Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teprrr

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
61
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 21.08.07 - klo:16.34 »
3D hilpetöörejä ei olla siirretty vielä Kubuntuun joka on minusta hyvä ne eivät vielä ole aivan toimintavarmoja. Kubuntulla on nyt muutenkin varmaan paljon työtä uuden KDE4 julkaisun kanssa, että saavat toimimaan sen Kubuntussa ja tähän minusta tällä hetkellä pitääkin satsata.
3D-tilpehööreistä olen aivan samaa mieltä enkä ole keksinyt vielä syytä, miksi minun pitäisi ne työpöydälleni saada.

Minusta ei ainakaan tällä hetkellä pitäisi satsata KDE4:n paikalleen saamiseksi, varsinkaan kun tilanne on vielä upstreaminkin puolella avoin. Tällä hetkellä ollaan vasta jäädytetty kirjastot ja nekin sallivat poikkeukset. Isoimpina poikkeuksina toki Plasma sekä kdefx:n korvannut/korvaava Blitz, joka tullaan luultavimmin syrjäyttämään viimeistään KDE 4.1:een mennessä. KDE3:n tuki tulee vielä jatkumaan ja sitä varmasti vielä käytetään pitkään KDE4:n rinnalla.

Ei sillä etteikö Kubuntu-tiimillä olisi kovasti tekemistä. Siellä taitavat olla aika lailla tekijät vähissä ja Canonicalin palkkalistoillakin keikkuu KDE-puolelta ymmärtääkseni ainoastaan Jonathan Riddell. Mutta toivotaan, että parempaan päin ollaan menossa koko ajan :-)

62
Laitealue / Vs: Tietokoneesta digiboksi
« : 19.08.07 - klo:05.17 »
digikortista sen verran että jos haluat katsoa ja nauhoittaa saman aikaan niin silloin tarvitset joko kahdella virittimellä olevan  kortin tai kaksi yhdellä virittimellä varustetua korttia.

jos hankkii vain yhden yhdellä virittimellä varustetun kortin niin pystyy katsomaan tai nauhoittamaan, mutta ei samaan aikaan.
Tai esimerkiksi käyttää VDR:ää/Kaffeineä, jos kanavat ovat samassa nipussa. Itse olen pari kertaa VDR:llä nauhoitellut kahta kanavaa ja katsellut kolmatta samaan aikaan.

Lainaus
karkeasti arvioiden normaali elokuva(~1h30min] jonka nauhoittaa TV:stä vie ~4-5gb.

korjatkaa jos joku tietää paremmin.
Tässäpä muutaman lähiaikoina tulleen leffan nauhoituksien koosta:
Jackie Brown 3,83GB
Englantilainen potilas 3,65GB
Amistad 3,38GB
X-Men 2 3,38GB
Omaa luokkaansa 3,20GB
Kourallinen dynamiittia 3,10GB
Rocky 5 3,02GB
A Kiss of the Dragon 2,95GB
Infernal Affairs 2,23GB
A Jet Lag 2,11GB

Eli aika lailla kahden ja neljän gigan välissä on liikuttu.

63
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 17.08.07 - klo:23.25 »
Esim Konsolen merkistömuunnosvalikko 47 kielivaihtoehtoineen (eikä sinne edes pääse pikanäppäimillä...). Gnometermissä voi valita asetuksista, mitkä 47 kielestä näytetään valikossa. Tämäkään ei olisi ongelma, ellei sfnet.atk.linux -porukka (luen siis ssh-yhteyden kautta nyyssejä, joita tuskin tämän palstan lukijat tuntevatkaan enää?!) käyttäisi edelleen muinaismerkistöjä...
Tämä on muuttumassa KDE4:ssa. Tässä jo aiemmin linkittämäni artikkeli Konsolen puhdistuksesta, tosin en heti nopealla vilkaisulla löytänyt kuvaa tuosta uudesta valikosta: http://dot.kde.org/1179921215/

64
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 16.08.07 - klo:14.24 »
KDE on minusta helppokäyttöisempi windows maailmasta tulevalle, koska asioita säädetään samantapaisen valikkohelvetin syövereistä kuin wintoosassakin. Windowsiin tottuneelle valikkohelvetti ei kuitenkaan aiheuta mitään ongelmia. Homma toimii.
Hmm, voisitko kertoa esimerkkiohjelmia, missä on kamalat valikot? Ehkä asialle voitaisiin tehdä jotain...

Lainaus
Niinkuin jossain jo sanottiinkin, niin minusta ehdottomasti paras tapa olisi se, että asetuksia olisi valikoissa paljon, mutta osa asetuksista olisi piilossa ja tulisi näkyviin kun painaa jotain "advanced" nappia tai vastaavaa. Tätä systeemiä käytetään jo nyttenkin monessa eri ohjelmassa. Ihme ettei se ole vielä eksynyt työpöytiin.
Ainakin KDE:ssä on kolmossarjan aikana siistitty noita asetusdialogeja ja useita asetuksia on piiloteltu Advanced-painikkeiden taakse. Mahdollisesti sama tyyli jatkuu myös KDE4:ssa.

65
Yleistä keskustelua / Vs: Qt 4.4 + KDE4
« : 13.08.07 - klo:10.04 »
Itseäni tuo KDE 4.0 sen verran kiinnostaa, että saatta mennä jakelu vaihtoon siinä vaiheessa, kun se julkaistaan. Mihinhän jakeluihin se ensimmäisenä on tulossa? Fedora 8:n kanssa on vähän niin ja näin aikatauluongelmien takia ja Suseen se kai tulee osittain KDE3:n rinnalle. Kubuntuun ensisijaiseksi varmaan vuoden päästä?
Yleensä paketit ovat löytyneet jo heti julkaisusta useille distribuutioille ja uskon, että Kubuntun paketoijat saavat paketit valmiiksi heti viralliseen 4.0 julkaisuun mukaan. Siitä, että mikä distro ottaa ensimmäisenä pelkästään KDE 4:n käyttöön jättäen 3-maailman kokonaan taakseen ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa eikä muutos varmastikaan ole kovin nopea.

Lainaus
Debianin seuraavaan versioon käsittääkseni olisi KDE4 kuitenkin tulossa? Debianin testing -haara on yleensä ollut vakaudeltaan ihan verrattavissa monen muun jakelun stableen. Pitääpä seurailla, missä vaiheessa siellä ruvetaan tuota KDE4:aa survomaan sisään. Experimental -haarassa ainakin on jo kdelibs:n nelosversiota. (Kummallisesti nimetty kdelibs5*  ??? ... Ehkä kdelibs4 varattu sitten valmiille versioille? )
Debianiinkin varmasti tulee paketit, jos eivät virallisia teitä niin sitten muuta kautta. Tuosta nimeämisestä sen verran, että kde3:n kirjastopaketti oli kdelibs4. Siitä miksi näin on en muista, mutta joku tarina sillekin löytyy.

66
Yleistä keskustelua / Vs: Qt 4.4 + KDE4
« : 12.08.07 - klo:18.38 »
Kyllähän se ihan lupaavalta näyttää. Minusta jo tuo kolmossarjan Qt tuntuu jotenkin vasteajoiltaan paremmalta kuin Gtk2 , ja todella mielenkiinnolla odottelen Qt4:aan siirtymisestä kuulemma saatavia nopeusetuja. Ja tämä siihen päälle sitten.
Nopeusedut varmaan näkyvät samanlaisella kokoonpanolla kuin KDE 3.5:ta käyttäessä, mutta lisäkarkkia kytkettäessä tahti saattaa hidastua siitä.

Lainaus
KDE4 myös varmasti on oikein pätevä julkaisu sitten, kun se joskus tulee, mutta varmaan ei vielä 4.0 -versiossa saavuteta läheskään täyttä potentiaalia, ainakaan jos julkaisuaikataulussa pysytään edes suunnilleen.
Noh, eipä KDE 3.0:kaan ole lähelläkään 3.5.7:aa, joka ainakin omasta mielestäni on ihan pätevä julkaisu..

Lainaus
Aikaa on kolmisen kuukautta jäljellä ja ainakin Beta1 oli sitä livecd:ltä testatessani oikeasti enemmän Alphan oloinen.
Juu, ja jopa monet kehittäjät kutsuvat sitä alpha3:ksi. Beta1 siitä tuli juuri sen takia, että API:t menivät jäihin.

Lainaus
Monet oleelliset KDE -ohjelmat ovat vielä Qt4 -versioissaan aika pahanoloisesti vaiheessa ja käsittääkseni myös niiden KDE4:n uusien rajapintojen käyttöönotto voi hieman viivästyä.
Juu, ja monista ohjelmista ei edes julkaista vielä sovitusta Qt4:lle KDE 4.0:n julkaisun yhteydessä, vaan ne tulevat mukaan myöhemmin.

Lainaus
Hyvänä projektina KDE4:aa silti pidän, varmasti pitkällä tähtäimellä oli hyvä vähän repiä paikkoja auki ja korjata sitten. Ja pakkohan vähintään Qt4:aan oli portata se.
Jeps, paljon käteviä uudistuksia on tullut ja varmasti vielä tulossakin ajan myötä. Mutta yksistään jo artsin saaminen pois järjestelmästä on hieno juttu. Kehittäjille KDE 4.0 tuo varmaan eniten iloa ja normikäyttäjät varmaan haluavat odotella KDE 4.1:n tai 4.0.x:ien julkaisua ennen kuin kiiruhtavat pääsääntöisesti uutta versiota käyttämään.

68
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Quake III Arena console
« : 09.08.07 - klo:04.31 »
Samalla tavalla konsolin saa toimimaan kuin Quake2:n ja Quake3:n kanssa, eli vaikkapa tuota aiemmin mainitsemaani skriptiä pikkuisen muokkaamalla. Noh, laitampas tänne vielä oman et-käynnistysskriptinikin:
Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
pushd /home/tpr/games/et/
export __GL_FSAA_MODE=6
export __GL_LOG_MAX_ANISO=2
xmodmap -e "keycode 49 = asciitilde"
game="./et.x86"
"$game" "$@"
exit $?
xmodmap -e "keycode 49 = asciicircum"
popd

Ja kyllä, EnemyTerritory käyttää juurikin Q3:n pelimoottoria hyväkseen.

69
Laitealue / Vs: tv-kortti kaapeliverkkoon
« : 09.08.07 - klo:04.29 »
Kellään kokemuksia näistä kaapeliverkossa toimivista korteista? Miten Ylen tekstitykset?
Tuo edellisessä viestissäni mainittu kortti on juurikin kaapeliverkossa toimiva kortti. Ja tekstitykset toimivat ainakin sekä Kaffeinessä että VDR:ssä.

70
Ubuntu tietokoneissa / Vs: widgetit?
« : 09.08.07 - klo:03.56 »
Ja KDE 4:n puolelle Plasma alkaa olemaan siinä vaiheessa, että widgettejä ("plasmoids") pystyy jo hyvin alkaa tekemään. KDE:n TechBasesta löytyy jopa pieni tutoriaalinkin, joka näyttää miten pienen helloworld-plasmoidin saa aikaiseksi. Nyt siis on hyvä aika alkaa kehittämään omia plasmoideja tai auttamaan jo aloitettujen tekemisessä, jos aikaa, oppimisen halua ja mielenkiintoa asiaan löytyy.

Voisin turinoida aiheesta enemmänkin, mutta jos kysyttävää ilmenee, niin voin auliisti niihin vastailla ja yrittää auttaa mahdollisuuksieni mukaan.

71
Laitealue / Vs: tv-kortti kaapeliverkkoon
« : 27.07.07 - klo:22.01 »
Itselläni on Terratecin Cinergy 1200-C, joka toimii moitteettomasti. Harmi vaan, että ovat tainneet uusia jonkun piirin uudempien myyntipakettien versioista, joiden tämänhetkisestä toimivuudesta en kyllä uskalla mennä sanomaan mitään.

72
Yleistä keskustelua / Vs: Dreamscene?
« : 25.07.07 - klo:18.09 »
KDE-käyttäjille tiedoksi, että KDE4:een on mitä luultavimmin myös tulossa mahdollisuus opengl-taustakuvanpiirtäjiin.

73
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE4 asennus
« : 25.07.07 - klo:17.25 »
Kde4 tuntuu olvan niin buginen, että siihen ei pysty edes loggaamaan sisälle kdm:stä.
En vielä jaksanut kokeilla tuota toista tapaa.
Yllätys yllätys, nykyiset versiot ovat kehittäjien käyttöön tarkoitettuja snapshotteja versionhallinnasta, jotka auttavat mm. ohjelmien kehittäjiä saamaan tasapainoisen ja jollain tapaa toimivan pohjan kirjastojen käyttöön.

74
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 25.07.07 - klo:17.19 »
Toivottavasti Dolphiniin saadaan välilehdet päästään siitäkin vähästä.  ;)
Ainakaan näillä näkymin Dolphiniin ei ole tulossa tukea välilehdille. Katso keskustelu osoitteesta http://lists.kde.org/?l=kfm-devel&m=118373314623787&w=2

75
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 25.07.07 - klo:17.16 »
Projekti on lähes 2 vuotta vanha ja sen asiosta suurimmat virheet ja tyhmyydet on saatu karsittua pois.
Itse en saanut useista yrityksistä huolimatta sitä toimimaan kunnolla.

Lainaus
Kumpikaan meistä ei ole tainnut katsoa lähdekoodia, mutta kommenttini perustin sille, että Compiz on vakaa, kaunis ja todella nopea jopa tässä nuhapumppu läppärissä.
Miten GL:ää käyttävät pelit toimivat nykyään sen kanssa? Entä toimiiko koko systeemi kaikilla hardiskokoonpanoilla vieläkään? Entä jos ei ole composite-laajennosta saatavilla?

Ja juu, en ole Compizin lähdekoodia katsellut, mutta KWinin kylläkin jonkun verran. Luotan kuitenkin seuraaviin lähteisiin tässä asiassa enkä itsekään usko, että compizin liitännäisten käyttäminen ainakaan tässä vaiheessa olisi järkevää.

Ensimmäinen lainaus Lubos Lunakin, KWinin pääkehittäjän, viestistä, joka löytyy osoitteesta http://lists.kde.org/?l=kwin&m=115289009203034&w=2
Lainaus

- The plugins should do only effects and not add functionality like Compiz
plugins. I don't think exposing all KWin internals to plugins and let them
mess with it is a good idea.

- For the same reason, compatibility with Compiz plugins doesn't look very
realistic. Compiz seem to have any plugins interface, it simply exposes all
internals. Even if I wanted, mapping all this to KWin doesn't look really
doable. Some reasonable subset might be perhaps doable using a bridge plugin.

Ja tässä vielä toinen lainaus asiaan liittyen:
Lainaus
Maybe it's not the best option. compiz uses lots of C code and it may not be
easily integrated with kwin. Making a proper plugin architecture with our own
API may be better integrated with the overall KDE.
Interfacing compiz code with KDE is not exactly a trivial task AFAICS and
would add more trouble than benefits.
Kyseinen viesti löytyy osoitteesta http://lists.kde.org/?l=kwin&m=115411651712530&w=2

Joka tapauksessa täältä löytyy vielä toive asiasta, joka on merkitty LATER-tilaan ja johon otetaan vastaan pätsejä.

Lainaus
Paha sanoa, kun en ole KDEssä Compizia käyttänyt. Ensin pitäisi tietää millä tavalla se ei ole yhteensopiva. Compizin rajapintoihin en ole perehtynyt sen tarkemmin, mutta sen tiedän, että Compiz toimii alemmalla tasolla eikä ole riippuvainen minkään spesifin työpöytäympäristön kirjastoista (paitsi conffi GUIt tietty).
Ainakin aiemmin Compiz osasi käyttää vain gconffia asetuksien tallentamiseen. Onkohan tilanne muuttunut? Gnome-spesifisiä kirjastovaatimuksia ei yleensä ole ollut KDE-ohjelmissa.

Lainaus
Ja tosiaan se on vähän jäänyt hämäränpeittoon, että mikä siinä ei toimi KDEn kanssa. Jos joku viitsisi valaista, niin olisi kiva.
Ainakin virtuaalityöpöytien kanssa on ollut ongelmia ja ilmeisesti kukaan ei ole kiinnostunut korjaamaan asiaa.

Lainaus
Eikös ne KDE miehet (ja naiset) juuri pidä siitä, että on nappulaa, ominaisuuttaa ja härpäkettä. :) Compizin saa varsin järkeväksi ja ylimääräiset jutut kytkettyä pois päältä.
En minä ainakaan. Mielummin käytän yksinkertaista ja loogisesti toimivaa järjestelmää.

Lainaus
Olen samaa mieltä ja juuri tästä syytä käytänkin Gnomea. :)
Ja tästä syystä minä käytän KDE:tä. Liferean pääkehittäjäkin tuossa pari päivää sitten valitteli Gnome-jamppojen suhtautumisesta integrointiasioihin. Ja minusta integrointi ja yhtenäistäminen tuo juurikin parantaa käytettävyyttä.

76
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 10.07.07 - klo:03.55 »
En itse pysty uskomaan, että kwin tulisi missään vaiheessa vakavasti haastamaan Compiz Fusionia. Jos Kwinin on tarkoitus korvata CF, niin siitä tulee auttamattomasti perästä laahaaja. Parempi ja luultavasti myös helpompi tapa olisi parantaa sitä yhteensopivuutta.
Kerros millä tavalla sitä yhteensopivuutta pitäisi parantaa? Oletkos itse Compiz-kehittäjä tai oletko muuten vain toiminut läheisesti noiden rajapintojen suunnittelussa, tai edes ylipäänsä tutustunut koko asiaan?

Ja miksi ihmeessä KWin yrittäisi haastaa Compizin? KWinin on tarkoitus olla ikkunaohjelma KDE-työpöytäympäristölle ja sen on tarkoitus toimia myös ilman composite-laajennusta. Mitä tarkoitat perässälaahaajalla? Pitäisikö kaikki maailman turhat härpäkkeet olla myös KWiniin saatavilla? Omasta mielestäni on kuitenkin tärkeämpää tehdä järkevä ja erityisesti käytettävä järjestelmä eikä sekalaista sillisalaattia. Ja tätä mieltä on myös KWinin kehittäjäkin, kts. http://akademy2007.kde.org/conference/talks/15.php

77
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 10.07.07 - klo:03.50 »
Tuntuu jotenkin turhalta, että tuokin pitää tehdä taas moneen kertaan, kun sille on jo yksi pätevä projekti olemassa.
Ömh, millä tavalla pätevä projekti? Kyllä compizin liitännäisten käyttämistä on ajateltu, mutta kun ne efektit eivät ilmeisesti olleet kovinkaan pätevästi tehty.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Blogit ja "Mashupit"
« : 10.07.07 - klo:03.38 »
Tässäkin on ollut pari kertaa ongelmaa jossa itse ohjelma ei suostu enää käynnistymään ilman että putsaan ohjelman asetushakemistosta Archiven tyhjäksi.
Tuo on kyllä kieltämättä aika mielenkiintoinen bugi, jota itse en ole kuitenkaan useamman vuoden aikana päässyt kokemaan. Johtunee siitä, että ohjelma kirjoittaessaan arkistoa on kaatunut ja jotain tietoa on korruptoitunut.

79
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: packet sniffer
« : 10.07.07 - klo:03.35 »
dhclient vaatii suoritettavan verkkokortin ollessa promiscuous-tilassa, jotta se saisi kaapattua haluamansa DHCP-paketit. Eli kyseessä on tosiaankin mitä ilmeisimmin vain "väärä" hälytys.

80
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE4 asennus
« : 10.07.07 - klo:03.32 »
KDE4-asennuksesta ei taida olla itsellesi hirveämmin hyötyä, sillä se on suunnattu kehittäjille eikä tarjoa vakautta taikka mitään muutakaan sen kummempaa käyttäjillensä. Edes Akademyssä ei tainnut kukaan käyttää sitä pääasiallisena työpöytäympäristönä.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16