Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jere Sumell

Sivuja: [1] 2 3 ... 35
1
Liitän nyt tähän ketjuun, vaikka ei yksistään kelloon liity.

Mitä tässä Win 10:ssä, mitä itse käytän, tulee joka päivityksen jälkeen tuntuu tulevan lisää noita verkkoyhteyttä hyödyntäviä online - ohjelmistokomponentteja tähän järjestelmään, mitä kuitenkin yhdellä tällä läppäreistäni pidän ajantasaista winkkria.

Säätiedotuksia, viimeisimmät pörssikurssit on nekin toki tärkeitä, että nopeasti voi tarvittaessa reagoida, mikä on päivän kurssi sekä arvo, uutisia ja sitten Mikkiksen tekoälyä hyödyntävää bing-tekoälyä/koneoppimista hyödyntävää teknologiaa Käynnistä-valikon hakukentän kautta, jossei koneella ole asennettuna esim Notepad++.

Havaitsin vasta jokin aika sitten tuon bing-tekoälyä hyödyntävän komponentin käynnistä valikossa, mitä olin humalassa tehnyt jonkin Beatlesin Maccaan ja siihen uuteen John Lennonin C-kasetista mitä Macca oli tuottamassa tekoälyllä sitä uutta kappaletta, niin olin sen tiimoilta automaattikirjoittanut jotain tuohon käynnistä-valikon "Haku" -kenttään enkä itse muista mitään yömyöhästä tunneilta, mitä olen kirjoittanut sinne.

Onneksi en asu Turun ylioppilaskylässä, mitä siellä monet varmaan on saman tilanteen äärellä konsanaan, kun muuttavat liian nuorina Turkuun opiskelemaan muualta paikkakunnalta, vaikka en tiedä, tuskin sielläkään enään netin "jakorasia" tyyliin IP-osoitteet menee opiskelijasolu/boksissa/ järjestyksessä. Tuskin meininkin niissä mihinkään muuttunut XP - ajoista, mitä se oli vakiona näissä liikkeestä haetuissa koneissa niihin vuosimalleihin nähden, joka opiskelijakaupungissa varmasti osa populaatiosta törmää tähän kysymykseen ja ongelmanasetteluun.

Näissä on samalla tavalla Winkkari 10:ssäkin liikaa sama, mitä matkapuhelin oli 1990-luvun lopuss parhaimmillaan, kun puhelu ja tekstiviesti -ominaisuudet. Hurjaksi mennyt, olen sen verran jäänyt sukupolveni aikaan, että kaiken tarvitsisi olla julkista kaikki portit pakosta auki.

2
Itse olen musiikin osalta noita tekoälysovellusta apuna käyttäen tutustunut enemmänkin siihen puoleen, mitä maailmalla on tarjolla musiikin harrastajana kotioloissa edes soittopuolen apuna mitä hyödyntämismahdollisuuksia on.

Youtubesta musiikin kuunteluni on vähentynyt, viime aikoina ollut Spotifystäkin vähäisempää, mutta itse olen ihan tyytyväinen Youtuben niihin kappale/artistisuosituksiin, mitä aiemman katseluhistoriani perusteella olen kuunellut/katsellut. Ainakin niiden musiikki-tyylilajien osalta sieltä ihan päteviä ehdotuksia tulee. Voi olla, että jossain kohtaa pitää tilata tuo Youtube Music, mitä joissain videoiss tulee mainoskatko kesken kappaleen, ja jokin aika sitten ei enää pystynyt käyttämään Firefoxin Ad Blocker Prota Youtubessa.

Spotifystä olen vähän kaksijakoista mieltä, mitä tuntuu, että firman pörssiin listautumisen jälkeen lupaukset lisääntyneet, että toiminta muuttuu kaupallisesti kannattavaksi sijoittajia kohtaan, ja Spotifyn emoyhtiö tehnyt mielettömiä tappioita alusta lähtien, mitä yksi isoimmista on, että eivät saa maksavia asiakkaita tarpeeksi palveluun. Nyt en ole vähään aikaan seurannut Spotifyn tiedotusta, mutta lienee yhä tappiollista toimintaa ja sitten tosiasia on, että ennen pitkää tappiolliset yritykset kuihtuvt ja lakkaavat olemasta.

3
Itse olen eri medioiden (teksti/kuva[still/video]/ääni) eniten kiinnostunut tekoälyn mahdollisuuksista positiivisessa mielessä still-kuvan osalta. Itsekin olen kuvien luonnin osalta käyttänyt tuota Bingin kuvageneraattoria eniten, tekstin osalta OpenAI verkko-käyttöliittymää ja käyttänyt julkaisuissani tekolyllä luotuja kuvia, jotka sopivat aiheisiini tai profiileihini ilman, että olen tehnyt numeroa edes tekoälyn hyödyntämisestä. Varmaan aika usea kanavieni seuraajat ovat pistäneet merkille saman.


4
Kiitos AimoE siirtämisestä ymmärrykseni tästä teleoperaattorien ilmoittamista nopeuksista lähemmäs tätä päivää.

Moni varmaan yhdistää verkkokäyttäytymiseni jossin määrin juuri mainitsemiesi yhteysratkaisujen aikkauteen joiltain osin nykyisin, vaikka en muutoin olisi DSL-yhteysien aikkaudella kuitenkaan tietoisesti kriittisenä yhä ja jatkossakin netin käytön suhteen, joskin tietoisempana uhista, mitä täällä piilee missäkin yhteydessä.

5

Jos salasana ja käyttäjätunnus ovat vaikka php-koodisssa, niiden ei pitäisi näkyä kenellekään. Mutta pääseekö osaava hakkeri niihin silti jollain yleisesti tunnetulla tavalla käsiksi. Käyttäjän syöte mennee kai salattuna https-sivulle, riittääkö se.

Kovakoodaus, hard coding on vihoviimeinen, että missään olisi ainakaan mitään kirjautumistietoja kovakoodattuna muuttujissa. Se on selvää, että ne joku nappaa ennen pitkää.

Tiedon validointi tosiaan yksi verkkosovellus-turvallisuuspuolella puolustusnäkökulmasta, mitä kyselit, jos syötteenä pistää kelpaamaan vain halutut asiat, eli käytää valkoista listaa. Säännölliset lausekkeet ja voi olla aika kinkkisiä joskus.

Kuulostaa lähinnä siltä, että jokin sisällönhallinta-ratkaisu voisi olla aiheellista asentaa sivujen moottoriksi tuosta päätellen, mitä kerroit, että pitäisi olla jokin ratkaisu, että voi tekstiä helposti syöttää ja päivittää sivulle.

PHP -koodi tosiaan ei näy selaimen "Näytä sivun lähdekoodi" -osiossa, mutta sitten on lähdekoodin obfuskointi yksi keino ja välttää koodiin kiinni pääsemistä, sen lisäksi, että voi koneellisesti tiivistää Javascriptit/html:t yms, vaikka nekin saa koneellisesti luettavampaan muotoon käänteisenä.

En ole perillä tiedon obfuskoinnista niin paljon, saako sitä käänteisenä ihmiselle luettampaan muotoon tai mitä niihin objuskointi-salaus-algoritmeihin liittyy.

6
Mitä tälläkin palstalla ollut juttua jo kivasti tekoälyn osalta, mitä AI -tutkimus on ottanut aimo harppauksia tuon OpenAI:n julkitulon myötä myös tavallisen kansan pariin, niin mitä katsoin eilen Opintopolku-palvelua, mitä itsestäni siellä on, niin löytyy koko kirjo valmistunut-statuksella kursseja ja koulutusta, varasijoja, ja sitten "Luopunut" -alottamisen jälkeen, ja yksi aktiivinen status siellä on "Optio", mitä Koronan aikaan meni niin sekavaksi, kun ohjeistusta ei ollut mitä B.B.A -tutkinnon jälkeen olin Data-analytiikan FM-opinnoissa, mutta siitä on optio aktiivisena olemassa, niin varmaan jossain määrin hyödennettävissä olisi, vaikka opintosuunnitelma on muuttunut muutamia kertoja sitten sen alkuvuoden, mikä siellä on aikaleimana.

Mitä tälläkin palstalla nostin esiin Tetris -ratkaisualgoritmistä, niin siitä nyt varmaan saisi jonkinlaisen lopputyön tehtyä, jos ottaisi oikein asiaksi ja se nimenomaan liittyy tuohon AI/Machine Learning/Deep Learning/Interaction/Communications -teeman, mitä edes Pro Gradussa, mikä on FM:n opinnäytetyösuoritus, siinäkään tarvitse mitään "uutta" vielä löytää siitä aiheesta.

Tälläkin palstalla pidempään alaa seuranneita ja alan ammattilaisia ja valmistuneita ja opiskelijoita, mikä on mielipiteenne?

7
Itseäni pännii Youtubessa se, mitä noin pari viikkoa sitten tuli herja, että käytössäni on AdBlocker Firefoxissa, ja ei toistanut videoita, jollen suostu mainoksia katsoman mitä en ainakaan toistaiseksi ole valmis masamaan tuota Premium -tilausta tubesta, ei se kuitenkaan niin henkireikä ole itselleni.

No Lehix veti klassikon hihsta, mikä on aina ollut esillä näissä nettinopeuskeskusteluissa, mitä noi 3 teleoperaattoria, mitkä Suomessa käytännössä voitta ne huutokaupat noista tietoliikenne-oikeuksista, DNA, Elisa ja Telia niin käytännössä myyntipuheissa ja markkinointiviestinnässä käyttävät paljon suurempia nopeusarvoj, mitä ne käytännössä sitten ovat. Ja sitten sekin lienee aika vakio ja ajaton, kumpaan suuntaan se liikenne sitten on nopeampaa yhteysliittymästä riippuen.

Itse olen ollut tyytyväinen DNA:n 5g -asiakas saman tien, mitä se tuli Raision jälkeen ensimmäisenä tai ensimmäisten alueiden joukoss ainakin DNA:n osalta tähän vakiintuneeseen kotilähiööni, mitä käytännössä Raisiossa lienee DNA:lla ensimmäinen linkki matkalla maaimlalle, jos jäljittää reitin johonkin verkko-resurssiin.

8
Järkevämpi ratkaisu mielestäni on ensinnäkin yksi kone kehitysympäristöksi räätälöity järjestelmä, ja sitten paikllisesti ohjelman lähdekoodin luonti ja testiympäristössä ajo paikallisesti, jonka jälkeen voi siirtää valmiit tiedostot palvelimelle. Pilvialustat ei liene poikkeus siinä, etteikö sinnekin voisi uploadata tiedostoja. Toki voi, vaikka itse en ole minkään pilviresursseja tarjoavan firman asiakas tällä hetkellä toistaiseksi ainakan.

Näin olen itse päätynyt tähän , ja mahdollisesti sitten kehitysympäristö-linukka kaikkineen, niin netissä ei kanata olla sen kehitysympäristö-koneen kanssa.

Kääntöpuolella, jos suoraan palvelimella ohjelmoit sama mitä, scriptejä yms ja teet välitallennuksia, ne päivittyvät siellä reaaliajassa, ja sitten jos client-puolella asiakas tulee palveluusi tai saitillesi selaimella tai millä sitten sen kutsupyynön palvelimelle lähettääkään, niin voi tulla huono asiakaskokemus/tietoturvariski sinun puoleltasi, kun välitallenuksen jälkeen palvelu tai sivut ovat "keskeneräiset", mitä kannattaa julkaista vasta valmis toimiva paketti harkitusti kertalaakista. Eikö?

9
Kiitos vastauksesta ja jakamastasi asiantuntemuksesta.

Se nyt melkein mitä ohjelmoin ja generoin omalla ohjelmallani vakioveikkuksen hajarivejä, niin voi olla ihan ok, jos säilytän tuon 2 gigatavua, mitä kuitenkaan liian raskaalta tunnu tuo Eclipse-prosessin ajo ja kone ei jumita paljoa.

10
Eilen tuli selviteltyä Javan virtuaalikoneen tuota muistimäärän uudelleenasettamista Eclipse IDE:ssä, niin mitä parametrit -Xms, -Xmx komentokehoitteelta ja Eclipse.ini tiedostossa määriteltynä nuo koot, mitä voi muuttaa niin siellä näyttäisi olevan oletuksena 2 gigaa tuohon GC:n käyttoon.

Mitä lopulta päädyin kun aloin ihmettelemään, saako tuon roskienkeruu-ohjelman tuhoamia ei käytossä olevia muistiviittauksia palautettua, niin luin pari artikkelia jossa oli toisessa todettuna kysymykseen vastaus "Mitä Javan sisäänrakennettu GC lopulta tekee tyyliin "It does Nothing". Sitten toisessa artikkelissa oli esiteltynä nuo JVM:n muistitasot.

Minkälaisia optimaalisia muistimääriä kannattaisi varata, vaikka Javalla nyt viime aikoina vähemmän ohjelmoinut mitään, mitä teoreettiset maksimit on käytännossä paljon suurempia mitä nyt ainakaan kotiläppäreissä ja tietokoneissa ole lähimainkaan, mitä voisi saada kevyemmäksi tuota kehitysympäriston toimintaa, jos pienentäisi noita muistimääriä, mitä koneessa on muitakin prosesseja ajossa samaan aikaan.

Joissain noissa emulaattoreissa on tullut vastaan muistinhallinan osalta tai ohjelman suorituksen osalta "unsafe", niin onko käytännossä niin, että jos asettaa nollaan nuo roskienkeruun varatun tilan, mitä käytännossä oliomuuttujien viittaukset ovat muistissa, sain sen käsityksen, joissain muissakin kielissä on roskienkeruu, esimerkiksi pythonissa, mitä pythonissa kaikki on olioita.

Vaikka koneessani on 8 gigaa muistia, tuntuu jotenkin hurjalta, että 2048 megatavua varattuna tuohon roskienkeruuseen.

Sama mitä kampusalueella siivojilla on robottiharjakoneet, mitä jossain kohtaa itsellänikin oli toiveammattina lakaisukoneen kuljettaja lapsena, ne fyysisessäkään maailmassa tuhoa niitä lakaistuja roskia, vaan ne täytyy ihmisen lopulta hävittää, tyhjentää se säilio ja viedä lajiteltuna oikeisiin roska-astioihin ne kiinteiston alueella. Sama varmaan robottiimureissa, mikä sekin on reaalielämän roskienkeruu-laite polypussikin pitää tyhjentää, varmaan robottiimuritkaan eivät täysin tuhoa kerättyjä roskia.

11
Itselleni on tuo "neural networks" tuntemattomin kolmesta käsitteestä AI, Machine Learning ja Neural Networks toistaiseksi.

Itsekin pelaan mieluiten tuota Game Boy:n 1989 Tetristä olen todennut, että se on järkevä Tetris-peli mitä tuossa Youtube-videossa omasta mielestäni melko itsenäisesti oivaltanut tuon stacked Tetris Combo -strategian pelaan jokseenkin mielenkiintoisen pelin, en muutoin olisi julkaissutkaan sitä, mitä se on viimeinen jakso tuosta "Retroseppo" -pseudonyymillä retropelien osalta viime kesältä.

Itse olen törmännyt tuohon "Syvä-oppiminen" -termiin lukiessani mediatiedotteen sotilasuran tehneen kasvatustieteen tohtori-opinnäytetyöstä, missä syväjohtamisesta sotilas väiöskirjan tarkastustilaisuus oli tulossa, mutta itse en ole käynyt armeijaa, joten jäi pelkkään mediatiedotteen lukemiseen. Deep Machine Learning ja "Deep" Machine learning, mitä neuraaleista verkostoista selannut nettiä, niin siinä on ulostuloon sisäänsyötöstä vähintään kolme siinä verkostossa ne etenee yhteen suuntaan siinä graafissa, ja muodostaa alakokoelman (subset) uusia neuraaleja verkkoja. En sen enempää ole perillä, ja sitten se syvä on "deep" sen takia, mitä se on se neuraalin verkon syvyys ylhäältä alas-päin, vai mitä nuo genetics tuon artikkelin mukaan algoritmit pohjaavat Charles Darwinin evoluutio-opista "Vahvimmasta heikompaan", niin joku voi paikata, tai kertoa, lienee eri asia mitä "top-down" -lähestymistapa tässä tietokoneistuksessa tietokone-ohjelmoinnissa ja algoritmiikassa se lähestmymistapa.

Neural Networks nyt näyttäisi olevan itselläni tämä ensimmäisiä ainakin perusteet haltuun kotioloissa ajan kuluksi perehtyä niihin, niin sitten voisi päästä tästä eteenpäin. Ne on jäänyt syrjään täysin minulta.

Game Boy 1989 Tetriksessä on ihmisen pelaamana myös mahdollista saavuttaa nuo maksimipisteet, Youtubessa on ainakin yksi video upattuna sinne, missä epäilen, että se on ihmisen pelaama. Mitään takeitahan siitä ei ole.

Tuon samantyylin pelistrategian ymmärtää ihmisenä pelaajana varmaan kaikki, ketä ymmärtää Tetriksen luonnontietelijän ongelmana, mutta mahdottomaksi peli lopulta tulee ihmispelaajalle se, että mitä tetrominot putoaa sinne kuiluun yleensä 10 linjan välein vauhti kiihtyy alaspäin, niin ihmisen reagointikyky tulisi lopulta vastaan, niin lopulta se teoriassa ja koneellisesti loputtomasti mahdollista jatkaa, mutta ihmisen pelaamana ei ole.

12
Siinä määrin osuvasti todettu, että "onnea" mikäli olen käsittänyt niin, että sillä tavalla pätevää tai mitään virallista dokumentointia Tetris-ongelman ratkaisusta ei ole julkaistu?

Ensinnäkin lähestymistapa on tottaki matemaattinen ja sitten kun tarpeeksi asioita ensin ottanut haltuun, johon menee aikaa, vasta pääsee suunnitelemaan ja luonnoostelemaan sopivaa algoritmiä, ja siinäkin on miettimistä miten saa laadittua sen niin, että mahdollisimman vaivatta pystyisi eri syötteillä, eli eri strategioilla valjastaa koneen pelaamaan tetristä. Sitten pitäisi ymmärtää jonkinlainen rankkaus - ohjelma, joka mittaa strategian voimaluvun, hyvyyden.

En enää tässä iässä lainkaan enää mitään virallista ole ajatellut opiskella, mutta lähdemateriaali kaikki tarvittava lienee tieto saatavilla itseoppimisen kannalta, mitä kuitenkin jonkinlaiset valmiudet ottaa asioita haltuun ja itselläni on paljon joutoaikaa mutta viime aikoina erityisesti ja kausittain mielialani tai terveyteni vuoksi en jaksa sillä tavalla aivan 100 lasissa sellaisiakaan asioita, jotka kuitenkin koen mielekkäiksi "normaali":sti.

Varmaan kaikki nyt vakiolukijat/seuraajat ja tämän palstan osanottjat seuraavat tai välillä katsovat Facebook-päivityksiäni, mitä pari viikkoa sitten totesin, että lääkkeiden saatavuusongelmat aiheutti päänvaivaa itselleni ja sairaalakuluja,, niin mitä tosiaan omasta voinnista ja kiinni, miten intensiivisesti jaksan paneutua asioihin.

Tämä nyt voisi olla sellainen pitkän aika-välin projekti, en sitten tiedä voisiko edesauttaa edistymistä, jos laatisin jonkinlaisen aikataulun itselleni ja asettaisin jonkinlaisia välietappeja, miten ja missä järjestyksessä otan asioita haltuun. Pitäisi löytää joku kaveri Turun alueelta, ketä on kiinnostunut samasta ongelmasta.

13
Jo jonkin aikaa olen käyttänyt aika paljon vapaa-aikaani Tetris -pelin parissa. Kiinnostukseni on alkanut heräämään Tetriksen ratkaisualgoritmeihin, mitä ilman koneellista laskentaa olen päätynyt melko itsenäisesti Pinottuun Tetris-Kombo -strategiaan, mitä pidän jokseenkin kustannustehokkaana ratkaisualgoritminä ja järkevänä tapana pelata Tetristä. Mitä julkaisin 5-osaisen minivideosarjan Youtubessa syyskuun alkupuoliskolla, sarjani lopetusjkso on tämä kyseinen Tetris -video. Se löytyy Youtubesta pseudonyymillä "Retroseppo", ja kirjoitin aiheesta artikkelinkin laajennettuani tuota retropeli-pseudonyymini konseptia Wordpress-blogiin retroseppo.wordpress.com johon olen kirjoittanut artikkelin tästä pinotusta tetris-kombo -ratkaisumetodista.

Varmaan tälläkin palstall on ainkin aiheen prissa jonkun tovin ainakin ajtuksen tasolla käynyt läpi, mitä tulee ratkaisuun, olisiko jotain vinkkejä antaa tai avainsanatermistöä, mistä lähtisi ajan kuluksi "opiskelemaa", verkkoresursseja yms. mikäli kiiinnostus kohdistuu Tetriksen ratkaisualgoritmin ohjelmointiin, voitaneen ki puhua AI:n ohjelmoinnista.

Tekstipohjinen ulostulo lienee formaalissa muodossa mahdollinen, mitä ensinnä pitäisi tietenkin nuo tetrominot määritellä abstrktilla tasolla ennen pelin ratkaisua ajatellen, että ulostulo mahdollinen mutta tästä jotain vinkkejä kaipaisin.

Avasin tämän säikeen nyt tänne "Pelit" -kategorian alle, vaikka ohjelmointi-kategorian allekin tämä sopisi varmaan hyvin.

14
Eilen päivitin päälle 2 vuoden tauon jälkeen Instagram-profiiliini uuden valokuvan, mitä otin selfien uuden lippalakki-hankintani jäljiltä, niin siinä määrin aktivoiduin siellä, että hyvääkin tavaraaa seinällä, mutta jotenkin tuntuu, että siinäkin oli ei niin kovin monelta päivältä tuli se tiedotus "Olet ajan tasalla", ja siihen pisteeseen mennessä oli enemmän kaupallisen puolen maksettua sisältöä, mitä niiden profilien halinnoijien, joita seuraan siellä. Onko jollain muulla tähän samanlaista kokemusta?

Mitä tuli katsottua, niin tuollainen sovellus, kuin Instagram Lite on olemassa, ja se on ilmaissovellus, mutta mitä luin ne muutamat käyttäjäpalautteet, se vissiinkän ei ihan toimintakelpoinen ole, mitä siinä oli useassa, että se on bugeja täysi.

15
Kiitos tiedoksiannosta! Voi olla sitten aiheellista, että ei perusta sinne profiilia millään verkko-pseudonyymillä jos se noin pitkään on delanneena ollut.

Se on jotenkin kumma, onko siinä markkinavoimilla niin suuri vaikutus markkinatalousjärjestelmässä, kun pakosti tämä ihmisten maailma pyörii ihmisen luonnosta johtuen varmaan myös juuriltaan, että ihmiset sitten eivät käytä näitä jokseenkin demokraattisempia somealustoja, joissa nyt ei sitten jättikorporaatio omista ja tee bisnestä sillä datalla, mitä käyttäjät syöttävät niihin ja julkaisevat mahdollisesti.

Se on ja myös niin varmaan, että juuri nämä Facebook, Twitter ent. Nyk X, ja muut miljardöörit tekevät bisnestään, niin ne lähinnä saa ainoastaan ainakin valtamediassa sen uutisajan, ja kuitenkin makrotasolla noilla globaalisti valtamedioilla on kuitenkin vastuu ja rooli kuluttajien siinä kulutuskäyttäytymisohjaamisessa sen suhteen, mitä nostavat esille ja missä yhteydessä, miten yms.

No nyt eilen viimeksi kävin tuolla sauna.socialissa, niin näköjään sielläkään aktiivisia käyttäjiä näyttänyt olevan tuon laskurin mukaan, kuin 17, mitä näköjään jo 15 käyttäjää oli alkanut seuraamaan minua, vaikkakaan ei tosin kaikki ole tuolta saunasta, näköjään poikki-instanssinen seuraaminen ja mahdollista, cross-instance, jos sellaista termiä voidaan käyttää mikä kuvaa sitä hyvin mitä eri instansseista ihmiset seuraavat tuota sauna-profiiliani, mitä itse olen ainostaan siinä sen jälkeen, mitä nyt tämän kuun lopussa tuon mastodo.fi -palvelinten virrat kytkevät nollaan, tai se lakkaa olemasta käytännössä asiakkille.

16
Mitä olen seurannut noita trendejä työmarkkinoiden osalta, minkä kielien osaajilla on kysyntää, niin pitkään jo ollut PHP laskevassa trendissä. On totta, että yhä on paljon ohjelmistoja verkossa, jotka on toteutettu jollain PHP:n versiolla, niin koodin ylläpitämisen osalta voi jotain työpaikkoja mahdollisesti olla saatavilla?

Käsittääkseni korjatkaa jos olen väärässä, ongelma tuollaisessa tiedosto palvelimelle, josta luetaan ja kirjoitetaan käyttäjien viestejä on se ongelma tyyliin vieraskirja joskus vuonna 2000, mitä siinä pitäisi olla kirjoitus ja -lukuoikeus siinä tiedostossa, niin sitten kun se on palvelimella niin eikö siihen pääse kuka tahansa ulkopuolelta manipuloimaan sitä, eli korvaamaan sisällön millä hyvänsä?

Javascript/AJAX -voisi ehkä vaikuttaa luontevammalta ratkaisulta, AJAX:han on kuin luotu reaaliaikaisten sovellusten osalta niiden kehittämiseen?

Melkein jos tykkäät PHP:llä ohjelmoida, niin perus/standardi PHP:llä nyt tuskin kannattaa lähteä yöunia menettämään, mitä itse en ole muuta kuin perehtynyt sen verran noihin PHP-frameworkkeihin, mitä niitä on tarjolla ja mitä ne tarjoavat kehittäjän eduksi, että kaikkea ei tarvitse ihan nollasta ohjelmoida itse kuitenkaan.

Djangosta se kokemus, että se osaa olla kenkkumaisen haastava. Jäänyt vähemmälle, vaikka Pythonia on tullut ajan kuluksi jonkin verran koodattua, joskaan ei mitään käyttökelpoista eikä mitään julkaisukelpoista eritotenkaan.

17
Vaikka itse alunperin otin selvää ja tein itsenäiset johtopäätökset tuosta, mikä tuo hajautetun avoimen Mastodon-somealustan lukemalla virallista dokumentaatiota/englanninkielistä wikipediaa yms. niin näköjään yhden myös instanssin ylläpitäjä Roni Laukkarinen -positiivisella tavalla lienee ja valkohattu-nettiaktiivi kansalaistasolla, hänen tuosta Rollemaa.fi -saitilta katsoin listaa noista muista kotimaisista instansseista, niin noissa tosiaan ainakin kotimaisissa näyttäisi olevan ongelmana aktiivisten käyttäjien vähyys jostain syystä.

Itse tiedotin kanavani seuraajille, että siirryin sauna-instanssiin.

Roni "Rollen" tämä on kirjoittanut myös suomenkielisen esityksen kotisivuilleen tuosta yhteisöalustan toiminnasta.

https://www.rollemaa.fi/nain-aloitat-mastodonin-kayton-mihin-rekisteroitya-keta-seurata

Tuo sauna-instanssi nyt näytti profiililtaan olevan sen kaltaista sisältöä, mikä on kestävän kehityksen ja ekologisuuden kansalaisaktivismitasolla nuo postaukset vaihtoehtokulttuuria siinä määrin, mitä humaanista lähestymistavasta netissä nyt keskustelua käydään, ja se sopii maailmankatsomukseeni, mitä ei ole mitään salttavaa itselläni niin päädyin siihen vaikka aktiivisten käyttäjien määrä onkin hyvin vähäinen. Tosin mitä profiilini ovat julkisia kaikkki, mitä Uusi Suomi -Puheenvuoro - blogissanikin on vajaat 4 miljoonaa luku/katselukertaa, niin paljon enemmän kanaviani seuraa ihmisiä, jotka eivät ole rekisteröityneitä käyttäjiä edes Facessa, tai noissa Mastodon-instansseissa. Kuitenkin haluan pitää jonkin julkisen tiedotuskanavan vastavan itselläni.

Tuo Diaspora vaikuttaa ja aika mielenkiintoiselta ja voisin harkita ottavani sitä osaksi some-tiedotusknavva-portfoliotani jonkin profiloitumani osalta, joskaan en välttämättä tarvitse sitä omalla nimelläni. Meillä kaikilla on muitakin pseudonyymejä, ja profiloitumia verkossa, vaikka nekin on päivänvalon kestäviä kaikki.

18
Kirjauduin pienen tovin jälkeen tuonne Mastodo.fi -kotimaisen avoimen mastodon-alustan instanssille, ja kaksi käyttäjää oli ilmoituksissani tagannut myös minulle, että ylläpidolta on tullut tieto heinäkuun lopussa, että ajavat alas tuon palvelun, mitä ylläpitäjä argumentoi siinä tiedotteessa uskon rapautumista kyseistä avoimen lähdekoodin hajautettua alustaa kohtaan.

Onko täällä Ubuntu-palstalla muita, jotka ovat tuon saman instanssin käyttäjiä, onko joissain noissa muissa kotimaisissa mahdollisuutta siirtää suoraan tuota profiilia (importata) ikäänkuin 1:1:teen, jos kuitenkin haluan jatkaa vastaavan alustan jossain toisessa instanssissa ilman, että tarvitisisi koko profiilia uusiksi nollasta luoda. No, se nyt ei ole suuri homma, joskin tiedotteeni seuraajilleni ja seuraajat eivät sitten välttämättä ole enää saman instanssin käyttäjiä, mihin vaihdan.

Onko tästä jotain tietoa/muita tämän kyseisen mainitsemani kotimaisen mastodon-alusta-instanssin käyttäjiä tällä palstalla?

19

Ihan mielenkiinnosta oliko tuon testin tulos ÄO vai ihan jokin ei mihinkään verrattavissa oleva testin oma tulos?
Korjatkaa jos olen väärässä mutta eiök Mensan älykkyystestin tulos ole ÄO?

Kuten totesitkin, joku muu tietänee vastata tähänkin kysymykseen.

20
Tosiaan, tässä tulikin, että Master Boot Recordin jyrää alleen, olin noina vuosina harrastukseni alkuvaiheessa ja tietoni oli vajanainen, mitä annoin tässä julki. Tosiaan on uskominen, ja miksi ei olisi, koska näköjään MBR:ässäkin on Microsoftilla näppinsä pelissä mitä selasin asiaa jonkin aikaa muutama ilta takaperin perehtysin tähän oikein, mitä Mikkiksellä ollut alusta lähtien noiden ensinnä OS:n ohjelmistopatenttien suhteen tottakai pitävät tuotteissaan oletuksena, että ainostaan niiden käyttistä pidetään koneessa, niin on se sitä kautta ymmärrettävissä oleva ratkaisumalli Widowsin noissa aiemmissa tuotteiden asennusohjelmissa.

Mitä niitä on MBR:n lisäksi  liitettäissä tuohon tietokoneen boottausvaiheeseen, näyttäisi olevan:

Master Boot Record (MBR)
Volume Boot Record (VBR)
Master File Table (MFT)

Tuossa tuli vastaan kcall.co.uk -saitilla artikkeli "Everything I Know About NTFS" jonkinlainen esitys siitä, mitä lopulta vanhan koulukunnan DOS-hakkerit tekivät niitä ensimmäisen sektorin ylipyyhkiviä viruksia johonkin maailman aikaan niin tiedä sitten, onko mitä noita firmoja on, jotka tarjoavat nk. recoery -palveluita, niin sitten maksua vastaan ovat johonkin maailman aikaan korjanneet asian, mikä edellyttää, että ovat ohjelmoineet matalan tason konekielellä ohjelman, joka korjaa tuon nollasektori-ongelman asiakkaalla?

Pistän nyt tuon artikkelin yhden niistä, jonka mainitsin tästä, ja jossa on tätä asiaa avattu.

http://www.kcall.co.uk/ntfs/index.html

Sivuja: [1] 2 3 ... 35