Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jere Sumell

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 38
21
Nauroin kun katsoin jonkin YT videon jossa joku oli maksanut Netflixin 4K tilauksesta ja taistellut pitkään, että saisi 4K toiston toimimaan ja loppuviimein sanoi peruneen tilauksen ja käyttäneen jotain piraattisoftaa, jolla sai välittömästi käsiin sen 4K videon  ;D
On siitä jo aikaa enkä muista lähdeartikkelin mediaa, mutta Netflixillä on käsittääkseni kokeilu jossainpäin maailmaa siihen suuntaa, että tarjoavat halvemmalla tilausmaksulla vähän matalmman resoluution tavaraa ulospäin. En ihmettele lainkaan, mitä firma kuitenkin on johtavassa markkina-aseemassa noista ondemand-suoratoistopalveluista käsittääkseni, niin 4K-tasoinen kuva kalliimmalla akuukausimaksulla.

Perhelisenssin tilaajia on jo rokotettu tai ainakin työn alla.

Aika ironista, että tuotteen/palvelun maksaneita lähes rangaistaan ja piratismilla voi taas päästä ilmeisesti helpolla  ::)

Elokuvayhtiöt mielestäni valvovat noita omien tuotteidensa piraattipuolta ainakin oman kokemukseni mukaan peliteollisuutta verraten huomttavasti "tehokkaammin". Esimerkkinä 500 euron suuruinen "uhkasakko", mihin sitten oikein muuta paras tapa reagoida on maksaa se. Näistäkin on ihan valtamedioissa uutisoitu.

En tiedä, voisiko joukkovastaamisella uhkailuista oikeustoimilla sen suhteen, että argumenttina puolustuksena elokuvan kopioinnissa on se, että mitä reititin on päällä 24/7 niin joku taho olisi kaapannut koneen osaksi bottiverkkoa, ja sitä kautt sitten päätelaitteen käyttäjä olisi "sekaantunut" piratismiin.  En ole juristi, eikä tästä sen enempää.


22
Luin tästä aloitteesta melko tuoreeltan Afterdawn -palvelun julkistusta uutisartikkelista. Kävi mielessä, että pitäisi allekirjoittaa varmaan mutta en ole vielä allekirjoittanut ja nyt vasta otan kantaa tähän keskuteluun, mitä olen viime vikon keskiviikkosta ollut korkki auki lähipiirissäni tapahtueen ihmisen menehtymisen myötä ja kännissä tulee välttää nettikirjoittelua.

Olen itse elänyt sen ajan, kun pelikoteloissa oli fyysinen media ja manuaalit, lopetin PC-plien oston jonkin aikaa sen jälkeen, kun pelivalmistajat lisäsivät pelkän lisenssiavaimen koteloon.

Ohjelmistofirmojen (pelifirmojen) näkökulmasta on selvää, että tuotteella on jokin elinkaari, ja liikevoiton/tuloksen maksimoinnin osalta kulujen alasajoa yms päättävät tuen sitten, kun enää kysyntää ole riittävästi.

Tavallisen pelejä kuluttavan kansalaisen ja isompi kulttuurisosiologinen merkitys tämänkaltaisella digitaalisen omaisuuden arkistoinnilla yms. toiminnalla on enemmä merkitystä ja erityisesti itse pidän puavihreänä maailmankatsomuksen omaavana koultustani vastaan myös mielenkiintoisempana lähestymistapana tätä digitaalisen omaisuuden kulttuurisosiologista lähestymistapaa.

Täytyy myöntää, eikä ketään voi kiistää, etteikö aika hyvin sellinen digitaalinen tuote, jolla jokin yleisö, on aika hyvin arkistoitunakin netissä hyvin pitkälti alustasta riippumatta, mutta se edellyttää käyttäjän ottavan riskin ohjelmistopiratismiin liittymisestä.

Tietokonepelit ovat omastanikin mielestä arvokasta kulttuuripreintöä, joka pitäisi säilyttää. Mitä peliala on menossa hyvää vauhtia nopeiden nettiyhteyksien kotioloihin saamisessa suotuisaan hintaan (ovqt olleet jo pitkään), että pelaaja maksaa kuukausimaksu pilvialustan, pelin jakelijalle (Käytänössä Google/Microsoft/Sony/Nintendo) ja sitten peli lähetetään livenä pilvialustalta sitä dataa pelaajan päätteelle verkkoyhteyden läpi livenä.

Siinä määrin voisi kuvitella siinä kohtaa kun näiden isojen toimijoiden pilvitallennuskapasiteetti on niin suuri, että sillä ei ole käytännössä mitää hintaa/meritystä, niin sopisi hyvin museoon arkistoitujen pelien pelaaminen olla myös mahdollista. Käytännössä liiketoimintapuoli olisi, että pelifirma "myy" jollekin änistä isoista pelipilvitoimijoista jonkinlaisen räätälölidyn ohjelmistokomponentin, millä muokataan museo-arkistoitu peli pilvessä lähetetttäväksi käyttäjille.

No tässä on tullutkin jo ohjelmistokomponentit mainittua, mutta sen sijaan että myisivät tai pistäisivät jakoon yksityisille käyttäjille, toimisivat B2B -mallilla tulevaisuutta silmällä pitäen, niin pelien loppukuluttajien ei tarvitsisi välittää eikä ymmärtää tekniikasta mitään, vaan voisivat pealta peliä vanhaan tyyliin "Avaimet käteen" -periaatteella.


23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tekstin yliviivaus
« : 15.07.24 - klo:19.49 »
Vähän ohitse aiheen liittyen tähän yliviivaukseen ja tupla-yliviivaukseen, joku viestinnän asiantuntija voinee kertoa mikä merkitys yli/tupla-yliviivauksella on virallisessa asiakirjassa? Lienee käytettävän vain luonnos-papereissa?

Itsekin aloin katselemaan noilla primaarisilla tekstieditoreiden osalta asiaa netistä, mitä fandom-wiki muutoinkin usean eri alan teeman suhteen tulee lueskeltua asiaa ajan kuluksi, niin vim-editorin osalta melkein paras esitys, mitä pikaisesti löytyi: Suora linkki.

https://vim.fandom.com/wiki/Create_underlines,_overlines,_and_strikethroughs_using_combining_characters

Se tekstin merkistökoodaus pitää olla sopiva, ja sitten tuossa esitettynä jonkinlainen skripti myös.

En itse käytä vimiä tai vi, nano on oma suosikkini noista päätteeltä käytettävistä tekstieditoreista.

Onko tuosta mitään apua, varmaan itsekin olet katsonut samaa esitystä, tossa on monimutkaisuusate tuossa oppaassa alkeet/perustaso.

24
Vaikka nyt on kesä jo kohta jussi painaa päälle, pitää sitä kait kesän aikana jonkinmoisen ohjelmointitauon jälkeen ohjelmoida pari riviä.

HTML5/Javascript -ratkaisuni malliksi.
Koodia: [Valitse]
<!DOCTYPE html>

<html lang="fi">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<script>
function vaihdaotsikko()
{
var uusiOtsikko = "Vaihdettu otsikko";
otsikko.innerHTML = uusiOtsikko;
}
</script>
</head>


<body>
<h1 id="otsikko">Nykyinen otsikko</h1>
<form><input type="button" name="btn" value="Vaihda otsikko" onclick="vaihdaotsikko()">
</form>

</body>
</html>

25
Onko pakko nimenomaan PHP:llä korvata otsikko? Javascripti melkein tehokkaampi ja yksinkertaisempi toteutuskielenä.

26
Itse olen pääasiassa elämäni aikana ohjelmoinut "kehittyneimmillä" kielillä, mitä 2005/2006 vuodesta lähtien olen ottanut osaa erilaisiin ohjlmointikursseihin, niin C++ ei ole ollut opetuskielenä trendaava millään kurssilla. En kiistele sen tehokkuudesta, vaikka pidän sitä moniperimis-järjestelmää sekavana ja monimutkaisena, mitä olen tutustunut kieleen.

Hakukoneella, jos katsoo "c++ garbage collector library", niin avoimen koodin erilaisia GC:tä on saatavilla, jos se helpottaa ohjelmoijan työtä, niin mikä estää sitten käyttämästä avoimesti saatavilla olevaa kirjastoa.

27
Tänä aamuna, mitä katsoin "Hyvässä musiikissa tapahtuu koko ajan paljon", niin en ole aiemmin törmännyt "Bititonikuisia" -blogiin, josta löytyi ihan mielenkiintoinen artikkeli bloggaajan kertoman mukaan jokin hänen Facebook-postauksensa vuodelta 2019 koskien olio-ajattelua.

Löytyykö palstalta asiantuntemusta tämän tekstin kritiikkiin tai jotain huomioita positiivisessa sävyssä? Olisi kiva kuulla oppineimmilta, mitä mieltä tästä, mitä itse en ole filosofi lainkaan, en varmaan edes maallikkon tasolla joidenkin mielestä.

https://bititovatikuisia.com/2019/05/05/olioajattelua/

Viimeisin postaus on viime joulukuulta 2023 joulukalenteri-postaus tuossa blogissa, enkä  tiedä ketä kirjoituksen takana on, mitä nimimerkki "Kari Visala" ei oikein löytnyyt netistä mitään, lienee jokin keksitty pseudonyymi joka viittaisi ihan luonnoliseen henkilöön tai ihmiseen siis.

Maailmankatsomuksellinen anti on tekniikassa/humanismissa selkeästi rivien välistä tulkittuna, lisäksi käyttää termiä "peli", joka viittaa insinööritieteisiin.

28
Laadun kärsimättä ei oikein mitenkään, etenkin koska MP4 on jo valmiiksi häviöllinen muoto.

On totta, että ei laduun kärsimättä, mutta hyvälaatuista jälkeä saa johon on tyytyminen, mitä puhtasti raakadatana kuvattu video vie tolkuttomsti tallennustilaa, oikein taida olla järkihintaan edes tarpeeksi suuria muistikortteja myynnissä, vaikka omistaisi kameran jolla kuvaa RAW-datana.

Sivuhuomautuksena tuo ylempi kappaleeni, mitä joskus asiaa lukenut netistä.

Päädyin aiheeseen, mitä Hollywood-elokuvastudiot rahastavat aina uuden formaatin vakiinnuttaessa kotikatsojilla paikkansa ne laitteet, niin omilla klassikkoelokuvilla ne julkaistaan uuden standardin jokseenkin "parempilaatuisina" tavallisesti rajaehtoina ne speksit, mihin se uusi formaatti taipuu. Se lienee mahdollista vain, ja varmaan onkin niin että noilla isoilla elokuvastudioilla on "aidot" elokuvakamerat, tai jokin digitaalinen kiintolevy, jossa on siirtonopeus ja tallennuskapasiteetti aivan omaa luokkaansa, koska pakkausalkgoritmilla muutettaessa tavallisesti parempaa ei saa mitä se alkuperäinen laatu on ollut.

Yhdyn tähän Super Oscarin kommentiin, että laatu kärsii joka tapauksessa mitä luultavammin.

29
Tinneri itselleni tutumpi noista öljypohjaisten seosten yms, puhdistamiseen, mitä ehkä vähän olen väärä ihminen puhumaan autoilusta varmaan pitäisi mitään puhua, mitä en ole eläessäni omistnut yhtä ainutta autoa toistaiseksi. B-kortti tosin löytyy.


30
Perinteisesti taksiyritykset on suosinut Diesel-moottoreita öljypolttomoottorin sijaan, ja varmaan vielä vähemmistössä nuo täyssähkötaksit.

Mikä on öljypolttomoottori?

No tuttavallisemmin "perinteinen" bensalla toimiva kone? Mitä bensat on öljyjalosteita, niin eikö löpö pala ja sitten ainakin pakokaasuja epäystävällisesti ilmaston eduksi tulee sivutuotteena siinä palamisreaktion ulostulona ainakin?

Ei varmaan virallinen termi, mutta tarttunut sanavarastooni, mitä joskus luin oman aikansa suuren innovaattori Henry Fordin tarinaa jostain artikkelista.

31
Akkutekniikka ja kehittynyt paljonkin en tiedä mikä vaikutus autoteollisuuden toimijoiden R&D -osastoilla on ollut tai ainakin paineita saada yhä pidempikestoisia varauksia ladattuun akkuun. Onko niissä esim. osa siitä sähkövarauksesta se akku käyttäisi siihen akun varauksen lataukseen.

Mitä sähköautot tuli kuluttajamarkkinoille, niin niissä oli täyssähköautoissakin verrattain lyhyet ne täydellä varauksella niiden autovalmistajien ne etäisyysmatkat kilometreissä, mitä ne ilmottaa niissä vaikka ollut uutisia, että jotkut autovalmistajat ilmoittanut niitä "valheellisesti" ja saaneet sakkojakin siitä.

Mitä joku viikko takaperin istuin ensimmäistä kertaa täyssähkö-Teslan kyydissä, mitä tulin iltaelämästä taksilla kämpilleni, niin kuski kertoi, että siinäkin peräti 300 kilometrin ajoetäisyys täydellä varauksella, ja mitä kotilähiöni K-Supermarketin pihaan on taksitolpn viereen noussut Keskon sähköauton latauspiste, niin kuski kertoi, että täysi lataus maksaa noin 14-15 euroa, mikä on todellakin halpa hinta.

Täyssähkö-Tesla jonkinlinen "lippulaiva" -sähköautojen markkinoilla, se on vielä aika kallis investointi, mitä taksikuskit uusii ne autot varmaan 5-6 vuoden välein mitä se on sen taksiliikennöitsijän tuotannontekoväline, niin kirjanpidossa yhdistettynä verovähennyksiin sen auton hinnan saa kuoletettua nopeammin.

Perinteisesti taksiyritykset on suosinut Diesel-moottoreita öljypolttomoottorin sijaan, ja varmaan vielä vähemmistössä nuo täyssähkötaksit.

Julkinen liikennekkin ottanut edistysaskeleita ainakin Turussa sähkö-Fölien osalta, niitä on jo muutamalla reitillä. Ensimmäinen tuli jo pari vuotta sitten muistaakseni Fölilinja 1 Satama-Lentokenttä, mutta se enää ainut ole. Turussakaan useampia Föli-liikennöitsijöitä, joiden vastuulla on toimiva julkinen älyliikenne, niin onhan se tottakai huomista päivää uusiutuvilla ja ympäristökestävällisillä tavoilla tuottaa se tarvittu energiavaraus kulkuneuvoissakin.

32
En ole mikään asiantuntija energian  tuottamisen osalta, onko nykyisin jo aurinko/tuulivoimapaneeleita joissain konemalleissa, että energian voi tuottaa koneen tarpeisiin niillä.

Tetriksestä meni maku, mitä viime vuoden joulukuun lopussa joka yläkouluikäinen sälli oli saanut Nintendon tetriksen ennen aikaa T-Spinejä tilttiin tasolla 157.

Itsekin olin päätynyt Tetriksessä siihen, että sitä olisi mahdollista pelata loputtomiin, jos ne tetriminojen tippuminen kuiluun ei nopeutuisi, ja pinon kasaaminen Tetriksen aikaaansaamiseksi on rerussitehokkain tapa pelata sitä. Olin väärässä.

33
Nyt näyttäisi olleen linjoilla "taas" viime viikon lopusta lähtien.

Vuodatus.nettiä ylläpitävä taho huonosti tiedottanut tapahtumista, mutta kuitenkin sisään kirjautumisen jäljiltä on domaini vuodatus.net tiedotteissa asiaa ja pahoittelusta mitä palvelimet ollut alhaalla. Tosiaan olihan ne.

Kuitenkin vielä jotain viilaamista varmaan siellä suunnassa on, mitä sivuston kävijämäärien data, eli tyyliin "palaavien lukija [asiakkaiden] seurannassa, mistä voi tehdä johtopäätöksiä on nyt nollassa vielä, mutta blogin kaikki postausdata yms. näyttäisi olevan tallessa, että varmaan voi olla myös varmuuskopiointeja ylläpitävän firman taholla  tallennusmediasta en tiedä enkä välitä päivänvalon kestävän tekstini varmuuskopioista mitään.

34
Eikö tuo HTTP -vastauskoodi 500 viittaa odottamattomiin olosuhteisiin palvelupyyntöjen määrän takia, eli yksinkertaisesti joku taho kohdistanut palvelunestohyökkäys-tyylistä?

500 on "Internal server error", joka voi johtua melkeinpä mistä tahansa viasta tai häiriöstä www-palvelimen tai sivuston palvelinsovelluksen toiminnassa. Tässä kyseisessä tapauksessa todennäköisin syy on vika jossain palvelun komponentissa, kuten tietokannassa tai PHP-skriptissä. Tyypillisesti kone on voinut sammua ja käynnistyä uudelleen, mutta kaikki palikat eivät enää toimi kunnolla, eikä ylläpitäjä ole huomannut vikaa tai viitsinyt korjata sitä.

Ok. Näemmä mulla on tiettävästi aukkoja jonkin verran palvelin-puolen tiedoissa  Varmaankin näin sitten on asian laita.

Täytyy vain jäädä odottelemaan, jos palvelu paliaisi online-tilaan.

35
Eikö tuo HTTP -vastauskoodi 500 viittaa odottamattomiin olosuhteisiin palvelupyyntöjen määrän takia, eli yksinkertaisesti joku taho kohdistanut palvelunestohyökkäys-tyylistä?

Olen kuullut puhuttavan "kipurahoista" -IT-firmojen osalta, mitä tekoälyn kehityksen myötä nyt on ihan palveluinakin ostettavissa siitä oli Turun Sanomissa jopa juttua, mikä nyt ei ihan tekniikka-orientoitunut julkaisu ole, mitä yrityksiin kohdistuu etenkin nyt Herra Pakkasukon, jos näin voi mainita itärajan takana ykkösmiestä siellä suunnassa, niin suomalaisiinkin firmoihin ihan liiketoimintana tehdään tätä hommaa.

Täytynee seurata päivittäin pari kertaa päivässä käydä mitä tuossa kirjanmekeissänni Firefoxissa tuo palvelun etusivu, mistä klikkaan sen "Kirjaudu sisään" -toiminnon,  niin tuo, jos jossain vaiheessa palaisi online-tilaan.

Käsittääkseni palvelunestohyökkäyksiin on olemassa puolustuksen näkökulmasta työkaluja erityisesti nykyisin jo, mutta varmaan tuo Vuodatus.netin omistama firma itse ylläpitää palvelimia, ja siellä tosiaan tuntuu jotenkin "tuuliajolla" olevan tuo tiedotuspuoli ainakin, ei sähköpostiin ole mitään tietoa palvelukatkoksesta tullut tiedotetta, tai tuolla Facebookin puolella tosiaan päiväykset viime tiedotteista jo useamman vuoden takaa.

Tykkään itse tuosta Korhosen Bittivirta-yrityksestä, missä itselläni on tuo munsivu.fi -alidomainilla tuo käyntikorttini netissä sen lisäksi, että hiilijalanjälki ja ympäristökysymykset myös huomioivat siellä, tai niin ainakin antavat ymmärtää, mutta sielläkin on tulossa uudistuksia, jonka seurauksena mahdollisesti käyttökatkoksia luvassa mutta tiedottavat asiakkaille kiitettävästi, ja asiantunteva asiakaspalvelu, mitä olen lähettänyt sinne tikettejä.

Jos tuo Vuodatuksen tekniikka ovt jääneet sinne, mitä palvelu oli vähän nykkyisen kaltaisella tasolla jo vuonna 2004, niin voi olla, että siellä on jotain retuperällä nykyisinkin. En tiedä, mitä firma oikein myy, mitä jossain kohtaa julkaisivat käyttäjien blogeissa Google AdSense -mainoksia, mistä tulee se tietty prosenttiosuus siitä kauppahinnasta / klikkaus sille firmalle, mutta oikein tiedä mikä tuon Vuodatus.netin ansaintalogiikka sillä firmalla on, mitä se on minosvapaa ollut pitkään.

36
Vajaan viikon ajan ollut jo vuodatus.net kotimainen bloggusalusta-palvelu täysin blank -screen selaimessa, mutta kuitenkin joku kone sieltä lähettää vastauksen ilman ihmeempää viivettä, kun lähettää kyselypyynnön, siinä määrin toivoa vielä paluusta?.

Vähän tuntuu, että pidemmän aikaa ollut lopun alkua mitä virallisissa Facebook-tiedotteissakin päiväykset jo vuosien takaa.

Tietääkö joku tämän kotimaisen bloggausalusta kohtalosta mitään, tai jotain infoa jos vaikka joku ylläpitävän firman henkilöstöstä joku on tällä palstalla, niin oisko mitään tietoa, palaako linjoille enää koskaan?

Ei itseäni harmita paljoakaan, vaikka yhden kirjoitus-pseudonyymini blogi keräsi mukavasti nousevassa trendissä palaavia lukijoita, mutta valta-osa senkin blogin arttikkeleista on Word-tiedosto tallennettuna paikallisesti omlle kiintolevylleni. Siinä määrin ei harmita, ja varmaan joku minua vuosienkin takaa seuraa siinä määrin, että varmuuskopioi kaiken mitä julkaisen netissä en epäile lainkaan, etteikö sellaisiakin olisi.

37
Katso Mikrofonin tietoturva, Windows voi blokata mikin....

Katsoin Asetukset-> Tietosuoja ->Puhe ja sitten muut ääniasetukset, niin näköjään kaikki päällä siinä määrin, että jäi käsitys, että ei ole blokattu ja sitten sovelluskohtaisissa äänissä olen kokeillut valita tuon Microphone Sonar -ajurin sekä Stream -valinta kokeillen ei vain toimi.

Sivuhuomautuksena tuohon "Windowsin tietoturva - mikrofoniasetuksiin, että se pitäisikin olla blokattu tosiaan, mitä läppärissäni on aina koneen ollessa käynnissä nettiyhteys tosiaan tottakai päällä reititin, niin pitäisikin olla blokattu oman tietosuojan lisäämisen eteen, vaikka peli jo menetetty.

Kokeilin uusia kuulokkeitani eilen Linux Mint natiivi järjestelämänä Linux-läppärissäni, niin Audacity -äänieditorin oslalt sain testiraidan siedettävän oloisena tllennettu noilla kuulokkeillani, niin tosiaan voisi tuohon tehokkaaseen Mint-läppäriin asentaa OBS-Studion ja nauhoittaa pelivideoihin ääniraidat ainakin Linux-koneella.

Noissa viime syyskuussa YT:ssä julkaisemieni retropelivideoiden 5-osan sarjassa, mitä laajensin blogiin tuota retropeli-harrastuspuolta, mikä löytyy se osoite tuolta YT-kanavaltani olet varmaan katsonutkin sitä, niin toimintamallini on toisen tuotantokauden videoissa, että teen pelivideon Openshot videoeditorilla tai Filmora 9:llä Winkkarikoneellani, koska tässä kestää projektitiedoston vienti videotiedostoksi vähemmän aikaa mitä laskentatehoa on enemmän kuitenkin kun Linux läppärissäni, ja sitten OBS:llä kudon yhteen videoraidan, missä katson videota ja "selostan" tai ääneen analysoin pelivideon tapahtumia. Se olisi suunnitelmana.

38
Katso Mikrofonin tietoturva, Windows voi blokata mikin....

No sen vois tietty tarkistaa, sitä en ole vielä tehnytkään.

Tiedä tosta OBS-studio -ohjelmasta, mitä esim Twitch-striimaajat käyttävät tuota ohjelma on Linux - versiokin olemassa, onko siinä täysin nolla mikään yksityyden suoja tai "tietoturva", mitä kaikki mahdolliset videonkaappaus-ajurit ynnä muut voi lisätä tuohon itse käytän videon tallennus-toimintoa mitä siten saa järkevämmin videoita mitä ei oikein innosta striimaus Twitchissä kuitenkaan.

39
Ostin eilen Länsikeskuksen Citymarketista pelikuulokkeet, jotta saisin retropelivideoihin selostusraidan, mutta ainoastaan toimii äänen ulostulo.

Osaisiko joku neuvoa, miten saisin äänen syöttötilan päälle. Pistän tähän nyt kolme kuvaa mitä näkymiä on ääniasetuksissa Ohjauspaneelissa ja sitten tuon OBS-ohjelman valikon.

Asensin valmistajan sivulta tuon GG.ohjelman, jonka jälkeen nuo ajurit ilmestyi tuonne Ääniasetusten valikkoon.

Kuulokkeet on Steel Play Sonar audio -valmistaja, ja pakkauksen mukaan PS5/4 ja XBOX- ja PC-yhteensopivat.

40
Itsellä tylsä yksinäinen viikonloppu tällä hetkellä.

Ajattelin itsekin ohjelmoida tuon Javalla ja Pythonilla, vaikka ne nyt mitään lisäarvoa tuo mihinkään. Pseudo-koodihan löytyi tuosta alkuperäisen Wikipedia-artikkelista.

Ohjelmointihammasta kolottaa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 38