Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jere Sumell

Sivuja: [1] 2 3 ... 38
1
Yleistä keskustelua / Vs: Urheilun seuranta
« : 23.03.25 - klo:15.50 »
Juu, Snooker on mielenkiintoinen laji seurata ihan kotisohvaltakin, vaikka itse ei olisi edes keskiverto-satunnaisharrastaja. Turussa toi Aurabiljardi ihan mukava illanvietto-aktiviteettikohde, voittaa hohtokeilailun Aninkaisissa tai Kupittaan hallissa 100-0.

Itselläni päätoiminen tulonlähde työkyvyttömyyseläke, niin rajalliset mahdollisuudete noissa suoratoistopalveluissa, mitä voin tilata, mutta MAX -vuositilaus on harkinnassa vakavasti, mitä sieltä näkyy Snookeria paljon.

Jääkiekon osalta tosiaan mestiskiekko mielestäni viihdyttävämpää seurata, jos lähtee jäähalliin seuraamaan ottelua. Marli-areena kupittaalla on edellä Artukaisten suuntaa, mitä itse saan välillä vapaalippuja Tuto Hockeyn otteluihin, ja olen luvannut tarjota seuran vuoksi opiskelukaverilleni matsi-illan Marli-areenalla, joskin siinäkin pitäisi aktivoitua.

Tutolla on myös lentopallojoukkue, mutta olen lentopallon osalta vasta alkutekijöissä, ja Ruutu+ -palvelua pitänyt nyt jo useamman vuoden tilausta voimassa, ja Finnpanel lähetti päiväpostissa kirjeen, jossa kerrottiin, että olen "satunnaisotannassa"- mukana edellisen vuoden televisiokatselukuluttajatutkimuksessa, vaikka vastasin siihen sitten lopulta omalla nimelläni, kun lupasivat 5 euron K-market lahjakortin, mitä siinä kyselytutkimuksessa on se "vanki" (id-tunnistenumero), minkä perustellla voivat yksilöidä vastaukseni, niin ei itselläni mitä menossa vasta ensimmäinen älytelevisio, ole mitään taustoissa hämärää, niin päätin vastata.

Olen luonut kertakäyttöisellä sähköpostiosoitteella crazygames.com -palveluun tunnuksen, jossa pelaan myös moninpelihuoneen 8-palloa, mitä joskus oli Aapeli.com -hyvä nettibiljardi mm, mutta nettibiljardissa ei ole vastaavia haasteita esimerkiksi vallissa kiinni olevan cue-pallon lyömisen suhteen, kaikki positiot on tasa-arvoisen helppoja/vaativia, mitä sitten live - tilanteessa.

Toisaalta, ei livepokeristakin on muutamien liveturnausten osalta kokemusta, ja mitä pelaan Veikkauksella lähinnä 4 kortin Pot Limit Omahaa (vetokäsiä tulee enemmän), niin siinä livetilanteessa sama, että pitää osata päässä laskea ne käsien voimasuhteet, eikä ketään auta.

Pokeri nyt urheilulaji ole sillä tavalla, tarpeeksi nähnyt käsiä omaksi eduksi/voitoksi ja tappion osalta, missä käsi on ennen riveriä yli 90% suosikki, ja viimeinen kortti ratkaisee potin kohtalon, että siinä määrin tuuripeli jos puhtaasti käsien voimalukujen pohjalta pelaa. No, en katso pöytäpokeriturnausvideoitakaan netistä, vaikka sekin buumi on mennyt jo Suomessa vähän ohi, vaikka pelin huippuvuodet nettipokerin suosion nousukaudella Suomessa sitä on pelattu paljon aiemminkin, ja tullaan pelaamaan.

Snooker tosiaan mukava herrasmieslaji.

2
Laitealue / Vs: Suorittimien lukumäärä
« : 23.03.25 - klo:15.36 »
Tämä kone on ollut käytössä nyt 4 vuotta. Minkäänlaista todellista tarvetta ei ole uudemmalle koneelle. Aikoinaan ostin muistia reilusti. Ajattelin, että teen dna-genetiikan laskentaa. No, enpä ole tehnyt edes, vaikka hankin kirjojakin teoriapohjaksi. Harrastus on päässyt päämääriin, joita minulla on ollut.


Itsekin sain Turun AMK:sta valmistuttuani yhteishaun pelkän valintakoemenestyksen perusteella biotekniikan insinööritutkinto-oikeuden, mutta terveydentilani heikkeni merkittävästi ja luovuin paikasta. Itseänikin kiinnostaa genome-dataan liittyvä ohjelmointi koneellinen laskenta, mitä olen perehtynyt aiheeseen netin välityksellä, niin esimerkiksi evoluutioalgoritimiikkaa käytetään esimerkiksi sovellettassa lääkketutkimus-käytössä positiivisessa mielessä, ja mitä saattaisi kiinnostaa vielä yksi kunnollinen opinnäytetyö tehdä, niin siinä olisi ja aktivointia omassa elämässä vähän ihmisten ilmoille.

Jotenkin jäänyt COVID19-lockdownin jäljiltä "kotihiireksi" kämpälleni vaihe päällä, että pelaan tietokoneella, kuuntelen musiikkia CD-levyiltä/radiota ja katson televisiota.Elämäntilanteeseeni sopisi juuri jokin opiskelunn kaltainen toiminta kauttaaltaan.

Mikrobiologia/genetiikka ei kiinnostanut lukiovuosinani lainkaan, olin saada ehdot biologian pakollisesta kakkoskurssista, mutta itsenäisen ajattelun avauduttua vasta kirjoitusten jälkeen ja ihmisenä kasvun myötä laaja ihmiskäsitys, niin alkanut aikuisemmalla iällä kiinnostaa elävien organismien ja luonnon monimuotoisuus uudella tavalla.

On totta, että mitään kaikki sairaudet parantavaa bakteerivijelmän omavaraisena lisääntyvää ilmentymää en saisi varmaan valvotuissa olosuhteissa lopulta opinnäytetyössäni siinä kanditutkielmassa esitettyä, ja pistämään alulle kotikaupunkni AMK:n biolabrassa, mutta voisi olla aiheellista aloittaa opinnot taas.

3
Yleistä keskustelua / Urheilun seuranta
« : 21.03.25 - klo:10.33 »
Tästä vielä tainnut olla ketjua, niin kiinnostaisi kuulla foorumikollegoilta mitä urheilua seuraatte varmaan jotain?

Itse en ole salilla käyvä tyyppi, vaikka se oli jo 2 vuotta sitten tavotteissa, että naiset kiinnostuisi varmaan paremmin body-build -miehistä paikallislähiöni Fitness24/7 -mitä avasi sivu/haarakonttorin (branch) kotilähiööni, mutta se jäi ajatuksen asteelle.

Itse tykkään käydä FC Interin kotiotteluissa, ja tervetullut vielä takaisinkin tottakai, mitä pysyvissä väreissä Suomi menossa eurooppalaiseen suuntaan futiksen katsojien profilointi siellä osana. Pitää käyttäytyä ihmisiksi.

Turun kauppatorin R-kioskissa usein asioin vieläpä aamuaikaan, niin tänään oli Pirelli-lippiset entisillä (aiemmin USA-lippikset tyyliin istuva Yhdysvaltojen presidentti Trump), niin olen nimennyt heidät suullisen vuorovaikutuksen osalta "Jaa, siellä on Amerikan huoltojoukkue" -taas kasassa, mitä puhuvat pyörätuolissa istuvan ihmisen kanssa aina NHL-vetojen osalta, niin tänään oli ekaa kertaa rengasvamistaja, pitkäaikaisen moottoriurheilusponsori "Pirelli" -viralliset lippikset päässä, niin totesin siinä 60 euroa R-kioskille käyttäneenä "Jaa, se on NHL-kausi ohi teidän joukkueen osalta ohi, nyt on rallikausi alkamassa vai", ni nämä totesivat, juu nyt on rengasvalmistaja tämä juttu.

Itse seuraan jalkapalloa, snookkeria ja uusimpana tullut lentopallo, mitä katson televisiosta. Olen harkinnut oma statukseni lähinnä "kokenut vaihtoehtoisia merkityksiä videoiden osalta ja havainnon jälkeen tulkintojen osalta etsivänä, niin noista kolmesta olen kiinnostunut netti/televisio/radio -lähteiden osalta pride-sateenkaari avoimien yhteiöjen osalta kiinnostuksen kohteitani.

Kiinnostaisi kuulla muilta foorumia seuraavilta, seuraatteko urheilua/harrastatteko ja mitä lajeja? Itselläni on jalkapallo lapsuudesta saakka lähinnä euroopan liigat ja sitten tulee snooker ja lentopallo - innostus on purrut lähinnä naisten joukkueiden osalta ensinnä. Seuraan toki tulosten tasolta, vaikka en lyö vetoa jääkiekosta, mutta lätkää ja päivän uutisointia muistakin lajeista.

Olen nimittäin havahtunut, että olen näiden sohvaperunana harrastettavien netti/televisio/radio/päivän ajankohtaiset printtimedialähteet kotikaupungissani havainnut, että voisi aloittaa ihan fysiikan osalta uuden kuntosaliharrastuksen.


4
Laitealue / Vs: Suorittimien lukumäärä
« : 20.03.25 - klo:09.34 »
Mielenkiintoinen aihe!

Hankittavassa tai komponenteista rakennettavassa koneessa kokonaisuus ratkaisee käyttötarpeen mukaan tosiaan, minkä tyyppistä laskentaa koneella suoritetaan. Itselläni ei ole kokemusta kriittisestä tiedelaskennasta, kotioloissa itselläni ratkaisee prosessori nyt tärkeimpänä komponenttina sen jälkeen välimuistin määrä ja sitten onko hankkimassani uudessa koneessa SSD-kiintolevy. Itse olen viime aikoina enimmäkseen omassa kuplassa elänyt kotosalla ja taas tietokonepelien pelaamiseen käyttänyt enimmäkseen konetta, joka sekin on hyvä esimerkki laskentakykyä vaativaa toimintaa tietokoneella ja sopiva resurssitehokas kombo noista kolmesta, mihin kiinnitän konetta hankittaessa huomiota. Ja nykyisin myös näytönohjaimen grafiikan osalta ja ei ole yhdentekevää, mikä grafiiikkasuoritin koneessa on erityisesti kaltaisellani pelien pelaamiseen konetta käyttävä törmää väistämättä.

Yhteenvetona siis, että pelkkä prosessori, vaikka se tärkein tietokonekomponentti onkin sen toiminnan kannalta, mitä voi olettaa että emolevy koneessa tukee haluttua prosessoria, niin pelkästään prosessorin laskentateho ei tosiaan ratkaise kaikkea. Prosessoreihin, jos omat taloudelliset resurssit ovat loputtomat teoriassa, niin prosessoreihin saa upotettua sievon summan rahaa, eikä sitten välttämättä optimoitua ratkaisua saa omaan käyttötarkoitukseen, jos ei arvioi kokonaiskokoonpanoa.

Ytimien lukumäärä on käsittääkseni taloudellisesti kuormittavampaa menojen osalta, mitä suorittimien säikeisiin jaettavat laskutehtävät, mitä varmaan palvelimien ylläpitäjät etenkin, jos myyvät ominaisuus-hinnoitteluperusteella rautapalvelua.

Pete mainitsikin aiemmin, että hyperthreading -menetelmässä prosessori lähettää laskutoimituksen jopa säikeeseen yhtä aikaa, aloin aamulla miettimään tekniikkaa, että valitseeko prosessori seuraavana eniten jonossa olleen säikeeseen, mihin prosessin lähettää sellaiseen, joka on ollut pisimpään idle-tilassa, ja varmaan pete osannee vastata, onko tuo 2 säikeeseen yhtä aikaa tällä hetkellä maksimi noiden säikeiden osalta, mitä yhden tehtävän prosessori lähettää?

Ydin tulee kuitenkin ennen säikeitä, vaikka varmaan ajallisesti ei ainakaan kotikäytössä ole mitenkään kriittinen aika, mikä kestää aktivoimasta säikeisiin operaatioita lähettämistä. Oma mututuntumani siis, että laskentatehon ollen kriittinen, ytimien lukumäärä on säikeitä merkittävämpi ja nopeampi, joskin taloudellisesti raskaampi. Joku asiasta oikeasti tietävä voi korjata tämän harhakäsitykseni, jos olen väärässä.

Joku taisi mainita tässä noiden prosessori-perheiden nimeämisen outouteen liittyvän asian, mitä muutamassa viime koneessani on ollut intelin i-perheen prosessori, joskin tässä Mint-koneessani jota nyt käytän väliaikaisesti ykköskoneenani, on AMD:n A-sarjan 64-bittinen prossa, joskaan sekään kerro ominaisuuksista suoraan, mutta kyllä pienellä ajankäytön käytttämisellä pystyy jokseenkin päättelemään tuoteperheen seuraavaa mallia, mutta tosiaan ei suoraan kerro.

Harmittaa alkanut viimeaikoina vähän offtopicv, kun 1996-vuodelta vuosituhannen vaihteeseen Mikrobitti.-lehtiä tullut hävitettyä ja joskus hyvien printtilehtien -aikakaudella, jota oma sukupolveni on elänyt, niin prosessoreihin erikoistunut kotimainenkin julkaisu on ollut muistaakseni, niistä vanhoista lehtiartikkeleista kanssa voisi löytää hyvää asiaviihdetyyppistä ajankulua. Tietty netin käytetyn tavaran kotimaisetkin verkkoalustat siellä on niitä julkaisuja varmasti saatavilla.

5
Noi easter eggit on tullut mulle alunperin PC-pelien toimesta tutuksi. Niitä on hyviäkin ja mielenkiintoisia tullut vastaan.

Kiitos linkin lisäämisestä, jos joku ei tuon avaukseeni pohjaten sitä kaivanut luettavaksi.

Mitä enimmäkseen videopelien/tv-sarjojen osalta luen Fandomista asiaa, niin vielä sinne linkki

https://firefox.fandom.com/wiki/The_Book_of_Mozilla#

6
Pari viikkoa sitten, mitä katselin listausta luin netistä, mitä arvopareja about: avain -Firefoxin osoitekentässä voi saada, niin jokseenkin mielenkiintoinen tuo Mozilla-kirja, mitä se nyt todellakaan tämänkään vuosituhannen alusta lähtien ole ollut enää uusi, joskus 1990-luvulla Netscapen selaimessa alkanut pääsiäisyllätys yhä mukana Firefoxissa.

Melko apokalyptinen ilmentymä mukana yhä matkassa.
 

7
On totta, että komentopäätettä ei voi ohittaa.

Itsekin asensin Retroarchin juuri koneelle ohjelmistohallinnan GUI:n kautta, sekä coren siihen konsoliin, jossa nyt toimii peli jota pelaan.

On sekin totta, että yksilöopetuksessa ilman Googlea pitää ottaa huomioon yksilönä oppija ja räätälöidä tarpeet opetustilanteessa on-demand tilassa oma ajatus samalla tasolla.

Olen vähän myös sitä mieltä, että lähtökohtaisesti graafisella työpöytä:; mikä se sitten oma valinta onkaan, graafisella työkalulla (mitä löytyy jo hyvin moneen lähtöön, kiitos avoimen kehitysyhteisöjen), niin lähtökohtaisesti sen, minkä voi tehdä graafisen käyttöliittymän avustuksella kannattaa se tehdä.

Miksi mennä puuta edemmäs kuselle, jos hätä iskee Lapin erämaassa Suomen luonnonpuiston edes kolmen tähden rankingin erämaa-vaelluksella keskellä "ei mitään", syrjäytettynä kaverin puhelin ainoastaan tukena jos olo on, että ollaan keskellä ei mitään ja ollaan kaverin kanssa jakamassa vaellusharrastusta, vaikka tämä kalajasta-ammattitutkinnon onkin suorittanut, kyse ei ole ihmisen primaaritarpeesta ensin tulee nälän tunne sukupuolesta riippumatta kaikille nisäkkäille ihmisen lisäksi.

Mä en kaihda myöskään pääte-työskentelyä, joskaan ei shell-scriptaus kuulu vahvuuksiini.

8
Juu, pääkirjaston uuden siiven sisääntulo-ovetkin tai koko edusta on aivan maailmanluokan arkkitehtuurin esitys verattuna "loukko-oviin", mikä on se vanhan kijastonpäädyn tyyliin yksi ihminen mahtuu joko ulos tai -sisään kerralla.

Turun pääkirjastossa on juu ihan kiva kahvilakin.

Ei se olut itsellenikään mikään ehdoton ole, mutta tauon jos pitää, niin kyllähän kirjastonkin kahvilassa myydään pientä pureskeltavaa.

9
Juu, kiitos luottamuksesta!

Lähetinkin yksityisviestillä vastavuoroisesti puhelinnumeroni.

Tammi-helmikuun ajankohta sopii itselleni ja parhaiten sen jälkeen, kun ollaan kartoitettu mitä asioita toivot käsiteltävän. Ehdin myos itse asianmukaisesti valmistautua.

Wiklundin alakerrassa siinä kulmassa on se hotellin respa/ Coffee House kiva tasokas kahvila, niin ensisijaisesti ajattelin, että voitaisiin siellä tavata.

Käsittääkseni Coffee Housessa on tarjolla julkinen wifi-verkko, mitä itsekin otan tottakai kannettavan mukaan tapaamiseen ja perinteisen kynä/paperi -muistiinpanovälineet tottakai.

Jos 2-4 tuntia / tapaaamiskerta tauon kanssa, niin mun laskuun sitten väliaikatarjoilut kahvi/tee -kahvipullat tai leviokset, ja sitten jos et ole omalla autolla tai yovyt hotellissa, voin lopuksi tarjota tuopillisen jos juot alkoholia.

10
Hyviä vastauksia tullut.

Kamara -nimimerkkiä voin suositella empiirisen kaupankäynti-kokemuksen pohjalta, jos olet samalta paikkakunnalta kuin hän.

Mistäpäin olet? Voin järjestää johonkin pisteeseen saakka Turussa lähiopetusta/etänäkin osittain.

Referenssejäni Linuxiin liittyen:

- Turun AMK -käyttöjärjestelmät -kurssi "4 - kiitettävä". (Ainoa muodollinen pätevyysreferenssini esittää Linuxiin liittyen)
- Linux Mint turvallinen käyttö peruskäyttäjälle opas -vapaaehtoinen kirjoittaja joitain oppaan projektin kanssa sovituista aiheista.
- Itsekin vuosien mittaan tällä kakkosläppärilläni Linux Mint natiivina OS:nä, niin käytännön ongelmien kautta tullut tietotaitoa kertymään matkan varrella.

Mitä tarjoaisin:

- Koulutukseen, kasvatukseen ja oppiin liittyen myös teoreettista ja humaania pohjaa kasvatustieteen kirjanoppineisuuden muodossa.
- Otan yksilöllisesti huomioon oppilaani kokonaisvaltaisesti.
- En etene minkään yksittäisen teoksen varassa, vaan jos tarjoan jotain esitystä, se on oheislukemistona.
- Omaa oppimateriaalia tuotan.
- englannin kieli ja erityisesti tekniikka/liiketalous -kiitettävällä tasolla nykyisin päälle 40 vuotta eläneenä.

Muuta plussaa:
- Itsekin olin vielä lukioaikana samassa tilanteessa, missä itse olet nyt, arvon "Olli-Veikkio".

Conclusion:

Riippuen paikkakunnastasi, voidaan viettää intensiiviviikonloppu Turussa tai muutama, käteismaksu tai tilisiirto pankkitililleni, kun "kurssit" on päättyneet. Pistä yksityisviestiä, jos olet kiinnostunut.

On totta, että suomen kielelläkin on paljonkin hyvää ohjeistusta/materiaalia saatavilla, ja tosiaan nuo johtavat käännöstyökalut verkossa ja ihan jees, mutta samalla oppii englannin kieltä mukavasti myös noissa käännöksiä lukiessa, vaikka ne oli ainakin jokin aika takaperin aika kankeita joidenkin aihealueiden osalta.

Lisäksi on tullut tällä palstalla selväksi, mitä olen ottanut osaa tekniikan sanaston käännöksiin, niin suomen kielelle ei ole vakiintuneita termejä aivan jokaiselle tietotekniikan sanalle, tai ne on "varastettu" suoraan englannin kielestä yleensä.




11
Oppaiden kehittäminen / Vs: Ubuntutorin historia
« : 21.11.24 - klo:12.00 »
Hienoa, että vapaaehtoisvoimin avoimuuden periaatteella dokumentointia aktiivisina toimijoina on yhä toimijoita.

Itsekin olen kirjoittanut tamperelaisen sähköinsinööri Aatu Outisen aloittamaa "Mint turvallinen käyttö peruskäyttäjän" -suomenkielistä opasta ja ideoinut joulutervehdysten hänelle lähetyksen yhteydessä kehittämisideoita viime vuosina.

Afrikan mantereelta Ubuntu-filosofiaan lukeutuvaa toimintaahan tämä on. Jokseenkin varmaan kotimaan toisella kielellä suomi vapaaehtoinen dokumentointi tuo tekoäly syönyt jonkin verran varmaan "markkina-arvoa", mutta omasta mielestäni inhmillinen ja humaani perusarvoista ote ei välity tekoälyn tuottamasta tekstistä tietenkään mitä se on pilvilaskennan tulosta kaiketi, mitä tekoälyn kehitys luonut taas ydinvoiman kannalle kysyntää noiden isojenkin teknologiajättien osalta, mitä vaatii paljon laskentatehoa tekoälyn järkeväkin hyödyntäminen, sama disinformaatiotuotannon osalta.

1990-luvun lopun "Skriptikakara" -määritelmän copy-paste "Netistä löytää kaiken", ei kuitenkaan koneen ulostulo korvaa ihmisen toimintaa jossain kohtaa arvotoimitusketjua sama mitä noiden joidenkin ammattien osalta osa katoaa ja tekoäly luo uusia ammattikuvia ja työn kuva muuttuu.

Vähän offtopic, mutta thumbs up, peukutus pitkäjänteiselle kestävän kehityksen mitä kiertotalous ja kestävän kehityksen kulttuuri on tekemässä tuloaan muillakin aloilla, ei ehkä niinkään teknologian saralla.

12
Kauppapaikka / Vs: M: LibbreOfficen writerin ohjeita.
« : 12.11.24 - klo:12.39 »
Joku aika takaperin katsoin vapaaehtoistyö-mahdollisuuksia Turun alueelta vapaaehtoistyo.fi -palvelusta, niin muistaakseni siellä oli myös etänä suoritettavaa Libre-Office dokumentaation ainakin käännöstyöt, mutta se on näköjään poistunut tuoteportfoliosta.

En tiedä mitä tekoälyn kehitys itseänikin yksi huolenaiheistani, kuinka hyvin noista virallisista Libre-Officen dokumenteista tekoälykäännökset on terminologian ja asioiden suhteiden ja  merkitysten osalta valideja, vaikka siinäkin sitten ainakin tekoälyn kääntämien dokumenttien oikolukijaa tarvitaan teknis-spesifisoituneempaa kielen ammattilaista sen kielikäännöksen osalta, mille kielelle käännettynä se teksti esimerkiksi suomen kieli.

Kulttuuricocktai - Kirjoista eilisessä jaksossa taisi olla vai oliko se Yle FEM:n Efter Niossa, että seuraavassa jaksossa keskustellaan siitä, onko tulevaisuudessa enää musiikkia tai kirjoja.

Olen tälläkin foorumilla kirjoittanut silloin kun tutustuin tuohon Open AI:n tuottamaan ulostuloon kaunokirjallisemman ongelman koneelle esitettyäni, että varmaan tulee olemaan vielä pitkään oma yleisönsä ihmisen kokonaan tuottamalla tekstillä ja musiikin osalta varmaan sama.

Olen kääntynyt kohti 50:ttä elämäni ikävuotta, niin uskoisin tämän asian säilyvän vielä elämäni päättymiseen saakka.

Hyvä, että olet keskittynyt dokumentaation jonkinmoiseen kaupallistamispuoleenkin, nimittäin erityisesti projektien paisuessa dokumentoiti voi olla taloudellisiakin resursseja lopulta säästävää toimintaa tuotteiden valmistajien näkökulmasta.

13
Mulla ja muutama noita liitettyjä kuvia tälle foorumille, joista piti scrollata oikealle ja alas muistaakseni koko kuvan nähdäkseen, mitä olen liittänyt enimmäkseen Linux-koneellani jolla nytkin kirjoitan tätä postausta pelkästään, niin käyttänyt järjestelmän omaa screenshot-toimintoa.

Se varmaan ei varmaan kovin "kallis", enkä puhu rahasta mutta resursseja rassaavaa toimintaa olisi tosiaan hyvä idea, että kuvat saataisiin skaalattua automaattisesti käyttäjän päätteen mukaan.

HTML5/CSS3 -lähtien lyhyt CSS-määrittelykoodi, niin sehän olisi siinä.

OF ehkä vähän, mutta mitä havahtusin herääväni takaisin 2000-luvun ihan milleniuminhypen molelmmilta puolin kultaisiin teinivuosiini,tähän netinkäyttöön viimeistään siinä kohtaa, kun luin kotimaisesta niistä kolmesta toinen:; suomi, keltaisesta lehdistöstä, että Suomen kansallisarkisto alkoi taltioimaan näitä vanhoja foorumeja joissa itsekin olen osasyyllinen tavallisena keskustelijana omalla nimelläni, niin siinä määrin tuntuu toimivan ihan kivasti ja oman aikansa tuotteena tuo oikeallekin scrollaus noissa kuvissa.

Nämä ovat katoavaa kansanperinnettä, odottamaan jään jos ylläpito/moderaattorit tämän Seppo sinun esityksesti implementoi tämän foorumin lähdekoodiin.

14
No juu, lähinnä vertauskuvallisesti "Lunastuskuntoon vakuutuksessa".

On myös totta, että vakuutusyhtiöt ovat erittäin tarkkoja korvausehdoistaan, mitä vakuutus kattaa sen poissulkemiseksi, että vakuutuskorvauksia käytettäisiin "väärin" perustein. Paljonhan noista vakuutuskorvausten ketä maksaa ja mitä on myös valtamediassa aika ajoin tulee jokin pidempään jatkunut riita eri oikeusasteissa.

Diagnoosilistaltani löytyy totta puhuen myös "Alkoholin väärinkäyttö", ja jos huonolla vitsillä mennään ja kuluneella niin mielestäni en käytä sitä väärin jos juon itse joka tipan, jonka ostan tai osan siitä tarjoan jollekulle muulle. Ei lähdetä jämävitsien kaatopaikalle edes retroilemaan.

15
Tulikin tämä uuden läppärin hankinta ajankohtaiseksi nyt ennen aikojaan oman inhmillisen kömmähdyksen takia.

Onnistuin edellisyönä kaatamaan punaviinilasillisen koneen päälle, niin enää ei boottaa.

Tämä Linux-kone (Lenovo, MINT OS) toimii nyt ykkösläppärinä ensi kuun alkuun asti, kun haen uuden koneen kaupasta.

Siirtymä Windown 11 -järjestelmään tulee siis suunniteltua nopeammin omassa elämässäni. Niissähän on uusissa koneissa jo vakiona se ollut pitkään.

No, ei ole ensimmäinen kone, jonka vähän humalapäissäni saatan lunastuskuntoon kotivakuutuksessa. Acerin läppärin onnistuin humalassa oksentamaan näppiksen päälle siten, että meni puhdistaessa/kuivatessa hyvä tovi.

Irroitan kiintolevyn tuosta HP:stä, jos säilötty data sentään olisi säästynyt. Sillekkään sitten voi mitään, jos sekin on viouttunut.

Rapatessa roiskuu.

Maltillisesti tässä olen nautiskellut kohtuudella lähiomaiseni elämän päättymisen jälkeen ilman örventelyjä, mutta nyt kävi näin.

Verkkokauppa.comin Raision myymälä säästynee henkilöstövähennyksistä huolimatta oli tämän aamun Turun Sanomien taloussivulla, niin voi olla että se on ykköskohde, mistä metsästän seuraavaa tietokonettani.

16
Viestit tuntuvat keskittyvän vain opiskeluun oppilaitoksissa mutta kannattaa muistaa, että monia asioita voi opiskella myös täysin itsenäisesti.

On totta, että kaikki sama informaatio on netissä saatvilla ja tieto.

Sekin on totta, että 41-vuoden iässä mitä tuli vuosirenkaita taas tänä kesänä yksi lisää elämäni puuhun, muodollinen pätevyys ei paranna työmarkkinoilla asemaani yhtään.

Se tietty oppilaitoksessa opiskelussa on plussaa, että saa virallisen pätevyyden.

Vähän tuntuu siltä, että korkeakouluissa on opiskelijayhteisöissä tunnelm "kylmentynyt" tai raaistunut jotenkin enkä tiedä onko ainostaa tekniikan alalla niin, ainkin omasstakin kontaktipiiristäni tiedän, että eivät ole valta-osa enää ensimmäise polven korkeakoulutettuja.

Nouseva trendi COVID19-lockdownin ajoista on jäänyt myös opiskelukulttuuriin etänä suorittminen, mikä ei ole omiaan lisäämään yhteisöllisyyden tunnelmaa.

17
Vanha aihe, mutta alkuperäinen kyseenalaistus tämän säikeen otsikon tiimoilta nousi esiin taas, mitä Turun Sanomissa oli artikkeli Otanniemessä sijaitseva kvanttitietokoneen ja kvantti/tietojenkäsittely-professori siinä "Modernin tietokoneen" äärellä uutiskuvassa. Toinen liipaisin, mikä laukaisi kysymykseni uudelleen pinnalle on syksyn lähestyminen taas tämä 2024 osalta.

Opetussuunitelma on utussa muuttunut, joten pitäisi jonkin verran takamatkalta lähteä, maisteripaperit nyt saa ilman rahoitusuunnitelma tekemistä jatko-opinoissa vaadittua, jos vain on valmis tekemään töitä tutkinnon eteen.

Vielä olisi liian myöhäistä hypätä kursseille.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: usb-tikku autossa
« : 30.08.24 - klo:20.09 »
Kirjoitin tästä oppaat-osioonkin kirjaston levyjen varmuuskopioinnin osalta asunderilla MP3-muotoon pakattuna tai FLAC, missä on sitten äänenlaatuhävikki nollassa, niin varmasati pelittää on jo pitkään ollut kaikelaisissa stereoissa ja DVD/BR-soittimissa tuki jo 2000-luvun alusta asti. Muunna vaikka hyvällä bitratella MP3-muotoon levykokoelmasi, ja nauti tien päällä lempimusiikistasi, jota mahtuu ihan mukavasti jopa ainoastaan neljän gigan tikkuun, tästähän nyt ei käynyt ilmi eikä ole tarpeellista mainitakaan USB-tikun kokoa. Mutta musiikkia mahtuu kyllä koko matkan ajaksi.

19
Itse just mietin tässä että josko syksymmällä hommaisi käytetyn bisneskannettavan. Oli aikanaan siitä T60:sestä sen verran positiiviset kokemukset. Laadukkaimpia koneita mitä mulla on ikinä ollut.

Juu, no "hyöty" -käyttöön mitä tulee koneen käyttötarkoitukseeni enemmän niin lienee menevän noihin bisneskannettavien puolelle. Kyllä niissäkin tehoa alkaa jo nykyään olevan jonkuntyyppiseen siedettävällä ruudunpäivityksellä emulaattorien suhteen tms huvi/viihde/vapaa-ajan sovelluksia ajatellen jos niitä haluaa ajaa ja koneen suorittavan kelvosti.

Selasin eilen HP ZBook -sarjan koneiden arviointeja yrittäen löytää objektiivisia arvioita, mitä joillain sivustoilla rehellisesti ainakin lupaavat, että eivät ole kytköksissä arvosteltavaan tuotteesee/valmistajaan. Sama kitara/musikkipuolen raudan arviointi review -osaston sivuilla pitää olla jonkinmoinen kriittisyyden taju lukeman tulkinnan suhteen, osa maiintsee rehellisesti, osa ei vaikka rivien välistä luku sitten tuottaisi toisenlaisen lopputuleman. On sielläkin hyviäkin saitteja tarjolla.

Googlen hakutulosten metatiedoissa oli erään tietokoneliikkeen tämän ZBook -sarjan kone hinta vajaa 800 euroa, mutta näyttäisi olevan varastosta loppu "Tuotetta ei myynnissä eikä varastossa". On joskus varmaan ollut joku yksilö saatavilla, ko kuukkeli indeksoinut hintatiedotkin. Tässä ja tagattuna "Tehokannettavat" käytetyt tietokoneet.

Suora linkki kone-esittelysivulle

https://ktverkkokauppa.fi/tuote/hp-zbook-firefly-14-g7/

Joku tämän kaltainen voisi olla ihan seuraava koneeni jopa.

20
Mukavasti tullut palsta-aktiiveilta vastauksia. Kiitos tähän astista!

Mielestäni nyt on jo syksyn puolella vuodeaika eikä pelkästään yhä aikaisemmin iltojen hämärtymisen johdosta. Omassa lähiympäristössäni on jo syksy, mutta sykymmällä kattaa senkin, että on jo syksy. Saivrtelut sikseen. Huonon huumorin jämävitsien, vaikkakin mustaa huumoria on toisaalla foorumit.

Itsellä tästä HP -kannettavasta se kokemus, että melkein paras merkki, mitä olen 2005 vuodesta saakka ollut näissä kannettavissa tietokoneeni täysin.

Pitänee ensin vähän kartoittaa, mihin käytän konetta. Viime parin vuoden aikana tosi vähän PC-pelejä enää pelannut, mitä konsolipeleistä saan irti videopelikokemuksen aika hyvin. Siinä määrin voisi harkita speksien mukaan tehokasta "hyöty"-käyttöön mitä vähän on tullut tehtyä videoeditointia lienee raskaimmasta päästä, mitä vaatii koneelta ettei hyydy kesken kaiken.

AimoE:n listasta miettisin itsekseni vastauksia, niin selkeä puute tässä nykyisessä koneessani on, että voi ainoastaa 1:teen bluetooth-laitteeseen muodostaa maximissaan yhteysparin, ja noiden USB-porttie määrä olisi 3-4 sopivasti mitä kuitekin ulkoista kiitolevyä, hiirtä ja 8bitDo Pro Controller 2 peliohjainta käytän ja sitten stereoihin on yhdistettynä tuo BT-kytkentäpari ainut, mitä tämä sallii.

Sivuja: [1] 2 3 ... 38