvä ratkaisu ole.

Ongelmaksi tässä muodostuu yleensä se, että tarvittavia otsikkotiedostoja (header) ei ole asennettuna, eikä configure yleensä osaa suoraan kertoa mikä paketti pitäisi asentaa. Tässä vaiheessa pitäisi siis lähteä tutkimaan config.logia, josta selviää miksi kyseinen testi on epäonnistunut. Kun olen löytänyt esim. testin, joka ilmoittaa puuttuvasta headerista olen katsonut wajigilla sen, että mistä paketista kyseinen tiedosto löytyy. Tämän jälkeen vain apt-getiä ja eteenpäin.

Jos aletaan puhumaan pakettien teosta, niin siinä vaiheessa saa alkaa miettimään mitä paketteja kyseinen ohjelma tarvitsee käynnistyäkseen ja niin edelleen, eikä se enää olekkaan niin yksinkertaista.

Lainaus
tarkoituksena olisi juurikin hyvin perustavan tason opas kääntämiseen ja lähinnä tiedon keruuseen virhe-ilmoitusten kautta, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mihin ei. esim milloin tietää että ohjelma on todella kääntynyt kokonaan. nämähän voisi esimerkkien kautta yrittää selvittää.
Virheilmoituksiin on hyvä apu config.login lukeminen (configuren) tapauksessa. Lisäksi käännösvaiheen virheet erottuvat error-merkinnöillä, kunhan jaksaa ne sieltä kaiken muun tekstin seasta etsiä. Itse en kuitenkaan lähtisi mitään svn-checkoutteja suosittelemaan aloittelijoille vaan odottelisin niitä jonkun muun tekemiä paketteja, jos edes sittenkään experimentaalia softaa kannattaisi kokeilla.

57
lähdekoodista asennetun ohjelman uninstalloiminen on usein lähes mahdotonta ilman manuaalista väkerrystä, ellei ohjelmaa ole paketoitu siten, että se istuu nätisti distron paketinhallintaan. paketointi puolestaan vaatii aika hyvää käsitystä käännösprosessista, sekä tietty läjän distrospesifistä nippelitietoa. hyvin vaikea selittää kattavasti.
Tämän takia nuo omat viritykset kannattaakin asentaa omaan prefixiinsä. Esimerkiksi /opt:n alle johonkin sopivaan hakemistoon sekä asettaa ympäristö käyttämään niitäkin kirjastojen ja binäärien haussa. Näin koko höskä voidaan poistaa tarpeiden mukaan. Tietenkään tämä ei poista sitä ongelmaa, että haluttaisiin poistaa vain yksi ohjelma sieltä joukosta, jos Makefilejä ei haluta säilyttää.

Lainaus
versionhallintajärjestelmiäkin on liikkeellä lukemattomia ja monet niistä toimivat hyvinkin toisistaan poikkeavalla tavalla. sinänsä versionhallintajärjestelmien tunteminen ei varmasti ole haitaksi kenellekään vaikka ei ohjelmistokehitystä tekisikään, käyttökohteita kyllä löytyy, mutta jo pelkästään yhden versionhallintajärjestelmän kattava esittely on helposti kirjan mittainen.
Jeps, no yleensä ne versionhallintojen copy&paste-tyylillä toimitetut komennot pelaavat, kunhan vain tarvittava asiakasohjelma on asennettuna, joten tämä ei niin suuri ongelma ole.

Lainaus
no, en minä sano, etteikö tuo voisi olla mahdollista. ihmiset ovat toteuttaneet yksinään paljon suurempiakin projekteja. sanonpahan vaan, että tuossa tosiaan on haastetta, jos siitä halutaan joka aihealueelta kattava ja siihen halutaan sisällyttää kaikki. varsinkin jos se pitää vielä suunnata aloittelijalle jolla ei ole mitään käsitystä mistään noista osa-alueista.
Tästä olen samaa mieltä. Jos ei oikeasti halua opetella järjestelmän toimintaa, niin kannattaisi mielummin vaan odotella, että joku tekee ko. softalle toimivan paketin.

58
Kiitoksia huomautuksesta, laitoimpa blogin Akregatoriin ja seuraukseen. Vaikuttaa mielenkiintoiselta projektilta, kiva nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

PS. onko lähdekoodi jossain saatavilla? Ei ainakaan kovin esillä ollut tuolla.. Ehkä joku innostuisi auttamaan sinua projektissasi, sillä yhden miehen projektina tuommoinen on aika laaja :)

59
Kiitoksia videoista ja muusta. Itse bongasin Assemblixin joko irkistä tai tältä foorumilta ja mukavilta näyttivät uusimmat jutut. Pitääpi katsella ne lävitse sitten, kun aikaa löytynee tarpeeksi.

60
Saattaa olla vikaa antennissa/lähetyksessä. Onko tuo ennen toiminut ihan hyvin? Jos ei, niin saattaa olla myös jotain häikkää ajurissakin.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16